Jump to content

FIN:Medianäkyvyyttä


kalman

Recommended Posts

Tylkkärissä elikkäs Turun ylioppilaslehdessä on ilmestynyt juttu geokätköilystä, starring meikäläinen.

Olisin kaivannut ehkä enemmän faktoja, mutta nyt formaatti oli tämä. Toivottavasti poikii Turkuun lisää harrastajia. ;)

Mattiako on kiittäminen juttuidean toimittamisesta?

Ja toisten kätköjen morkkaaminen on sitten lehdistössä aika pelkurimaista, jos 1. Lahdessa oleva kätkö ei ollut järisyttävä niin voisi ottaa senkin huomioon että samaa tasoa kuin useimmat sitä edeltäneet Suomessa :lol: Sinähän et osannut 1. kerralla edes asettaa koordinaatteja gepsiisi, mainitsitko siitä ?

 

Julkisuus on tärkeintä mutta tehdään se herrasmiesmäisesti, kai naisetkin tämän taidon osaavat ;)

Link to comment
toisten kätköjen morkkaaminen on sitten lehdistössä aika pelkurimaista
jos 1. Lahdessa oleva kätkö ei ollut järisyttävä

;)

 

voisi ottaa senkin huomioon että samaa tasoa kuin useimmat sitä edeltäneet Suomessa :lol:

Eikös siellä juuri noin sanottu? 'Pikemminkin tusinatavaraa'. ;)

 

Julkisuus on tärkeintä mutta tehdään se herrasmiesmäisesti, kai naisetkin tämän taidon osaavat

Eipä taida olla sukupuolisidonnainen se(kään) taito. :lol:

Edited by Divine
Link to comment
Ja toisten kätköjen morkkaaminen on sitten lehdistössä aika pelkurimaista -- --

Ehkä Kettu ei tarkoittanut tällä lauseellaan mitään pahaa. Kalmanin lohduksi haluan kiinnittää huomiota seuraavaan:

 

Kalman teki tämän kätkön 27.7.2002. Se oli ensimmäinen kätkö Lahdessa. Olipa kätkö sitten "järisyttävä" tai ei, Kalmania saamme kiittää siitä, että geokätkentä alkoi Lahdessa.

 

Minä löysin kätkön ensimmäisenä yhdessä perheeni kanssa 28.9.2002. Onneksi kätkö ei ollut tämän "järisyttävämpi", vaan se sopi hyvin pienten lasten kanssa haettavaksi. Lokimerkinnässäni kehuin kätköä, koska se oli oivallinen esimerkki siitä, miten kätkö rakennetaan niin, että se löytyy talvellakin ja saadaan säilymään talven yli.

 

Seuraava löytäjä olikin sitten Kettu 16.4.2003, siis talven mentyä. Olisikohan tuota kätköä edes ollut tuolloin enää olemassa, jos se nyt olisi sitten ollut kovin huonosti tehty.

Link to comment
Ja toisten kätköjen morkkaaminen on sitten lehdistössä aika pelkurimaista, jos 1. Lahdessa oleva kätkö ei ollut järisyttävä niin voisi ottaa senkin huomioon että samaa tasoa kuin useimmat sitä edeltäneet Suomessa :D Sinähän et osannut 1. kerralla edes asettaa koordinaatteja gepsiisi, mainitsitko siitä ?

 

Olen kovasti pahoillani aiheuttamastani mielipahasta. Anteeksi, Kalman!

Ei ollut tarkoitus mitenkään julkisesti mollata kätköäsi -kyseessä on puhdas ajattelemattomuus, mitään pahoja ajatuksia ei ollut taustalla. Kunhan nyt tämmöinen tyhmä muotoilu aivoistani pullahti (ja valitettavasti päätyi lehteenkin), kun haastattelija nimenomaan kysyi, miltä tuntui löytää se ihka ensimmäisen kätkö.

Totuus nyt sattui olemaan, että ei tuntunut mitenkään niin erityiseltä. Ja myöhemmin opin, että suurin osa kätköistä "tämmöisiä tavallisia". Ehkä olin liikkeellä aluksi väärin odotuksinkin... :blink: Ja tiedän kyllä että sittemmin moni omakin kätköni on ollut melko tavanomainen.

 

Ja tietysti kätkön "tusinaisuutta" todennäköisesti aiheuttaa minulle se, että paikka oli niin kovin tuttu meikäläiselle yläasteen liikuntatuntien ym. yhteydestä.

 

Juu. Ja mainitsin kyllä haastattelijalle, että ensimmäisen kätkön löytäminen oli ihan oman tietämättömyyden takia hankalaa, kun en edes asetuksia osannut oikein laittaa, mutta tätä hän ei tilanpuutteen vuoksi laittanut juttuun.

