+feherlofia Posted October 13, 2015 Posted October 13, 2015 Sziasztok! Úgy ogndolom, ideje elindítani egy ilyen fejezetet is. A cím magért beszél, ha kérdésed van, ami másokra is tartozik, írd ide, ha másokra nem tartozik, írj emailt. Ha tudok, válaszolok, ha nem tudok, megkeresem a választ. A jövő heti nyerteslottó számokat sajnos nem tudom, de a Geocaching játékkal kapcsolatban kérdezhetsz fehérlófia Geocaching Ellenőr Quote
+R.Guszty Posted November 28, 2015 Posted November 28, 2015 (edited) Nézem a "M"ikulás eventet. Rémlik, hogy régebben meg sem jelenhetett olyan láda/esemény, amin a Munzee csak megemlítve volt. Ezek szerint változott a hozzáállás? Edited November 28, 2015 by R.Guszty Quote
+feherlofia Posted November 30, 2015 Author Posted November 30, 2015 (edited) Nézem a "M"ikulás eventet. Rémlik, hogy régebben meg sem jelenhetett olyan láda/esemény, amin a Munzee csak megemlítve volt. Ezek szerint változott a hozzáállás? Nem változott a vélemény és a hozzáállás, a leírás változott utólag... Edited November 30, 2015 by feherlofia Quote
+R.Guszty Posted November 30, 2015 Posted November 30, 2015 Nézem a "M"ikulás eventet. Rémlik, hogy régebben meg sem jelenhetett olyan láda/esemény, amin a Munzee csak megemlítve volt. Ezek szerint változott a hozzáállás? Nem változott a vélemény és a hozzáállás, a leírás változott utólag... Nem szép dolog Quote
+halaszkiraly Posted November 30, 2015 Posted November 30, 2015 Nézem a "M"ikulás eventet. Rémlik, hogy régebben meg sem jelenhetett olyan láda/esemény, amin a Munzee csak megemlítve volt. Ezek szerint változott a hozzáállás? Nem változott a vélemény és a hozzáállás, a leírás változott utólag... Nem szép dolog Természetesen igazatok van... Nem gondoltam, hogy ez a boszorkányüldözés még tart más geolokációs játékok ellen a Groundspeak-nál... Kivettem a bű(v)nös szavakat a listingből... :/ Quote
+Hellomarci Posted March 13, 2016 Posted March 13, 2016 Sziasztok, Az a kérdésem, hogy tervezek elrejteni egy ládát, lehetőleg prémium tagok által láthatót. Ezt tudom -e állítani a későbbiekben, hogy kiknek legyen látható? Előre is köszi! Quote
norbre Posted August 9, 2016 Posted August 9, 2016 Sziasztok, Viszonylag új vagyok a geoládázásban, a log-olással kapcsolatban lenne kérdésem. Eddig kizárólag itthon ládáztam, és eddig minden ládában volt valamiféle kód (nem a láda nevére gondolok). Pl ennél a ládánál "pcmeba pw.kiscsillag" volt a dobozba írva: https://www.geocaching.com/geocache/GC264H6_meteorit?guid=15d72a13-389d-4087-9fc3-ee917eccafea Namost amikor be akarom jelenteni a megtalálást, nem találok olyat ahová ezt a kódot be lehetne írni (most jobb híján az egyetlen szövegdobozba írtam ami volt). Eddig azt gondoltam, hogy ezzel a kóddal "érvényesítem" a megtalálást, de úgy tűnik hogy nem. Kell ez a kód valahová, vagy csak simán rányomom a ládára hogy megtaláltam és ennyi? Köszi Quote
+Hellomarci Posted August 18, 2016 Posted August 18, 2016 Sziasztok, Viszonylag új vagyok a geoládázásban, a log-olással kapcsolatban lenne kérdésem. Eddig kizárólag itthon ládáztam, és eddig minden ládában volt valamiféle kód (nem a láda nevére gondolok). Pl ennél a ládánál "pcmeba pw.kiscsillag" volt a dobozba írva: https://www.geocaching.com/geocache/GC264H6_meteorit?guid=15d72a13-389d-4087-9fc3-ee917eccafea Namost amikor be akarom jelenteni a megtalálást, nem találok olyat ahová ezt a kódot be lehetne írni (most jobb híján az egyetlen szövegdobozba írtam ami volt). Eddig azt gondoltam, hogy ezzel a kóddal "érvényesítem" a megtalálást, de úgy tűnik hogy nem. Kell ez a kód valahová, vagy csak simán rányomom a ládára hogy megtaláltam és ennyi? Köszi Szia, Itt nem kell kód, mindenkire rá van bízva, hogy megtalálta -e a ládát, bejelented, hogy meglett, írsz kommentet, és kész. Quote
