Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 0
Captain Morgan

FIN: Haaste suomalaisille geokätkijöille!

Recommended Posts

Moi!

 

Haastan kaikki suomalaiset geokätkijät tekemään vähintäin 5 uutta kätköä vuoden 2003 aikana ja jokainen kätkö sellaiseen kuntaan, missä ei toistaiseksi ole yhtään kätköä.

 

Taka-ajatuksena tietysti harrastuksen levittäminen koko Suomeen nykyisten Helsinki - Tampere painopisteiden sijasta.

 

terveisin,

 

70242_1300.gif

Edited by Tahu Nuva

Share this post


Link to post

Luulenpa, että otan haasteen vastaan! 4 paikkaa on jo mielessä, joista 3 ihan konkreettisesti tiedossa. Se neljäs on vasta ideatasolla, eli tiedän seudun, mihin kätkö tulee, mutten ole koskaan edes käynyt siellä. Näette sitten...

 

En kyllä osaa sanoa koska ja milloin, mutta kunhan valoa alkaa olla päivän aikana enemmän, niin olosuhteetkin paranevat. Kätkö on toisaalta järkevää piilottaa talvisaikaan siksi, että silloin tietää sen olevan löydettävissä kaikkina vuodenaikoina.

 

Olisi tosiaan hyvä saada lisää jengiä kätkemään ja metsästämään kätköjä. Mitä enemmän porukkaa on mukana sitä potentiaalisemmin hyviä kätköjä syntyy, ja homma muuttuu koko ajan mielekkäämmäksi. Lehtijutut ovat yksi keino saada ihmisiä kiinnostumaan, mutta jos kätköjä ei esim. lähimmän 50 km säteellä ole, ei kiinnostunutkaan varmaan hevin lähde sitä GPSr:ää sikana säkissä ostamaan. (Varsinkaan Suomi-hinnoilla... icon_mad.gif )

 

- All you need is a sick mind and a healthy body.

Share this post


Link to post

Huomasin muuten just että geokätkijöitä kun on Suomessa 266 tällä hetkellä ja jos jokainen kätkee 5 kätköä, niin kunnat loppuu kesken pian. Kuntiahan on 446 ja 266 x 5 = 1330, joten jos kävisi niin ihmeellisen onnellisesti, että joka kuntaan syntyisi kätkö, niin sitten jatketaan haastetta uudella kierroksella eli toinen kätkö joka kuntaan! icon_smile.gif

 

70242_1300.gif

Share this post


Link to post

Joo, onhan noista muiden tekemistä kätköistä päässyt viime aikoina nauttimaan sen verran runsaasti, että seuraavaksi taitaa olla aika suunnitella taas omiakin... icon_biggrin.gif

Share this post


Link to post

quote:
Originally posted by Erwast:

http://www.sral.fi/kunnat.html


 

K.o. luettelosta sattuu pikaisella vilkaisulla silmiin ainakin pari virhettä, Pattijoki ja Vehkalahti ovat vielä itsenäisinä kuntina, vaikka vuodenvaihteessa ensin mainittu liitettiin Raaheen ja jälkimmäinen Haminaan.

 

Terveisin,

 

70242_1300.gif

Share this post


Link to post

Täytyy pitää kiirettä kun kuntia vielä on näinkin paljon... vai pannaanko tavoitteeksi kätkö joka kylään/kaupunginosaan icon_razz.gif

Share this post


Link to post

Mun mielestä olisi tosi hienoa, siis hieman pidemmällä tähtäimellä ajatellen, että olisi olemassa suomalaisia geokätkijöitä edustava yhdistys, joka olisi yhteydessä kaikkiin näihin kuntiin (ja muihinkin maanomistajiin), ja tiedottaisi meille kätkijöille kuntien virallisen hyväksynnän kätköjen sijoittelun suhteen.

