Jump to content

A geocachingről szakszerűen, avagy minden ami a csövön kifér !


Sunboy_hun

Recommended Posts

Orulok hogy letrehoztad ezt az oldalt.

Remelem ezzel a cahce oldalairol eltunik a sok mocskolodo bejegyzes.

Bocs a hibakert, de az elso ket jeloles amit kuldtem az szavazat lett volna.

 

Viszont ha nem kizaro ok a 2012 evi rejtes a letterbox rejtest szeretnem jelolni. Ritkasag, es remelhetoleg lesz majd tobb is.

 

LETTERBOX CHYRPID - TB motel (chirp) - GC3F8NF

Link to comment

Ha mar itt tartunk, ugye mindenki engedelyt kert a terulet tulajdonosatol a ladaja elhelyezesere? Ugye?

 

Vagy netan a .com osszes magyar ladajat archivaltatni fogjuk?

 

Na jo, a .hu-rol atkerulok valoszinuleg megmaradnak. :D

 

"By submitting a cache listing, you assure us that you have adequate permission to hide your cache in the selected location. If you have permission to place a cache on private property, indicate this on the cache listing for the benefit of the reviewer and those seeking the cache.

 

In the case of public property, permission can often be obtained from the agency or association that manages the land. Worldwide, there are many such agencies and organizations that regulate geocaching on their managed land. As the cache owner you are responsible for determining who to contact to obtain permission.

 

Even if you are certain that geocaching is permitted on particular public property, ensure that you have followed any and all requirements established by the land owner or land management agency before placing the cache. There may be locations in which cache hides are inappropriate, even though not prohibited by local laws."

Link to comment

Az engedelyre valaszolva, nem hiszem hogy minden rejtesrol lenne engedelykeres,

Viszont azt itt az USA ban lattam, hogy csak egy email a foldtulajdonostol az osszes rejtest ami hozza kotheto lenullazza.

Es tovabbi engedely megadasaig nem kozolnek uj rejtest a teruleten.

tavaly New Jerseyben (NJ) tortent emoatt kisebb csapasvaltas, es jelenleg az NJ allami erdokben es az altaluk uzemeltetett parkokban az HQ letiltott minden uj rejtest, amig egy rendeletet nem hoznak mit es hogy lehet.

New York (NY) ban az allami erdo es park altal fleugyelt teruleteken szinten csak kuklon engedellyel lehet elhelyeznbi rejtest.

Tobb allamban szabalyoztak dolgokat, de azt adott allam es nem a geo.com irta elo. viszont betartatja.

Szerintem nem akar Mon senki addig eljutni, mert akkor akar be is lehet zarni a boltot.

reszemrol ha az utalasok a masik rendezvenyre lekerulnek a rejtes lapjarol az archive kerlemet is visszavonom.

A tobbi mar (megfelel nem felel) mas lapra tatozik, az aki illetekes majd eldonti.

Link to comment

Eleg szornyen hangzik. Persze ez igy mukodik. A Groundspeak-nek is vedenie kell a sajat ulepet. De jo lenne, ha ezt el tudnank kerulni itthon. Nem orulnek, ha pupSino beragna es elkezdene szo szerint alkalmazni a szabalyokat. Vagy ami rosszabb, egy masik reviewer figyelne fel a tortentekre es elinditana valamit.

 

Az engedelykeros hozzaszolasom koltoi jellegu akart lenni. Arra celoztam finoman, hogy elobb mindeki keresse meg a gerendat a sajat szemeben, mielott a masikeban keresne a szalkat.

 

Ugy gondolom, hogy pupSino-nak szerencsere tobb lehetoseg is a rendelkezesere all. Nem kell azonnal agyut hasznalnia es archivalnia a ladat, esetleg kitiltani barkit is.

Link to comment

Amit én érdekesnek tartok, hogy csinálok egy eseményt, ami persze gc.com szabályzat alapján publikus, de az esemény maga egy másik rendezvénynek gyakorlatilag csak a "díjátadója". A Budapest GeoAwardsot (szlovák MEGA) mintára gondoltam, hátha új színt hoz a budapesti közösség életébe, és olyanok is rejteni fognak, akik még nem, illetve akik már régen rejtettek.

A GeoAwards, technikai kivitelezése, és esetleges díjazásai is függetlenek a geocaching.com-tól, az én belefektetett erőm, időm, energiám és esetleg pénzemen múlik. Persze nagyon szívesen csinálom, mert hiszek benne, hogy el fogja érni a célját, és ha kapok tőletek pozitív visszajelzést, akkor már megéri.

Mindezen által nem tudom egszerűen elfogadni, hogy egy magán kezdeményezésre, miután a rommá kommentelte valaki a netes oldalt, valamint 2 hónapja rendszeresen küldözget nekem megalázó, gusztustalan stílusú leveleket, amiket természetesen válaszra sem méltatok már csak konfliktus kerülés miatt, ma megfenyegetett, hogy pupSino-nál felnyomja az GeaAwardsot (indoka az volt, hogy amiket jelölt ládákat nem raktam egyből fel a listára). Közben napi 3 ládát jelöl, amiből 2 nem felel meg a kritériumoknak, mindezt nyiltan azzal indokolja : "Hajtok a jelölők között kisorsolt díjra ugyanis..."

Ezektől a destruktív emberektől undorodom, hogy csak az egójuk van, rombolnak, utána pedig követelnek. Megfordult a fejemben, hogy lefújom az egész GeoAwardsot, nemcsak azért, mert elment a kedvem, hanem azért is, mert ami tegnap történt az már mindenen túlmegy. Én sosem szerettem volna vitát, sőt egyik Deocachingen meg is ígértem pupSinonak, hogy nem fogok Jabával foglalkozni, nem fogom a ládáját archíválásra jelölni. Én szeretném tartani magam ehhez. Ellenben a két ominózus személyt nem szándékozom anyagilag honorálni, mivel hozzám így viszonyulnak. Kérlek titeket, hogy döntésemet fogadjátok el.

Link to comment

Sunboy,

 

A problemakra tkeintettel a kerdeses rejteseket ki lehet zarni nyugodtan a versenybol. Az sem nagy gond ha nem ertenek vele egyet.

A dijazas egyebkent teljesen fuggetlen a talalkozotol. A ketto nem okvetlenul kotendo ossze. A New Yorki geoawardot nem kotik rendezvenyhez.

A versenybol pedig aki azt barmilyen formaju negativ megjegyzesseel illeti azt ki kell zarni. Megha a vilag legjobb rejteset is kovette el.

