Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 0
Captain Morgan

FIN: TÄRKEÄ: Travel Bugin kirjaaminen löydetyksi

Recommended Posts

Moi!

 

Toinen suht tärkeä asia:

 

Kun löydätte Travel Bugin, kirjatkaa se geocaching.com'iin löydetyksi niin pian kuin mahdollista. Näin säästätte toisten kätköilijöiden aikaa ja rahaa. Aivan liian usein näkee tilanteita, että kätkösivuilla näkyy kätkössä TB, mutta todellisuudessa se onkin jo poissa.

 

Toki tulee tilanteita, ettei pääse esim. kotoaan tai mökiltä nettiin, mutta nykypäivänä on mahdollista miltei joka kunnassa käyttää esim. kirjastojen julkisia koneita, jos muuta mahdollisuutta ei ole.

 

70242_5900.gif

 

[This message was edited by Captain_Morgan&Family on October 07, 2003 at 02:28 AM.]

Share this post


Link to post

Tähän vastapainoksi sellainen huomio, että olisi hyvä, jos TB-kuittaukset tehtäisiin kuitenkin oikeassa järjestyksessä. Itselle kävi joskus niin, että olin jättänyt ötökän kätköön, enkä päässyt pariin päivään nettiin. Kun sitten kotiin palattuani olisin 'pudottanut' sen kätköön netissä, huomasin, että sen oli jo joku ottanut. Travel Bugin reitti meni siis siltä osin hieman sekaisin. (Toki nuo tapaukset voidaan esim. gc.comin ylläpitäjien avulla korjata, mutta harvemmin sitä jaksaa alkaa säätää...)

 

Tapaus, johon kapteeni ilmeisesti viittaa, on juuri tällainen. Joku jätti TB:n löytämäänsä kätköön sunnuntaina, ja joku toinen löytäjä poimi sen samana päivänä mukaansa. TB:n jättäjä kuitenkin pääsi loggaamaan käyntinsä netissä vasta maanantai-iltapäivänä, ja TB:n ottaja kuittasi oman käyntinsä vasta sen jälkeen. Tässä TB:n ottaja teki siinä mielessä ihan oikein, koska näin TB:n löytöjärjestys säilyi oikeana.

 

Se, mitä hän olisi voinut tehdä, olisi kuitata käyntinsä kätköllä, ja mainita siinä ottaneensa TB:n, ja kuitata itse TB vasta sitten kun edellinen jättäjä sen loggaa 'pudotetuksi'. Tässä tapauksessa kyseessä oli kuitenkin ensimmäisen kätkönsä löytänyt aloittelija, joten pahana virheenä tuota ei oikein voi pitää. Hienoa pikemminkin, että hoksasi pitää TB:n löytöjärjestyksen oikeana.

 

Ehkä niiden bugien perään ei kannata rynniä heti d+1 -päivänä niiden pudottamisesta, jos ei halua tehdä turhia reissuja. Varmemmin sellaisen löytää kätköstä, jossa se on maannut pidempään.bad_boy_a.gif

 

- I just got lost in thought. It was unfamiliar territory. -

Share this post


Link to post

Mitäs jos kehitettäisiin Suomalainen FAQ eli UKK (Usein kysyttyjä kysymyksiä) jossa olisi suomen kielellä ja paikallisilla mausteilla varustettuja ohjeita geokätkennästä/geokätköilystä. Ohje voisi sijaita osana jotakin virtuaalikätköä tai jollakin kotisivulla. Täydennettävissä ja siinä voisi olla myös linkkejä esim. spesiaalikätköihin.

 

Olisi apuna tulokkaiden oppaana ja mahdollisille median tiedusteluille.

Eräänlainen virallinen totuus EVT icon_wink.gif

Share this post


Link to post

Liittyy UKKicon_redface.gifn, ei niinkään otsikkoon..