 

Ymmärrän että ajatus on melkein mahdoton (ei kuitenkaan ihan!) ja osittain tarpeeton, mutta toisaalta nykyään tämä on vielä hieman tällaista puolisalaista puuhailua - joskin erittäin hauskaa sellaista - mutta kuitenkin, olisi hauska nousta maan alta kokonaan pinnalle ja esiintyä julkisemmin omalla nimellä ilman että täytyy miettiä maanomistajan ajatuksia kätköistä näiden mailla. icon_smile.gif

Share this post


Link to post

Toisaalta, jos ajattelemme kuinka valtavat määrät kaikenlaista roskaa on maastossa tungettuna pensaisiin, kivien koloihin ja sammaleen alle, niin siihen suhteutettuna geokätkömme ovat kuin neula heinäsuovassa. Ja hyvin piilossa olevat kätköt tuskin ketään haittaavat, ellei kyseessä ole joku tosi tiukkapipoinen maanomistaja tai jos kätkö on ajattelemattomasti sijoitettu jonkun tontille tai tontin viereen.

 

Maanomistajien selvittäminen sitäpaitsi on erittäin vaivalloista ja aikaavievää touhua ja maarekisteriotteiden hankkiminen saattaa olla jopa maksullista. Mahtaakohan löytyä ketään halukasta hoitamaan sellaista rumbaa?

 

Muutoin yhdistys kyllä voisi olla paikallaan tuomassa julkisuutta tälle harrastukselle.

 

terveisin,

 

70242_1300.gif

Share this post


Link to post

Jos virtuaalit laskettaisiin mukaan niin oma osuus haasteeseen olisi tehty! Kätköön GCCF43 sisältyy 5 suomalaista kohdetta icon_wink.gif

Share this post


Link to post

Voi hitsi, piti olla uusia kuntia, eräässä niistä viidestä on jo oikeakin kätkö...

Share this post


Link to post

Hmmm, haasteessa meinasin kyllä "oikeita" kätköjä, en locationless- tai virtual-kätköjä...

 

terveisin,

 

70242_1300.gif

 

[This message was edited by Captain_Morgan&Family on February 04, 2003 at 04:14 AM.]

Share this post


Link to post

quote:
Originally posted by Erwast:

Jos virtuaalit laskettaisiin...


 

Ai joo niin, no sit mäkin olisin tehny jo monta, sillä eikös Suomessa ole about 10 meteorikraateria... icon_wink.gif

 

70242_1300.gif

Share this post


Link to post

Otan haasteen vastaan, itsellä kätköjä Lahden ja Oulun välillä joten Helsinki-Tampere akselia on pyritty välttämään.

 

Tärkeintä olisi saada juttuja geokätkennästä paikallislehtiin jotta tämä harrastus tulisi tutuksi.

 

Geokätkentä olisi loistava lisä myös matkailulle, tulevaisuudessa matkaoppaissa on luettelo parhaimmista lähistöllä olevista geokätköistä joita turistit voisivat käydä bongailemassa.

Share this post


Link to post

Otan haasteen vastaan, vaikka asunkin tilapäisesti Hollannissa, käyden Suomessa ennen kaikkea kesäisin. Yksi hyvä tapa korottaa kätköinnostusta on tehdä isompia kätköjä, joissa on reilusti sisältöä. Vaikka en ole Suomessa kätköjä vielä hakenut (olen piilottanut Äänekosken ja Saarijärven kuntien alueelle), kätkösivuja katsellessani näyttää siltä että sisältöä ei ole niin paljon kuin täällä Hollannissa. Kun kätkössä on vaikka jotain hyödyllistä, niin silloin satunnaisetkin kätkön löytäjät muistavat sen hyvin. Kätkön tyypistä sellaista vihjettä, että patruunalaatikot ovat tilavia, ja ne taatusti kestävät Suomen talven. Hollannissa ehkä noin kaksi-kolmasosaa kaikista kätköistä on juuri näitä.

