Jump to content

FIN: Kätköjen elämisestä


Tervas

Recommended Posts

Nyt kun kätköjä on näinkin paljon, alkaa henkilökohtaisen kätkötietokannan ylläpito olla hankalaa,

deaktivoidut kyllä löytyy pienellä surffailulla mutta eikö olisi kiva saada näppärästi tieto uudelleen aktivoiduista kätköistä?

Puhumattakaan modifikaatioista (esim. koordinaattien korjaus), muutkin kuin minä ovat etsineet vanhentuneilla tiedoilla.

Premiumjäsenillä käsittääkseni on paljon eri hakukriteerejä, mahdollisesti jotain tähänkin soveltuvaa mutta olisiko silti aihetta perustaa yhdessä ylläpidettävä tietopankki kätköistä joita on jollain tavalla modifioitu perustamisen jälkeen? Yksinkertaisimmillaan se voisi olla oma foorumin osio johon jokainen voisi laittaa tiedon kätköistä joiden tietoja on jollain tavalla käpelöity?

Tietysti kaikki meistä eivät käy täälläkään kurkkimassa, mutta jos sana leviäisi...

 

-Errare humanum ets.-

Link to comment

Idea on kyllä hyvä ja kannatettava. Ongelma lienee kuitenkin siinä, ettei tällainen talkoovoimilla ylläpidetty tietopankki välttämättä pysy helposti ajan tasalla. Olisihan tuo kuitenkin parempi kuin ei mitään.

 

Liityin muuten juuri viikonloppuna premiumjäseneksi. Osittain juuri tästä syystä, mutta myöskin tietysti kannatuksen vuoksi. Muistelisin Jeremyn sanoneen hiljattain, että kun Geocaching.com -sivusto lähiaikoina uudistuu, nousee myöskin nykyinen 30$/vuosi jäsenmaksukin, mutta jos liittyy jäseneksi sitä ennen, menee koko vuosi samalla maksulla. Tavallisille jäsenillehän homma pysyy kuitenkin ilmaisena kuten tähänkin asti.

 

Pari kätköä, joiden olen huomannut lähiaikoina muuttuneen alkuperäisestä: S/S Kuru, part 1. ja Viikki Views, Helsinki.

 

- From the shallow end of the gene pool. -

Link to comment

Tätä minä juuri tarkoitin, Divinen mainitsemia en olisi itse huomannut tarkistaa, varmaan muitakin menee ohi silmien. Kaikilla ei ole mahdollisuutta vilkaista nettiä juuri ennen lähtöä.

Omia havaintoja:

Guiding light on modifioitu ja NMS12 uudelleenaktivoitu.

 

-Errare humanum ets.-

Link to comment

Tässä pari uutta muutosta, jotka huomasin: Hääkivi on disabloitu toistaiseksi ja NMS21:een on tullut muutoksia.

 

Olen tulossa huomenna pääkaupunkiseudulle, ja jos aikaa riittää, niin teen iskun todennäköisesti tuonne Kauniainen-Espoo -kätkökeskittymään, joten jos muita muutoksia alueella on, niin äkkiä tieto tänne.icon_wink.gif En pääse nettiin varmaan enää lauantain aamuseitsemän jälkeen.

 

- From the shallow end of the gene pool. -

Link to comment

Omalta osaltamme voimme toivottaa Divinen ja muutkin pirkanmaalaiset tervetulleiksi kätköilemään pääkaupunkiseudulle!

 

Omista kätköistämme sen verran, että Summer Islands on tällä hetkellä disabloituna kun purkki meni rakennusmiesten mukana, mutta Bay of Espoo on kyllä paikallaan (tarkistettu 16.5. klo 21:15), samoin kuin Helsingin lentokenttäkätkö ja keskustan kätkö.

 

Kunhan vaan ei koko viikonloppua satais ;o)

Link to comment

No se Kauniaisten kätkö, pahus, se oli sellainen kokeilu, olen pyytänyt ystävääni tarkistamaan sen mutta en ole kuullut hänestä vielä mitään. Itsellä on kätköjä Kauniaisista Ouluun ja kaikki kätköt ovat sellaisia joiden ylläpidosta pystyn huolehtimaan riittävän pienellä viipeellä. Oulussa ja Lahdessa on kaitsijat ja muut kätköni sijaitsevat pyörämatkan päässä kotiasunnosta.

 

kalman

 

[This message was edited by kalman on May 17, 2003 at 03:26 AM.]

Link to comment

Puuh. Meni pelkästään logatessa pari tuntia. Eli Divine's Cachepedition I oli kohtuullinen menestys: 17 löydettyä kätköä 2 päivän aikana. Ja itse asiassa 15 niistä oli lauantaina about 8 tunnin sisään.icon_biggrin.gif Sunnuntaina oli muuta 'tärkeää' tekemistä, kuten Vantaan Ikeassa käynti (yritin kyllä ehdottaa, että voin mennä odotellessa etsimään parit kätköt, mutta se ei kuulemma sopinut...icon_wink.gif), joten kätköistä ennätettiin etsimään vain muutamaa.

 

Kaksi jäi löytymättä: Rocky Pig, jonka Kalman jo disabloikin (en ehtinyt sitten enää aamulla nettiin, mutta olisin varmaan käynyt tsekkaamassa paikan päällä joka tapauksessa), ja

Streamtone, jonka kanssa kävi vanhanaikaisesti: löysin oikean paikan ja oikean kolon, mutta printti oli vanha, joten en huomannut että omistaja oli noutanut kätkön pois.icon_frown.gif No, hyvä saldo joka tapauksessa!

