+vvupe Posted April 30, 2022 Share Posted April 30, 2022 Spotkał się ktoś z takim "problemem"? Dziś w logu do jednego z moich keszy, zwrócono uwagę, że kordy na mapie wskazują środek ulicy. Sprawdzam i faktycznie tak jest. Kesz przez "całe życie" był na mapie w innym miejscu - około 8m w lewo od miejsca, które teraz jest wyświetlane. To już drugi taki przypadek, jaki wykryłem w moich keszach. Nie mam spisanych kordów na papierze, żeby porównać z tymi co są w internecie, czy coś się zmieniło. Quote Link to comment
+KRON family Posted May 1, 2022 Share Posted May 1, 2022 Czy niemoze to byc zmiana na mapach? W mapy.cz jest kesz w srodku drogy, w Googlu po prawej strone drogy, v Google Satelite prawie w lesie. Jesli dobrze pamietam, Geocaching w momencie zalozenia kesze uzywal Google mapy. Teraz ma wlasne mapy na podstawie OpenStreetMap. Quote Link to comment
+sernikk Posted May 2, 2022 Share Posted May 2, 2022 On 4/30/2022 at 5:21 PM, vvupe said: Spotkał się ktoś z takim "problemem"? Dziś w logu do jednego z moich keszy, zwrócono uwagę, że kordy na mapie wskazują środek ulicy. Sprawdzam i faktycznie tak jest. Kesz przez "całe życie" był na mapie w innym miejscu - około 8m w lewo od miejsca, które teraz jest wyświetlane. To już drugi taki przypadek, jaki wykryłem w moich keszach. Nie mam spisanych kordów na papierze, żeby porównać z tymi co są w internecie, czy coś się zmieniło. Współrzędne się nie zmieniły - co najwyżej nałożenie mapy. Jeśli zostały pobrane w odpowiednim miejscu, to znalezienie nie powinno być problemem, jak ktoś się "słucha GPSa" Quote Link to comment
Recommended Posts