 

Niin joo, ja yksi kuuma vihje. Voisi tehdä sellaisia kätköjä, joiden löytääkseen täytyy mennä eripuolille Suomea. Täälläpäin on yksi tällainen: http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?ID=9431 (ei vielä 12 kaupunkia täynnä). Pitää käydä monessa paikassa etäämmällä toisistaan, että löytäisi sen vihoviimeisen. Tätä ketjutusta voi toki tehdä myös jo olemassa oleville kätköille.

Share this post


Link to post

Jees, tuo sisältöhommahan puhuttaa yhteisöä aika ajoin. Homma tuntuu mättävän kahdella eri tasolla: 1) Kätköistä otetaan jotain kivaa tai hyödyllistä tavaraa, mutta jätetään tilalle jotain ihan roskaa. Paras (sic!) kuulemani esimerkki taitaa olla Captain Morganin löytämät McDonaldsin paperiset pikku suolapussit... (Tosin jälkeenpäin mietin, että mahtoivatko ne olla tarkoituksella poistamassa kosteutta rasiasta... icon_rolleyes.gif ) Ja toisaalta 2) Alkuperäiseenkään kätköön ei ole laitettu 'kunnollisia' aarteita, vaan jotain kaapin perukoilta löytyneitä rikkinäisiä leluja, nappeja tms. Amerikoissa kuulemma jotkut suuttuvat jo McDonaldsin aterioiden mukana tulleista leluista tai golfpalloista.

 

Itselläni ei ole henk.koht. oikeastaan mitään väliä, mitä vaihtotavaraa kätköistä löytyy, useinkaan en ota/jätä mitään, tai sitten jätän (vähäaarteiseen) kätköön jotain pientä. Kätkön löytyminen on minulle pääasia icon_smile.gif, mutta voin hyvin kuvitella että lapsiperheiden pienimmille etsijöille kätkön sisältö voi olla tosi tärkeä.

 

Kannatan siis joka tapauksessa kätköjen sisältöön panostamista. Ei sen paljon tarvitse maksaa. McLelut tai golfpallotkin ovat ihan ok, kunhan ovat ehjiä ja puhtaita. En tosin tiedä kuinka paljon kätkötavaroiden arvokkuus loppujen lopuksi lisäisi harrastuksen kiinnostusta; eiköhän koko geokätkötoiminta ole Suomessa vielä aika tuntematonta touhua. Pitäisi siis vaan saada viestiä eteenpäin ja kätköjä vähän joka niemeen ja notkoon. Henkilö, jolla GPS jo jostain syystä on, tuskin lähtee kokeilemaan geokätköjen etsimistä, jos lähin kätkö on 250 km:n päässä.

 

Ihan mielenkiintoiselta tuo esimerkkikätkösi Hollannissa vaikutti, mutta kun meikäläisen hollannintaidot rajoittuvat 'eet smakelijk:iin' ja pariin törkeyteen icon_wink.gif niin ei ihan täysin auennut tuo idea. Meillä Suomessahan on tuo Captain Morganin kiertävä mikrokätkö, jolla ei ole ihan vaatimaton tavoite. icon_smile.gif

 

- All you need is a sick mind and a healthy body. -

Share this post


Link to post

Se on sellainen super-multikätkö jossa pitää käydä kätköketjun kaikki kätköt läpi, joista otetaan kaikista vihjeet/koodit talteen, joiden avulla on mahdollista löytää lopullinen kätkö.

 

Tuli muuten vielä mieleen, että kaikille suomalaisille kätkösivuille olisi hyvä laittaa myös suomenkieliset selostukset. Kuitenkin on vaikka kuinka paljon sellaisia ihmisiä, jotka eivät osaa englantia niin kauhean hyvin, joten mielekkyys varmasti parantuisi näillekin siinä huomattavasti. Kun nyt hiukan olen silmäillyt eri maiden kätkösivuja, niin lähes aina on myös paikallinen kieli edustettuna. Hollannissa on joidenkin tietojen mukaan Euroopan parhaimmat englanninkielen taidot sitä vieraana kielenä puhuvista, mutta kuitenkin on sellaisiakin sivuja joilla on selostukset pelkästään Hollanniksi. Laitoin itsekin omille sivuilleni juuri myös suomenkieliset tekstit.