 

Ja az aristrike a tudomasom szerint jelenleg a geocaching HQ nal van bejelentve mint problema. (angol nyelvu levelesben olvastam).

 

Remelem rendezodik a dolog es visszater a beke a jatszoterre. Bar jelenleg eleg nehez elore latni az ugyben.

Link to comment

`Hat ez van.

Nem Magyarorszagrol ment a bejelentes.

En jelenztme pupsinonak es Tafarinak,hogy szolni kellene a CO nak ket lada miatt, amire nem megengedheto megjegyzeseket irt ki. Amit egyebkent azota sem torolt

A jelentest az kuldte akinek a kerese a valtoztatasra mosy is fenn van a rejtes lapjan. Es a CO legutobbi beirasa ezen egyaltalan nem segit, sot Tafarit helyezi eleg nehez helyzetbe.

Link to comment

En sem orulok. azt hiszem senki nem orul.

de a CO megjegyzeseinek sem. Sajnos ez megmergezi a jatekot.

Bar tul fogjuk elni.

Itt is volt egy adok kapok amibe belekerultaz HQ, de azert mukodik tovabb (az erintett mondjuk nem sokat jart azota a kozossegbe) es egy evvel lesobb lett egy sikeres MEGA is.

Rmeelem elmulik ez is gond nelkul.

Az AWARD ban pedig segiteni kell.

javaslom a club is szalljon be ne legyen egyszemelyes az anyago terhe meg a melo.

Most nem tudom odaadni, de ha pesten jarok 5000 megteritek a szervezonek a koltsgekbol.

Talan segit az is egy kicsit.

Akovetkezo evi dijjazasra meg valahogy megprobalok majd egy Ammo-can ladat eljuttani pestre az egyik jutalomnak (eremmel es nehany aprosaggal persze)

Link to comment

Nekem ez az egész továbbra is eléggé horror.

De remélem, ez a fórum kicsit segít abban, hogy megértsem legalább az előzményeket.

Több energia megy most el a vitákra, mint a ládázásra. De talán jutunk is valamire.

 

Sunboy #9 bejegyzésére reagálnék először, mert úgy érzem, elhelyezett benne pár rám utaló megjegyzést.

Amik nem feltétlenül fedik pontosan a valóságot.

 

A bejegyzésben többek között ez áll:

"Közben napi 3 ládát jelöl, amiből 2 nem felel meg a kritériumoknak,

mindezt nyiltan azzal indokolja : "Hajtok a jelölők között kisorsolt díjra ugyanis...""

 

Szeretném, ha Sunboy felsorolná azokat a ládákat, amiket jelöltem, a jelölést indokló szöveggel is.

Szeretném, ha megmutatná, melyek nem feleltek meg a kritériumoknak.

Én egy ládáról tudok, ez rigojancsi multija, aminél utólag láttam, hogy nem Budapest,

hanem Pest megye. De ez elég régen volt, Sunboy pedig az utóbbi pár nap történéseire utal.

 

Lehet mondani, hogy ez most miért fontos, nem erről szól ez az egész, ha egy láda nem felel meg

a jelölés feltételeinek, akkor az nem kerül fel a listára és kész.

 

Egy dolog miatt most ez mégis fontos - vajon valóban úgy történ-e mindaz, mint ahogy most Sunboy

elmeséli.

Szerintem nem, de szerencsére ez most egyszerűen eldönthető, csak végig kell nézni a jelöléseimet.

És utána összevetni, hogy mindez hogyan lett tálalva.

 

Ugyanis azok, akik eddig nem ismertek, csak Sunboy leírásából alkottak, akarva-akaratlanul

magukban egy képet rólam. És ennek alapján viszonyulnak ahhoz, amit esetleg más ponthoz írnék.

Úgy pedig még nehezebb előrébb jutni. Márpedig ez lenne a cél.

Link to comment

Egy kiegészítés.

A geocaching.com oldalon Majmócák néven találtok meg.

Valamiért így nem tudtam a fórumra bejelentkezni, ezért kellett létrehozni egy majdnem ugyanolyan felhasználónevet.

Ha valaki tud abban segíteni, mi lehet az oka, és utána megy a bejelentkezés, szívesen átírom, addig viszont így tud csak működni.

Remélem, csak az ékezet okozott gondot, bár azon akkor nem fogok tudni segíteni.

Majmócák

Link to comment

Tekintettel az elmúlt időszak eseményeire, valamint a Budapest GeoAwards 2014,mint ominózus rendezvény, magán jellegéből fakadóan a következő döntést hoztam meg:

 

Jabapointot és érdekeltségi körébe tartozókat, valamint Majmócákat és érdekeltségi körébe tartozókat kizárom az idei rendezvényről, és a jövőbeni folytatás esetén jogosultságukat felfüggesztem. Az általuk nevezett ládák változatlanul az esemény részei maradnak, azzal a kivétellel, hogy az általuk rejtettek és a szabályzatba ütközők nem szerepelnek a nevezettek listáján.

 

Indokolásként hivatkozok mindazon ládaoldali bejegyzésekre, illetve magán levelekre, melyek rágalmazók, becsületsértők és zaklatóak voltak személyemet illetően. Továbbiakban nem tudom figyelmen kívül hagyni a közösségben okozott indokolatlan megbotránkoztatást, valamint mindazon tények összességék, melyek alkalmasak, hogy mind a magyar, mind a budapesti geocaching közösség negatív színben legyen megjelenítve nemzetközileg, illetve Hq szinten.

Edited by Sunboy_hun
Link to comment

Ha lehet ne inditsunk uj vitat.

 

Jo lenne, ha leallana mindenki a masik sertegetesevel, abbol nbem lesz semmi jo.

ami volt volt. most fuggesszetek fel a haborut.

 

Attila,

 

Szerintem fogadd el a 2014 ra vonatkozo feltetelt, nincs ertelme tovabb haboruzni rajta.

 

a 2015-os mar egy ujabb lesz, felteve hogy ez most normalisan leporog. Maskepp senki sem fogja felvallani a szervezest jovore.

 

Na ezzel a kerest, figyelmeztetes befejeztem.

 

Koncentraljunk magara a rendezvenyre, meg a szavazasra.

 

En is jeloltem, persze nem olvastma el rendesen a szabalyt. Kesobb jottem ra, hogy hol hibaztam. Aztan jeloltem megint, az mar megfelel, remelem foig szavazatot is kapni.

 

Mivel itt az USA ban ma unnpe volt, csak azzal bucsuzhatom:

 

Happy Thanksgiving. (Halaadas unnep).