 

Eli: pahoillani olen, ei olisi pitänyt muotoilla mielipiteitään niin suorasukaisesti. Tuhma Kettu.

:D

 

Ja luonnollisesti, kaikki kunnia geokätköilyn pioneerille Lahden alueella.

Edited by Kettu
Link to comment

Tervehdys toverit geokätköilijät!

 

Aloitin kätköilyn loppukesästä ja innostuneena puhuin aiheesta työmaalla. Siitä seurasi kiinnostus radiojutun tekoon Suomen suosituimmalle kanavalle. Saatte arvata mille :blink:

 

Kyselin paria henkilöä jututettavaksi, mutta heille ei ajankohta käynyt ja he kehottivat kääntymään tänne. Joten nyt kysynkin kainosti, löytyisikö pääkaupunkiseudulta ystävällistä harrastajaa joka suostuisi lähtemään kanssani pienelle retkelle esim. Keskuspuistoon, jossa tekisimme haastattelun nauhalle?

 

vastauksia odotellen

 

juha-man

Link to comment

Heh, oma ääni kuulostaa kyllä aina aluksi aika oudolta. En ole itsekään ihan tyytyväinen ääneeni :blink:

 

Kävisikö jo 7. tai 8.9? Kellonaika avoin välillä 10-19. Kovin myöhään illalla ei viitsi venyttää kun tulee pimeä ja Keskuspuistossa saattaa pelottaa, heh.

 

Otahan yhteyttä jos käy.

 

juha-man

Link to comment

Tämä voisi olla hyvä paikka käydä etsimässä (ainoa jonka itse olen löytänyt!):

 

Pasila train observation by ossmo (GCG94J)

 

Sun omat taitaa olla aika vaikeita tällaiseen demokäyttöön?

 

Nähdäänkö klo 18 Hartwall Areenan takana olevan kävelysillan edessä? Areenan puolen pää.

 

Laita maililla vahvistus asap.

 

juha-man

Link to comment

No niin, juttu on tehty ja editoitu. Ulos se tulee Ylen Aamussa to 9.9.2004 klo 04.15. Ylen aamu on kuultavissa Radio Suomen, YleX:n ja YleQ:n taajuuksilta kautta maan.

 

Todennäköisesti juttu julkaistaan myös Radio Suomen nettisivustolla jos ei jostain syystä jaksa nousta kuuntelemaan B)

 

Laitan mahdollisen linkin tänne, jahka se on tiedossa.

 

juha-man

Link to comment

Perjantaina 10.9. oli Aamulehdessä juttu GPS-laitteista ja Topo-Suomi -karttapohjasta. GPS-järjestelmä selitettiin pääpiirteissään, ja siviilimallien käyttömahdollisuuksia metsästyksen ja kalastuksen lisäksi on kuulemma marja- ja sienipaikkojen muistiin merkintä! Geokätköilystä ei ollut sanaakaan. (Ei sillä, että olisi pitänyt.)

Link to comment

Eräässä uutiskirjeessä, jota tilaan, otsikoltaan "this is true" jossa pääasiana ovat erilaiset uskomattoman typerät uutiset, hyvin usein liittyen käsittämättömän tyhmiin rikoksiin ja rikollisiin, julkaistaan myös viikottain http://www.bonzersites.com/, eli tekijän mielestä oivallinen webbisaitti. Tämän viikon Bonzer site of the week oli Geocaching.com. Mainittu kirje leviää yli 120.000 osoitteeseen.

Link to comment

Tervehdys GEOKÄTKÖILIJÄT!

 

Etsintäkuulutetaan JOENSUULAINEN harrastaja! Ilmoita olemassaolostasi pikaisesti. Olen paikallinen toimittaja ja haluasin raapustella sinusta jutun paikallislehteen. Tai jos joku tietää mahdollisesti moisen, niin voisitkos ilmoittaa?! Ystävällisesti kiittelen kovasti! Laita mailia ankumpul@cc.joensuu.fi

Link to comment

Tampereen ylioppilaslehdessä Aviisissa ilmestyi juuri sivun juttu geokätköilystä. Toimittaja valitsi näköjään mielenkiintoisen näkökulman: 'valehtelijan laji' viitaten geojästien harhauttamiseen. Jästeistä en onnistunut näköjään välittämään ihan tarkkaa kuvaa, sillä niitä kutsutaan jutussa harrastuksen pilaajiksi, mitä he eivät toki aina ole. B) Scrodin kätkökin pääsi julkisuuteen, eikä kuvakaan kovasti spoilaa, kun muistomerkkiä ei näy kokonaan.

 

Niin, ja tietysti muun jalustalle itseni nostamisen lisäksi morkkasin kaikki tusinakätköt oikein erikseen. (Sitten tähän ne hymiöt:) :rolleyes:B)

Edited by Divine
Link to comment
Olen kuullut, että VR:n asiakaslehdessä olisi ollut kätkennästä lyhyt juttu, mutta en ole sitä itse nähnyt.