Share this post


Link to post

quote:
Originally posted by eero:

Yksi hyvä tapa korottaa kätköinnostusta on tehdä isompia kätköjä, joissa on reilusti sisältöä.


 

Juuri tähän mä olen pyrkinyt noiden normaalikätköjeni kanssa. Tavalliseen suomalaiseen muoviseen piparipurkkiin saa ahdettua ihan mukavasti kamaa. Tosin ne laatikot ovat kyllä hieman liian pieniä, itse etsin juuri jotain suurempia, joihin saisi hivenen isompia tavaroita.

 

Tyhjä tai lähes tyhjä kätkö saattaa "kuivattaa" uuden juuri ensimmäisen kätkönsä löytäneen ihmisen innostuksen. Tällaisia kätköjä on monia Suomessa. Näitä kätköjä voisi jokainen meistä löytäessään hieman parantaa, ts. laittaa sinne jotakin mukavaa, jolloin sisällön taso hiljalleen kohoaa.

 

quote:
Kätkön tyypistä sellaista vihjettä, että patruunalaatikot ovat tilavia, ja ne taatusti kestävät Suomen talven. Hollannissa ehkä noin kaksi-kolmasosaa kaikista kätköistä on juuri näitä.

 

Mutta mistä ihmeestä niitä saa ???

 

quote:
Niin joo, ja yksi kuuma vihje. Voisi tehdä sellaisia kätköjä, joiden löytääkseen täytyy mennä eripuolille Suomea.

 

Hmmm, hyvä vinkki. Taidanpa tehdä tuollaisen, mutta vähän pienemmässä mittakaavassa, esim. muutaman kunnan alueelle.

 

terveisin, Olli

 

70242_1300.gif

Share this post


Link to post

quote:
Originally posted by Divine:

Paras (sic!) kuulemani esimerkki taitaa olla Captain Morganin löytämät McDonaldsin paperiset pikku suolapussit... (Tosin jälkeenpäin mietin, että mahtoivatko ne olla tarkoituksella poistamassa kosteutta rasiasta...


 

Jaa-a, ehkä, tosin ei kätkön sivuilla asiasta mitään mainittu eikä kätkön omistajakaan ole kommentoinut ihmettelyäni asiasta... Kyseisessä purkissa ei ollut mitään muuta kuin kynä, loki ja sitten niitä peiniä paperisia suolapusseja.

 

Itse nautin eniten etsimisestä, mitä haasteellisempi kätkö, sen parempi. Tosin kätkön ympäristöllä on mulle suuri merkitys. Hieno paikka piristää mieltä kummasti. Mutta silloin kun lapset ovat mukana, on sisältö tärkeä. Heillehän juttu on pelkkää aarteenetsintää ja retken huippu on kätkön avaaminen ja se mitä sieltä löytyy.

 

quote:
Kannatan siis joka tapauksessa kätköjen sisältöön panostamista. Ei sen paljon tarvitse maksaa. McLelut tai golfpallotkin ovat ihan ok, kunhan ovat ehjiä ja puhtaita.

 

Juuri näin. Hyvää, halpaa, käyttökelpoista tavaraa löytää todella pienellä vaivalla Tiimareista, Löytötavarataloista, Milleristä, Tuurin kyläkaupasta, Hong Kongeista yms. sekä melkein minkä tahansa kaupan alennushyllyistä.

 

terveisin,

 

70242_1300.gif

Share this post


Link to post

quote:
Originally posted by eero:

Tuli muuten vielä mieleen, että kaikille suomalaisille kätkösivuille olisi hyvä laittaa myös suomenkieliset selostukset. Kuitenkin on vaikka kuinka paljon sellaisia ihmisiä, jotka eivät osaa englantia niin kauhean hyvin, joten mielekkyys varmasti parantuisi näillekin siinä huomattavasti.


