piotr.dylewski Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 Hej, mieszkam w Nowym Dworze Maz., w granicach miasta mam Twierdze Modlin, ruiny XVIII spichlerza, trzy rzeki Wkrę, Narew i Wisłę, i wiele innych fajnych miejsc gdzie skarby chować można. Skrytek w mojej okolicy wiele nie ma więc założyć kolejne mogę Stawiam nieśmiało pierwsze kroki w tej zabawie ale przydałby się ktoś kto zechciałby mi być przewodnikiem. Jest chętny lub chętna z moich okolic? Jeżeli tak, to proszę odezwij się do mnie w jakiejkolwiek formie. Pomocy oczekuję w zakładaniu skrytki, z szukaniem pewnie dam radę Pozdrawiam Piotr Quote Link to comment
+wantsky Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 Cześć. W fajnych okolicach mieszkasz. Odezwij się może też tutaj -> https://www.facebook.com/groups/159312517449412/ Pozdrawiam i życzę powodzenia! Quote Link to comment
+dadoskawina Posted March 3, 2016 Share Posted March 3, 2016 Stawiam nieśmiało pierwsze kroki w tej zabawie Aż dziw, że jeszcze nikt nie napisał, byś najpierw sam znalazł co najmniej kilkadziesiąt czy nawet ponad sto skrytek, a dopiero potem zaczął myśleć o zakładaniu własnych. Doświadczenie i pewna intuicja przychodzą z czasem, pozwalają uniknąć wielu głupich błędów. Wtedy będzie Ci łatwiej nie tylko w ogóle zakładać, ale też zakładać takie, których szuka się z przyjemnością i niecierpliwie czeka na kolejne. Quote Link to comment
nemrodek Posted March 4, 2016 Share Posted March 4, 2016 Posty nie na temat zostały przeniesione tu Quote Link to comment
piotr.dylewski Posted March 4, 2016 Author Share Posted March 4, 2016 Odnośnie prywatnych wiadomości. Wiem o drugim, alternatywnym serwisie. Wiem, że Twierdza jest "zasypana" skrytkami ale z tej społeczności ich nie ma. Dlaczego nie miałbym założyć kilku? Wgryzam się w temat, podoba mi się.Zróbcie wszystko, żeby mnie nie zrazić do tej zabawy. Pozdrawiam Quote Link to comment
+Art_Bi Posted March 4, 2016 Share Posted March 4, 2016 Odnośnie prywatnych wiadomości. Wiem o drugim, alternatywnym serwisie. Wiem, że Twierdza jest "zasypana" skrytkami ale z tej społeczności ich nie ma. Dlaczego nie miałbym założyć kilku? Wgryzam się w temat, podoba mi się.Zróbcie wszystko, żeby mnie nie zrazić do tej zabawy. Pozdrawiam Ależ kolego, nie zrażaj się, my tylko tak przy okazji, po "przyjacielsku" dyskutujemy sobie na różne tematy. Tak jak napisał Dadoskawina, znajdź trochę keszy, a później zajmij się zakładaniem, nawet w Twierdzy, to nie jest zakazane. Quote Link to comment
+dadoskawina Posted March 4, 2016 Share Posted March 4, 2016 Zróbcie wszystko, żeby mnie nie zrazić do tej zabawy. W takim razie na złe forum trafiłeś. To jest miejsce tylko dla zaprawionych w bojach, przez większość geokeszerów szerokim łukiem omijane. Widzę, że puściłeś już posta w o wiele lepszym miejscu. Ja nie napiszę nic więcej, niż to co napisałem wyżej plus rada, którą też już dostałeś - przyjdź na lokalny event lub zaproś ludzi w swoją okolicę. Obgadacie temat na żywo, a i efekty mogą się szybko pojawić. Quote Link to comment
KrystianT Posted March 4, 2016 Share Posted March 4, 2016 w Twierdzy, to nie jest zakazane. A z tym to akurat może być różnie... Twierdza to nie jest teren niczyj, a zarządca może się nie zgodzić... Quote Link to comment
