Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 0
kalman

FIN: Onko geokätkijöissä "bookcrossaajia" ?

Recommended Posts

Onkohan jo monikin geokätköilijä harrastanut bookcrossausta eli liittynyt kirjojen vapautusrintamaan ?

 

Huomasin että ainakin Jyrki&Sarin kätköltä

Helsingin lentokentältä

löytyy pari kirjaa, samoin kuin Captainin Tampereen lentokentältä.

 

Eilen oli vapautusrintaman ensimmäinen ns. SSM eli sunset mission jonka tehtävänä oli vapauttaa kirjoja alueen sanomalehtitoimituksen ympäristöön auringonlaskun aikaan, ottaa kuva ja postittaa vapautusrintaman sivuille.

 

Todella mielenkiintoista ollut seurata miten rintama on edennyt aaltona ympäri maapallon, ihan koko yötä ei jaksanut valvoa jotta olisi nähnyt miten SSM onnistuu esim. jenkeissä. Saa nähdä miten mediat ympäri maailmaa kommentoivat tätä tempausta.

 

Itse vapautin kaksi kirjaa ja jätin ne roikkumaan toimitusten etuoviin. Kirjat olivat samalla ensimmäiset vapauttamani kirjat. Tässä toinen vapauttamistani kirjoista sijoitettuna Savon Sanomien oven kahvaan. Alunperin suositus oli laittaa kirjoja muovipusseihin ja roikkumaan puusta mutta tämä katu jolla kyseinen toimits sijaitsee on hieman puuköyhä.

http://www.bookcrossing.com/journal/894881

 

Olen myös suunnitellut piilottavani ainakin muutaman kirjan myös geokätköihini. Rasioita voi joutua tosin vaihtaa hieman suuremmiksi.

 

Jonkin verran bookcrossaajia kiinnostaa myös geokätköjen käyttäminen mahdollisina piilopaikkoina, tavallisesti kirjat jätetään puistonpenkeille, kahviloihin jne. Löytöprosentti on luokkaa 10.

 

Ai niin se saitti:

http://www.bookcrossing.com

Share this post


Link to post

Joo, mä laitoin pari kirjaa Tampere-Pirkkalan Lentokentän kätkööni ja toinen niistä on nyt Lempäälässä. Aiemmin jätin kaks kirjaa Tampereen keskustaan, toisen linja-autoasemalle ja toisen rautatieasemalla, huonolla lopputuloksella eli ne katosivat kuin pieru Saharaan icon_frown.gif

 

70242_1300.gif

Share this post


Link to post

Finninfla,

I was just asking whether geocachers are members of bookcrossing.com. They had first SunSet Mission last sunday, somekind of secret campaign to release books nearby newspaper offices all over the world. I did my share and release two books in Varkaus. Check out this media kit:

 

http://www.bookcrossing.com/pr/bookcrossing-media-kit-2002.pdf

 

Geocaches can be used as storages for those bewildered books.

 

[This message was edited by kalman on August 18, 2003 at 12:44 PM.]

Share this post


Link to post

Bookcrossingista en ollut kuullut. Mukava tietää.

 

Kätkön Nouse, riennä Suomen kieli aiheeseen liittyen suunnittelin laittavani sinne pari kolme suomalaista kirjaa. Kirjatkin oli jo katsottuna, mutta rasia oli liian pieni kirjoille ja piilopaikka suuremmalle boksille.

 

PekkaR

Share this post


Link to post

Tiedä sitten paljonko teitä nyppii, että nostan näinkin vanhan aiheen, mutta koska se minulle on aina ajankohtainen.. :huh:

 

Meidän joukkiomme toinen puolikas siis on aktiivinen bookcrossaaja, ja yksi kirja on geokätkennän kauttakin vapautettu Captain's Special Nr. 4 aka The Tammerkoski rapids -kätköllä. (Walking on Water). Haaveissa olisi yhdistää näitä harrastuksia enemmänkin, ehkäpä teemallisen kätkön muodossa tms. Toistaiseksi olemme löytäneet sen verran pieniä kätköjä, ettei ole useinkaan ollut tilaisuutta myös kirjaa ujuttaa kätköön.

 

--

 

Half of our team is active in BookCrossing, and actually we have released one bookcrossing book via geocaching (Captain's Special Nr. 4 aka The Tammerkoski rapids, Walking on Water). We do dream about combining these two hobbies better in our lives.

Share this post


Link to post

Täytyy noissa yrittää, kunhan laajennetaan tuota kätköilyämme Porin tienoilta muualle Suomeen. Sillä välin voidaan aina mietiskellä myös Tampereen aktiivisten bookcrossaajien ja kätköilijöiden sekä kätkön ja Official BookCrossing Zonen yhdistämistä..

Share this post


Link to post
Täytyy noissa yrittää, kunhan laajennetaan tuota kätköilyämme Porin tienoilta muualle Suomeen. Sillä välin voidaan aina mietiskellä myös Tampereen aktiivisten bookcrossaajien ja kätköilijöiden sekä kätkön ja Official BookCrossing Zonen yhdistämistä..

EFTP:n eli Tampere-Pirkkalan lentokentän kätkö on jo omana zonena ollut pitkän aikaa...

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0

×
×
  • Create New...