Jump to content

FIN: 100 tuli täyteen


Captain Morgan

Recommended Posts

Ensimmäinen kätköni oli Pasila Train Observation.

Sadas kätkö oli Swift Library (Dublin, Irlanti).

 

Dublin oli ensimmäinen Suomen ulkopuolella oleva paikka, jossa tuli etsittyä kätköjä. Dublinista löytyi mukavasti turistiystävällisiä 1/1 kätköjä, vaikka jalka olikin sellaisessa kunnossa, että sillä ei pitkiä lenkkejä päässyt kävelemään. Mikäli jossain vaiheessa 200 kätkön raja alkaa tulemaan lähemmäksi, niin pitää varmaan taas suunnata ulkomaille (tai edes Lappiin, jotta pääsee pois kotinurkista) juhlistamaan tuota merkkipaalua.

 

Tähän astisen historian komein kätkö on Voima, jonka kohdalla tuli pitkään ihmeteltyä, että mikä juttu tämäkin nyt oikein on.

 

Seuraavaan sataseen voi mennä hiukan aikaa, kun henkilökohtainen "speksini" kätköjen etsimiselle nykyään on, että mäkisessä maastossa terrain 3 on hyväksyttävä, mutta muuten terrain luokitus saa melkein luvan olla alle 2, jotta kätköä viitsii lähteä hakemaan. Noilla rajauksilla voi yleensä olla melko varma, että vaelluskamppeiden erinäiset kalvot säilyy ehjinä ja muutenkaan ei tarvitse vaatteita heittää pesuun pelkästään sen takia, että tuli hiukan etsittyä kätköjä.

Link to comment

Aika rientää ja sataset paukkuu. Ensimmäisen kätköni kävin noutamassa 16.10.2005 ja se oli ROUTE 66 - LAPUA (GCN1G7). Sadas kätkö oli Ruovesi II: Runebergin lähde (GCKBDN) ja se löytyi 13.7.2006. Tätä tilaisuutta juhlistin hörppäämällä vettä lähteestä :o

 

Kätköilyyn harrastuksena olen ollut erittäin tyytyväinen. Opastuksen kera pääsee koluamaan paikkoja minne ilolla menee ja usein varsin tietämättömänä että sellaisiakin paikkoja on olemassa. Toivottavasti seuraavat sataset paukkuu mahdollisimman nopeasti, samaa tahtia kasvaa elämykset ja kokemuksetkin :)

Link to comment
Sadas kätkö oli Ruovesi II: Runebergin lähde (GCKBDN) ja se löytyi 13.7.2006. Tätä tilaisuutta juhlistin hörppäämällä vettä lähteestä :lol:

 

Onneksi olkoon! Et olisi voinut valita parempaa kätköä kohteeksi jolloin sata löytöä tulee täyteen. :laughing::laughing::P

Link to comment

Aivan vartavasten piti lähteä hakemaan tänään tuosta läheltä kätkö Tiukukatti (GCWXJP), jotta sain tuon kaksisataa (200) täyteen. Kiitokset vielä Tiukukatille kätköstä. Tämä toinen satanen tuli paljon helpommin kuin tuo ensimmäinen, mutta osaltaan asiaa helpotti kierros Otaniemssä. Ei ole tainnut Liimeksen jäljiltä jäädä montaakaan koloa mihin purkin voisi laittaa tuolla alueella - kiitokset.

Link to comment

Se on nyt sata lasissa! :D

 

Kuulin geokätkennästä ensimmäisen kerran kesällä 2003. Rekisteröidyin heti sivuille, mutta gps:n puuttuminen hankaloitti harrastusta. Kävin parilla paikalla kartan kanssa, mutta en onnistunut löytämään mitään. B)

 

Pari vuotta myöhemmin tutustuin google earthiin ja keksin että sitähän voisi käyttää kätkennässä apuna. Niinpä löytyikin sitten ensimmäinen kätkö, joka oli Maxxyn Pohojammaa - Lakeus (GCN8RH). Seuraavat viisi kätköä löytyivät myös ilman gps-laitetta, niistä kaksi oli jopa multeja. Sitten olikin gps jo pakollinen hankinta.

