Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 6
Team DEMP

Updated app no caches displayed

Recommended Posts

I just updated the iPhone app this morning with three latest update in the app store and now no caches are displayed on main map. If I zoom way out I see 2 or 3 random caches in there next state.

 

A list still displays caches within three list on the map.

 

Tried clearing my filter, closing and relaunching, etc. Anyone else experiencing the same behavior after downloading the latest update?

 

There were also no release notes posted yet regarding today's update of the iPhone app.

Share this post


Link to post

I just updated the iPhone app this morning with three latest update in the app store and now no caches are displayed on main map. If I zoom way out I see 2 or 3 random caches in there next state.

 

A list still displays caches within three list on the map.

 

Tried clearing my filter, closing and relaunching, etc. Anyone else experiencing the same behavior after downloading the latest update?

 

There were also no release notes posted yet regarding today's update of the iPhone app.

Yep, same problem. iOS 9.3.2 on an iPad Air 2.

Share this post


Link to post

I just updated the iPhone app this morning with three latest update in the app store and now no caches are displayed on main map. If I zoom way out I see 2 or 3 random caches in there next state.

 

A list still displays caches within three list on the map.

 

Tried clearing my filter, closing and relaunching, etc. Anyone else experiencing the same behavior after downloading the latest update?

 

There were also no release notes posted yet regarding today's update of the iPhone app.

 

Same here on my iPhone 6S plus and iPad Air 2

 

Made the mistake of upgrading whilst having a coffee prior to doing some caching.

 

Does anyone actually test these upgrades before releasling them?

Share this post


Link to post

A workaround from a quick experiment: create a pocket query of the area you're after on the website, then go into the list in the app and tap the button to show the caches in the map.

Share this post


Link to post

Hi all,

 

Thanks for reporting this. There was an issue with how we were requesting caches from the API when your sort was set to Geocache Name or Favorite Points. We pushed out an API update this morning that should address the issue.

 

--Casey

Share this post


Link to post

I'm still seeing the same behavior - almost no caches displayed on the map. With it being an API update, you didn't specify on the call/client end on the server side. If on the server side, I'd expect the updated app to start working but that doesn't seem to be the case. Can you be a little more specific? I'd expect the team to be able to say "We pushed out an API update this morning that should take effect immediately. I've tested the app store version with the site and all is working".

 

Hi all,

 

Thanks for reporting this. There was an issue with how we were requesting caches from the API when your sort was set to Geocache Name or Favorite Points. We pushed out an API update this morning that should address the issue.

 

--Casey

Edited by Team DEMP

Share this post


Link to post

You might need to force the app to do a new search. A couple easy ways to do this would be to sign out and sign back in or make a change to your filter settings. Let me know if that works!

 

I'm still seeing the same behavior - almost no caches displayed on the map. With it being an API update, you didn't specify on the call/client end on the server side. If on the server side, I'd expect the updated app to start working but that doesn't seem to be the case. Can you be a little more specific? I'd expect the team to be able to say "We pushed out an API update this morning that should take effect immediately. I've tested the app store version with the site and all is working".

 

Hi all,

 

Thanks for reporting this. There was an issue with how we were requesting caches from the API when your sort was set to Geocache Name or Favorite Points. We pushed out an API update this morning that should address the issue.

 

--Casey

Share this post


Link to post

No go for me at least. Re-launched the app which auto launches the map screen and shows loading the filtered caches but nothing is displayed. I then click on the filter button and change an option or 2 and hit apply with no change. Change things back and still nothing. Did a new search for a new location and no caches displayed.

 

So either something still isn't working for everyone or at least for me.

 

 

You might need to force the app to do a new search. A couple easy ways to do this would be to sign out and sign back in or make a change to your filter settings. Let me know if that works!

 

I'm still seeing the same behavior - almost no caches displayed on the map. With it being an API update, you didn't specify on the call/client end on the server side. If on the server side, I'd expect the updated app to start working but that doesn't seem to be the case. Can you be a little more specific? I'd expect the team to be able to say "We pushed out an API update this morning that should take effect immediately. I've tested the app store version with the site and all is working".

 

Hi all,

 

Thanks for reporting this. There was an issue with how we were requesting caches from the API when your sort was set to Geocache Name or Favorite Points. We pushed out an API update this morning that should address the issue.