 

eli joo, suomalainen ukk voisi olla hyvä. mulla on ainakin muutamia kysymyksiä, joihin oon yrittänyt etsiä vastausta tän palstan enkunkielisistä osista ja muualtakin, mutta huonolla menestyksellä. esimerkkejä:

a) mikä kohtuuhintainen gps kannattaa hankkia, siis sellainen, jossa ois suomen kartta. (ymmärrän kyllä, että tää on myös makuasia, mutta silti ottaisin vinkkejä vastaan mielelläni)

:D jos/kun teen oman kätkön, niin miten se kätkön oma sivu tehdään, vai tuleeko se automaattisesti.. esim. miten ne taustakuvat laitetaan.

c) mistä saa tilattua suomeen helpoimmin TB-tägejä..

noin muutamia mainitakseni.

Share this post


Link to post

Hello,

 

Pitänee ottaa osaa keskusteluun, kun sattuu olemaan ”osasyyllinen” sekä Tykkimäellä että Haulitornilla... icon_smile.gif Muutaman kerran loggauksemme ovat viivästyneet jopa useita päiviä (esim lomalla), mutta yleensä olemme melko nopsaan kirjanneet kaikki kätköt ja TB:t. Em. tapauksissa, jotka vahvasti ovat CM:n närkästymisen taustalla, loggasin kätköt alle 20 tunnissa, mutta valitettavasti se oli vaan liikaa.

 

Miksi muuten Western mosquito TB aiheuttaa noin suurta kiinnostusta, että sitä kannattaa jahdata ympäri Tamperetta?!? No, mitäpä se toisaalta minulle kuuluu.

Meillä taitaa muutenkin olla aika erilaiset toimintaperiaatteet. Esim. emme käy noukkimassa Travel Bugeja jo löytämiltämme kätköiltä. Toki täytyy todeta, että me emme ole ammattilaisia, joten ei me mitään(?) tämän harrastuksen syvimmästä luonteesta ymmärretä. Kunhan haetaan uusia kokemuksia ja etsitään mielenkiintoisia paikkoja. Se on ainakin toistaiseksi riittänyt meille! icon_smile.gif

 

Rentouttavia ja mielenkiintoisia hetkiä kaikille geokätkijöille tämän niin kovin mukavan harrastuksen parissa!

 

-LiLa-

 

P.S Pyydämme anteeksi kaikilta, joille olemme aiheuttaneet mielipahaa ja ylimääräisiä polttoainekustannuksia yms.! Mutta valitettavasti vastaisuudessakaan en voi luvata loggauksia aina saman vuorokauden puolelle icon_frown.gif

 

P.P.S. Mekään emme muuttaneet Haulitornin kätkön paikkaa...

Share this post


Link to post

quote:
Miksi muuten Western mosquito TB aiheuttaa noin suurta kiinnostusta, että sitä kannattaa jahdata ympäri Tamperetta?!? No, mitäpä se toisaalta minulle kuuluu.

 

Sitä minäkin olet tätä foorumia seuratessani ihmetellyt, ehkäpä tämä perfektionismi vaatii kaikkien travel-bugien bongaamisen.

 

quote:
Toki täytyy todeta, että me emme ole ammattilaisia, joten ei me mitään(?) tämän harrastuksen syvimmästä luonteesta ymmärretä. Kunhan haetaan uusia kokemuksia ja etsitään mielenkiintoisia paikkoja. Se on ainakin toistaiseksi riittänyt meille!

 

Samanlaisella "terveellä" pohjalla minäkin...

 

Olin Ruotsissa kesällä lomamatkalla ja oli aika vähän kiinnostusta käydä kesken lomamatkan kirjaamassa kaikkia 11 kätköä netissä jossakin kirjastossa.

 

Jos esim. saksalainen turisti tulee kuukaudeksi Suomeen ja bongaa jonkun travel bugin matkallaan niin kannattaisikohan hirveästi meluta nopean loggaamisen perään ?

