Jump to content

Polskie eventy za granicą

lowca

Recommended Posts

Posted (edited)

http://coord.info/GC5AFP0

Aktualnie da się tam dotrzeć z Warszawy i wrócić za kwotę poniżej 200 zł (a przy spełnieniu pewnych warunków za 110 zł)

Taaa, tanimi liniami pełnymi wąsatych januszy w kraciastych koszulach klaszczących po wylądowaniu :laughing:

Życze powodzenia, ale watpię,żeby dzikie tłumy miejscowych rzuciły sie w sobote rano( !) na odległe od centrum lotnisko tylko po to aby miec jeden event więcej.

Jakbys to zorganizował w centrum miasta, o ludzkiej porze, opisał w miejscowym narzeczu, efekty mogą byc lepsze!

http://coord.info/GC49439

Edited by Wiesia.K
Posted

Jak rozumiem chodzi o to żeby zaliczyć sobie eventa zaraz po wysiąściu z samolotu?

Faktycznie, dla ludzi się ogranizuje inaczej. Chociaż ludzkość pory to rzecz całkowicie umowna, w Niemczech się rozpoczyna już o 6 rano (nie dla mnie, dla Niemców :D) np http://coord.info/GC59TJT

Posted

Jak rozumiem chodzi o to żeby zaliczyć sobie eventa zaraz po wysiąściu z samolotu?

Faktycznie, dla ludzi się ogranizuje inaczej. Chociaż ludzkość pory to rzecz całkowicie umowna, w Niemczech się rozpoczyna już o 6 rano (nie dla mnie, dla Niemców :D) np http://coord.info/GC59TJT

No tak, bo ja ze szwagrem to jest nas dwóch ...i evencik zaliczony!

Zauważ,ze ten niemiecki śniadaniowiec dał odpowiednią trudność zadania... :anicute:

Posted (edited)

A mój event o 5:45 w dzień Giga ma trudność 1, może powinienem podbić do 3.5 :D

Albo nie, D3 to chyba dlatego że wymagane jest dodatkowe wyposażenie ;)

Edited by GeoLog81
Posted

Źle rozumiesz :) Nie 'zalyczam' eventów tylko planuję spotkanie z lokalnymi poszukiwaczami.

Posted

To zrób o innej porze, bliżej centrum i nie w dniu przylotu, żeby mieć pewność, że będziesz mógł wziąć udział :)

Jak organizator pisze, że może się nie pojawić jak się samolot opóźni, to może odstraszać ludzi. I opis też ciut za lakoniczny.

Posted

To zrób o innej porze, bliżej centrum i nie w dniu przylotu, żeby mieć pewność, że będziesz mógł wziąć udział :)

Wiesz, czasami dzien przylotu = dzien odlotu, w Szwecji hostele są droogie! :unsure:

Posted

Coscie sie tak ostatnio tych eventow uczepili? Koledzy zapraszaja na spotkania publikowane za granica, na ktorych mozna spotkac znajome osoby. I super! W inny sposob latwo sie takich informacji nie wyluska.

Ja na eventach zagranicznych, w ktorych bralem udzial, bardzo sobie cenilem, ze widze rowniez znajome twarze z Polski. Wiec bardzo sie ciesze, ze taki watek powstal.

A to gdzie, kiedy i w jakiej formule, to przeciez decyzja zalozyciela. Czy przeniesienie eventu np. do centrum wplynie na decyzje o uczestnictwie w nim przez osoby, ktore tu na obecna lokalizacje narzekaja? Jesli nie, to nie rozumiem sensu lamentow...

Posted

Czy przeniesienie eventu np. do centrum wplynie na decyzje o uczestnictwie w nim przez osoby, ktore tu na obecna lokalizacje narzekaja? Jesli nie, to nie rozumiem sensu lamentow...

