Jump to content

FIN:Medianäkyvyyttä


kalman

Recommended Posts

quote:
Originally posted by kalman:

Huomasin tuon minäkin ja kiinnitin huomion _Geokätkentään _ ja _Geokätkijöihin _

Toimittajien kielikorva taitaa rimpuilusta huolimatta suosia em. termejä.


 

Juuh, niin voi olla. Me tarjoilimme tälläkin kertaa molempia ja annoimme toimittajan päättää mitä termejä milloinkin käyttää icon_wink.gif

 

Ai niin, juttu on muuten verkossakin http://www.helsinginsanomat.fi/kaupunki/ , mutta koska HS:n verkkoversio on noilta osin maksullinen, niin rekisteröitymättä juttuun ei pääse käsiksi.

 

Ja olihan siihen paperiversioon ainakin eksynyt pieni virhekin, eli geokätköjen määrästä oli virheellisesti tullut kätkijöiden määrä, mutta ei kai tuo haitanne. Täältä verkostahan sitten löytyy tarkemmat luvut.

 

[This message was edited by Jyrki&Sari on October 01, 2003 at 07:24 AM.]

Link to comment

Juu, ajattelin ihan itse ilmoittaa täällä sitten, kun tiedän koska juttu tulee ulos. Koko hommahan voi vielä peruuntua.

 

Eli sanottakoon nyt sitten, että MTV3 tekee uutisiin jutun, jossa haastatellaan minua. Juttu kuvataan perjantaina, ja se tullee ulos ensi viikolla joku arkipäivä. (Ei, siitä ei ilmeisesti tule loppukevennystä. bad_boy_a.gif)

 

- I just got lost in thought. It was unfamiliar territory. -

Link to comment

quote:
Originally posted by kalman:

Hienoa hienoa, kai valmistelet sen siten että kuvassa näkyisi esim. kartta jossa olisi esitettynä mistä kaikkialta kätköjä Suomessa löytyy ettei syntyisi kuvaa että tämä on vain pääkaupunkiseudun hörhöjen harrastus icon_wink.gif


 

Kartoista muuten puheen ollen, esimerkiksi Hesarin toimittaja halusi juuri erityisesti tehdä jutun pääkaupunkiseudun kaupunkikätköilystä, jota sitten seurasi myös ns. kaupunkikartta. Toimittaja halusi viestittää, että tämän harrastuksen perässä ei tarvitse heti lähteä metsään juoksemaan. icon_smile.gif Hyvä havainto tuokin.

 

Oikein hienoa, että uutisiin on tulossa juttua! Jäämme malttamattomina odottamaan ensi viikkoa! icon_razz.gif

 

t. ne Espoon hörhöt icon_wink.gif

Link to comment

quote:
Originally posted by Jyrki&Sari:

Tämän päivän (keskiviikko 1.10.) Helsingin Sanomissa on Kaupunki-osiossa juttu geokätkennästä.


Kuulin juuri, että kyseistä juttua ruodittiin hieman tänään aamu-tv:ssäkin. Tarina ei kertonut minkä kanavan aamulähetyksessä.

 

- I just got lost in thought. It was unfamiliar territory. -

Link to comment

quote:
Originally posted by Divine:

MTV3 tekee _uutisiin_ jutun, jossa haastatellaan minua. Juttu kuvataan perjantaina, ja se tullee ulos ensi viikolla joku arkipäivä.


Dodii, kuvattu on, ja toimittaja oli tyytyväinen saamansa matskuun, vaikka itseä hirvittää millaista mokellusta tuli hölötettyä (en mm. muistanut löytämieni kätköjen määrää...cute.gif) Kävimme siis Murhasaaren kätköllä Nokian Siurossa. Onneksi löysin sen...icon_razz.gif

 

Toimittaja leikkaa jutun varmaan vielä tänään perjantaina, ja aiemmista tiedoista poiketen juttu saattaa hyvinkin tulla vielä jossain viikonlopun uutislähetyksessä. Saan lähetysajankohdasta tiedon puhelimitse heti kun toimittaja itse sen tietää, ja yritän päivittää tiedon tänne mahd. pian siitä kuultuani. Olkaa kuitenkin tarkkana viikonlopun aikana (ei vielä tänään). Matskua kuvattiin lähes 40 minuuttia, ja jutusta tullee 1:40 min pitkä, joten saa nähdä mitä mukaan mahtuu...

 

- I just got lost in thought. It was unfamiliar territory. -

Link to comment

Kiitoksia kehuista.big_smile.gif Itseä hirvitti etukäteen, kun en yhtään tiennyt, kuinka paljon epäselvää änkkäämistä onnistuin nauhalle puhumaan, mutta aika mukava juttuhan tuosta sitten lopulta tuli.

 

Tuo tv-ilmaisu on vain niin lyhyttä, että paljon jäi myös leikkaamon lattialle. Esim. Kalmanin vinkin mukaisesti esittelin karttaa, jossa näkyivät koko Suomen kätköt, harrastin CITOa, kerroin muistaakseni myös Travel Bugeista jne.

