+yuve Posted June 14, 2021 Share Posted June 14, 2021 Cześć keszerskiej braci! Przeszukiwałem forum i blogi, ale nie znalazłem odpowiedzi na nurtujący mnie problem. Mam rozpoznanych kilkanaście współrzędnych z rozwiązanych skrytek zagadek, multi i letterboxów. Nie podejmowałem ich od razu i teraz zaczynam się gubić w nadmiarze lokalizacji do odwiedzenia. Zdarza się, że dopiero po czasie orientuję się, że byłem w pobliżu rozwiązanych wcześniej współrzędnych, ale po prostu zapomniałem, że tu akurat są. Aplikacja Geocaching pozwala zapisać do kesza własny waypoint, ale na mapie i tak go nie widać. A chciałbym, chodząc "z nosem w mapie", widzieć, że mam w pobliżu coś ukrytego do zebrania. Poradźcie jak Wy "wyjadacze" sobie z tym radzicie? Dodajecie swoje punkty do jakich innych map lub aplikacji? Czy po prostu macie swoje rozwiązania spisane na kartce z adresem okolicy skrytki? Pozdrawiam yuve Quote Link to comment
+sernikk Posted June 14, 2021 Share Posted June 14, 2021 Wystarczy, że podmienisz współrzędne konkretnej skrzynki w tym miejscu: Po kliknięciu ołówka wyświetli Ci się okno do podmiany: Pod podmianie skrzynka będzie wyświetlała się w nowym miejscu z ikoną "puzzla" widoczną na screenie nr 2 3 1 Quote Link to comment
xed2 Posted June 14, 2021 Share Posted June 14, 2021 (edited) Na stronie kesza kliknij w kordy skrzynki i podmień na rozwiązanie. Wtedy ikonka kesza pojawi ci się w nowym miejscu na mapie. Jeśli korzystasz z c:geo to możesz uzyskać ten sam efekt dodając punkt nawigacji (np. typu finał) i na dole musisz zaznaczyć opcję "Ustaw jako współrzędne skrzynki w c:geo i na stronie WWW" Edited June 14, 2021 by xed2 3 1 Quote Link to comment
+yuve Posted June 14, 2021 Author Share Posted June 14, 2021 (edited) Oo dżizas to takie proste??? Ale ze mnie lamer :-(. Ślicznie Wam dziękuję za mega szybką odpowiedź!!! A ja się bałem tego "ołówka" bo sądziłem, że to jakiś rodzaj ingerencji w dane zapisane przez ownera i że to ma wpływ na to co widzą inni keszerzy. Pozdrawiam Edited June 14, 2021 by yuve Quote Link to comment
xed2 Posted June 14, 2021 Share Posted June 14, 2021 4 minutes ago, yuve said: Oo dżizas to takie proste??? Ale ze mnie lamer :-(. Ślicznie Wam dziękuję za mega szybką odpowiedź!!! Pozdrawiam Nie ma powodu do wstydu, każdy kiedyś zaczynał Polecam też eventy, można podpytać innych o różne rzeczy techniczne i nie tylko. A ta zmiana kordów wpływa tylko na twoje konto, więc używaj do woli. 1 Quote Link to comment
+ketjow17 Posted June 15, 2021 Share Posted June 15, 2021 Cześć, też miałem takie wrażenie na samym początku dokładnie takie, że to jest do zgłoszenia błędnych koordynat. Eventy bardzo pomagają, cały czas można się czegoś nowego dowiedzieć. Pozdrawiam, Wojtek Quote Link to comment
Recommended Posts