Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 0
HR_s00va

Pomoć za Štefa

Recommended Posts

Tko je naš Štef Kalnički?

 

Stjepan Jembrek je nedavno napunio 67 godina, a od svoje 16.-te godine član je PD Kalnik - Križevci , a nedugo potom postaje i radio amater. Svojim samozatajnim radom u tim društvima bavi se gotovo 50 godina. U svom rodnom gradu poznatiji je po svojim nadimcima: Štef Antena i Štef Kalnički. Nema osobe u Križevcima, a i šire tko ga ne poznaje , naravno i cijeni...

Jedan križevački pjesnik i pisac spominje ga u svojoj knjizi: Veliki - mali čovjek grada...

 

Štef Kalnički-Antena-Jembrek u geocachingu je od 15.10.2014. godine i u tih – ravno 15 mjeseci uspio je uz svoju ljubav prema Kalniku i planinarenju i nama svima pokazati Kalnik, Križevce i okolicu – i ne samo to, njegov entuzijazam i dobra volja teško je mjerljiva na bilo koji način, ali kako bi pokazali rezultate njegovog doprinosa geocachingu u Hrvatskoj moram napomenuti da je naš Štef Kalnički od pronalaska prvog cachea pa do današnjeg dana, znači u samo 15. mjeseci pronašao 361 cache, ali i postavio čak 256 cacheva (zapravo 255 traditional cacheva + 1 event), čime je zaslužio na samo znakovitu titulu geocachera sa najviše postavljenih cacheva u Hrvatskoj, već i priznanje cjelokupne zajednice za entuzijazam i predanost, za dobru volju i dobro srce, za malog čovjeka od 67 godina kojem nikada ništa nije teško i koji se nikada ne žali, koji nam pokazuje kako biti veliki čovjek, jer veličina je unutar nas, a Štefovu veličinu doživio sam tek kada sam upoznao i Štefa i Križevčane oko njega.

 

Danas je Štefu potrebna pomoć, nesretnim slučajem ostao je bez krova nad glavom, naš Štef i njegova sestra sa kojom živi sada usred zime ostali su bez doma. Zahvaljujući Planinarskom društvu Kalnik i zajednici u Križevcima kuća je već u obnovi i ne sumnjam da će lokalna zajednica, planinari, građani i gradonačelnik dati sve što mogu, ali nakon ovakvih nezgoda, znamo da ma koliko skromno živjeli, uvijek treba još malo više kako bi se život vratio u normalu...

 

Ovim putem, poštovani geocacheri, molim vas za sudjelovanje i pomoć našem Štefu, kako u odjeći, kućnim potrepštinama i sličnom po vašem izboru, koje možete donijeti osobno na skupštinu udruge Geocaching Hrvatska u subotu u 15 sati na N 45° 45.604 E 015° 59.280 i najvažnije od svega novčanim prilogom prema vašim mogućnostima uplatom na račun otvoren na ime Štefove sestre:

IBAN: HR9723600003213963547, na ime Marija Pašičko, Križevci, uz napomenu: za obnovu kuće.

Za uplate iz inozemstva – riječ je o računu u Zagrebačkoj banci, BIC: ZABAHR2X. Poziv na broj mora započeti sa HR00, a dalje možete staviti datum uplate, vaš JMBG ili sl.

 

Našem Štefu želimo brz oporavak od ozljeda i štete, a sve ostale u ime geocachera Hrvatske, udruge Geocaching Hrvatska i svoje osobno, molim za odaziv na uplatu novčane pomoći – jer znam da to naš Štef nikada ne bi sam tražio.

 

HR_s00va / GEO Sova

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 0

×
×
  • Create New...