Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 2
NanCycle

Problem with Garmin Montana

Recommended Posts

Last weekend I was at a Virtual cache where the questions to be answered were listed as:

 

1. Question one

2. Question two

3. Question three

 

but on the Montana, part of question one and two were displayed on the same line, overwritten and illegible. Other questions were the same.

 

Then I went to another Virtual and the same thing occurred. When I looked up the caches on my phone, they were displayed correctly.

 

I deleted the PQ several days ago, and redownloaded it today and it is again not displayed correctly.

 

Any one know if this is a fixable problem with the Montana, a glitch with the PQ, or what?

Share this post


Link to post

It is just bad HTML and the Garmin HTML code is not as advanced as on a phone, which can work around the bad code. The only solution I know of is to use one of the GSAK macros that clean up a lot of the bad code.

Share this post


Link to post

I tend to use my phone for virtuals and earth caches anyway. There are often pictures to be referenced and long paragraphs are easier to read. I'll still mark my find on the GPS and log it found on the website later with field notes.

Share this post


Link to post

I tend to use my phone for virtuals and earth caches anyway. There are often pictures to be referenced and long paragraphs are easier to read.

 

Images are no problem on recent GPSs. I have all images on my Or 600 for all caches loaded. GSAK + macros will do that without any problem.

Share this post


Link to post

[...]

Any one know if this is a fixable problem with the Montana, a glitch with the PQ, or what?

 

How should we know without a reference? You'd forgot to provide the GCCode of at least one cache in question.

 

Hans

Edited by HHL

Share this post


Link to post

As Red90 stated spot on: The cache in question uses a pretty obscure html tag setting.

 

outoftheblue1.jpgoutoftheblue2.jpg

 

Removing those html tags will show this:

 

outoftheblue3.jpg

 

Frohes Jagen

Hans

 

NB: Using GSAK or other third party stuff may correct the weird html.

Edited by HHL

Share this post


Link to post

Thanks for the explanation. I think my solution will continue to be to use my phone.

 

have you tried downloading the cache with your phone with some nameless application everyone loves, exporting and then passing it to the stand alone?

 

just curious what the result would be.

Share this post


Link to post

Thanks for the explanation. I think my solution will continue to be to use my phone.

 

have you tried downloading the cache with your phone with some nameless application everyone loves, exporting and then passing it to the stand alone?

 

just curious what the result would be.

 

Nope. that sounds too complicated for me. I'm more the "if all else fails print out the cache page" type.

Share this post


Link to post

Thanks for the explanation. I think my solution will continue to be to use my phone.

 

have you tried downloading the cache with your phone with some nameless application everyone loves, exporting and then passing it to the stand alone?

 

just curious what the result would be.

 

Nope. that sounds too complicated for me. I'm more the "if all else fails print out the cache page" type.

 

mmm. easy peas

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 2

×
×
  • Create New...