Share this post


Link to post

Itse saatoin aiemmin lähteä ihan erikseen hakemaan Travel Bugeja, jos sellaisia kotiseudulle tuli. Niitä kun en alkuaikoina ollut liiemmälti saanut käsiini, ja tuntui hienolta yrittää edesauttaa niitä selviytymään tehtävästään. Nyttemmin haen TB:n aiemmin löytämästäni kätköstä vain, jos kuljen siitä muutenkin ohi, kuten nytkin Murhasaarelta palatessani kävin hakemassa kissa-aiheisen TB:n - kun vieläpä saan autettua sitä tehtävässään. Haulitornillakin olisin varmaan käynyt TB:n erikseen hakemassa, lähellä kun asun. En kuitenkaan lähde erikseen ajamaan Tampereelta Nokialle hakemaan TB:a jostain tutusta kätköstä. Jos tulee kohdalle niin tulee.

 

Mutta mitä tulee TB-jahdin mielekkyyteen yleensä, voisi aivan yhtä hyvin kysyä mikä geokätköilyssä itsessään on niin kiinnostavaa, että kannattaa ravata ympäri metsiä pakasterasioiden perässä. Tiedän ihmisiä, jotka noin ajattelevat, eivätkä he koe meikäläisen olevan mitenkään 'terveellä' pohjalla... He sanovat, että pystyvät hakemaan uusia kokemuksia etsimään mielenkiintoisia paikkoja ilman pakasterasioitakin.icon_razz.gif Eli jos ei TB:t kiinnosta, ei niitä ole pakko hakemalla hakea, mutta jos jotain kiinnostaa niin antaa kiinnostaa, eikö? (Nyt tarvittaisiin tähän taas Sarilta jokin hyvä suvaitsevaisuuskommentti!bad_boy_a.gif)

 

Itse asiassa kannattaa aina välillä tsekata Sarin laatimaa ansiokasta listaa erilaisista mahdollisista kätköpaikkakriteereistä. Samalla tavalla tästä harrastuksesta voivat eri ihmiset nauttia niin monella eri tavalla. Toiselle tämä on aarteenetsintää, toiselle luonnossa liikkumista, toiselle pistejahtia, toiselle mahdollisimman ovelien kätköjen laatimista, toiselle stressinpurkua, toiselle pakkomielle, toiselle TB-jahtia, toiselle lomaohjelmaa, toiselle hi-tech -laitteen huvikäyttöä. Joillekin kaikkea tuota jne jne jne. Ehkä se harrastuksen syvin luonne löytyy jostain tuolta. Minä en siitä tiedä mitään; etsin kätköjä, koska minusta se on kivaa.big_smile.gif

 

Siitä olen kyllä samaa mieltä, ettei mitään nettikuittausten nopeusvaateita voi oikein lähteä asettamaan. Jos ei ehdi nettiin, niin sitten ei ehdi. Toki on kohteliasta ja muita hyödyttävää tehdä kuittauksensa mahdollisimman pian, mutta kohtuus kai tässäkin asiassa.

 

- I just got lost in thought. It was unfamiliar territory. -

Share this post


Link to post

Kiitos Divine, ajattelinkin jo asiaa mielessäni käänneltyäni vetää Kohtuus kaikessa -julisteen esiin icon_wink.gif

 

Sari

Share this post


Link to post

Hyviä pointteja Divinella. Keskustelu lähti kuitenkin tästä loggaamisen nopeudesta ja ei sinänsä kyseenalaisteta travel-bugien keräämisen mielekkyyttä. Oikeastaan travel-bugien ominaisuus on että niiden sijainnista annetaan vain vihjeitä ja jos sopiva kulkuväline on osunut kohdalle ne ovat hypänneet kyytiin, ne ovat tässä suhteessa armottomia.

 

Kyllä minä pidän mielekkäänä myös travel-bugien keräämistä, harrastuksella on monia muotoja ja niin tuleekin olla.