 

--Casey

 

 

Share this post


Link to post

Hmm, that's definitely not something we're seeing. Would you mind signing out and signing back in and letting me know what happens?

 

No go for me at least. Re-launched the app which auto launches the map screen and shows loading the filtered caches but nothing is displayed. I then click on the filter button and change an option or 2 and hit apply with no change. Change things back and still nothing. Did a new search for a new location and no caches displayed.

 

So either something still isn't working for everyone or at least for me.

 

 

You might need to force the app to do a new search. A couple easy ways to do this would be to sign out and sign back in or make a change to your filter settings. Let me know if that works!

 

I'm still seeing the same behavior - almost no caches displayed on the map. With it being an API update, you didn't specify on the call/client end on the server side. If on the server side, I'd expect the updated app to start working but that doesn't seem to be the case. Can you be a little more specific? I'd expect the team to be able to say "We pushed out an API update this morning that should take effect immediately. I've tested the app store version with the site and all is working".

 

Hi all,

 

Thanks for reporting this. There was an issue with how we were requesting caches from the API when your sort was set to Geocache Name or Favorite Points. We pushed out an API update this morning that should address the issue.

 

--Casey

Share this post


Link to post

Signing out and signing back in now displays caches on the main map screen.

 

Hmm, that's definitely not something we're seeing. Would you mind signing out and signing back in and letting me know what happens?

 

No go for me at least. Re-launched the app which auto launches the map screen and shows loading the filtered caches but nothing is displayed. I then click on the filter button and change an option or 2 and hit apply with no change. Change things back and still nothing. Did a new search for a new location and no caches displayed.

 

So either something still isn't working for everyone or at least for me.

 

 

You might need to force the app to do a new search. A couple easy ways to do this would be to sign out and sign back in or make a change to your filter settings. Let me know if that works!

 

I'm still seeing the same behavior - almost no caches displayed on the map. With it being an API update, you didn't specify on the call/client end on the server side. If on the server side, I'd expect the updated app to start working but that doesn't seem to be the case. Can you be a little more specific? I'd expect the team to be able to say "We pushed out an API update this morning that should take effect immediately. I've tested the app store version with the site and all is working".

 

Hi all,

 

Thanks for reporting this. There was an issue with how we were requesting caches from the API when your sort was set to Geocache Name or Favorite Points. We pushed out an API update this morning that should address the issue.

 

--Casey

f

 

 

Share this post


Link to post

Glad that worked, but it's odd that changing your filters didn't. We'll keep an eye out for more reports and try to track down why it is happening.

 

Thanks!

Casey

 

Signing out and signing back in now displays caches on the main map screen.

Share this post


Link to post

Shutting down the app and re-launching it worked for me. I didn't need to sign out and back in again.

 

Both my iPad and iPhone.

 

Thank you

 

Susan

Share this post


Link to post

I tried that on my iphone by flicking the app up and relaunching it which seemed to load the geocaching app splash page before loading the map, but it still didn't load. Can't replicate now since it's working but I tried that prior to signing out.

 

Anyway, looks to working again. Maybe some additional test cases added to future build processes ;-)

 

Shutting down the app and re-launching it worked for me. I didn't need to sign out and back in again.

 

Both my iPad and iPhone.

 

Thank you

 

Susan

 

 

Share this post


Link to post

I updated the app this morning, and like it was said on this topic i tried to shut down the app, disconnect, change the settings and nothing worked. I can't see any caches.

Share this post


Link to post

@Kckd working for me, thanks for quick response.

 

@skorpio08 did you quit the app? Double-click the home button, then swipe the app up until it disappears.

Edited by barefootguru

Share this post


Link to post

Try signing out in the app and then signing back in on the app. That worked for me after they fixed the issue on their servers.

 

I updated the app this morning, and like it was said on this topic i tried to shut down the app, disconnect, change the settings and nothing worked. I can't see any caches.

 

 

Share this post


Link to post

Didn't work for me. I needed to sign out of the app and sign back in. Quitting the app and relaunching it which displayed the geocaching.com startup splash screen didn't result in any caches being displayed on the map.

@skorpio08 did you quit the app? Double-click the home button, then swipe the app up until it disappears.

 

 

Share this post


Link to post

Already tried that too, didn't work either.

