Jump to content

FIN: Uusi kätköilijä 2


Cupid

Recommended Posts

Ja joukko lisääntyy. Liityin porukkaan tässä lokakuun alussa, kun kaverini Kapteeni Morgan sai viimeinkin tulosta kuukausien ylipuhumiselle icon_smile.gif Hankin Garmin Legendin ja koitan nyt opetella sen käyttöä ja etsiä Tampereen seudun kätköt edeten siitä kauemmas...

 

Kivalta vaikuttaa, hyvä syy liikkua enemmän ja uudella tavalla myös luonnossa. Täytyy kohta alkaa tunkea omiakin kätköjä sopiviin koloihin... jatketaan tästä!

 

[This message was edited by Tahu Nuva on October 30, 2003 at 06:11 AM.]

Link to comment

Noh... Omasta Legendistä maksoin rapiat 160 e, 10 kk kätetty, uudenveroinen, virheetön jenkkikone. Suosittelen hankkimaan maailmalta, mitäs noista täällä maksaa moninkertaisesti kun paikalliset softat ja kartat saadaan kyllä sisään! Ehkä meiilläkin voisi olla jonkinlainen potentiaali välittää pienimuotoisesti noita koneita, koska joku työporukasta on säännöllisesti maailmalla... ja "jhgrc" oli myös myymässä omaa Garmin Ventureansa... mihin on tietysti aika hiljaista noiden karttojen kannalta icon_frown.gif

 

C

Link to comment

Tilasin myös Legendin jenkeistä. Hintaa tuli tulleineen kaikkineen n. 230 euroa. Sain laitteen FedExiltä kolmen päivän päästä tilauksesta(!) Offroute on firma, näyttää olevan myös geocaching.comin virallinen sponsori.

 

Kannattaa muuten myös investoida isoon kasaan ladattavia paristoja ja autolaturiin. Vieläkin harmittaa kun laite pimeni Kyproksen reissulla ja monta hienoa kätköä jäi löytämättä. Ei auttanut komeat jeepit eikä safarihatut kun pattereita ei joka vuoristokylästä saakaan...

Link to comment

Miten on noiden ladattavien paristojen käytön kanssa? Nimittäin kun eTrexin käyttöohjeessa sanotaan: "Emme suosittele käytettäväksi ladattavia paristoja niiden alhaisen napajännitteen takia."

 

Osaisiko joku kertoa onko ladattavien paristojen käytöstä oikeasti jotain haittaa? Tulisihan se kuitenkin paljon halvemmaksikin.

Link to comment

eTrex Vistan manuaali sanoo, että "Voit käyttää myös ladattavia alkaliparistoja, NiCad-paristoja (p.o. NiCd) tai lithiumparistoja (p.o. litium)." Laitteen asetuksissa saa ilmoitettua käytettävien paristojen tyypin.

 

Käytän Vistassa nikkeli-monimetalliakkuja (Ni-MH). Eivät ehkä kestä yhtä kauan kuin alkaliparistot, mutta niitä voi ladata ainakin tuhat kertaa ja pidän mukana vara-akkuja.

 

PekkaR

Link to comment

quote:
Originally posted by PekkaR:

Käytän Vistassa nikkeli-monimetalliakkuja (Ni-MH). Eivät ehkä kestä yhtä kauan kuin alkaliparistot, mutta niitä voi ladata ainakin tuhat kertaa ja pidän mukana vara-akkuja.

 

PekkaR


Mulla on yleensä reissussa mukana varalla 4 kpl 1700mAh Ni-MH -akkua. Niillä pysyy varmasti keltainen eTrex pystyssä ja varavoimaa piisaa pikkuiseen MagLightiinkin. GPS jytää muuten vielä hyvän tovin akuilla/paristoilla, jotka eivät saa taskulamppun polttimoa enää edes punastumaan.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...