 

quote:
Jyrki&Sari:

Kunhan vaan ei koko viikonloppua satais


Niinpä, koko päivän satoi!icon_biggrin.gif Ainoastaan Kalmanin kätköllä ollessa piti pientä taukoa. Onneksi oli sadeviitta mukana. Se hyvä puoli kurjassa ilmassa oli, ettei geojästejä juurikaan pyörinyt etsimistä häiritsemässä.icon_wink.gif

 

Olen tulossa parin viikon päästä Cachepedition II:lle, joten pistäkäähän ne disabloidut kätköt siellä kuntoon!icon_wink.gif Toivottavasti pääsen sillä kertaa Jyrkin&Sarinkin kätköille.

 

- From the shallow end of the gene pool. -

Link to comment

Siirsin kätkön Iso-Huopalahti.

 

Vanha kätkö oli tuhoutunut. Ilmeisesti paikka on joinakin vuodenaikoina suosittu kävelyreitti, joten päätin siirtää kätkön pois näkyvistä. Enää en kyllä haluaisi lähteä sinne suolle rämpimään, joten toivottavasti kätkö säilyy tälllä kertaa.

Link to comment

quote:
Originally posted by Divine:

http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=12035df0-3436-4144-81c2-e15ddec2fa2b on kokenut mystisen katoamistapauksen, ja on pois kuvioista toistaiseksi.


 

Juu, kätkön ykköskohta (mikrokätkö) on ilmeisesti pudonnut paikkaan, mistä sitä ei saa kaivettua ylös, mutta uusi mikrokätkö on jo miltei valmis ja saanen sen paikalleen lähipäivinä.

 

70242_1300.gif

Link to comment

Hurja Stargher III on ilmeisesti kadonnut, ja odottelee disabled-tilassa uudelleenpiilotusta.

 

(Itselläni oli vaikeuksia aikanaan myös sadannella kätkölläni Stargher I:llä, jonka kakkospisteessä saattaa olla jotain hämärää, joten siksi mainitsen asian tässä, vaikka kätkön lopulta löysinkin.)

 

- I just got lost in thought. It was unfamiliar territory. -

Link to comment

Ossmon yllä maitsemasta Three Animals -kätkön valaasta oli juttua eilisessä (6.7.) Hesarissa (B 11). Siis ei itse kätköstä, vaan siitä (entisestä) valaasta. Lainaus: "On ollut puhetta, että keräisimme adressin, jossa toivottaisiin samantyyppistä teosta taideopiskelijoilta. Nyt on tärkeintä saada tämä vanha täältä pois." Toivotaan siis että kätkö tekee vielä comebackin. Ja jos valas ei palaakaan, niin ehkä jokin muu paikallinen eläinhahmo voisi tulla kyseeseen? icon_smile.gif

Link to comment

En löytänyt Matildaa ja tsekkasin ohiajaessani Old Yardin tilanteen, kun sitä ei ollut viime aikoina löydetty. Kummatkin ovat kadoksissa, joten omistajat arkistoivat nämä kätköt. (Itseni kannalta tämä oli kovin harmillista, koska jos nämä kätköt olisivat olleet listoilla pari päivää kauemmin, olisin voittanut vetoni Captain Morganin kanssa 250 kätkön täyttymisajankohdasta...icon_biggrin.gif)

 

- I just got lost in thought. It was unfamiliar territory. -

Link to comment

quote:
Originally posted by Divine:

Hurja Stragher III on ilmeisesti kadonnut, ja odottelee disabled-tilassa uudelleenpiilotusta.


Ja nythän se näyttää taas olevan toiminnassa. Eipä vaan meikäläisellä ole ihan heti Helsingin reissua edessä.icon_frown.gif

 

- I just got lost in thought. It was unfamiliar territory. -

Link to comment

quote:
Originally posted by Mesu:

quote:
"...the dragon is slightly smaller than you'd expect a real dragon to be..."

 

Minkäskokoisia ovat näkemänne oikeat lohikäärmeet olleet?


 

(from Cambridge Advanced Learner's Dictionary)

dragon noun [C]

1 a large fierce imaginary animal, usually represented with wings, a long tail and fire coming out of its mouth

 

Olkoonkin mielikuvituksellinen, mutta määritelmän mukaan suuri.

Link to comment

Tapahtumakätkö How Hoch? onnistui oikein hyvin, ja osanottajia riitti kivasti. Kätkösivu on nyt muutettu viittaamaan osallistujien yhdessä Hauholle jättämään kätköön, jotta tapahtumaan osallistumattomatkin voivat käydä kirjaamassa käyntinsä. Kiitos osallistujille vielä tässäkin yhteydessä, ja toivottavasti teitä muitakin näkee vielä joskus livenä.icon_smile.gif

 

- I just got lost in thought. It was unfamiliar territory. -

Link to comment

Kiva kun oli kivaa, toivottavasti minäkin ehdin seuraavaan tapaamiseen mukaan. Olin tapahtumahetkellä koluamassa pohjoissuomen 'vanhat piiat' ja jo löydetyt kätköt. Lienee riittävän hyvä tekosyy olla Hauholta pois

 

-Errare humanum ets.-

Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...