 

Kannatan Eeron ajatusta lämpimästi ja teen tuon muutoksen pian myös omille kätköilleni. Tehkääpä kaikki muutkin sama!

 

terveisin,

 

70242_1300.gif

Share this post


Link to post

Hieno homma, jos kätköjä tulee yhä useampaan kuntaan. Toivoisin kuitenkin, että pääosa tulisi sellaisiin kuntiin, joissa kätkijän on mahdollista ylläpitää kätköään.

 

Sitten toivoisin kätkijöiden kiinnittävän huomiota myös kätköjen monipuolisuuteen. Yllättävän moni suomalainen geokätkö on metsässä kiven kolossa ja paikassa, jossa ei ole mitään erityistä näkemistä. (Tunnustan itsekin tehneeni näitä.) Olisi ehkä mielekkäämpää, jos kätköä etsittäessä pääasiallisena vaikeutena ei olisi kurkistaa kaikkien kivien alle ja etsiä, mikä niistä on se oikea.

Share this post


Link to post

quote:
Originally posted by Mesu:

Toivoisin kuitenkin, että pääosa tulisi sellaisiin kuntiin, joissa kätkijän on mahdollista ylläpitää kätköään.


Jep, samaa mieltä. Olen yhdellä ainokaisella kätkölläni vielä aika jäävi puhumaan mitään, mutta tulevat kätköni aion laittaa joko lähikuntiin tai paikkoihin, joiden lähellä käyn joka tapauksessa muutaman kerran vuodessa (vanhempien kotikaupunki, anoppila jne). Näin sitä ylläpitoakin voi tarvittaessa tehdä.

 

quote:
Sitten toivoisin kätkijöiden kiinnittävän huomiota myös kätköjen monipuolisuuteen. Yllättävän moni suomalainen geokätkö on metsässä kiven kolossa ja paikassa, jossa ei ole mitään erityistä näkemistä. (Tunnustan itsekin tehneeni näitä.) Olisi ehkä mielekkäämpää, jos kätköä etsittäessä pääasiallisena vaikeutena ei olisi kurkistaa kaikkien kivien alle ja etsiä, mikä niistä on se oikea.

Täällä Pirkanmaalla on huhujen mukaan sijainniltaan aika hyvälaatuisia ja monipuolisia kätkösijainteja verrattuna esim. pääkaupunkiseutuun. Taaskaan en voi vertailla omien kokemusteni pohjalta kun en ole PKS:lla vielä päässyt harrastamaan, mutta asiaa puhut tietysti.

 

Kivenkolohan se kaikkein helpoin paikka kätkijän kannalta usein on, jos ei halua laatikkoa ihan näkösälle jättää, vaikka olen minäkin jo ehtinyt erilaisiakin ratkaisuja näkemään. Aina tietty parempi, jos kätköön on pystytty käyttämään luovuutta. Siinä olen erityisesti samaa mieltä, että paikan jossa kätkö on, olisi mieluusti oltava näkemisen arvoinen. Tai edes reitin sinne. Parempi vain, jos tänne Suomeen ei koskaan pääse edes syntymään sellaista drive&dump kulttuuria, jossa kätkö jätetään suurin piirtein parkkipaikan kupeessa olevan kiven alle

 

- All you need is a sick mind and a healthy body. -

Share this post


Link to post

Minullakin oli jo purkki sijoitettuna mutta itsekritiikki iski ja hain sen pois. Tosin olen huonompiakin kätköpaikkoja nähnyt joten jos vaikka sittenkin...

Share this post


Link to post

quote:
Originally posted by Erwast:

Minullakin oli jo purkki sijoitettuna mutta itsekritiikki iski ja hain sen pois. Tosin olen huonompiakin kätköpaikkoja nähnyt joten jos vaikka sittenkin...