 

JO jatekeot, kevesebb veszekedest.

Link to comment

Sunboy #20

Ezt a fórumot elvileg azért hoztad létre, hogy értelmesen lehessen megbeszélni

problémákat.

Reakciódból úgy látom, hogy ezt Te inkább arra szeretnéd használni, hogy sértegess és olyan

dolgokkal vádolj, ami nem igaz.

Elég egyszerű dolgot kérdeztem. Alá tudod támasztani az állításaidat?

Nem az én kedvemért, mert én tudom a választ.

Nem a geoawards itt a lényeg, hanem az, hogy sértő megjegyzéseket tettél rám,

megvádoltál több dologgal is, de mindezt semmivel nem tudod alátámasztani.

Helyette elkezdesz másról beszélni és megint csak fröcsögsz és gyűlölködsz.

 

A sértegetéseid, stílusod közvetve már megadta a választ a kérdésekre.

 

Nyugi, nem hajtok a díjadra.

(Egyébként mit is akar pontosan jelenteni az "érdekeltségi kör"? És a "jogosultság"?

Mire való jogosultság?

Azt továbbra sem tudom, pl. milyen ládákra gondoltál, amiket neveztem és a szabályzatba ütköznek?)

Továbbra is érdekelne az érdemi válaszod, bár erre egyre kevesebb reményt látok.

Link to comment

Tekintettel az elmúlt időszak eseményeire, valamint a Budapest GeoAwards 2014,mint ominózus rendezvény, magán jellegéből fakadóan a következő döntést hoztam meg:

 

Jabapointot és érdekeltségi körébe tartozókat, valamint Majmócákat és érdekeltségi körébe tartozókat kizárom az idei rendezvényről, és a jövőbeni folytatás esetén jogosultságukat felfüggesztem. Az általuk nevezett ládák változatlanul az esemény részei maradnak, azzal a kivétellel, hogy az általuk rejtettek és a szabályzatba ütközők nem szerepelnek a nevezettek listáján.

 

Indokolásként hivatkozok mindazon ládaoldali bejegyzésekre, illetve magán levelekre, melyek rágalmazók, becsületsértők és zaklatóak voltak személyemet illetően. Továbbiakban nem tudom figyelmen kívül hagyni a közösségben okozott indokolatlan megbotránkoztatást, valamint mindazon tények összességék, melyek alkalmasak, hogy mind a magyar, mind a budapesti geocaching közösség negatív színben legyen megjelenítve nemzetközileg, illetve Hq szinten.

 

Részemről nagyon sajnálom, hogy így döntöttél, szerintem ez nem a konstruktív megoldás.

Link to comment

KIAX #21, #22

Egyetértek, semmi értelme a sértegetésnek, vita (újra)indításának.

Az azonban nem újraindítása egy vitának, ha valaki reagál a rágalmakra.

 

Reagálhatnék a sértegető stílusában is, az semmire nem vezetne.

Ehelyett megpróbáltam, szerintem udvariasan, megkérni, támassza alá az

állításait.

Ez nem történt meg, hiszen nincs mivel. Helyette a válasz egy újabb dühöngő poszt.

Amit azért szintén egy válasz.

 

Nem tudtam, hogy Sunboy gond nélkül sértegethet, mocskolódhat, vádolhat, amit ő mond, az a szentírás,

feltétel nélkül el kell fogadni? Erről szól ez a fórum is - Sunboynak egy újabb tér arra, hogy

gyűlölködhessen?

 

Azért, mert több ládája van, mint nekem, még nem teszi a személyes megjegyzéseit eleve igazzá.

A személyisége tehetné, de mintha pont most állítana ki egy nem túl

szimpatikus bizonyítványt saját magáról.

Amúgy nem bánnám, ha érteném, mi a baja velem. Vagy csak annyi, hogy nem ugrottam azok torkának, akik

szerinte kiközösítendők?

 

És ha jól értem, már ott tartunk, hogy a gyerekeimet sem hagyja ki (érdekeltségi kör - ez lenne az?).

Őket is elkezdi majd támadni? Remélem, ennyire mélyre nem jut el, bár a tendencia nem túl bíztató.

 

Az a baj a fröcskölődő, gyűlölködő emberekkel, hogy értelmes szóval nem lehet őket elérni.

A saját stílusokból értenének, nekem viszont az nem megy, ezért is tartunk (megint) itt.

Link to comment

taska #24

 

Nemcsak annyira a döntés konkrét következményei miatt kár (azért a legkevésbé), hogy ez volt sunboy reakciója, hanem az, hogy úgy látszik, egyre kevésbé hajlandó bármit is meghallani, ami nem az ő szája íze szerint való.

 

Megint az történt, hogy elhangzott egy (szerintem teljesen érthető) kérdés a vádaskodásaira.

A válasz pedig egy kirohanás ellenem, jaba ellen és mindenki ellen, aki szerinte rossz.

Ja, konkrétum az nem volt. De a gyűlölködő embereket ez soha nem zavarta.

 

Mivel továbbra is abban hiszek, hogy csak értelmesen beszélgetve lehet bárhova jutni, érdemesnek tartom még a következőket is elmondani. Kockáztatva azt, hogy a fórum olvasóinak lassan a könyökén jön ki, hogy mi ez a nagy panaszkodás, válasz még nem is volt, akkor most megint mi van?

 

Az van, hogy az "érdekeltségi körömbe" tartozik két iskolás gyerek, 4. és 5. osztályosak.

És az egyik legnagyobb bajnak azt tartom, hogy nemcsak én olvasom ezeket a logokat, hanem ők is.

És ők még túl fiatalok ahhoz, hogy megértsék, mi ez az egész, miért kell őket “főemlősnek” titulálni és úgy egyébként is, miért esnek nekünk?

Valóban akkora "bűn", hogy előbb találtunk meg egy ládát, mint Sunboy? Ezért kell ilyen és ehhez hasonló durva sértéseket olvasniuk:

"... 2 hónapja rendszeresen küldözget nekem megalázó, gusztustalan stílusú leveleket, ..."

 

Sajnos látták Sunboy állításait, és hiába tudják, hogy nem igaz, nem tudják a helyén kezelni.

Mert bár találkoztak füllentéssel, hazugsággal, ilyen szinten és ilyen mértékben nem. És így persze nem is értik.

 

Én sem, csak én már kevésbé csodálkozom. Ettől függetlenül azért mindig meglep, hogy milyen engesztelhetetlen gyűlölet lakozhat másokban.

