Jump to content

FIN: Yhteystiedot kätköihin


Tervas

Recommended Posts

Kun kerran sohaisin muurahaispesää ensin niin jatketaan tästä aiheesta täällä.

 

Tähän asti tapahtunut:

------------------------

Originally posted by Erwast:

Kätkötiedotteessahan voisi olla jästeille osoite mail@geocaching.fi yhteydenottoja varten. Sekä kiinnostuneita että kätköstä nokkiintuneita varten.

Monessakaan (ml. omani) kätkössä ei ole Geocaching.com -osoitetta kummempaa yhteyskanavaa kätkön laittajaan tarjolla.

------------------------

 

------------------------

Originally posted by rvk:

Vaikka tiedänkin sohaisevani muurahaispesää, niin tähän on melkeinpä pakko sanoa se poikkipuolinen sana. Erwastin huomio on hyvin ikävä. Kuka niitä kätköjä piilottaa? Me, vai gc.com? Kuka niistä on vastuussa? Me, vai gc.com?

 

Sama kysymys pätee gc.fi:n mahdolliseen tulevaan samanlaiseen käyttöön.

 

Olen huomannut tämän verkossa laajempanakin ilmiönä, siis tavan kätkeytyä nimimerkkien taakse. Lienee ilmeistä, että satunnainen kätköstä *ärsyyntyvä* henkilö _ei_ rekisteröidy gc.com:iin voidakseen lähettää sitä anonyymiä sähköpostia kätkön piilottajalle. Jos olet antanut ainoana yhteystietona gc.com:in, yhteydenotot myös menevät heille. Ja mitä he ovat tehneet sen ansaitakseen?

 

Vähän suoraselkäisyyttä ja omat yhteystiedot kätkötiedotteisiin.

 

Ihan siltä varalta, että joku ei ole törmännyt toisessa säikeessä ilmoittamaani urliin ja vetää nyt hernettä syvälle nenäänsä siitä, etten itsekään "paljasta" henkilöllisyyttäni, niin http://www.iki.fi/rvk/ ratkaissee mahdollisen ongelman. Ikävää muuten, että gc.com ei tue mitään vakiotapaa ilmoittaa yhteystietojaan.

------------------------

 

------------------------

Originally posted by Captain_Morgan&Family:

 

Moi!

 

Kyllä geocaching.com'issa voi omalla sivullaan ilmoittaa vaikka mummonsa osoitteen, jossa mummo siihen suostuu icon_wink.gif

 

Sinne vaan editoimaan omaa sivua URL:in [uTL=http://www.geocaching.com/my/]http://www.geocaching.com/my/[/url] kautta ja yhteystiedot näkyviin, jos haluatte.

 

------------------------

 

------------------------

Originally posted by virtato:

Moi!

 

virtato on muuttanut profiilinsa.

 

Yhteydenotot tervetulleita.<BR><BR>Milloin tulee äänestys "Geokätköily" T-paidan aiheesta.

 

"jos se ei ole rikki älä korjaa sitä"

 

virtato- Tomi Virtanen

------------------------

 

------------------------

Originally posted by rvk:

Tarkoitinkin lähinnä ihan tarkoitukseen varattuja kenttiä, jotka tekevät homman helpoksi. Edes se sähköpostiosoite minkä väitetään tulevan näkyville (ja annetaan ohjeet sotkemiseksi spämmibotteja vastaan) voisi olla näkyvissä, kuten väitetään.

 

Toisaalta redundanssi on monesti pahasta, eli ehkäpä on sittenkin parempi että sinne saa kotisivujen osoitteen mistä halukkaat voivat käydä penkomassa, eikä tarvitse ylläpitää tietojaan monessa paikassa. Toisaalta henkilöillä, joilla ei ole kotisivuja, ei ole mitään loogista paikkaa ilmoittaa yhteystietojaan. Äh, ei tässä tunnu selkeää oikeaa ja väärää olevan, turhasta nillitin icon_wink.gif

 

Paitsi sen suhteen, että laittakaa hyvät ihmiset niihin _kätkötiedotteisiin_ ne yhteystiedot.

------------------------------------------------

 

------------------------------------

Edit: Kirosana poistettu / swearword removed

Edited by Tahu Nuva
Link to comment

Alkuperäisessä viestissäni tarkoitin lähinnä sitä että GC.com:sta saattaa satunnaisen geojästin olla hankalaa kaivella juuri häntä vaivanneen kätkön perustajaa esille. Eihän sieltä edes pysty meilaamaan ellei ole itse rekisteröitynyt.

Yhdistyksen osoitteeseen tulleet viestit voisi helpommin osoittaa perille -jos joku innokas tahtoo tällaista palvelua ylläpitää.