No rajansa kai itsekritiikilläkin. icon_smile.gif Ei sitä joka kätköstä sentään tarvitse Suomen parasta tehdä. icon_wink.gif

 

- All you need is a sick mind and a healthy body. -

Share this post


Link to post

quote:
Originally posted by Mesu:

Toivoisin kuitenkin, että pääosa tulisi sellaisiin kuntiin, joissa kätkijän on mahdollista ylläpitää kätköään.

 

Sitten toivoisin kätkijöiden kiinnittävän huomiota myös kätköjen monipuolisuuteen.


 

Keskustelu kätköpaikoista ja kätköistä on aina mielenkiintoista... Aihetta (hyvä/huono paikka jne.) voi myös lähestyä siitä näkökulmasta, että A) meidän kätkijöiden joukossa on hyvin erilaisia ja ns. eri harrastusvaiheessa olevia ihmisiä ja siksi myös :( tavoitteet ja arvot ovat toisistaan poikkeavat. Listaanpa huvikseni joitakin asioita, mitä eri kätkijät voivat arvostaa tietyssä kätkössä tai sitten kätköpaikassa:

 

 • * kätkö löytyy aina helposti

 • * kätköllä on paljon muitakin kävijöitä

 • * kätkö on niin extreme, ettei sitä käydä hakemassa (=liian helppo, jos joku löytää)

 • * kätkön löytämiseksi on käytävä monessa paikassa/laskettava laskuja/kiipeiltävä

 • * kätkö löytyy talvella yhtä hyvin kuin kesällä

 • * kätkö löytyy pimeälläkin

 • * kätkössä on arvokasta tavaraa

 • * kätkössä on lapsia kiinnostavaa tavaraa

 • * kätkön loki & muut paperit ovat siistejä/persoonallisia

 • * kätkölle asti voi ajaa autolla

 • * kätkölle pääsee julkisilla kulkuvälineillä

 • * kätkölle mennessä voi samoilla ja rentoutua luonnon keskellä

 • * kätköstä on paljon tietoa sivuilla

 • * kätköstä on netissä vain minimitiedot, koordinaattien lisäksi

 • * kätkössä käy paljon travel bugeja

 • * kätkön lähistöllä on paljon muitakin kätköjä

 • * kätkön ympäriltä löytyy näkemisen arvoinen paikka

 • * kätkö löytyy paikasta, jossa ei luulisi olevan mitään

 • * kätkö on pieni (haasteellisuus)

 • * kätkön voi löytää paikalta logiikankin avulla

 • * kätkö ei ole loogisimmassa tai itsestäänselvässä paikassa

 • * kätkölle voi mennä ilman maastovarusteita

 • * kätköpaikalla ei kulje paljon ihmisiä (paljastuminen, rauha...jne)

 • * kätköpaikka on keskellä kaupungin vilinää (haasteena pitää salassa, eikä tarvitse mennä metsään)

 • * liikuntaesteinenkin pääsee kätkölle ja saa sen itse käsiinsä

 • * kätköä ei ole kukaan muu vielä löytänyt

 • * kätkö houkuttelee jonkun käymään paikkakunnalla, jossa ei ole aiemmin käynyt

 • * kätkön läheisyydessä/ohella voi tutustua esim. historiaan, kulttuuriin....

Ja monta muuta!

 

Uskon, että pääpiirteissään juttu on niin, että erilaiset kätköt kiinnostavat erilaisia etsijöitä/piilottajia. Samoin, kuin jonkun mielestä hautausmaa voi olla kympin arvoinen juttu, toisen mielestä täysin naurettavaa touhua.

 

Mukavaa, että meitä on monenlaisia kätkijöitä ja etsijöitä!

 

Sari

Share this post


Link to post

quote:
Originally posted by Sari:

Keskustelu kätköpaikoista ja kätköistä on aina mielenkiintoista... Aihetta (hyvä/huono paikka jne.) voi myös lähestyä siitä näkökulmasta, että A) meidän kätkijöiden joukossa on hyvin erilaisia ja ns. eri harrastusvaiheessa olevia ihmisiä ja siksi myös :( tavoitteet ja arvot ovat toisistaan poikkeavat.