Ez csak egy játék, speciális és általános szabályokkal. Ami szabályok közül az egyik alapvető az kellene, hogy legyen,

hogy tiszteljük már egy kicsit egymást. Kölcsönösen, ha megoldható!

Az már csak egy praktikus kiegészítés, hogy megkönnyíti a társasági életet, ha nem hiszünk a tévedhetetlenségünkben.

Link to comment

Ugy latom mindket felben van tuske.

 

Annak viszont orulok, hogy viszonyleg kulturaltan sikerult elmondani itt mindenkinek.

 

A folytatassban mi lenne, ha megprobalnank lezarni a problemat azzal, hogy mindenki ovatosabb lesz a beirasaival. Megkerem SUNBOYt, hogy a fentebb idezet logot legyen szives atirni, akar egy sima TFTH ra.

 

Es megkerek mindenkit, hogy a jovoben figyeljen oda mit ir a logra.

Link to comment

A Javapoint kollega pedig feljelentessel fenyegetozik, mindem ladara ami szeritne nem feel meg a szabalynak.

Akkor ki az aki tonkreteszi a magyar geocaching kozosseget?

 

Nem lenne rossz, ha Puspsino vagy tafari surgosen tenne egy rev note bejegyzest az Airstrike rejtesre, amivel lezarjak a kerdest.

 

Remelem azert a geocahcign.com nem fog emiatt behallni. Kar lenne erte

Link to comment

Attila,

 

Koszonom hogy normalis hangnembe irtal. Amit felvetettel josognak tartom, es amint kertem javaslom mindenki nezze at a korabbi logokat,modositsa es a jovoben tartozkodjon a felesleges hangulatkeltestol.

Ha valaki olyat logot talal amit sertonek erez, jelezze a forumon,, vagy a Budapest Geocaching CLub facebookjan, de akar Taskanak vagy Pupsinonak emailben (ha nem akar a masiknak egyedi emailt kuldeni, hiszen azzal esetleg tovabbi balhet inditana).

 

Ha kozvetitest kell nekem is irhattok. Mivel nem vagyok kulonosebben erintve az ugyekben esetleg kivulrol nezve talan konnyebb javaslatot adni a megoldasra.

 

Jo lenne ha abbamaradna a haboru, de ahhoz legalabb meg egy szemelyt meg kellene gyozni, hogy ne ellensegkent kezeljen minket. remelem sikerul.

 

A IARSTRIKE rejtest a holland kollega figyelemmel kiseri. De ha minden igaz nem arr ajatszik, hogy bezarjak, hanem hogy a kpet ne legyen kotelezo, csak javasolt. Nem tudom ez mennyire elfogadhato a Co nak, illteve vegult mi lesz Tafari dontese.

Link to comment

A Javapoint kollega pedig feljelentessel fenyegetozik, mindem ladara ami szeritne nem feel meg a szabalynak.

Akkor ki az aki tonkreteszi a magyar geocaching kozosseget?

 

Nem lenne rossz, ha Puspsino vagy tafari surgosen tenne egy rev note bejegyzest az Airstrike rejtesre, amivel lezarjak a kerdest.

 

Remelem azert a geocahcign.com nem fog emiatt behallni. Kar lenne erte

 

melyik ládákról van szó?

Link to comment

Az awardra lattam nehany jo javaslatot.

Egy kivetlevel en nem talaltam meg meg oket.

Igy cska a leirast fogom elolvasni.

Eppen ezert lehet nem szavazok egyikre sem, hogy ne befolyasoljam a dontest (mas lenne ha mindegyiket megtalaltam volna es akkor tenyleg ossze tudnam hasonlitani).

Pledaul ez a felhivas erre is jo.

Ha most otthon lennek elmennek mindegyiket megkeresni,hogy lassam miert is javasoltak oket.

Na majd legkozelebb.

Link to comment

#6 kia71

 

A szabaly idezethez annyit, hogy New Jerseyben pont amiatt nem lehet most rejteni a NJ allam altal felugyelt es kezelt parkokban. Egeszen addig,amig meg nem hozzak a torvenyt (mert abban akarjak szabalyozni) amely New Jersey allamra lesz csak igaz.

Es a tervezett nem eppen a rugalmassagrol arulkodik.

1. Kulon elozetes engedelyt kell kerni majd

2 Az csatolni kella rejtes jovahgyast kero uzenethez

3. Meg fogjak kerdezni kulon a felugyeletet hogy mehet-e

4. Nem lehet Premium cache (amit en szemely szwerint nem banok)

5. Meghatarozott idoszakonkent at kell helyezni, hogy ne karositsa a kornyezetet az esetleges geocsapas

6. Barmikor visszavonhato az engedely minden ok nelkul.

 

Es ez egyebkent egy a mostanihoz hasonlo, rejtessel kapcsolatos problemabol indult. Mar egy eve nem lehet ott rejteni.

 

Az oromhir viszont az, hogy a caching clubokat az allam megkereste es bevonta a javaslat elkeszitesebe. Ami lehetoseget adott tobb javito mdosotiasra az eredeti szovegben.

 

A amsik oromhir, hogy ettil fuggetlenul, a geocaching tovabb nott, ujabb tagok regisztraltak, a havi tlalkozok egyre nagyobbak, es egy MEGA is osszejott az osszel. Vagyis meg a legnagyobb balhe sem fogja talan lezarni a jatekot.

 

Meg csak egy kiegeszites. Itt tobbszor latni hireket, hogy a rendorseg felrobbant egy egy rejtest. Mindenfele az USA ban. Vagyis erdemes ovatosnak lenni egy egy rejtes helyenek kivalasztasanal. Es ha lehet parlolon helyet javasolni, mert az is segit abban hogy ne piszkalja a cachert a rendorseg feleslegesen.

Link to comment

Airstrike,

Nekem cimzett legutobbi beirasa a lapon

 

Minden keres ellenere tovabbra is sertegetesre hasznalja a rejtes lapjat.

kertem ne tegye, de nem sokat er a keres. Javasoltam neki alternative megoldast is, de nem biztos hogy megfogadja.

 

Es minden javaslatot kerest tamadasnak vesz. Kar, pedig amelyik rejteset megtalaltam az nem volt rossz.

Es ez sem rossz, de feleslegesen veszett ossze a fel vilaggal.

 

Kiax: talald meg ezt a ladat es logolj found it vagy DNF-et. Ez a legtisztabb es legrelevansabb ok arra hogy irj erre a ladaoldalra!

CO-nak pedig uzenj privat uzenetben vagy menj a haverod altal letrehozott forumba; ne itt frocsogj mert vmilyen GC szabalyt biztos sert hogy itt szemelyeskedsz velem.