Share this post


Link to post

quote:
Originally posted by Divine:

Mutta mitä tulee TB-jahdin mielekkyyteen yleensä, voisi aivan yhtä hyvin kysyä mikä geokätköilyssä itsessään on niin kiinnostavaa, että kannattaa ravata ympäri metsiä pakasterasioiden perässä.


 

Niinpä! Ehkäpä tässä ei ole mitään järkeä!?! Mutta toisaalta maailmassa on monta muutakin asiaa, joissa ei ole mitään järkeä icon_smile.gif

 

quote:

Eli jos ei TB:t kiinnosta, ei niitä ole pakko hakemalla hakea, mutta jos jotain kiinnostaa niin antaa kiinnostaa, eikö?


 

Joo, en halua rajoittaa kenenkään harrastusta millään tavalla. Ihmetystä vaan herätti lähinnä se aktiivisuus, jolla syöksytään TB:n perään. Mutta kuten kirjoitit, niin eri ihmisillä on erilaiset intressit... Jatkakoon siis jokainen taaplaamista omalla tyylillään, niin mekin! icon_smile.gif

 

-LiLa-

Share this post


Link to post

Tuli tuosta pakasterasioiden perässä juoksemisesta mieleen kun ennen Ruotsin matkaa latasin gepsiin kaikki Gotlannin kätköjen ja Tukholman kätköjen koordinaatit mutta otin mukaan vain Gotlannin kuvaukset ja kun sitten yritti etsiä Tukholmassa kätköjä pelkän koordinaatin perusteella niin tuli monta kertaa mieleen että eihän tässä ole mitään järkeä kun täällä pensaissa rymytään ja kun vielä kotiin päästyä selvisi että osa tavoittelemiemme kätköjen koordinaateista eivät edes osoittaneet kätkölle vaan sen lähistölle, eli aikans turhaan oli erästäkin piikkipensasta tullut pengottua. Mutta hauskaa oli ja kokemisen arvoisia paikkoja tuli silti koettua.

Share this post


Link to post

quote:
Originally posted by Divine:

Siitä olen kyllä samaa mieltä, ettei mitään nettikuittausten nopeusvaateita voi oikein lähteä asettamaan. Jos ei ehdi nettiin, niin sitten ei ehdi.


 

Ehkäpä tällaisia viipeitä (tai no kai myös viiveitä on nykyään hyväksytty muoto icon_smile.gif) ei enää tulevaisuudessa esiinny!! Kaikilla kun on kännykät, joissa on sekä GPS että nettiyhteys. Niinpä loggaukset voi suorittaa välittömästi muutaman sekunnin viiveellä icon_eek.gif

 

-LiLa-

Share this post


Link to post

Kyllä minäkin niitä ötököitä olen kuskaillut. Kerran taisin hakea yhden omalta kätköltänikin, koska halusin näyttää sille vanhoja tietokoneitani. Kuulostiko hassulta? No joo, se oli z80.black-cube.net, jonka tehtävä on nähdä erilaisia kompuuttereita.

 

Minusta reissaajan kiinnostavuus riippuu siitä, miten mielekäs tehtävä sillä on ja miten mukava tarina siihen liittyy (esim. haluaisin tavata El Copihue Rojon).

 

PekkaR

Share this post


Link to post

Ihan tarkkaan kun tätä buginkirjausjuttua mietiskelee, niin minuuttikin on tosiaan periaatteessa liikaa, koska harva sitä asuu minuutin päässä kätköltä tai katsoo juuri minuuttia ennen kätkölle saapumista / kotoa lähtemistä siitä kannettavasta tietolaatikostaan, onko bugi vielä paikallaan. Minuutissa ehtii kuitenkin kätköltä poistuja jo hyvän matkaa poispäin eivätkä hakija ja ns. poistuja tapaa. Ja sitten tämä tietenkin ärsyttää sitä, joka tulee jälkimmäisenä paikalle.