 

Kiitos Sari, näkökulmasi aiheeseen oli erittäin hyvä!

 

terveisin,

 

70242_1300.gif

Share this post


Link to post

.

 

[This message was edited by eero on February 18, 2003 at 08:26 AM.]

Share this post


Link to post

.

 

[This message was edited by eero on February 18, 2003 at 08:25 AM.]

Share this post


Link to post

Tou! Näitä ylimääräisiä tuleekin vähän enemmänkin.

 

[This message was edited by eero on February 18, 2003 at 08:23 AM.]

Share this post


Link to post

Tapoja kätköjen piilottamiseen löytyy paljon jos käyttää mielikuvitusta. Yksi hauskimmista tavoista "piilottaa" kätkö on laittaa se leijumaan ilmaan(!) Täällä Hollannissa olen käynyt kahdellakin kätköllä jossa patruunalaatikot ovat laitettu köyteen ja köydet sidottu puihin sopivasti. Kätkön löytäjä voi sitten avata tilapäisesti puussa olevan solmun jotta säiliön saisi alemmaksi jotta siihen ylettyisi. Tiheässä vihreässä metsässä vihreä patruunalaatikko korkealla on uskomattoman huomaamaton.

 

Toinen mielestäni mielenkiintoinen tapa on laittaa kätkö lähelle puun latvaa, jonne pystyy joten kuten kiipeämään. Esimerkkikätkössäni jossa olen käynyt laatikko oli pistetty oksien haaraan ja käytetty runsaasti laatuteippiä sen sitomiseen. Kansi tietenkin narulla kiinni ettei se vahingossa putoa. Helppo kätkö löytää, vaikea päästä sen luokse.

 

Tässä vielä paikallisen super-geocache-tiimin kuvia erään kätkön valmistuksesta: http://www.megaheks.nl/makingofcoca/index.html .

 

PS. Parin viikon päästä tuon Suomeen muutaman Travel Bugin.

Share this post


Link to post

Jokioisten kätköni avasi minun osaltani tilin rommikapteenin haasteeseen. Tosin tarkoitus ei ole jättää uusia kätköjä vain viiteen kappaleeseen. Mutta ehkä ihan jokainen uusi kätköni ei tule neitseelliseen kuntaan, mutta pyritään nyt ainakin siihen viiteen. icon_smile.gif

 

- All you need is a sick mind and a healthy body. -

Share this post


Link to post

Orivesi sai ekan kätkönsä tänään Eräjärveltä. Yli puoleen haasteesta vastattu!icon_razz.gificon_wink.gificon_cool.gif

 

Thanks for Yotian Soldier for fast approval! icon_smile.gif

 

- All you need is a sick mind and a healthy body. -

Share this post


Link to post

Hienoa Divine! icon_smile.gif

 

Itse vein tänään aamulla maastoon myös yhden uuden kätkön, mutta se ei tullut uuteen kuntaan vaan Tampereelle. Paikka kun oli niin houkutteleva, etten voinut vastustaa kiusausta laittaa sinne kätköä...

Tässä kätkön linkki, mutta sitä ei vielä tätä kirjoittaessani ole hyväksytty.

 

70242_1300.gif

Share this post


Link to post

Moi!