 

Ui: latom mind a kulfoldi mind te (es meg par kedves haverod) szeretitek szitani a tuzet.

Ezzel nincs baj, mert jon a hideg...csak meg ne egesse magat a magyar GC kozosseg illetve ladak a magadfajtak miatt ha esetleg egy szep hosszu listaban jelentene fel vki a Groundspeaknel az osszes, a szabalyoknal nem megfelelo ladat!!! Es ha ezt a ladamat torlik vmilyen indoknal fogva a kulfoldi HQbol akkor mar lesz is precedens mire hivatkozni...es hat remelem hogy a HQban nem hazudtoljak meg onmagukat, s minden bejelentest komolyan vesznek. Ha ez bekovetkezne, akkor ahogy fogalmazott vki vhol: "be is lehet zarni a boltot..." Ismeros? :) Tovabbi szep napot nektek lanyok es fiuk! :)

Edited by KIAX
Link to comment

Ezt nem velem, hanme a Rev es az HQ val kell megbeszelnie.

 

En csak kertem gondolkozzon el hogy mit lehet tenni, esetleg atirni a leirast es jo lenne ha megmaradna a rejtes. erdekesnek tunik, remelem egyeblent szabalyos. Es ritka a 1/5 tipusi rejtes, azert is kar lenne erte.

Link to comment

KIAX #27

 

Igen, valóban van tüske mindkét félben.

Sajnálom, ha eddig valamiért a társaságban az a kép élt, hogy van Sunboy, aki kiteszi a szívét, lelkét,

birtokol a bölcsességet és így tévedhetetlen is.

És van két gonoszdi (+ az érdekeltségi körük), akik folyamatosan (és minden ok nélkül) csak úgy, kedvtelésből

zaklatják.

De most betelt a pohár, Sunboy kipakolt, mert már nem tűrhette tovább.

Ha valamiért ezt gondoltátok volna, vagy ezt sugallta volna Sunboy viselkedése, akkor tényleg éppen ideje volt,

hogy ezt is sikerülj0n tisztázni.

Ebben egyetértek Veled.

 

Abban viszont nem, hogy "viszonylag kultúráltan sikerült elmondani itt mindenkinek". A kultúráltan jelző szerintem

nem igazán illik mindkét félre.

Pontosabban Sunboy rólam összehordott vádaskodása, annak stílusa minden volt, csak kultúrált nem.

De még nyilván van mondanivalója, hiszen tartozik pár válasszal, úgyhogy alkalma lesz neki is kultúráltan

megszólalni.

 

De örülök, hogy végre nemcsak én próbálok békülékeny hangot megütni, hanem mások is a fórumon.

Bennem meg is van a hajlandóság a békülésre, nem azért, mert Sunboy-jal szeretnék bulizni és a mostani helyzet

biztos betenne a jó hangulatnak.

Szóval nem ezért. Hanem azért, mert már az elejétől értelmetlennek találtam a felesleges vitát és sértegetést. Úgyhogy részemről

semmi akadálya, hogy módosítsak azon vagy azokon a logjaimon, amikben Sunboy sértő állításokat talál. Az se baj, ha nem érzem annak, ha a másikat bántja, nem fogom erőltetni.

Csak nevezze meg, mire is gondol, mert én ilyent nem tudok. De nyilván másként látom én a saját logjaimat, tartalomban, stílusban, mint aki azt olvassa vagy aki közvetve érintett is. Úgyhogy semmi akadálya, csak végre szeretném tudni, mi is a

baj. Ezt már amúgy kérdeztem párszor.

 

Én elmondtam, milyen megjegyzését, jelzőjét tartom sértőnek, úgyhogy Sunboy nyugodtan elgondolkodhat, hogy ezt

helyénvalónak tartja-e vagy sem? És ennek megfelelően meg akarja-e tartani vagy kitörli.

 

Egy dolgot szeretnék azért még hozzátenni. Megvan az esélye a következő megoldásnak:

Annyian próbálunk itt normális hangot megütni, hogy a vége az lehet, hogy Sunboy nagy duzzogva ugyan, de úgy dönt,

hogy na jó, a közösség kedvéért és mert annyian kérik, hajlandó fátylat borítani a múltra és "megbocsátani". (Mit?)

Ha már annyian és annyira szeretnék. Szíve szerint nem tenné, de aláveti magát a magasztosabb céloknak.

 

Ez így eléggé félrement megoldás lenne, mert egyáltalán nem arról van szó, hogy a kegyéért esdeklünk.

Arról van szó, hogy értsünk végre egymással szót.

Ehhez továbbra is arra lenne szükség, hogy Sunboy végre megszólaljon és elmondja, konkrétan mi is a baja? Azt, hogy sértett, már tudjuk. De min sértődött meg? És hol vannak vége azok a konkrét email-ek, amikkel őt folyamatosan zaklatták?

 

Enélkül is van mód persze a vita elsimításának, Elég, ha kijelenti, tévedett, nem igaz, amit leírt,

amit állított, de sajnálja, elnézést kér tőlem és az "érdekeltségi köreimhez tartozóktól". De ha csak tőlem, az se baj, majd közvetítek.

Irreális elképzelés, én is tudom. Ezért lenne egyszerűbb, ha inkább konkrét dolgokról beszélnénk, konkrét levelekről, konkrét sértésekről. Mint ahogyan tőlem már hallott egyet.

 

Igazábl mindegy, melyik úton jutunk el a megoldáshoz. Ha van ezen kívül más lehetőség is, még jobb.

Ami viszont semmire nem vezet, az a duzzogó, sértett hallgatás.

Link to comment

Ez most úgy általában mindenkihez szóló kérdés: tűnhet piszkálódásnak, de nem az, valóban érteni szeretném.

A geoawards oldalon van egy szabályzat, ebben ez áll:

 

2. NEVEZHETŐ LÁDÁK

A versenyben részt vehet minden olyan láda, amit 2014.01.01. napja után lett publikálva a

geocaching.com oldalon, fekvése szerint Budapest közigazgatási területén belül. Nem nevezhetőek az

eseményládák ( EVENT, CITO ), valamint azon ládák melyek archiválásra kerültek.

 

Ehhez képest most van egy további korlátozás:

 

Jabapointot és érdekeltségi körébe tartozókat, valamint Majmócákat és érdekeltségi körébe tartozókat kizárom az idei rendezvényről, és a jövőbeni folytatás esetén jogosultságukat felfüggesztem. Az általuk nevezett ládák változatlanul az esemény részei maradnak, azzal a kivétellel, hogy az általuk rejtettek és a szabályzatba ütközők nem szerepelnek a nevezettek listáján.