norbre Posted August 30, 2016 Posted August 30, 2016 Sziasztok, Viszonylag új vagyok a geoládázásban, a log-olással kapcsolatban lenne kérdésem. Eddig kizárólag itthon ládáztam, és eddig minden ládában volt valamiféle kód (nem a láda nevére gondolok). Pl ennél a ládánál "pcmeba pw.kiscsillag" volt a dobozba írva: https://www.geocaching.com/geocache/GC264H6_meteorit?guid=15d72a13-389d-4087-9fc3-ee917eccafea Namost amikor be akarom jelenteni a megtalálást, nem találok olyat ahová ezt a kódot be lehetne írni (most jobb híján az egyetlen szövegdobozba írtam ami volt). Eddig azt gondoltam, hogy ezzel a kóddal "érvényesítem" a megtalálást, de úgy tűnik hogy nem. Kell ez a kód valahová, vagy csak simán rányomom a ládára hogy megtaláltam és ennyi? Köszi Szia, Itt nem kell kód, mindenkire rá van bízva, hogy megtalálta -e a ládát, bejelented, hogy meglett, írsz kommentet, és kész. köszi a választ Quote
+feherlofia Posted September 14, 2016 Author Posted September 14, 2016 Szia Norbre, Elnézést, hogy csak most reagálok a kérdésedre, de részben választ is kaptál, ahogy látom. Mint Neked is feltűnt, Magyarország a geocaching terén egyedülálló, több játszótéren lehet ugyanis ezt a játékot játszani. Néhány helyen ezek a játszóterek keverednek, és az eltérő szabályok miatt kicsit nehézkes lehet az eligazodás. Egy ilyen eltérés a nemzetközi és a hazai játékok között a jelszó használata. A geocaching.com oldalon nincs jelszó - csak néhány esetben kell kérdésekre válaszolni a logoláshoz, de ezeket is emailben kell megküldeni a ládagazdának. A jelszót viszont illik titokban tartani, pont e miatt az említett ládánál írt logodat módosítottam, kitöröltem a jelszó megjegyzésedet, hogy ne rontsuk el ezzel mások játékát. Remélem, sokszor találkozom majd ládaoldalakon bejegyzéseiddel, és sok örömöt nyújt majd Neked is ez a játék. Sikeres ládavadászatot! fehérlófia Geocaching Ellenőr Sziasztok, Viszonylag új vagyok a geoládázásban, a log-olással kapcsolatban lenne kérdésem. Eddig kizárólag itthon ládáztam, és eddig minden ládában volt valamiféle kód (nem a láda nevére gondolok). Pl ennél a ládánál "pcmeba pw.kiscsillag" volt a dobozba írva: https://www.geocaching.com/geocache/GC264H6_meteorit?guid=15d72a13-389d-4087-9fc3-ee917eccafea Namost amikor be akarom jelenteni a megtalálást, nem találok olyat ahová ezt a kódot be lehetne írni (most jobb híján az egyetlen szövegdobozba írtam ami volt). Eddig azt gondoltam, hogy ezzel a kóddal "érvényesítem" a megtalálást, de úgy tűnik hogy nem. Kell ez a kód valahová, vagy csak simán rányomom a ládára hogy megtaláltam és ennyi? Köszi Szia, Itt nem kell kód, mindenkire rá van bízva, hogy megtalálta -e a ládát, bejelented, hogy meglett, írsz kommentet, és kész. köszi a választ Quote
+varhelyi Posted December 29, 2017 Posted December 29, 2017 Kedves Ellenőr! Azon gondolkoztam, újra premium tag leszek. Azt látom, hogy nekünk magyaroknak ez évi 30 euróba kerül, csakúgy mint a legtöbb EU-tagnak. De nem mindnek. A horvátoknak 30 dollárba kerül ugyanez. Hasonlóképpen a norvégok és az izlandiak is csak 30 dollárt fizetnek. Hogy van ez? És mi van, ha én Horvátországot jelentem be lakhelyként? Akkor csak 30 dollárt kell fizessek? (Tudom, kicsinyeskedésnek tűnik a kérdés. De mégis azért jó lenne tudni, miért kell nekünk kicsit többet fizetnünk ugyanazért, mint másoknak?) Quote
ampulla Posted August 10, 2018 Posted August 10, 2018 Kedves Ellenőr! Egy Garmin Etrex Vista HCX készülékem van, és előre összeállított ládalistát szeretnék rátölteni. A garminra töltés menüpont után a Garmin Express program indul el, ami már nem kompatibilis az "öreg" készülékemmel. Milyen trükkel tudom a fent említett készülékre áttenni, a ládalistámat? Előre is köszönöm a segítséget, üdvözlettel: Laci Quote
+Kinga25 Posted March 21, 2019 Posted March 21, 2019 Helló! Az egyik ládámnál a Needs maintenance piros villáskulcs ikon van. Korábban volt egy megtaláló aki szerint a láda karbantartást igényel és ezt rögzítette is a logok között. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudom ezt eltávolítani, mert a ládával semmi gond sincsen. köszi Kinga Quote
taska Posted March 21, 2019 Posted March 21, 2019 (edited) Szia, Egyszerű a dolog, kell írni egy tulajdonosi karbantartás logot, és eltűnik a piros villáskulcs a tulajdonságok közül. Itt olvashatsz róla: https://www.geocaching.com/help/index.php?pg=kb.chapter&id=38&pgid=404 Edited March 21, 2019 by taska Quote
Recommended Posts