Nie lamentów, a konkretnych uwag bardziej doświadczonych kolegów... :rolleyes:

Posted (edited)

http://coord.info/GC5AFP0

Aktualnie da się tam dotrzeć z Warszawy i wrócić za kwotę poniżej 200 zł (a przy spełnieniu pewnych warunków za 110 zł)

Taaa, tanimi liniami pełnymi wąsatych januszy w kraciastych koszulach klaszczących po wylądowaniu :laughing:

Ja słyszałem, że więcej jest buraczanych wieśków i że można ich spotkać zarówno w FR, W6 jak i w LH, LO, AF czy BA a także ostatnio udających talibów w EK, QR (a później płaczących w areszcie, po zgarnięciu podczas międzylądowania) :laughing:

Edited by Spider
Posted

Ja słyszałem, że więcej jest buraczanych wieśków i że można ich spotkać zarówno w FR, W6 jak i w LH, LO, AF czy BA a także ostatnio udających talibów w EK, QR (a później płaczących w areszcie, po zgarnięciu podczas międzylądowania) :laughing:

To słyszałeś... zacznij latać- zobaczysz :anibad:

Nie ma to jak osobiste doswiadczenia!

Posted (edited)

Oj Wiesiu, Wiesiu, widać, że do Ciebie trzeba bardziej łopatologicznie. A więc: linia lotnicza nie ma znaczenia jeśli chodzi o jak to nazwałaś "wąsatych januszy" - zdarzają się oni zarówno w tanich liniach jak i zwykłych. Znaczenie ma trasa - czy jest biznesowa czy zarobkowa. Dla przykładu sprawdź sobie ceny na trasie DXB - MNL, a później pogooglaj kto stanowi 90% obłożenia tych lotów.

Edited by Spider
Posted

Dostosowuję czas i miejsce spotkania do moich planów, a nie do osób które i tak nie zamierzają się pojawić.

Jeśli ktoś z lokalnych poszukiwaczy zaproponuje mi (sensownie) zmianę miejsca/godziny - to co innego.

Posted

Forumowe zrzędy się oczywiście nie pojawiły, w przeciwieństwie do lokalnych poszukiwaczy, którym nie przeszkadzała ani godzina, ani miejsce.

Posted

Forumowe zrzędy się oczywiście nie pojawiły, w przeciwieństwie do lokalnych poszukiwaczy, którym nie przeszkadzała ani godzina, ani miejsce.

A po co jechac z Polski na kilkunastominutowy event " na stojaka" , skoro na kraju mozna przebierać w arcyciekawych propozycjach??? :laughing:

Ty myslałeś ,że gwizdniesz i geocacherzy z Polski ruszą masowo pod lotnisko robotniczych linii w Geteborgu???

Zjawiło sie kilku z kilkuset miejscowych geocacherów i to wszystko….

O santa simplicitas!

Posted

Ty myslałeś ,że gwizdniesz i geocacherzy z Polski ruszą masowo pod lotnisko robotniczych linii w Geteborgu???

Zjawiło sie kilku z kilkuset miejscowych geocacherów i to wszystko….

O santa simplicitas!

Wiesiu, trochę mnie zaczynasz irytować tymi zupełnie niepotrzebnymi i niezwiązanymi z GC pejoratywnymi inwektywami wobec pasażerów konkretnych linii lotniczych. Niby nic złego nie piszesz, ale wszyscy wiemy o co chodzi nie?

Posted

Wiesiu, trochę mnie zaczynasz irytować tymi zupełnie niepotrzebnymi i niezwiązanymi z GC pejoratywnymi inwektywami wobec pasażerów konkretnych linii lotniczych. Niby nic złego nie piszesz, ale wszyscy wiemy o co chodzi nie?

Gratuluję domyslności :rolleyes:

Nic do przodującej klasy nie mam, a faktom nie zaprzeczysz...

Do zobaczeniaw Górznie :unsure:

Posted

Kurcze z reguły nie wcinam się w takie dyskusje ,ale Twoje komentarze Wiesiu sa żenujące w tym wypadku....Przepraszam za offtop i odgrzebanie tematu ,ale jakoś tak nie wytrzymałem.