Jump to content

FIN: Uusia, nuoria geokätköilijöitä tiedossa...


PekkaR

Recommended Posts

19.11.2003 on Koulujen GIS-päivä

 

Päivän mottona on 'Maantieteellä on väliä' eli 'Geography matters'.

 

Yhtenä päivän toimintaideana on geokätkentä. Kätköily on "moderni versio vanhasta avaimen kätkennästä".

 

Luokka jaetaan kahtia; toiset piilottavat kätköjä ja toiset etsivät. Geokätköily otetaan vapaamuotoisesti ja rennosti, koordinaatteja ja navigaattoreita ei välttämättä tarvita.

 

PekkaR

Edited by Tahu Nuva
Link to post
  • 2 weeks later...

Edistystä tälläkin alueella, ympäristöhallinnon palvelimella avautuu virallisesti keväällä Elämän vesi -ympäristökasvatushankkeen sivut ja meiltä pyydettiin juuri lupaa, että saavat linkata meidänkin sivuillemme sitten tulevaisuudessa sieltä. Hankkeen yhtenä pyrkimyksenä on edistää paikkatietoasioiden tulemista kouluopetukseen ja geokätkentä katsotaan sen osaksi. Lukion uuteen opetussuunnitelmaan GIS kuulemma jo kuuluu. ;)

 

Sari

Link to post
Mikähän geokätkijä-nimimerkki GIS-päivänä geokätkennästä kertoneen Tino Johanssonin taakse kätkeytyy?

Sinällään mielenkiintoinen kysymys. Tätä yksittäistapausta en olisi ilman kysymystä huomannutkaan, mutta olen usein itsekseni pohtinut vastaavasti joitakin nimimerkkejä epäillen, että niiden takaa saattasi joku tuttava paljastua ja pari nimeä on löytynytkin. En kuitenkaan ole rohjennut edes heille itselleen kertoa, että tiedän heidän nimensä, koska, vaikka olenkin oikean henkilöllisyyteni muutamalle kätköilijälle paljastanut, arvostan suuresti tämän harrastuksen anonymiteettiä. Se on mielestäni jopa jonkinlainen viehätystekijä tässä touhussa ja juuri tämän takia mietin kesällä pitkään, lähdenkö lainkaan Hauhon tapaamiseen, mutta lopulta uteliaisuus voitti.

Link to post
Mikähän geokätkijä-nimimerkki GIS-päivänä geokätkennästä kertoneen Tino Johanssonin taakse kätkeytyy?

 

Ei muuten tarvi olla nimimerkkiä jotta noita kätköjä voi etsiä. Muistan havainneeni että esim. Uspenskin katedraalin lokikirjassa oli merkintöjä jonkin opintojakson tiimoilta, useita ryhmiä oli bongannut samaa kätköä.

 

kalman

Link to post
vaikka olenkin oikean henkilöllisyyteni muutamalle kätköilijälle paljastanut, arvostan suuresti tämän harrastuksen anonymiteettiä. Se on mielestäni jopa jonkinlainen viehätystekijä tässä touhussa ja juuri tämän takia mietin kesällä pitkään, lähdenkö lainkaan Hauhon tapaamiseen, mutta lopulta uteliaisuus voitti.

Hyvä kun kuitenkin lähdit! :rolleyes: Ja kannattikin lähteä; voitithan maailman turhimman tavarankin... :blink:

 

Vaikka oman nimeni olen sekä tahtomattani että tarkoituksella saanutkin julki erilaisissa tilanteissa, kunnioitan joidenkin muiden päätöstä olla anonyyminä täällä. Kukin tulkoon kaapista omaa tahtiaan, jos asialliseksi näkee.

 

Tuo Hauhon tapaaminen oli mukavaa jo sikälikin, että moni nimimerkki sai lopulta kasvot. Ainahan sitä kuvittelee tietyllä tavalla kirjoittavan (kätköloggaukset, foorumikirjoitukset) henkilön tietynlaiseksi, ja lopulta voikin olla yllättävää, millainen persoonallisuus sieltä takaa paljastuukin. Muutaman kerran olen törmännyt muihin kätköilijöihin muissakin tilanteissa, ja aina on juteltavaa riittänyt. Niin - ja voihan noissa tapaamisissakin esiintyä anonyymina: esiintyy vain nimimerkillään. :unsure:

Edited by Divine
Link to post
Hyvä kun kuitenkin lähdit! :) Ja kannattikin lähteä; voitithan maailman turhimman tavarankin... :bad:

Olen erittäin tyytyväinen, että lähdin silloin matkaan - eikä huonompikaan tuuri olisi retkeä pilannut. :P

 

Se turhimman titteli taisi kuitenkin mennä: serkkuni antoi miehelleen lahjaksi sähköisen nenäkarvaleikkurin ja kiistelimme pitkään, kenelle titteli kuuluu, mutta kisa taisi loppua nyt: nenäleikkuri löytyi tänään vuoden turhake -listalta :bad:

Kunhan flunssani helpottaa, taidankin ryhtyä sekottelemaan (pakkaa?)

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...