 

 

Didn't work for me. I needed to sign out of the app and sign back in. Quitting the app and relaunching it which displayed the geocaching.com startup splash screen didn't result in any caches being displayed on the map.

@skorpio08 did you quit the app? Double-click the home button, then swipe the app up until it disappears.

Share this post


Link to post

Already tried that too, didn't work either.

Delete and reinstall?! You don't lose much, except that the welcome videos are triggered again.

Share this post


Link to post

I've already done it more than once... I tried everything that i could think of. Delete and reinstall, signing in and out, changing the settings, swipe the app, turning my phone off...

And despite all of it i still can't see any caches.

 

Already tried that too, didn't work either.

Delete and reinstall?! You don't lose much, except that the welcome videos are triggered again.

Share this post


Link to post

We just made a small tweak to the API that might address the problem. Can you give it another shot and let me know if you are getting search results now?

 

Thanks!

Casey

 

I've already done it more than once... I tried everything that i could think of. Delete and reinstall, signing in and out, changing the settings, swipe the app, turning my phone off...

And despite all of it i still can't see any caches.

 

Already tried that too, didn't work either.

Delete and reinstall?! You don't lose much, except that the welcome videos are triggered again.

Share this post


Link to post

I've tried again, but still no caches are showing up...

 

We just made a small tweak to the API that might address the problem. Can you give it another shot and let me know if you are getting search results now?

 

Thanks!

Casey

 

I've already done it more than once... I tried everything that i could think of. Delete and reinstall, signing in and out, changing the settings, swipe the app, turning my phone off...

And despite all of it i still can't see any caches.

 

Already tried that too, didn't work either.

Delete and reinstall?! You don't lose much, except that the welcome videos are triggered again.

Share this post


Link to post

Hmm...we're trying to track this down but haven't been able to see the issue here, so we're flying a bit blind at the moment. Are you able to see caches if you search far away from your current location. For example, if you search for caches in Seattle, WA?

 

I've tried again, but still no caches are showing up...

 

We just made a small tweak to the API that might address the problem. Can you give it another shot and let me know if you are getting search results now?

 

Thanks!

Casey

 

I've already done it more than once... I tried everything that i could think of. Delete and reinstall, signing in and out, changing the settings, swipe the app, turning my phone off...

And despite all of it i still can't see any caches.

 

Already tried that too, didn't work either.

Delete and reinstall?! You don't lose much, except that the welcome videos are triggered again.

Share this post


Link to post

Sorry for the troubles. And no, i can't see any caches anywhere. Nothing.Isee the map just fine, but no caches are showing up, even when i search for it in location.

 

Hmm...we're trying to track this down but haven't been able to see the issue here, so we're flying a bit blind at the moment. Are you able to see caches if you search far away from your current location. For example, if you search for caches in Seattle, WA?

 

I've tried again, but still no caches are showing up...

 

We just made a small tweak to the API that might address the problem. Can you give it another shot and let me know if you are getting search results now?

 

Thanks!

Casey

 

I've already done it more than once... I tried everything that i could think of. Delete and reinstall, signing in and out, changing the settings, swipe the app, turning my phone off...

And despite all of it i still can't see any caches.

 

Already tried that too, didn't work either.

Delete and reinstall?! You don't lose much, except that the welcome videos are triggered again.

Share this post


Link to post

No trouble at all, I just want to get to the bottom of it. :) What version of iOS are you currently running?

 

You can get the exact version number by going to your phone's settings, then General, then About. There should be a Version listed a few lines down.

 

Sorry for the troubles. And no, i can't see any caches anywhere. Nothing.Isee the map just fine, but no caches are showing up, even when i search for it in location.

 

Hmm...we're trying to track this down but haven't been able to see the issue here, so we're flying a bit blind at the moment. Are you able to see caches if you search far away from your current location. For example, if you search for caches in Seattle, WA?

 

I've tried again, but still no caches are showing up...

 

We just made a small tweak to the API that might address the problem. Can you give it another shot and let me know if you are getting search results now?

 

Thanks!

Casey

 

I've already done it more than once... I tried everything that i could think of. Delete and reinstall, signing in and out, changing the settings, swipe the app, turning my phone off...

And despite all of it i still can't see any caches.

 

Already tried that too, didn't work either.

Delete and reinstall?! You don't lose much, except that the welcome videos are triggered again.