Ulkopuolisille helpointa olisi jos kätkössä olisi laittajan puhelinnumero, eihän kaikilla maanomistajilla välttämättä edes ole nettiyhteyttä.

Link to comment

Miksi niitä viestejä pitäisi yhdistyksen kautta välittää? Jos sinä piilotat kätkön, jollakulla voi olla sinulle asiaa sen tiimoilta. Viestien kuljettaminen yhdistyksen kautta ja jonkinlainen pseudoanonymiteetti vain kuulostaa hyvin pahalta minun korvaani ja mahdollisesti (tai jopa varsin todennäköisesti) myös sen hermostuneen geojästin. Tällöin jonkun tekemä moka helposti nähdään jopa yhdistyksen vikana. Onko tämä toivottavaa?

 

Mieleeni tuli tosin ajatus, että jotkut tapaavat vaihtaa yhteyteystietojaan niin usein, että niiden päivittäminen kätköihin ei välttämättä ole mahdollista. Ehkäpä yhdistys voisi tulla tässä vastaan ja tarjota tuoreita yhteystietoja yhdistyksen jäsenrekisteristä, jos joku asianosainen niitä kysyy? Tämä näyttäisi myös ulospäin reilusti suoraselkäisemmältä, kun jo kätkössä lukee: Jos osoite ei toimi, ajantasaisen osoitteeni saa pyytämällä osoitteesta jäsenrekisteri@geocaching.fi?

Link to comment

quote:
Originally posted by rvk:

Tarkoitinkin lähinnä ihan tarkoitukseen varattuja kenttiä, jotka tekevät homman helpoksi. Edes se sähköpostiosoite minkä väitetään tulevan näkyville (ja annetaan ohjeet sotkemiseksi spämmibotteja vastaan) voisi olla näkyvissä, kuten väitetään.


Tuo ominaisuus (emailosoite näkyvissä) poistettiin hiljattain. Syynä oli muistaakseni toistuvat kyselyt ja epäselvyydet miksi sen piti/ei pitänyt näkyä (tjsp) profiilisivulla. Katsoivat parhaaksi jättää vain emailausmahdollisuuden sivuston kautta. Ja tokihan jokainen voi halutessaan siis laittaa itse emailosoitteensa profiilisivulleen.

 

quote:
Äh, ei tässä tunnu selkeää oikeaa ja väärää olevan
Eipä tosiaan taida olla. Pääasia, että on joka tapauksessa JOKIN keino olemassa, jotta yksittäiseen geokätköilijään saadaan yhteys.

 

quote:
laittakaa hyvät ihmiset niihin _kätkötiedotteisiin_ ne yhteystiedot.
Tuo on kyllä ihan suositeltava ajatus. Muistaakseni suurimassa osassa omia kätköjäni on puh.nroni. Taidan tästedes laittaa niihin kuitenkin mieluummin sähköpostiosoitteeni.

 

- I just got lost in thought. It was unfamiliar territory. -

Link to comment

Tulikohan nyt tehtyä tikusta asiaa:

Jos joku sattumalta löytää kätkön ja kiinnostuu asiasta niin hän kyllä kaivaa lisätietoja esiin kätkötiedotteen perusteella.

Jos maanomistaja löytää kätkön eikä suhtaudu siihen suopeasti niin voisi hyvin olettaa kyseisen kätkön menevän salaperäisesti kadonneiden piikkiin.

Eli tarvitaanko sittenkään keskitettyä kontaktihakemistoa?

Kuinkahan monta poistopyyntöä jästit ovat jättäneet kätköilijöille icon_confused.gif

Joka tapauksessa vastuunsa tunteva kätköilijä jättää jonkinlaiset yhteystiedot ihan vaan kaiken varalta.

Link to comment

Ja kyllä ne soittaakin, mun The treasure of the baron Hans Henrik Boije lähti viime vuonna puistoa siivonneen ulkomaisen työntekijän mukana tämän kotiin, jossa vaimo sitten käänsi tekstin englanniksi. Kaveri soitti mulle ja kysyi mitä kätkölle pitäisi tehdä. Luulin ensin että englantia puhuva henkilö oli joku kätköilijä joka oli löytänyt sen mun vaeltavan mikrokätkön ja aloitan selittämään että eikun se pitäis laittaa johonkin toiseen kuntaan ja ihmettelin kuinka se oli Tampereelle päätynyt. No, kaveri vaan kysyi josko hän piilottaisi kätkön johonkin toiseen puistoon Tampereella. Ja vasta tässä vaiheessa mulla alkoi kilkattamaan, ettei kyseessä olekaan kätköilijä vaan joku jästi... No, tarinalla on kumminkin onnellinen loppu, kaveri kirjasi löytönsä lokiin ja vei kätkön takaisin, taisipa vaihtaa jotain tavaraakin.

Edited by Captain_Morgan&Family
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...