Jump to content

Toestemming bij Staatsbosbeheer


The 12th Man

Recommended Posts

Sinds kort zijn er met het Nederlandse reviewers nieuwe afspraken gemaakt met betrekking tot het plaatsen van caches binnen de gebieden van Staatsbosbeheer.
De toestemming moet via de volgende pagina aangevraagd te worden door middel van de gebruiksovereenkomst. Die op de pagina te downloaden is.
Op de pagina met de kaart van Staatsbosbeheer kun je zoeken naar het gebied waar je de cache wilt plaatsen en bij welke boswachter je moet zijn voor het vragen van toestemming.
 
Wat is er veranderd:
Bij de aanvraag dien je de GC-code van de cache op te geven in de gebruiksovereenkomst. Deze GC-code zul je dan ook moeten gebruiken voor je cache. Deze overeenkomst krijg je ook retour van de boswachter. Wordt het geheel goedgekeurd door de boswachter zal de boswachter de GC-code in de database zetten.
Wij controleren de database op de GC-code.
 
Staat de GC-code niet in de database betekent dat voor ons dat er geen toestemming is en zullen we de cache terug sturen met het verzoek om de toestemming te regelen en/of te vragen aan Staatsbosbeheer om de GC-code in de database te zetten.
 
In de reviewernote die je moet plaatsen bij het indienen van je cache zul je ook nog de NAW gegevens van je toestemmingsverlener moeten zetten.
 
De Nederlandse reviewers
Geocaching Community Volunteer Reviewers
Link to comment

Het probleem met de database is dat die afspraak kennelijk centraal gemaakt is en dat de verantwoordelijke boswachters in het veld daar (meestal) niets van weten. Kost moeite om dat duidelijk te krijgen, maar als ze het eenmaal weten is het probleem opgelost.

 

De link naar de pagina van de gebruiksovereenkomst werkt niet meer. Via deze pagina lukt het wel: https://www.staatsbosbeheer.nl/Contact/toegangsregels/gps

 

Behalve de link naar de kaart met SBB-gebieden is er ook nog een link naar https://www.globalcaching.nl/gebiedsinfo/kaart Hier kun je ook met coördinaten checken of een gebied van SBB is

Link to comment

Kunnen wij ook zien welke caches er in de database staan?

Ik heb nu de goedkeuring van staatsbosbeheer, ze gaan hem vandaag registreren, maar geven aan dat hij binnen een week dan zichtbaar is....

Kan ik ergens zien of hij zichtbaar is voor de reviewers?

Anders moet ik hem "op de gok" gaan indienen

Link to comment

De database waar SBB de cache in moet registreren is niet openbaar. De reviewers kunnen die wel raadplegen. Mijn ervaring is dat als een cache door de SBB-boswachter in die database is gezet de publicatie door de reviewer vrij snel kan plaatvinden (als de cache natuurlijk ook aan alle andere voorwaarden voldoet). Bij twijfel of een coördinaat binnen een gebied van SBB ligt kun je ook vooraf een reviewer benaderen. Hij/zij kan zo nodig een check hierop doen.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...