 

Mielestäni se riski pitää sitten vain ottaa. Jos menee TB-jahtiin (vrt. hirvijahti) täytyy muistaa että voi käydä niin, että joku toinen ehtii ensin. Kukin kirjaa kun kerkiää.

 

Ja ylipäänsä bugien ns. metsästyksestä, kyllä niissä jotakin erityistä hohtoa on, sen verran on tullut niitä silmäiltyä ja joskus on hyvin vikkeläänkin lähdetty bugia kätköstä hakemaan. Bugit on luotu kulkemaan ja mahdollisuus saada netin välityksellä tieto niiden olinpaikasta menee kaikille samanaikaisesti, joten siinä mielessä kaikki lähtevät samalta viivalta, olipa kätkö sitten ennestään tuttu tai ei. Ja kuka sitten ns. kilvan voittaa, huh, siihen nyt vaikuttavat ties mitkä asianhaarat...

 

Sari

 

[This message was edited by Jyrki&Sari on October 07, 2003 at 09:55 AM.]

Share this post


Link to post

Samaa mietin silloin kun urputin kätköjen sisällysluetteloiden turhuudesta.

 

Jos näen kätkön kuvauksesta, että Lievestuoreen lipeälammen kätkössä on juuri se viiden kopeekan postimerkki vuodelta 1856, joka puuttuu kokoelmastani ja lähden samantien ajamaan, en voi olla varma etteikö joku tamperelainen kätköilijä, jolla on lyhyempi matka, ehdi ennen ja vie tuota tavoittelemaani aarretta.

 

Geokätkö ei ole tavaratalo, josta voi mennä ostamaan haluamansa tavaran.

 

PekkaR

Share this post


Link to post

Moi Li&La & muut!

 

Täytyypä vähän oikoa ja selittää big_smile.gif

 

quote:
Originally posted by Li&La:Em. tapauksissa, jotka vahvasti ovat CM:n närkästymisen taustalla, loggasin kätköt alle 20 tunnissa, mutta valitettavasti se oli vaan liikaa.

 

Enhän minä sentään närkästynyt, mutta tokihan se vähän harmittaa kun kaksi kertaa jo samaa bugia on koittanut saada näppeihinsä. Tosin se episodi pisti miettimään onko noiden bugien etsimisessä yhtään mitään mieltä. Ehkä jätänkin ne vastedes rauhaan, tai ainakin teen kuten Divine ehdotti, että haen vain sellaisia bugeja jotka ovat olleet paikalla vähintäin pari päivää.

 

quote:
Miksi muuten Western mosquito TB aiheuttaa noin suurta kiinnostusta, että sitä kannattaa jahdata ympäri Tamperetta?!?

 

Ehkä suhtaudun tai paremminkin suhtauduin niihin kuten kätköihin, eli kaikki jotka on lähellä, pitää löytää.

 

quote:
valitettavasti vastaisuudessakaan en voi luvata loggauksia aina saman vuorokauden puolelle

 

Ihan ymmärrettävää, enkä sitä vaadikaan, toivon vain että loggauksen tehdään heti kun se on mahdollista.

 

Mukavia kätköilyhetkiä kaikille!

 

Captain_Morgan

 

70242_5900.gif

Share this post


Link to post

PekkaR kirjoitteli:

quote:
Minusta reissaajan kiinnostavuus riippuu siitä, miten mielekäs tehtävä sillä on ja miten mukava tarina siihen liittyy (esim. haluaisin tavata El Copihue Rojon).

 

Tähän suuntaan mäkin olen kääntymässä. Itse toivon todella saavani käsiin nyt Vororotissa makaavan Supernatural Travelling Story Book'in, minulla olisi siihen kirjoitettavana todella mystinen tarina tosielämästä tongue.gif

 

70242_5900.gif

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0

×
×
  • Create New...