Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 0
Captain Morgan

FIN: UKK: Mikä kohtuuhintainen gpsr kannattaa hankkia, siis sellainen, jossa ois Suomen kartta?

Recommended Posts

Ensimmäinen vastaus:

 

Mielestäni myynnissä ei vielä ole kohtuuhintaisia karttagepsejä. Kohtuuhinta riippuu tietysti ostajan tuloista ja menoista, mutta käsittääkseni karttagepsien hinta on ainakin kaksinkertainen kartattomaan verrattuna.

 

Halvemmallakin pääsee hyvin harrastukseen käsiksi. Itse odotan vielä pari vuotta ennen kuin vaihdan laitettani karttagepsiin. Parin vuoden päästä markkinoilla on varmasti laitteita, joihin voit ladata haluamasi jpg / gif / tiff - kartan pohjaksi ja vielä värillisenä kaiken lisäksi. Niin, ja silloin on varmaan jo myynnissä vastaanottimia, jotka hakevat koordinaattinsa EU:n omista satelliiteista.

 

70242_5900.gif

Share this post


Link to post

ok, downgreidaan vaatimuksiani:

mitä gps-laitetta suosittelette tällä hetkellä hankittavaksi, jos vaatimukset on halpuus, helppokäyttöisyys sekä geocaching-harrastukseen sopiva.

t.hippihiiri

Share this post


Link to post

Galileota saa hieman kauemmin tosin odottaa, ensimmäinen satelliitti laukaistaan vuonna 2005.

 

TM 16/03 käsittelee ajoneuvonavigointia ja esittelee uusimmat GPS-laitteet. mm. Garminin iQue 3600 joka on kämmenmikro ja pitää sisällään myös GPS-navigaattorin toiminnot.

 

"Kesällä navigointikäyttöön soveltuvan kartta-aineiston peittoalue laajeni jo siten että se kattaa Etelä-Suomesta alueen aina Helsingistä Turkuun saakka. Vuoden 2004 aikana luvassa on lähes koko Suomi."

 

"Magellan julkisti muutama viikko sitten tarkan koko Suomea käsittävän CD-kartan jota voi hyödyntää paitsi maastossa myös kaupungissa. Kiinnostavat alueet voi siirtää GPS-laitteen vapaaseen muistitilaan tai SD-kortille."

Share this post


Link to post

No, esim. Garmin eTrex Venture on hyvä. Käytetynkin voi hyvin ostaa, tuntuvat olevan erittäin kestävää kamaa. Esim. se jhgrc:n Venture on edelleen vapailla markkinoilla.

 

Niin, miksi Venture on hyvä? No, käyttövarmuus on yksi tekijä. Vedenpitävä. Näyttää matkapuhelimelta, siitä on ollut apua joskus urbaanikätköjen parissa icon_smile.gif Helppokäyttöinen.

 

70242_5900.gif

Share this post


Link to post

Mielestäni kartoista gepsissä on todella hyötyä vasta sitten kun niihin voi ladata peruskartan tarkkuuksisia karttoja, joissa näkyvät polut yms. kätköilijää hyödyttävää tietoa.

 

70242_5900.gif

Share this post


Link to post

Garminin keltainen 'perus'-eTrex riittää mainiosti geokätköilyyn. eTrex-sarjan Venture-malli on tästä pykälän 'hienompi' muutamalla lisäominaisuudella, mutta ei sillä kätköjä sen paremmin löydä.bad_boy_a.gif Itse omistan silti Venturen ja olen oikein tyytyväinen. Kätevin juttu taitaa olla mukana tuleva datakaapeli, jolla saa mm. siirrettyä ison määrän reittipisteitä kerrallaan tietokoneelta gepsiin, ja firmwaren päivitys onnistuu kätevästi jne. Jos perus-eTrexiin ostaa erikseen datakaapelin, kokonaishinta alkaa lähennellä jo Venturea. Koko eTrex-sarjaan (ja luultavasti kaikkiin muihinkiin nykymalleihin) sopinee nuo kapteenin mainitsemat speksit, kuten vedenpitävyys, kännykännäköisyys ja helppokäyttöisyys. Magellanin malleista ei minulla ole kokemusta, mutta geokätköilykäyttöön sopii varmasti nämä perusmallit niistäkin.

 

Ostaminen USA:sta kannattaa, jos on asiaa sinne päin tai joku tuttu käy siellä. Hinnat ovat jopa alle puolet täkäläisistä.