 

Kätköni, jonka nimi oli Näsi Park, on tästä eteenpäin S/S Kuru, part 1. Manselaiset ehkä jo arvaavatkin, missä on uusi S/S Kuru, part 2. - kätkö... icon_wink.gif

 

70242_1300.gif

Share this post


Link to post

quote:
Originally posted by Captain_Morgan&Family:

Kätköni, jonka nimi oli Näsi Park, on tästä eteenpäin S/S Kuru, part 1. Manselaiset ehkä jo arvaavatkin, missä on uusi S/S Kuru, part 2. - kätkö... icon_wink.gif


Ei hitto...olisiko se siellä...?! Pitääkö tästä nyt töiden jälkeen lähteä katsomaan?icon_biggrin.gificon_razz.gif

 

Jos se on se paikka mitä nyt mietin, niin ajattelin muuten itsekin laittaa sinne kätkön. Ehdit ensin!icon_wink.gif

 

- All you need is a sick mind and a healthy body. -

Share this post


Link to post

Jep, Siilinkarillahan se... Mutta tärkeä huomautus kaikille kätköä himoitseville: Älkää enää käyttäkö Naistenlahdesta lähtevää jäätietä. Voimala laskee lahteen 87-asteista lauhdevettä joka nyt pehmentää jäätä hurjaa vauhtia. Jää ei kestä enää edes kävelijöitä! Sen sijaan esim. Rauhaniemen uimarannalta pääsee edelleen turvallisesti Siilinkarille.

 

70242_1300.gif

Share this post


Link to post

Huh, ja juuri sieltähän mä ajoin autolla tiistaina! icon_eek.gif No, hengissä ollaan vielä, taisivat aloittaa lauhdeveden laskemisen vasta sen jälkeen...olisi vaimon autosta tullut Näsijärven pohjaan uusi geokätkön aihe.

 

"The Car of Divine's wife"icon_biggrin.gif

 

- All you need is a sick mind and a healthy body. -

Share this post


Link to post

Mun seuraava uusi kätkökunta on Riihimäki, varmaan aika tarkkaan viikon päästä...

 

Jokos Divine se gradu on valmis? Entäs nyt? icon_biggrin.gif

Share this post


Link to post

quote:
Originally posted by Matti:

Jokos Divine se gradu on valmis? Entäs nyt? icon_biggrin.gif


Aivan vaiheessa...icon_wink.gif pitäisi taas alkaa tehdä jotain sen eteen. Ongelma on siinä, että olen jo yliopistolla töissä. Lopputyön tekemiseen on hieman motivaation puutetta, kun duunia riittää... No, ei sitä paljon enää ole kirjoittamatta, ja hyvä kun painostusta tulee jo geokätkijäpiireistäkin, jos vaikka saisi vedettyä homman loppuun tänä keväänä!icon_biggrin.gif

 

Kiitos eteenpäin potkimisesta!icon_wink.gif

 

- All you need is a sick mind and a healthy body. -

Share this post


Link to post

quote:
Originally posted by Captain_Morgan&Family: Voimala laskee lahteen 78-asteista lauhdevettä joka nyt pehmentää jäätä hurjaa vauhtia.

 

Korjaus: se onkin 7 - 8 asteista vettä, mutta silti ihan riittävän lämmintä sulattamman jäätä kun sitä lasketaan lahteen nyt 24 h / vrk.

 

70242_1300.gif

Share this post


Link to post

Moi!

 

Kiinnostaisi tietää kuinka moni teistä aikoo vastata haasteeseeni 5 uuden kätkön tekemisestä tämän vuoden aikana sellaisiin suomalaisiin kaupunkeihin tai kuntiin, joissa ei vielä ole kätköjä.

 

70242_1300.gif

Share this post


Link to post

Minä olisin kyllä hieman huolissani siitä ettei tästä geokätkennästä tulisi kirosanaa esim. luonnonsuojelijoiden keskuudessa.

 

Onhan se kiva että Suomi on täynnä kätköjä mutta jos näitä kätköjä ei säännöllisesti huolleta niin kyllä niistä tulee ennenpitkää melkoista jätettä.

 

Jos on pystyttänyt esim. 50 kätköä niin kuinkakohan usein sitä on mahdollista käydä katsomassa onko kätkö vielä kunnollinen vai onko tarkoitus että kätköä huolletaan vasta palautteen mukaan ?

 

Laatua ja laadunvalvontaa ja säännöllistä kätköjen huoltamista !

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0

×
×
 • Create New...