 

Nem kellene ezt a módosítást feltüntetni a szabályzatban?

Mert a fórumon való publikálás egy dolog, de ezt nem kötelező olvasni. Vagy ha igen, akkor erre hivatkozni kellene.

 

Ez ráadásul eleve nehezen megfogható, mert mi az, hogy "szabályzatba ütköző". Egyelőre még az Airstrike sem az, bár sajnos erre megy a Világ, de döntés még nem született. Mi van az ártatlanság vélelmével? MI van, ha mondjuk az a döntés születik, hogy ez így még elfogadható, az Airstrike marad, nem kell archiválni, Akkor mi van? Sunboy kizárt egy ládát, szabálytalanul.

 

Nem lenne egyszerűbb felsorolni, hogy milyen ládák nem nevezhetők? És akkor nincs félreértésre lehetőség.

Nem kell hozzá magyarázat sem, elég lenne a lista, hozzátéve, hogy ez az event szervezőjének a saját döntése és kész.

Ha nem tetszik, nem kell részt venni az eseményen. Nem kötelező. Vagy ilyen diszkriminációt nem tesz lehetővé a geocaching.com szabályzata? Nem tudom, ebben is szeretném, ha segítenétek.

 

Mindettől függetlenül, ha ez nincs feltüntetve, akkor előfordulhat, hogy valaki pl. úgy gondolja, hogy a Commandó egy klassz láda, ezért nevezi. Aztán csak leshet, hogy miért nincs fenn a láda a listán.

(Tényleg, miért került le? Melyik fenti feltétel alapján lett törölve? Vagy van egy végső érv, a "csak" ?)

 

Sunboy is válaszolhat, de mivel ő nem fog, szeretnék kérni valakit, aki jobban eligazodik ezekben a szabályokban, hogy segítsen ezt megérteni.

Akármilyen hihetetlen, rengetegen vannak, akik nem tudnak a konfliktusról, viszont látták a kiírást, ezetleg jelölnek egy ládát, és csak csodálkoznak, hogy hol került homokszem a gépezetbe. Hol a jelölésük?

És amúgy hol a Commandó???

 

Egyébként a jelölő visszavonhatja a jelölését? Vagy ha már jelölt, akkor az úgy is marad? Előfordulhat, hogy egy nevezett láda esetén a ládát jelölő arra jut, hogy a láda rejtője méltatlanná vált arra, hogy szerepeljen a versenyen. És vissza szeretné vonni a jeölést.

Lehet ilyent? Ha igen, hol?

Link to comment

"Az általuk nevezett ládák változatlanul az esemény részei maradnak, azzal a kivétellel, hogy az általuk rejtettek és a szabályzatba ütközők nem szerepelnek a nevezettek listáján."

 

Ez szerintem azt jelenti, hogy amit eddig jeloltetek maradnak.

Amit to rejtettek es valaki jelolte nem.

 

Mivel ez a verseny nem Clubverseny es egyenlore senki nem reagalt a javaslatomra hogy az legyen, igy bizony aki meghirdette egyoldaluan donthet:

 

1, valtoztathat a szabalyokon

2. Kizarhat barkit

3. Esetleg az egeszet lefujhatja.

 

Ezzel egyutt nem hiszem hogy ezt tervezi, de a korabban tortentek miatt, szerintem ezt a reszt nem kellene tovabb fesziteni.

 

A nevezesi idoszak amr igy is lezarult lassan majd csak a szavazas lesz. remelem lesz es nem zarul le az egesz eredmenyhirdetes nelkul.

 

Lehet nem a legjobb igy, de mint a jovo evre athveheti a Budapest cacher group , a szabalyokat rogton az eve lejen le lehet feltetni (Pl a januari talalkozon eloterjeszteni es a februarin veglegesiteni) es akkor tobb velemenyt figyelembe lehet majd venni az eredmenynel.

Igaz masnak is be kell szallni a munkaba es az anyagi reszebe.

 

Ha javasolhatom, most maradjon ahogy van es Majmocak meg Gabapoint fogadja el amint alakult.

 

Mi a letiltott lada? Pl ha az airstrike tovabbra is fuggoben van (jelenleg nem szuletett vegleges dontes, de az hogy az HQ visszatette a kerest a valtozasra szerintem jelent valamit), tehat nem szerepelhet. Ha dontes szuletne a hataridoig az uj feltetlel miatt akkor sem kerul be.

Ha barmely mas rejtessel kapcsolatosan hasonlo gondok akadnak es az megalapozott (javaslom ha gond van azt esetleg egy forumon beszlejuk meg) akkor azokat menet kozben is ki kell zarni a szavazasbol.

Akarmilyen jo rejtesnek is tunik.

 

Nem tudom ez igy elfogadhato-e reszetekrol, de jo lenne ha megallapodasra jutnank a kerdesben.

 

Na no ejt esn is egyek pihenni. Ott meg mar talan alszotok.

Link to comment

Kedves SUNBOY es Majmocak,

 

Mi lenne ha indulaskent mindketten torolnetek es TFTH ra atrinatok a GC5F8QK, Modern Churches in Budapest XIV.rejtesen tett beirasokat.

 

Nagyon nem tetszik amit irtatok es uzengettetek egymasnak. Meg a modositas utan sem. Ez nem fog segiteni letenni a fegyvert.

 

Tisztelt R.Guszty, ha olvasod es ok nem teszik meg tedd meg te kerlek.

Semmi ujat nem adnak a rejteshez, csak a hangulatot rontjak

 

Istvan

Edited by KIAX
Link to comment

A magyar forumon az OFF fejezetben olvastam.

Erdekes olvasgatni , valalhgoy jobbnak tunik a hangulat, sokkal aktivabb a korabbi kozossegi elet. Esetleg ez is az oka, hogy nem volt ennyi es ilyen csunyan elmergesedett vita.

Ajanlom mindenki figyelmebe CDNWhiteHawk akkori bejegyzesebeol a vegszot. Megha az eredti tema mas is volt, ide is teljesen beillik:

 

"Ez a MI (a vilag kesserei) jatekunk NELKÜLÜNK nem müködik! Ha MI nem teszünk erte akkor nincs mit jatszani.

Üdv es kellemes felfedezeseket a kesseles altal. Ezt a jatekot elvezni kellene, különben nem tudom miert jatsszuk."

Link to comment

KIAX #39

 

Köszönöm, működhet.