 

- I just got lost in thought. It was unfamiliar territory. -

Share this post


Link to post

Lohenette-verkkokaupassa on aika kattava valikoima sekä Garminin että Magellanin gepsejä.

 

Geokätköilijöiden joukosta voi löytyy varmasti käyttökokemuksia useista merkeistä. Itselläni on Garminin Etrex Legend jonka hinta on tullut vuodessa alas 200 euroa eli 37 %. Mallina se ei eroa oleellisesti halvemmista Etrex-malleista.

 

[This message was edited by kalman on October 07, 2003 at 02:15 PM.]

Share this post


Link to post

Garmin eTrex Venturesta on meilläkin positiivisia käyttökokemuksia. Ainut miinus on joystickia viime aikoina vaivannut tilapäinen toimimattomuus, jonka olemme arvioineet johtuvan muusta kuin omista sormenpäistämme. Eli siis jumitusoireita, mutta toimii kun vähän ...käsittelee!

 

S&J

Share this post


Link to post

quote:
Näyttää matkapuhelimelta, siitä on ollut apua joskus urbaanikätköjen parissa icon_smile.gif

Hieman sivuun aiheesta, mutta vallankin aloittelijalle tuo on hermojenhallintaa avittava ominaisuus. Olin etsimässä toista kätköäni (The Finnish Wandering Micro Cache) Tampereen keskustasta ja lähestymisvaiheessa vilkuilin puolisalaa kädessä olevaa gepsiä. Ällistyksekseni huomasin, että liki puolet ihmisistä teki samaa hommaa - kunnes hetken kuluttua hoksasin, että he lukivat ja kirjoittivat tekstiviestejä ja tajusin, että oma outo käyttäytymiseni sulautuu tähän massaan kuin silakka mereen.

Niin ja siitä kätköstä: kun pääsin varmuuteen, että tuolla veturissa sen täytyy olla, sen luota poistui joku hiippari ja minulle jäi vain rasvaisia laakereita :-)

Share this post


Link to post

Aiheen vierestä, mutta hankimme tässä muutama päivä sitten Englannista SporTrak Pron mutta tuossa ei ole suomesta kuin pari karttapistettä ja maan rajat. icon_frown.gif Onko kellään tietoa mistä löytyisi Helsingin/Suomen karttapohjia? Onko Magellan tehnyt valmiin Suomen karttarompun?

Share this post


Link to post

Ainakin Erässä mainostetaan SportTrakCOLOR GPSr:n yhteydessä Magellanin MapSend Streets and Destinations Suomi -karttaohjelmaa.

 

Löytyy mm.

-koko Suomen tiestö - jopa metsäautotiet

-kaupunkikartat, kadut, osoitehaku

-vesistöt

-korkeuskäyrät

 

Niin ja pitäis toimia myös Magellan SportTrak ja Meridian -paikantimissa.

Share this post


Link to post

Magellanilta löytyy Map Send Street Finland.

Ovh muistaakseni 178 euroa. Siitä löytyy Suomen GT kartta jossa näkyy katujen nimet ja mm. pienetkin metsätiet sekä korkeuskäyrät ja paljon muutakin hyödyllistä paikkatietoa. Se on paljon tarkempi kuin Magellanissa valmiina oleva kartta. Olen ollut tyytyväinen. www.magellangps.info/

Share this post


Link to post

Harjus kerkisikin jo valkaista asiaa. Toimii Meridianissa muistikortille ladattuna, joka tarvii ostaa erikseen. Sport Trakissa ladataan muistaakseni gepsin muistiin.

Share this post


Link to post

Magellanin Map Send Streets Finland...

Mikäli käyttää SporTrakia niin kerrallaan kepsissä näkyvä GT-tasoinen karttakoko on noin 70km x 70km,johtuen ko. GPS laitteen pienehköstä muistista.

Meridian-sarjan kepseihin joissa on erillinen muistikortti,voi ladata,muistista riippuen vaikka koko Suomen GT-kartan.

Share this post


Link to post

Vielä SporTrakista...

Kerrallaan käytössä on siis mainittu n.70x70 km

alue.Jos haluaa jonkin muun alueen näkyviin kepsiin,on uusi karttapohja ladattava PC:ltä vanhan päälle.

Itselläni ei ole softasta kokemusta,joten tämä kaikki tieto kuuluu sarjaan...

Tiedän luulevani...luulen tietäväni.. icon_biggrin.gificon_eek.gif

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0

×
×
  • Create New...