Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 0
kalman

FIN: UKK: Mitä erilaisia liftareita on olemassa ja mitä tehdään kun sellaisen kätköstä löytää

Recommended Posts

Erilaiset geokolikot (esim. tällaiset), Bookcrossing-kirjat, apinat, geolutinit, sekä seurattavat setelit, kuten US-dollarit, Kanadan dollarit ja eurosetelit.

 

Tosin seteleiden on tarkoitus vaeltaa ihan normaalissa kaupankäynnissä - ei itsetarkoituksellisesti kätköissä, vaikka Missä Yrjö -dollareita on suomalaisissakin kätköissä näkynyt. Eurobilltrackerin osumia moderoidaan ahkerasti, eikä kavereiden kesken vaihdeltujen seteleiden osumia lasketa 'kiinnostaviksi osumiksi'. Ylläpito suhtautui nuivasti tiedusteluihin, josko geokätköjen kautta liikkuva seteli olisi ok. Itsekään en halua myötävaikuttaa syöttämieni seteleiden tuleviin osumiin mitenkään.

 

- I just got lost in thought. It was unfamiliar territory. -

Share this post


Link to post

Sitten on vielä nämä loiskätköt (parasite caches), jotka ovat kätköjä 'oikeiden' kätköjen sisällä, ja liikkuvat kätköilijöiden mukana uusiin isäntäkätköihin. Esimerkkinä Hirvikärpänen.

 

- I just got lost in thought. It was unfamiliar territory. -

Share this post


Link to post

Kertokaas mikä on paras tapa toimia silloin kun löydän kätköstä Travel Bugin, mutta sitä ei syystä tai toisesta olekaan kirjattu ko. kätköön vaan se tietojen mukaan edelleen edellisen kätköilijän hallussa icon_frown.gif. Voinko turvallisin mielin vallata (grab) sen itselleni ja samalla se haituu edellisen omistajan hallussa olevien TB listalta? Saattahan olla ettei edellinen omistaja katsele pitkiin aikoihin vaikka kätköilymailejaan vaikka semmoista laittaisinkin hänelle.

 

Tavoitehan näillä ötököillä olisi liikkua mahdollisimman jouhevasti kätköstä toiseen enkä siksi haluaisi pantata niitä omalla työpöydälläni.

 

- Anja

Share this post


Link to post

quote:
Originally posted by Hannu&Anja:

Kertokaas mikä on paras tapa toimia silloin kun löydän kätköstä Travel Bugin, mutta sitä ei syystä tai toisesta olekaan kirjattu ko. kätköön vaan se tietojen mukaan edelleen edellisen kätköilijän hallussa


No ensimmäinen asia on edes yrittää ottaa yhteys edelliseen hallussapitäjään. Voi olla, että kysymys on vain virheestä, unohduksesta tms. ja asia korjaantuu, kun tiedustelee siitä sähköpostitse. Aina on mahdollista, että TB:n pudottaja (esim. lomamatkallaan) ei välittömästi pääse nettiin edes viikkoon, joten itse olisin näissä tapauksissa kärsivällinen.

 

Kerran pudotin TB:n kätköön lauantaiaamuna, ja pääsin loggaamaan sen nettiin vasta sunnuntai-iltana. Kun yritin tehdä sen, huomasin, että se oli jo noudettu, eikä 'pudottamista' voinut enää tehdä. No, vahinko ei ollut suuri; postitin noten TB:n lokiin, jossa mainitsin asiasta. TB:n loganneet olivat varsin uusia kätköilijöitä, joten homma oli ihan ymmärrettävä.

 

TB:n omistajan kannalta olisi tietysti mukavinta, että sen kulkema reitti kätköltä kätkölle olisi mahdollisimman 'totuudenmukainen', joten yhteispeliä sen löytäjiltä tarvitaan, ettei mennä loggaamaan löytöä ennen kuin edellinen on sen 'pudottanut'. Vaan eivätpä nämäkään asiat onneksi maailmaa kaada.smile.gif

 

- I just got lost in thought. It was unfamiliar territory. -

Share this post


Link to post

quote:
Originally posted by Hannu&Anja:

Kertokaas mikä on paras tapa toimia silloin kun löydän kätköstä Travel Bugin, mutta sitä ei syystä tai toisesta olekaan kirjattu ko. kätköön vaan se tietojen mukaan edelleen edellisen kätköilijän hallussa icon_frown.gif. Voinko turvallisin mielin vallata (grab) sen itselleni ja samalla se haituu edellisen omistajan hallussa olevien TB listalta?


 

En näe mitään syytä, miksi näin ei voisi menetellä, koska järjestelmä on rakennettu sallimaan tuon. Minulle kävi hiljattain niin, että jätin TB:n erääseen kätköön ja joku haki sen sieltä hyvin pian ja ehti kirjata haetuksi. TB:n kuljettu reitti näkyy lokissa ja kartassa ihan oikein. Välistä vain puuttuu merkintä, että minä olen sen TB:n sinne kätköön jättänyt. Ei kai tässä mitään ongelmaa ole?

Share this post


Link to post

quote:
Originally posted by Mesu:

Ei kai tässä mitään ongelmaa ole?


Eipä kai, minusta on kiva vain tehdä asiat 'oikeassa järjestyksessä', ja jos kyse on tosiaan pelkästään siitä, ettei TB:n pudottaja vain ole vielä ehtinyt pudottamistansa tehdä, on varmasti ihan kohteliasta odottaa ensin, josko hän sen päivän, parin sisällä tekisi (tai ottaa tähän yhteyttä). Mutta jos näyttää siltä, että TB:n pudottanut ei ole enää aktiivinen, tai ei vain muuten kerta kaikkiaan saa aikaiseksi pudottaa TB:a inventorystaan, niin toki kannattaa vallata (grab) se itselleen, ja auttaa sitä eteenpäin matkallaan. Tämä on TB:n omistajankin etu.

 

Esimerkiksi tässä on hypoteettinen, mutta täysin mahdollinen tilanne, jossa olisi syytä odottaa edellisen kätköilijän kuittauksia: Otan Tampere-Helsinki -matkallani esim. Hämeenlinnasta TB:n mukaan, ja pudotan sen samana päivänä johonkin Helsingin kätköön. Etsiskelen parit muutkin Stadin kätköt ja olen netittömän kaverini luona yötä. Palaan seuraavana päivänä Tampereelle ja alan kirjata löytöjäni nettiin. Huomaan, että joku onkin jo ottanut TB:n Helsingin kätköstä, johon sen pudotin edellisenä päivänä. Seuraus: TB ei ole enää listallani, joten putosin välistä pois, ja samalla TB:n kulkema matka vääristyy, ja karttakaan ei ole oikein.

 

Eli TB:a logatessa kannattaa olla tarkkana, missä kätkössä se näyttää viimeksi olleen, ja kuka sitä on viimeksi liikuttanut, ja onko se jonkun kätköilijän hallussa.

 

- I just got lost in thought. It was unfamiliar territory. -

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0

×
×
  • Create New...