Share this post


Link to post

I have an Iphone 5S and the iOS version is 9.3.2

 

No trouble at all, I just want to get to the bottom of it. :) What version of iOS are you currently running?

 

You can get the exact version number by going to your phone's settings, then General, then About. There should be a Version listed a few lines down.

 

Sorry for the troubles. And no, i can't see any caches anywhere. Nothing.Isee the map just fine, but no caches are showing up, even when i search for it in location.

 

Hmm...we're trying to track this down but haven't been able to see the issue here, so we're flying a bit blind at the moment. Are you able to see caches if you search far away from your current location. For example, if you search for caches in Seattle, WA?

 

I've tried again, but still no caches are showing up...

 

We just made a small tweak to the API that might address the problem. Can you give it another shot and let me know if you are getting search results now?

 

Thanks!

Casey

 

I've already done it more than once... I tried everything that i could think of. Delete and reinstall, signing in and out, changing the settings, swipe the app, turning my phone off...

And despite all of it i still can't see any caches.

 

Already tried that too, didn't work either.

Delete and reinstall?! You don't lose much, except that the welcome videos are triggered again.

Share this post


Link to post

I am having the same issues of no caches on my map since update. I have logged out, logged in. Completely closed app, uninstalled, re-installed and played with filters and setting with no luck! Went caching with friends this evening and I found if I searched for a cache using the GC code I could find just that one cache

Share this post


Link to post

I am also using 9.3.2, and have not been able to load caches on my phone. I have signed out, signed back in, uninstalled, and reinstalled, but nothing worked. I can view caches individually by typing in their GC codes, but cannot see caches by searching for another location.

Share this post


Link to post

Hi all,

Thanks for your patience as we try to track down the issue. We're currently looking at our API logs to see if there are any hints as to what is happening. In the meantime, a few questions that might help us track this down:

* when the app launches or you change filter settings or pan the map, does the loading message appear briefly or do you never see a loading message?

* if anyone has lists or pocket queries, can you view and map those lists?

* if anyone has trackables in their inventory (viewable from the profile screen) try to log the trackables and drop it in a geocache. It should show a map to select the geocache to drop the trackables in. Does that map load geocaches?

 

Thanks!

Share this post


Link to post

Mine says loading caches but when that goes nothing appears. When opening a list I just get a loading wheel spinning

Share this post


Link to post

Since the update a day or so ago I too have not been able to see any Cache's on my IPhone 5C. I have tried everything suggested above but still nothing.

PLEASE HELP!!

Share this post


Link to post

Hello again,

 

I tentatively have some good news. I think I have reproduced the problem locally. It appears to be related to a particular combination of the phone's region, timezone, and time format settings.

 

Can someone who is experiencing the issue go into their phone settings under General -> Date & Time. I'm guessing that 24 hour time is turned off if you are experiencing the issue. Change 24 hour time to on and see if the app begins loading caches successfully.

 

If that works for you, let me know. The issue appears to be some sort of difference in the way we parse dates if you have a particular combination of language, locale, timezone, and 24 hour time settings. If this turns out to be correct, we will try to track down and fix the issue in the next release. This is strange enough behavior that it may be a bug on Apple's side, but we can probably find a way to work around it.

 

Thanks!

Casey

Share this post


Link to post

Yes!!!

 

I have had problems all day- but my friend who installed the app today for the first time, had no issues.

 

I have a iPhone 5s - and no caches would load. Changing the 24hr format has now resulted in the map loading with caches.

Share this post


Link to post

Yes!!!

 

I have had problems all day- but my friend who installed the app today for the first time (but also an iPhone) had no issues.

 

I am in the UK and have a iPhone 5s (everything is up to date) - and no caches would load. Changing the 24hr format has now resulted in the map loading with caches.

Share this post


Link to post

Yay!! It works with the 24 hour clock! I'll actually have to put some brain power behind telling the time now!

Share this post


Link to post

Alright i change the settings of the clock to 24 hours, and it's all good! Thank you! Just in time for tomorrow and my day of caches planed!

Share this post


Link to post

Glad that worked! And thanks to everyone who helped answer questions as we worked to track the issue down.

 

We've submitted a new version that fixes this issue properly. Once that is released you should be able to change your phone back to your preferred 24 hour time setting. (Should be within the next couple days subject to Apple's review backlog)

 

--Casey

Share this post


Link to post

I had updated the Geocaching app on my iphone 6S+ a couple of days ago when the update came out. As others have mentioned it broke my ability to use the app. No caches show up after loading. The only way I can see caches is if I load a bookmark list or pocket query.