Toivottavasti VR ryhtyy jutun myötä myymään geokätköilijälippuja. -50% & polkupyörä mukaan veloituksetta :lol:

VR:n asiakaspalvelun ja hinnoittelun tuntien GPS:n mukana kantamisesta seuraa 10 euron lisämaksu. :mad:

Link to comment

Nyt meidät mainitaan kirjassakin. :(

 

KaiSalta kuulin seuraavaa:

Viime vuonna, kun lastenkirjailija Tittamari Marttinen oli pitämässä Lahdessa runopajaa, Kai (kirjastonhoitaja) kertoi hänelle geokätkennästä. Nyt geokätkentä on hieman mukana Marttisen uudessa lastenkirjassa.

 

Marttinen, Tittamari: Viivi Pusu ja toffeesydän. Tammi, 2004.

 

Viivi miettii s. 41:

 

"Pitäisinkö esitykseni geokätkennästä vai vuoristokiipeilystä?"

..........

 

"Mutta Varma (opettaja) arvostaa kaiketi enemmän geokätkennästä kertovaa esitelmää. Taidan etsiä tietoja netistä."

Link to comment

Kokonaisuutena hyvä ja pitkä juttu! Kuvat ovat myös fiksuja! Ketulle ja arpille kiitokset harrastuksen hyvästä esittelystä.

 

Tuossa alussa tuo toimittajan nörtti-juttu vaan tökkää pahasti. Meistä geokätköilyä ei voi luokitella nörttien harrastukseksi. Oli sitten kirjoitettu huumorilla tai ei.

Link to comment
Tuossa alussa tuo toimittajan nörtti-juttu vaan tökkää pahasti. Meistä geokätköilyä ei voi luokitella nörttien harrastukseksi. Oli sitten kirjoitettu huumorilla tai ei.

Ehkä se tökkii juuri siksi, että ette halua myöntää olevanne nörttejä itsekin :D . Nörtin tarkkaa virallista määritelmää en tiedä, mutta varsin hyvän läpileikkausen termistä antaa Aura Nortomaa artikkelissaan http://www.helsinki.fi/~nortomaa/Teksti/nerdjarj.htm . Oli miten oli, niin tuntemistani geokätköilijöistä useimmat ovat enemmän tai vähemmän nörttejä. Suoraan sanottuna luulen, että tämä harrastus vaatii joka tapauksessa luonteenlaadulta jotakin sellaista, mikä yleisesti voidaan yhdistää nörtteyteen.

Link to comment
Ehkä se tökkii juuri siksi, että ette halua myöntää olevanne nörttejä itsekin  :D . Oli miten oli, niin tuntemistani geokätköilijöistä useimmat ovat enemmän tai vähemmän nörttejä. Suoraan sanottuna luulen, että tämä harrastus vaatii joka tapauksessa luonteenlaadulta jotakin sellaista, mikä yleisesti voidaan yhdistää nörtteyteen.

No me emme nää asiaa ihan noin :D . Meidän geokätköily-ystävämme eivät mielestämme ole määriteltävissä nörteiksi, vaan villkkaiksi, ulospäinsuuntautuneiksi, luonnosta ja siellä liikkumisesta kiinnostuneiksi ulkoilmaihmisiksi.

 

Meidän mielikuvaamme nörtistä ei liity ulkoilua, liikuntaa, luiontoa, kulttuurista ja historiallista kiinnostuneisuutta jne. Meidän mielikuvaamme geokätköilystä nuo asiat taas littyvät. Tässä siis tökkäisee. Kaikilla on kuitenkin varmasti nörttiydestä oma käsityksensä, joten tästä on kai turha tahkota :P .

Edited by Harjus
Link to comment
Kettu ja Arpi esitelmöivät geokätköilystä 31.10. Turkkarin geojutussa.

Jutun ansiosta Turussa lähtee varmasti liikkeelle uusia kätköilijöitä, jotka etsinevät aluksi ilman gepsiä löytettävissä olevia purkkeja. Yksi tällainen on Luolavuori. Valitettavasti kätkö on päässyt huonoon kuntoon. Omistajaa ei ole näkynyt saitilla yli vuoteen. Voisiko joku turkulaiskätköilijöistä huoltaa tuon Luolavuoren kätkön niin, ettei uusien etsijöiden ensimmäiseksi kokemukseksi jäi kulunutta purkkia, jossa on homeisia papereita?

Link to comment
Kettu ja Arpi esitelmöivät geokätköilystä 31.10. Turkkarin geojutussa.