+hiuppo Posted March 6, 2016 Share Posted March 6, 2016 Hej, mieszkam w Nowym Dworze Maz., w granicach miasta mam Twierdze Modlin, ruiny XVIII spichlerza, trzy rzeki Wkrę, Narew i Wisłę, i wiele innych fajnych miejsc gdzie skarby chować można. Skrytek w mojej okolicy wiele nie ma więc założyć kolejne mogę Stawiam nieśmiało pierwsze kroki w tej zabawie ale przydałby się ktoś kto zechciałby mi być przewodnikiem. Jest chętny lub chętna z moich okolic? Jeżeli tak, to proszę odezwij się do mnie w jakiejkolwiek formie. Pomocy oczekuję w zakładaniu skrytki, z szukaniem pewnie dam radę Pozdrawiam Piotr Bardzo wdzięczna okolica. W tym systemie prawie nieobecna. W pewnym sensie jestem jakby sąsiadem, więc daj znać w czym ci pomóc. W spichrzu jest/był keszyk, ale nie wiem w jakim stanie. Na lotnisku raczej obciachowy niż wizytówka kraju. Quote Link to comment
toczygroszek Posted March 7, 2016 Share Posted March 7, 2016 Odnośnie prywatnych wiadomości. Wiem o drugim, alternatywnym serwisie. Wiem, że Twierdza jest "zasypana" skrytkami ale z tej społeczności ich nie ma. Dlaczego nie miałbym założyć kilku? Wgryzam się w temat, podoba mi się.Zróbcie wszystko, żeby mnie nie zrazić do tej zabawy. Pozdrawiam Tak jak napisał dadoskawina - zachęcam do znalezienia przynajmniej kilkudziesięciu skrytek. Na początku zabawy przychodzą do głowy różne absurdalne pomysły, które wydają się fajne, a wcale takie nie są. Na podstawie doświadczenia przygotuj staranne swojego pierwszego kesza - dopieść go i dobierz miejsce pod każdym względem najlepsze - ciekawej okolicy, sprytnego maskowania itp. - jeśli nie ma w okolicy wielu keszy, to masz pole do popisu. Pozytywne logi znalazców będą dla Ciebie najlepszą zachętą. Jeśli założysz byle co, to wtedy niektóre logi mogą Cię dopiero zrazić Na razie więc zachęcam do penetrowania okolicy i typowania potencjalnych miejscówek dla nowych keszy - to też już jest samo w sobie świetną zabawą. Powodzenia Quote Link to comment
+GeoLog81 Posted March 8, 2016 Share Posted March 8, 2016 Sam Nowy Dwór też, mówiąc ogólnikowo, mocno niedokeszowany, a obok masz ogromne lasy, które są keszową pustynią, a dają ogromne możliwości. W lesie można znaleźć mnóstwo miejsc gdzie można ukryć coś większego niż preforma - pniaki, zwalone drzewa, zagłębienia terenowe, głazy itp. Quote Link to comment
GoferyG Posted April 9, 2021 Share Posted April 9, 2021 On 3/2/2016 at 10:01 AM, piotr.dylewski said: Hej, mieszkam w Nowym Dworze Maz., w granicach miasta mam Twierdze Modlin, ruiny XVIII spichlerza, trzy rzeki Wkrę, Narew i Wisłę, i wiele innych fajnych miejsc gdzie skarby chować można. Skrytek w mojej okolicy wiele nie ma więc założyć kolejne mogę Stawiam nieśmiało pierwsze kroki w tej zabawie ale przydałby się ktoś kto zechciałby mi być przewodnikiem. Jest chętny lub chętna z moich okolic? Jeżeli tak, to proszę odezwij się do mnie w jakiejkolwiek formie. Pomocy oczekuję w zakładaniu skrytki, z szukaniem pewnie dam radę Pozdrawiam Piotr Piotrek - mój imienniku - możemy coś razem podziałać w okolicy, o ile już nie rozpocząłeś działalności, bo widzę że post sprzed kilku ładnych lat Ja myślę nad serią keszy w fortach zewnętrznych Modlina. jutro zakładam pierwszy z nich. Możemy połączyć siły Odezwij się w razie chęci współpracy! Quote Link to comment
Recommended Posts