 

Sunboy logja még a "moderálás" után sem elfogadható, sőt! De ezt nyilván ő is tudja, azért is írta ilyenre.

Természetesen nekem megfelelő megoldás erre a konkrét esetre, ha Sunboy törli a logból a ránk konkrétan

vonatkozó vagy csak utaló részt.

A wikipédia böngészését pedig inkább használja hézagos jogi ismereteinek bővítésére.

Pl. magántulajdon, rágalmazás - két olyan terület, amiben nem ártana, ha elmélyedne a kolléga.

Utána jöhetnek olyan, jóval összetettebb problémák, mint "korrekt viselkedés" vagy "ego".

 

De vissza a javaslatodhoz: csak a tisztánlátás végett, ránézve a logra, nyilván látszik, hogy

Sunboy indította el a minősíthetetlen stílusu logjával. Ráadásul minden ok nélkül. Csak úgy, durr bele...

Amit figyelmen kívül is hagyhattam volna, nem tettem. Innentől persze már én vagyok a hunyó. Mert Sunboy olvasatában ez eddig úgy nézett ki, hogy én kezdtem őt piszkálni.

 

Aztán amikor előkerültek a konkrét dolgok, kiderült, hogy ez bizony nem így van.

Éppen ezért továbbra is nagyon várom, vajon mikor láthatjuk már azokat az inkriminált geoawards jelöléseket, amikről

eddig csak Sunboy állításait ismerjük, márpedig az ő állítása eddig nem nagyon állta ki a gyakorlat próbáját.

Nyilván ezért is lapít, mert tart attól, hogy megint az derül csak ki, hogy bizony olyasmit állított, ami nem igaz,

ügy ferdített el tényeket, ami neki megfelelt. Csak éppen ferdítés volt (van erre ideillőbb szó is, majd

Sunboy kikeresi a szinonimaszótárból.)

 

Fenti ládánál én nem hiszem, hogy R.Guszty-t bele kellene keverni. Megoldható "házon belül is", csak jószándék

kell hozzá, és mint mondtam, részemről megvan. Mindig is megvolt.

Sajnos, pont ez az oka, hogy most ellenem is küzd Sunboy, mert arra is képtelen, hogy a lila köd mögül kilásson.

A tapasztalat alapján ez nála kb. úgy működik, hogy ha Jaba szóba kerül, akkor az, aki nem kezd el pfújozni, mellette nem letenni a voksot vagy - micsoda bűn! - vele nem teljesen egyetérteni, akkor innentől ő is csak egy gonosz bácsi.

SŐt, nemcsak ő, hanem a gyerekei is (ami azért elég durva, belegondolt bárki is mindebbe? Mert erre nem igen láttam reagálást!)

 

A jószándékról még annyit, hogy "jószándék megvan" lehetne egy magas labda, úgyhogy inkább felugrok érte.

A "jószándék kevés, több kell..." vers folytatására utalok, úgy vélem, nálam megvan a többi is.

De ha csak egyoldalúan, akkor az megint csak zsákutcába.

Link to comment

KIAX #39

 

OK, mármint a szövegmagyarázat.

Ami nekem nem volt egyértelmű, hogy a tiltás pl. vonatkozik-e további jelölésekre is?

A "Az általuk nevezett ládák változatlanul az esemény részei ..." a magyar nyelv sajátos szerkezetének

köszönhetően utalhat múltban bekövetkezett dologra vagy, a szenvedő szerkezetből adódóan, jövőbeli nevezést is megenged.

Ami amúgy is logikus lenne, bár itt a logika, értelem már régen nem szempont.

 

De a puding próbája az evés.

És a gyakorlat azt mutatja, hogy nem tudunk további ládákat nevezni.

És most nem arról van szó, hogy a feketelistás ládákból szerettünk volna nevezni, hanem egy teljesen ártatlan

rejtésről lett volna szó.

A gyerekek nemrégen megtalálták a Büdi-tó (GC5EKYN) rejtést, tetszett is nekik, szerették volna jelölni.

 

Nem ment át a jelölésük.

Miért?

Kivel akar Sunboy kitolni? Velünk? De hiszen a láda rejtőjével szúr ezzel ki.

Te is írtad egyik korábbi logodban, hogy ez az esemény arra is alkalmas, hogy ládákra felhívja a figyelmet.

Ezt más is így gondolja, pl. a Commando esetében (ami azóta lekerült a listáról) nem is olyan régen megkeresett valaki, hogy

elakadt, tudnék-e segíteni? Mert látta a kiírást, látta a listát és azokat a ládákat, amiket addig még nem ismert,

szeretne megkeresni, hogy valóban tudjon dönteni.

(Nem akarom, hogy baja essék emiatt, ezért inkább nem árulom el a nevét :)

 

Arra gondolni sem szertnék, hogy a Büdi-tó azért nemszeretem láda, mert jaba is megtalálta és tetszett neki.

 

Ezért tényleg nem értem, miért ez az izmozás. Sunboy engem ki akar zárni, mert valamiért a fejébe vette, hogy

én a nevezők között kiosztott díjra hajtok.

Rendben, engem kizár.

De miért zárja ki a gyerekeimet?

Senkit nem zavar ez az apróság? Mit árul el ez a húzás Sunboy lelkivilágáról? Ha ládázós hasonlattal

szeretnék élni, mihez hasonlít jobban, egy scenic view-s rejtéshez, vagy egy Lost Place - Ghost Station ládához?

Link to comment

Reszlet egy mai logbol az airstrike rejtesen,

 

I am also curious how did the owner approve of it to climb this.

 

Ez egy uj problemat vethet fel. En csak ide irok, nem folytatom az harcot a rejtes lapjan, megha most sem ertek egyet Gabapoint pejegyzeseinek stilusaval es azzal ahogyan mindenkit elkuld a p...ba. Persze az emilra nem valaszol, pedig o kerte hogy azt irjak ha valamit jelezni akarok.

Na mindegy.

 

Ezt csak azeet jelzem itt, mert tovabbi gondokat vethet fel nem csdak ezzel de kesobbi rejtesekkel is. Nem hiszem hgoy az aki ezt irta barmely eddig a vitaban erintett felhez tartozna.

 

Taska,

 

Ha mar te vagy a moderator, van valami hir a ket helyi Onkentes dontesetol az Airstrie rejtessel kapcoslatban? Mert a rejtes lapjan semmi bejegyzest nem latni.

 

Ha ugy dontetnek igy jo akkor nem leehtne azt kiirni? Jelezz vissza akar emailben is ha itt nem akarsz esetleg. Koszonom.