 

Nyt noin vuosi ensimmäisen kätkön jälkeen tuli sata täyteen. Sadas kätkö oli Hokkin Köpmanholmen (GCNYN8). Kiitokset Hokkille ja onnittelut omasta sadannesta kätköstäsi!

Link to comment

Satanen paukahti :D hieman yli vuoden harrastuksen jälkeen. Mielikuvia kuluneesta:

- erinomainen tapa löytää mielenkiintoisia paikkoja, joihin muutoin ei eksyisi

- terveellinen tapa :P:) kuluttaa aikaa (ainakin kätköillessä, päätteellä oloaika pitää jättää lyhyeksi)

- mielenkiintoisia haasteita ;) pulmakätköissä (vaikka ei olisi vielä löytöretkeä tehtykään)

- eri maissa kätkökulttuuri :shocked: vaihtelee

- keräilyn :( erikoismuoto tämäkin.

Harrastuksen olen esitellyt muutamalle, joista ainakin pari on lähtenyt mukaan.

Satasen joukkoon kuuluu kätköjä seitsemässä maassa sekä muutama kulkuriötökkä ja -kolikko. Ensimmäisenä oli ohiajomatkalle sattunut Kultakivi ja sadantena pakollisen pysähdyksen myötä Merasin kätkö.

Link to comment

Eka satanen tuli täyteen! Olin kuullut geokätköilystä jo muutama vuosi sitten, mutta mielenkiinto ei ollut vielä noussut. Reilu vuosi sitten hoksasin, että puhelimeeni saa suhteellisen edullisesti liitettyä GPS-palikan. Siitä se sitten lähti, ensimmäinen kätkölöytö oli Huopalahden aseman kätkö 21.7.2005. Sivustolle olin rekisteröinyt itseni jo 16.6.

 

Sadas kätköni: Jump. Näiden välille mahtuukin sitten hieman hiljaisempia kausia ja kätkölöytöjä Irlannista Skotlantiin. :laughing: Nyt on alla uusi GPS-kapula ja into kovin korkealla. Mutta eipä tämä mulle ole mitään numerokisaa, jokaisesta kätköstä täytyy ehtiä nauttia kunnolla, jos mahdollista.

Link to comment

Pääsinpäs minäkin "satiais-kerhoon" eilen. <_<:blink::)

 

Tämä iloinen tapahtuma pääsi käymään Lappeenrannan linnoituksilla, joka oli sopivan arvoinen paikka tämmöiselle tapaukselle.

 

Kätköjä on nyt kertynyt 107, joista viimeiset n. sata ovat tulleet tänä kesänä n. 3 kuukauden aikana, sillä aloitin kätköilyn vasta viime kesänä ja silloin kätköjen lukumäärän olisi voinut lukea kahden käden sormilla, sillä niinkuin voitte Google-Earthistakin katsoa, ei täällä Joensuun seutuvilla kovin kovaa ruuhkaa kätköjen suhteen vielä ole. :laughing:

 

Tosin tänä kesänä on alkanut putkahtelemaan uusia kätköjä tännekin päin ja omat purkitkin ovat vielä viemättä .... Tästä on hyvä jatkaa.

Link to comment

Ja taas piti avata tämä topicci. Ensimmäisten sadan kätkön kaiveluun kului aikaa noin 10 kuukautta. Seuraavat sata kasaantuikin sitten parissa kuukaudessa. Kahdennensadannennen kätkön tittelin sai This used to be my playground (GCR7WA).

 

Muutto (Etelä-)Pohjanmaalta pääkaupunkiseudulle aiheutti merkittävän muutoksen kätköilyssä. Nyt kätköjä on lähellä ympärillä sen verran paljon että tongittavaa piisaa toistaiseksi riittävästi ja nopeahkosti.

