+RajkiTeam Posted January 14, 2017 Share Posted January 14, 2017 Od jakiegoś czasu nie dostaję na maila niektórych powiadomień o nowych skrytkach i logach w moich skrytkach. Czy Wy też tak macie, jest to jakiś większy problem, czy tylko u mnie coś nie działa? Quote Link to comment
+ru.beus Posted January 15, 2017 Share Posted January 15, 2017 Od jakiegoś czasu nie dostaję na maila niektórych powiadomień o nowych skrytkach i logach w moich skrytkach. Czy Wy też tak macie, jest to jakiś większy problem, czy tylko u mnie coś nie działa? Żadnych anomalii nie zauważyłem i znajomi też nie narzekali. Tak więc pytanie podstawowe :jakiego serwisu pocztowego używasz ? Może Ci lądują w spamie ? Jeśli używasz gmaila - to może warto porobić sobie filtry, tak aby maile z domeny geocaching.com nigdy nie lądowały w spamie ? Quote Link to comment
+RajkiTeam Posted January 15, 2017 Author Share Posted January 15, 2017 (edited) Żadnych anomalii nie zauważyłem i znajomi też nie narzekali. Tak więc pytanie podstawowe :jakiego serwisu pocztowego używasz ? Może Ci lądują w spamie ? Jeśli używasz gmaila - to może warto porobić sobie filtry, tak aby maile z domeny geocaching.com nigdy nie lądowały w spamie ? Czyli coś z moim kontem jest nie tak. Pisać do HQ, czy jest jakiś inny sposób na zgłoszenie problemu? Pocztę mam na Interi, w spamie nic nie ma, sprawdzałem. Dzisiaj nie dostałem kolejnego powiadomienia o wpisie do obserwowanej skrytki. Edited January 15, 2017 by RajkiTeam Quote Link to comment
+GeoLog81 Posted January 16, 2017 Share Posted January 16, 2017 Zanim zaczniesz zgłaszać spróbuj z innego konta pocztowego w innym serwisie. Czasem zdarza się, że dany provider blokuje maile z całej domeny i wtedy nawet w spamie tego nie zobaczysz... Quote Link to comment
+dadoskawina Posted January 16, 2017 Share Posted January 16, 2017 Ale wtedy byłyby blokowane wszystkie maile, a kolega pisze, że problem dotyczy NIEKTÓRYCH powiadomień. Poza tym - słyszałeś kiedyś o zablokowaniu kiedykolwiek przez kogokolwiek domeny geocaching.com? @RajkiTeam, nie wiem co jest przyczyną Twojego problemu, ale takie sytuacje się zdarzają. Osobiście stawiam na błędy w systemach GC, ale jak do nich napiszesz to się wyprą (łatwiej z automatu zwalić na czyjegoś providera niż grzebać w logach serwera). Sam straciłem kiedyś pewnego FTFa przez to, że powiadomienie nie przyszło. I nie, nie był to problem z dostawcą poczty czy konfiguracją konta. Było też kilka innych sytuacji, że maila nie dostałem w ogóle, albo z dużym opóźnieniem. Słyszałem również o podobnych problemach wśród innych graczy. Są to raczej sytuacje incydentalne, często nieskorelowane ze sobą, ale są. Ja aktualnie maile otrzymuję na bieżąco i nie odnotowuję żadnych problemów. Quote Link to comment
+vvupe Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 poczta na onecie lubi mieć opóźnienia - po takiej przygodzie jak miał dadoskawina z ftf - zmieniłem na gmail i teraz wszystko przychodzi jak trzeba Quote Link to comment
+Kisia & MrDeadhead Posted February 9, 2017 Share Posted February 9, 2017 Mielismy podobnie - skrzynka na Interii i dochodzily tylko czasem powiadomienia o nowych keszach, lub ew logi do znalezionych naszych skrzynek. I to wszystko losowo, bez zadnych regul. Od czasu zmiany na gmail - nie zauwazam problemow. Quote Link to comment
+RajkiTeam Posted March 25, 2017 Author Share Posted March 25, 2017 Genialne!!! Zmieniłem na gmail i działa! Ciekawe co źle robi Interia że nie nadaje się do GC? Dziękuję Kisia & MrDeadhead PS. "Genialne" - mam na myśli prostotę rozwiązania mojego problemu, nie gmail. Quote Link to comment
Recommended Posts