Jutun ansiosta Turussa lähtee varmasti liikkeelle uusia kätköilijöitä, jotka etsinevät aluksi ilman gepsiä löytettävissä olevia purkkeja. Yksi tällainen on Luolavuori. Valitettavasti kätkö on päässyt huonoon kuntoon. Omistajaa ei ole näkynyt saitilla yli vuoteen. Voisiko joku turkulaiskätköilijöistä huoltaa tuon Luolavuoren kätkön niin, ettei uusien etsijöiden ensimmäiseksi kokemukseksi jäi kulunutta purkkia, jossa on homeisia papereita?

Olen laittanut kaikki etsimäni kätköt watchlistilleni, eli saan sähköpostin aina kun joku kätköllä käy. Juuri kyseisellä Luolavuoren kätköllä oli käynyt kaksi uutta harrastajaa, joista toinen lokimerkinnässään ilmoitti olleensa liikkeellä gepsittä ja myöskin sanoi purkin olleen rikki ja märkä.

 

Eli ainakin kaksi uutta harrastajaa toi Turun sanomien juttu. Lisää tulee varmaan myöhemmin, läheskään kaikki eivät varmaan lähde heti samana päivänä kokeilemaan, kun lukevat lehdestä uudesta harrastuksesta.

Link to comment
Voisiko joku turkulaiskätköilijöistä huoltaa tuon Luolavuoren kätkön niin, ettei uusien etsijöiden ensimmäiseksi kokemukseksi jäi kulunutta purkkia, jossa on homeisia papereita?

Tässähän kokee itsensä asiassa vastuulliseksi, koska on kerran uusia harrastajia yrittänyt kaupungissa herätellä. Yritän ehtiä jo huomenissa katsomaan mitä on tehtävissä.

 

Edit: sain juuri viestin, että ekhoc onkin jo käynyt fiksaamassa Luolavuoren kätkön. Hyvä juttu!

Edited by Kettu
Link to comment
Eli ainakin kaksi uutta harrastajaa toi Turun sanomien juttu. Lisää tulee varmaan myöhemmin, läheskään kaikki eivät varmaan lähde heti samana päivänä kokeilemaan, kun lukevat lehdestä uudesta harrastuksesta.

Kätkömerkintöjen perusteella juttu on innostanut tähän mennessä kätköilyä kokeilemaan ainakin neljä uutta harrastajaa, joten kiitoksia Ketulle ja Arpille onnistuneesta haastattelusta.

Link to comment

Täällä taannoin eräs toimittaja kyseli turkulaisia harrastajia jutuntekoon. Olin ilmeisesti silloin ainoa kiinnostunut, joten kävin jokunen viikko sitten tekemässä jutun. Nyt se on ilmestynyt, Aurian yritysasiakaslehdessä, Viestiväylässä. Kyseinen lehti ilmestyy sekä verkossa että paperilla. Paperiversion painoksen päätoimittaja kertoi saatekirjeessään olevan 17.200 ja leviää siis Turun alueen yrityksiin. Tässä linkki suoraan juttuun N 60° 26,184 E 22° 14,206. Toivottavasti potentiaaliset uudet harrastajat eivät pelästy kuvaani. ;)

 

Samassa yhteydessä pääsin myös mainostamaan €urojen jäljitystä. Kysyttäessä, miten päädyin harrastamaan kätköilyä, vastasin, että siitä oli puhetta EBT:n forumilla.

Edited by tiura
Link to comment

Olen joutunut julkisuuskierteeseen, kuten entisen missin entisen poikaystävän entisen salarakkaan isäpuoli, eli tuon Viestiväylän jutun takia Turun radion toimittaja soitti ja tiedusteli halukkuuttani jutuntekoon. Minähän menin. Kävimme visiteeraamassa Korppolaismäen kätkölläni ja nauhoittelimme runsaasti aineistoa, josta kuulemma tehdään 5 minuutin juttu. Ulostuloaikaa ei toimittaja osannut sanoa, vaan juttu menee hyllylle ja käytetään sitten sopivassa välissä täyteohjelmana, mutta todennäköisesti ensi viikolla kuitenkin. Ulos tulonsa jälkeen tarina tulee kuultavaksi myös YLE Radio Suomen nettisivuille, josta asiasta toimittaja lupasi minulle meilata. Tämän tiedon välitän teille, jos pystyn omaa radioääntäni nolostuksesta kuolematta kuuntelemaan. :(

Link to comment

Nyt tuli Turun radion toimittajalta tekstiviesti, jossa hän ilmoittaa, että mainittu haastattelu tulee ulos maanantai-aamuna, 11.4. noin klo 8.40. Taajuus on 94,3 MHz ja kuuluvuus rajoittuu tänne varsinais-Suomeen. Muut joutuvat odottamaan, että juttu tulee kuultavaksi nettiin.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...