 

I had a caching trip planned that day and this forced me to use a different app. I had recently experimented with Cachely and this forced me to switch to that app for my trip the next two days. That app worked quite well for me but I still would like to use the official geocaching.com app. I assumed that there would be another update within a day or two to fix the issue. Sure enough, there was another update yesterday (that mentioned a fix this bug) which I loaded as soon as it popped up in my itunes updates (ver.4.4.1). However, it has the same behavior as the last update. No caches show after it says it is loading caches.

 

I guess I will stick with using Cachely for now. Only thing the official app can do that Cachely can't is email. I do hope the official app will be fixed before I abandon it for Cachely. I like Cachely now that I am used to the interface. A lot more features than the official app. - David

 

P.S. Switching my phone to 24hr format had no affect on loading caches. Still no caches displayed.

Edited by drharrison

Share this post


Link to post

Sorry you are still having issues with caches loading. Does signing out and signing back in fix the issue?

 

Thanks!

Casey

 

I had updated the Geocaching app on my iphone 6S+ a couple of days ago when the update came out. As others have mentioned it broke my ability to use the app. No caches show up after loading. The only way I can see caches is if I load a bookmark list or pocket query.

 

I had a caching trip planned that day and this forced me to use a different app. I had recently experimented with Cachely and this forced me to switch to that app for my trip the next two days. That app worked quite well for me but I still would like to use the official geocaching.com app. I assumed that there would be another update within a day or two to fix the issue. Sure enough, there was another update yesterday (that mentioned a fix this bug) which I loaded as soon as it popped up in my itunes updates (ver.4.4.1). However, it has the same behavior as the last update. No caches show after it says it is loading caches.

 

I guess I will stick with using Cachely for now. Only thing the official app can do that Cachely can't is email. I do hope the official app will be fixed before I abandon it for Cachely. I like Cachely now that I am used to the interface. A lot more features than the official app. - David

 

P.S. Switching my phone to 24hr format had no affect on loading caches. Still no caches displayed.

Share this post


Link to post

I opened my Geocaching app this past Saturday )and just now!) and I still don't have any caches loading. My whole map is blank. I'm a Premium member so I know that's not the issue. I have version 4.4.2 which was updated on 7/13/16. Glad to find a thred to know I'm not alone!

Share this post


Link to post

Yep - I'm getting this too.

 

No caches - except if I actually know the GC number and can search for it - then it shows. Also forcing a new search - clearing filters / or running filters also do not help.

 

And this is particularly frustrating - because it is not an area where I run normal quueries - I may be travelling and want to do it a few 100km form home base - plus i do not expect to have to run queries to get caches visible?

 

This is happening in Durban area of South Africa- I had a similar problem in other parts of africa - and Germany (Munich) - seemed to work just fine in Lyon France?

 

I logged in using my Reviewer Account name on the app.

Share this post


Link to post

Interesting there are still reports yesterday and today coming in since it looked like the issues was resolved over a week ago. Is the application the most up to date as they had made some changes after the initial problem surfaced and then all reports seemed to indicate they were good to go. The final change I saw was related to ios clock setting and switching between 12 hour and 24 hour time.

Share this post


Link to post

Nope - confirmed - update 4.4.2 from 12 July - and still no caches showing.

 

Can it be confirmed that this was a bug fixed?

Share this post


Link to post

See images:

 

Geocaching app (iOS) - only 1 cache visible

13697000_10154298586488428_6174117468317397596_n.jpg?oh=959369b6988fc2ee4bf2283dca0a58aa&oe=582B16A9

 

Geocaching classic app (same area - many caches)

13769434_10154298586518428_3635847587798983417_n.jpg?oh=1d966927a7e73a2c741ef9bb9af5c525&oe=582700DE

Share this post


Link to post

Hey guys. Wondering if there are any other solutions to get the app working. I've tried all the above and still nothing.

 

*edit* it's now working!!

Edited by Travis7566

Share this post


Link to post

I had the same problem. I was able to get it working by uninstalling the app and re-installing it again... And I have 24-hour off.

But then the app just updated today, so maybe this is not a problem anymore B)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 6

×