 

A teljes log:

 

When I saw this one on the nomination list for budapests best cache and read the discription, I decided to go for this one, but not alone. Today we had some time to travel here, climb the garbage hills, greet some garbage collectors and climb this realy high tower. It wad realy worth it. Thanks for the hide! I am also curious how did the owner approve of it to climb this. Together with Robirobert.

Edited by taska
csúnya szó
Link to comment

Hm

 

Meglatjuk mi jon ki ebbol.

 

Lehet nehanyan feleslgesenek es farasztonak gondoljak hogy messzirol ilyen mey=lyen belekerultem a Pesti adok-kapokba, de en nem banom. Bizok benne hogy ettol csak javul majd a vegen a helyzet es nem elmergesedik.

 

Majmocak,kerlek kild at a fentebb emlitett ket jeloles gc kodjat, meg szeretnem nezni.

 

Sunboy - nem kell Majmocat jutalmaznod a jelolesekert, de ha a lada megfelel a szabalyoknak javaslom vedd fel a listara. Majd a kozosseg eldonti tenyleg jo rejtes-e.

 

Ksozonom.

 

Istvan

Link to comment

Köszönöm a fórumot, azt hiszem, sok minden kiderült.

Az biztos, hogy segített abban, hogy más vélemény is elhangozhassék.

 

Ami továbbra is nyitott, az szerintem már így is marad. Ha az elmúlt pár nap nem volt arra elég, hogy Sunboy reagáljon, azt mutatja, hogy nem is fog, mert nem tud olyant mondani, amivel ne saját magát ásná még mélyebbre.

Megvádolt különféle dolgokkal, nem sorolom, a posztjában olvasható. Ezek közül egyet sem tudott bizonyítani.

Innen ez nem más, csak egy hazugság. Az volt már az elejétől is, csak most már bizonyított is.

 

A megoldásra irányuló javaslatokat köszönöm, értékelem: R.Guszty ládájánál módosítottam a saját logomat.

 

Remélem, a fórumon felvetett többi probléma sikeresebben fog rendeződni.

Idemásolom KIAX #40 posztja végéről az idézetet, nemcsak azért, hogy ne kelljen lapozgatni, hanem mert ezt nem lehet eleget ismételni:

 

"Ez a MI (a vilag kesserei) jatekunk NELKÜLÜNK nem müködik! Ha MI nem teszünk erte akkor nincs mit jatszani.

Üdv es kellemes felfedezeseket a kesseles altal. Ezt a jatekot elvezni kellene, különben nem tudom miert jatsszuk."

 

 

Sziasztok,

Majmócák (Rácz Attila)

Link to comment

Mikozben varunk az AIRstrike dontesre.

 

Probaltam kozvetiteni, de ugy latszik ez nem megy. Kertem hogy normal emailt irjon, de ugy latszik az tul bonyolult.

Nevtlelenul meg nem nagyon lehet ertlemes beszedet foyltatni barkival is.

 

A lenti emailt kaptam a rendszeren keresztul:

 

1. A korabbi beirasokat mar o eltavolitatotta.

2. Ami meg ott van azt az HQ tette vissza.

 

Vagysis ebbol tisztan latszik, hogy:

 

- Jabapointnak fogalma sincs milyen feltetelekkel jatszak a jatekot.

- Mi az a szohasznalat es nylevezet amit megengedhetsz magadanak, foleg ha valaki segiteni probal

- Nem akar semmit tenni hogy javuljon a hangulat.

 

Meg szerencse hogy nincs RESPECTEM a szemeben. Csak az erre miert nem tudott magyar szot talalni.

Az pedig hogy mit csilanok nem ra tartozik.

Sajnalom hogy a Mo-i jatekteren haboru van, ami tovv rejtesre tett megjegyzesnel utolerheto.

 

Ha javasolhatom:

 

Minden erintett fel menjen vissza a korabbi tlalatokhoz es nezze meg, esetleg nem irt olyat ami serto lehet a masik reszere.

 

Ha valaki problemat szeretne jelezni, azt lehet, de csak tenyeket irjon le es ne az erzeseit. Modnanam, hogy irjon a CO nak, ami legtobbszor mukodik, de javapoint eseteben ez mar nem tunik megoldasnak.

 

Kivancsian varom a vegleges dontest a rejtesrol es foleg az o reagalasat.

 

 

orold a 2014.11.27-i (esamugy az osszes megjegyzesed...angolul: "note" tipusu bejegyzesed) az Airstrike ladaoldalamrol es akkor en is torlom a neked cimzett -altalad kervenyezett- reszt.

Tudod: eloszor neked kell visszavonnod a megjegyzeseidet ha nem akarsz rajuk valaszt olvasni.

Ui: Fejezd be az esz-osztast velem kapcsolatban (a tobbiek majd jelzik ezt ha akarjak majd veluk kapcsolatban), mert neked nincs respected a szememben...igy nagyon nem erdekel h te mikent latsz dolgokat (elmondasod szerint a tengeren tulrol).

Foglalkozz a sajat ladaiddal, esetleg apold a maganeletedet...engem meg felejts el (bar: mostmar ugyse tudsz :))

Link to comment

 

Taska,

 

Ha mar te vagy a moderator, van valami hir a ket helyi Onkentes dontesetol az Airstrie rejtessel kapcoslatban? Mert a rejtes lapjan semmi bejegyzest nem latni.

 

Ha ugy dontetnek igy jo akkor nem leehtne azt kiirni? Jelezz vissza akar emailben is ha itt nem akarsz esetleg. Koszonom.

 

 

Nekem a kérdésben maximum véleményem lehet, ezt el is mondtam a megfelelő helyeken.

Link to comment

Remelem hamarosan latunk vlami hirt toluk.

 

Kar hogy nem hamarabb leptek is irtak vagy igy vagy ugy a dontesrol.

 

Egyaltalan fognak valamit orni, vagy az maga a dintest ha marad a rejted a lapon. De akkor meg le kellene venni rola a tobbi jelzest, beleetve az enyemet is.

 

Na majd mrgprobalom figyelni en is.

Link to comment

Nem tudom hogy hanyan nezitek a forumot, de nagy a hallgatas minden szinten.

 

Feltek megnyilatkozni vagy mar ennyire elmergesedett a helyzet.

 

Avagy csak nem erdekel senkit mi tortenik.

 

eredmenyes jatekot mindenkinek

 

Akinek a ladajat jeloltek meg sok sikert versenyben.

 

Mi am rnyertunk azzal hogy rejtettek.

Koszonet erte nekik

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...