 

Tämän toimittajan kielikorvaan ei muuten näköjään geokätköily töksähtänyt.bad_boy_a.gif En luonnollisestikaan tuputtanut sitä ainoana oikeana vaihtoehtona, vaan kävimme läpi eri vaihtoehdot, ja toimittaja sanoi 'luultavasti käyttävänsä useampia termejä' (geokätköily, geokätkentä, geocaching). Itse en huomannut kuitenkaan lopullisessa jutussa kuin kätköilyn.

 

- I just got lost in thought. It was unfamiliar territory. -

Link to comment

Helmikuun Borgåbladet -lehden Vapaa-aika liitteeseen pitäisi tulla juttu geokätkennästä. Kävin toimittajan kanssa parilla Espoon kätköllä, ellei artikkelia julkaista niin saatiin ainakin uusi harrastaja jolla oli jo hyvä kätkökohdekin mietittynä :ph34r:

Lehti on ruotsinkielinen Porvoon paikallislehti, odotettavissa lokeja toisella kotimaisella...

 

Edit: Sain juuri tiedon että lehti ilmestyy 12.2.04 ja geokätkennästä on kokosivun juttu :ph34r:

Edited by Erwast
Link to comment

Aamulehdessä oli tänään pieni STT:n kautta tullut juttu geokätköilystä. Jutun oli kirjoittanut toimittaja, joka haki taannoin täältäkin haastateltavaa (ja löysi :unsure: ). Kiva pikku juttu, joka tosin toimittajan mukaan oli rankasti lyhennetty. Gc.comin nettiosoitetta ei jutussa ollut.

 

STT:n nuorten pakettia julkaisevat ainakin Turun Sanomat, Savon Sanomat, Iisalmen Sanomat, Pohjalainen, Salon Seudun Sanomat, KAinuun Sanomat, Hämeen Sanomat ja Suomenmaa. Mahdolliset julkaisupäivät ovat tämän viikon keskiviikosta ensi keskiviikkoon. Kaikki lehdet eivät tietenkään käytä aina kaikkea saamansa uutistoimistomatskua, joten millään sataprosenttisella varmuudella ei juttua em. lehdissä nähdä, ja se ilmeisesti voi olla eri tavoin editoitu. Mutta em. lehtiä kannattanee siis tarkkailla kuluvan viikon aikana.

Link to comment

Pystytin pääsiäisenä yhden vitriinin pienoisnäyttelyn harrastuksestamme Lahden pääkirjaston aulaan. Toivottavasti senkin avulla joku sielu saataisiin mukaan. :o Näyttely pysyy n. kuukauden.

Heh... annoin periksi valtavirralle, ja käytin sanaa geokätköily. :rolleyes:

01f97968-abc2-4d3a-86c9-6e4be23f4da1.jpg

Link to comment
Eihän tuo pikkuleivän näköinen ole mitään syötävää 

Juuei. Olkaa huoleti. Tiedän kyllä, ettei ruokaa ole kätköihin laittaminen. Kyseessä on omatekoinen jääkaappimagneetti, jonkalaisia olen ajatellut kätköihin laittaa. Kyllä sen siellä vitriinissä varmaan tunnistaa syötäväksi kelpaamattomaksi.

Link to comment
Toukokuussa (14.5. muistaakseni) ilmestyvään Retki-lehteen on tulossa juttu geokätkennästä :unsure: .

Tänäänhän tuo lehti postiluukusta tippui. Erittäin asiallinen juttu, sopivan mittainen, jossa käsiteltiin aika lailla kaikki seikat kätköilyyn liittyen.

Link to comment
Ja lisää. Tänään. Aamulehden Valo-liitteessä :lol:.

Hyvä juttu olikin.

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Toi Valkeakosken juttu ei ole enää netissä. Ei ainakaan löydy tuosta aikaisemmasta linkistä.

Link to comment
Toi Valkeakosken juttu ei ole enää netissä. Ei ainakaan löydy tuosta aikaisemmasta linkistä.

K.o. juttu nähtävillä tänään lauantaina "Kesäpäivä Valkeakoskella / Summer day in Valkeakoski" - tapahtumakätköllä. Jos joku näitä juttuja keräilee, saa sen mukaansa jos haluaa. Otan myös Valossa olleen jutun mukaan.

Link to comment

Tämänpäivän Lapin Kansassa on juttu Geokätkennästä.

 

Lapin Kansan verkkoversio on maksullinen, eli suoraa linkkiä en juttuun tiedä.

 

Toivottavasti tämä innostaa uusia pohjoissuomalaisia harrastajiksi.

 

...ja tietenkin muistin kätkömääräni haastattelussa väärin, löydettyjä liian vähän ja piilotettuja liian paljon -> no yhteissumma täsmää B)

Link to comment

Hyvä, että tääkin sarja löytyi - joku päivä sitten koitin lisätä tänne tilastotietoa, mutten löytänyt koko otsaketta.

 

No, joka tapauksessa 13.8. ilmestyneessä Kuorevesi-Mänttä-Wilppula'ssa oli juttua aiheesta Mimmun etsiessä Kultakiven kätköä. Juttu oli kuukausiliitteessä, jonka jutut ilmestyvät joissakin muissakin lehdissä seutukunalla.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...