Link to comment

Meidän joukkueella tuo 100:sen raja paukkui jo kätköä aiemmin kuin luulimme laskuvirheen takia :D

sadas kätkö oli Bus Station of Lahti jonka jälkeen ruokailemassa käytyämme luulimme että yksi kätkö uupuu joten nappasimme vielä Hometown of Sleepy Sleepers webcam-kätkön matkan varrelta :D

Link to comment

18.9.2006 kirjataan löydetyksi 600. purkki joka sai kunnian olla The offspring of Nässynranta CITO-event

 

Aloitin etsinnät 16.6.2004

 

1. kätkö löytyi 17.6.2004 Sorsapuisto, Tampere

100. kätkö löytyi 29.8.2004 An incestigation about Finlayson's environment, Tampere

200. kätkö löytyi 5.2.2005 Rest stop of Lahdesjärvi, Tampere

300. kätkö löytyi 3.8.2005 Vääksyn kanava

400. kätkö löytyi 29.1.2006 Railway station of Leppävaara

500. kätkö löytyi 7.5.2006 Trams at Turku - Line 2

Link to comment

Ensimmäinen kätkö, Katariinanlaakso, löytyi 23.4.2005 ja sadas purkki löytyi Huvilinnusta 30.10.2005. Kahdessadas löytö 19.6.2006 sattui olemaan Finsbury Circus Lontoossa. Kolmassadas löytö oli 24.9.2006 Sauna Village.

 

Huomasin joitain yhtäläisyyksiä omassa ja Luuppiksen "urassa". Itse aloitin lähes samoihin aikoihin eli 1.5.2005. Tuhannes löytöni osui lähes samoille seuduille kuin Luppiksen 300s.

1000 täyttyi 5.10.2006 Jyväskylässä kätköllä Scenic View. Kätköjen nimien alkukirjaimetkin ovat samoja "SV".

Link to comment

Takamehtästä haimme mekin tasaluvun ja tuo maaginen ensimmäisen satasen raja siellä täyttyi. Aikaa on kulunut melko tarkalleen kaksi kuukautta ja ostettuja bensalitroja ei edes uskalla ajatella. :( Hauskaa on kuitenkin ollut ja nyt voi tunnustaa olevansa koukussa. B)

Link to comment

Eka satanen paukahti 29.12.06 ja ylikin mentiin jo, vaikka tarkoitus oli ajoittaa löytö vuodenvaihteeseen. :D Nythän tässä on vielä monta päivää aikaa kätköillä.... Anopista oli apua, kun ei tarvinnut ottaa junioria autosta joka purkille mukaan, suurkiitokset Savonlinnaan!

Ensimmäinen kätkö oli muuten S.linnassa Minkin matala maja, ja siitä se idea sitten lähti noin viisi kuukautta sitten heinäkuun lopulla 2006...

Sadas löytö oli haksu10 tekemä Nokian hallintorakennukset, ja siinä välissä on kätköilty mm. Porvoossa, Hyvinkäällä, Helsingissä, Vantaalla, Riihimäellä, Espoossa, Vammalassa, Rantasalmella ja Hämeenlinnassa. Muutama muukin paikkakunta taitaa listalta löytyä, mutta tässä nämä tärkeimmät. Kiitos kaikille kätköjä tehneille ja hauskaa harrastuksen kanssa kaikenaikaa ollut.

Edited by small oaks
Link to comment

Purkkien perässä juoksentelumme 400. kirjaus tehtiin Joulun menoliikenteessä

Mansessa Pölkkylänniemen (GCVR9N) purkilla. Ja sitten taas sen seuraavan

satasen perään.

 

Oma 50. purkki (Hyötymylly / Raahe; GC1001E) tuli piilotettua samalla reissualla

Raaheen.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...