+lowca Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 http://coord.info/GC5AFP0 Aktualnie da się tam dotrzeć z Warszawy i wrócić za kwotę poniżej 200 zł (a przy spełnieniu pewnych warunków za 110 zł) Quote
+Wiesia.K Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 (edited) http://coord.info/GC5AFP0 Aktualnie da się tam dotrzeć z Warszawy i wrócić za kwotę poniżej 200 zł (a przy spełnieniu pewnych warunków za 110 zł) Taaa, tanimi liniami pełnymi wąsatych januszy w kraciastych koszulach klaszczących po wylądowaniu Życze powodzenia, ale watpię,żeby dzikie tłumy miejscowych rzuciły sie w sobote rano( !) na odległe od centrum lotnisko tylko po to aby miec jeden event więcej. Jakbys to zorganizował w centrum miasta, o ludzkiej porze, opisał w miejscowym narzeczu, efekty mogą byc lepsze! http://coord.info/GC49439 Edited August 8, 2014 by Wiesia.K Quote
+GeoLog81 Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 Jak rozumiem chodzi o to żeby zaliczyć sobie eventa zaraz po wysiąściu z samolotu? Faktycznie, dla ludzi się ogranizuje inaczej. Chociaż ludzkość pory to rzecz całkowicie umowna, w Niemczech się rozpoczyna już o 6 rano (nie dla mnie, dla Niemców ) np http://coord.info/GC59TJT Quote
+Wiesia.K Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 Jak rozumiem chodzi o to żeby zaliczyć sobie eventa zaraz po wysiąściu z samolotu? Faktycznie, dla ludzi się ogranizuje inaczej. Chociaż ludzkość pory to rzecz całkowicie umowna, w Niemczech się rozpoczyna już o 6 rano (nie dla mnie, dla Niemców ) np http://coord.info/GC59TJT No tak, bo ja ze szwagrem to jest nas dwóch ...i evencik zaliczony! Zauważ,ze ten niemiecki śniadaniowiec dał odpowiednią trudność zadania... Quote
+GeoLog81 Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 (edited) A mój event o 5:45 w dzień Giga ma trudność 1, może powinienem podbić do 3.5 Albo nie, D3 to chyba dlatego że wymagane jest dodatkowe wyposażenie Edited August 8, 2014 by GeoLog81 Quote
+lowca Posted August 8, 2014 Author Posted August 8, 2014 Jak rozumiem chodzi o to żeby zaliczyć sobie eventa zaraz po wysiąściu z samolotu? Źle rozumiesz Nie 'zalyczam' eventów tylko planuję spotkanie z lokalnymi poszukiwaczami. Quote
+GeoLog81 Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 To zrób o innej porze, bliżej centrum i nie w dniu przylotu, żeby mieć pewność, że będziesz mógł wziąć udział Jak organizator pisze, że może się nie pojawić jak się samolot opóźni, to może odstraszać ludzi. I opis też ciut za lakoniczny. Quote
+Wiesia.K Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 To zrób o innej porze, bliżej centrum i nie w dniu przylotu, żeby mieć pewność, że będziesz mógł wziąć udział Wiesz, czasami dzien przylotu = dzien odlotu, w Szwecji hostele są droogie! Quote
+dadoskawina Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 Coscie sie tak ostatnio tych eventow uczepili? Koledzy zapraszaja na spotkania publikowane za granica, na ktorych mozna spotkac znajome osoby. I super! W inny sposob latwo sie takich informacji nie wyluska. Ja na eventach zagranicznych, w ktorych bralem udzial, bardzo sobie cenilem, ze widze rowniez znajome twarze z Polski. Wiec bardzo sie ciesze, ze taki watek powstal. A to gdzie, kiedy i w jakiej formule, to przeciez decyzja zalozyciela. Czy przeniesienie eventu np. do centrum wplynie na decyzje o uczestnictwie w nim przez osoby, ktore tu na obecna lokalizacje narzekaja? Jesli nie, to nie rozumiem sensu lamentow... Quote
+Wiesia.K Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 Czy przeniesienie eventu np. do centrum wplynie na decyzje o uczestnictwie w nim przez osoby, ktore tu na obecna lokalizacje narzekaja? Jesli nie, to nie rozumiem sensu lamentow... Nie lamentów, a konkretnych uwag bardziej doświadczonych kolegów... Quote
+Spider Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 (edited) http://coord.info/GC5AFP0 Aktualnie da się tam dotrzeć z Warszawy i wrócić za kwotę poniżej 200 zł (a przy spełnieniu pewnych warunków za 110 zł) Taaa, tanimi liniami pełnymi wąsatych januszy w kraciastych koszulach klaszczących po wylądowaniu Ja słyszałem, że więcej jest buraczanych wieśków i że można ich spotkać zarówno w FR, W6 jak i w LH, LO, AF czy BA a także ostatnio udających talibów w EK, QR (a później płaczących w areszcie, po zgarnięciu podczas międzylądowania) Edited August 8, 2014 by Spider Quote
+Wiesia.K Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 Ja słyszałem, że więcej jest buraczanych wieśków i że można ich spotkać zarówno w FR, W6 jak i w LH, LO, AF czy BA a także ostatnio udających talibów w EK, QR (a później płaczących w areszcie, po zgarnięciu podczas międzylądowania) To słyszałeś... zacznij latać- zobaczysz Nie ma to jak osobiste doswiadczenia! Quote
+Spider Posted August 8, 2014 Posted August 8, 2014 (edited) Oj Wiesiu, Wiesiu, widać, że do Ciebie trzeba bardziej łopatologicznie. A więc: linia lotnicza nie ma znaczenia jeśli chodzi o jak to nazwałaś "wąsatych januszy" - zdarzają się oni zarówno w tanich liniach jak i zwykłych. Znaczenie ma trasa - czy jest biznesowa czy zarobkowa. Dla przykładu sprawdź sobie ceny na trasie DXB - MNL, a później pogooglaj kto stanowi 90% obłożenia tych lotów. Edited August 8, 2014 by Spider Quote
+lowca Posted August 9, 2014 Author Posted August 9, 2014 To zrób o innej porze, bliżej centrum i nie w dniu przylotu, żeby mieć pewność, że będziesz mógł wziąć udział Dostosowuję czas i miejsce spotkania do moich planów, a nie do osób które i tak nie zamierzają się pojawić. Jeśli ktoś z lokalnych poszukiwaczy zaproponuje mi (sensownie) zmianę miejsca/godziny - to co innego. Quote
+lowca Posted September 13, 2014 Author Posted September 13, 2014 Forumowe zrzędy się oczywiście nie pojawiły, w przeciwieństwie do lokalnych poszukiwaczy, którym nie przeszkadzała ani godzina, ani miejsce. Quote
+Wiesia.K Posted September 13, 2014 Posted September 13, 2014 Forumowe zrzędy się oczywiście nie pojawiły, w przeciwieństwie do lokalnych poszukiwaczy, którym nie przeszkadzała ani godzina, ani miejsce. A po co jechac z Polski na kilkunastominutowy event " na stojaka" , skoro na kraju mozna przebierać w arcyciekawych propozycjach??? Ty myslałeś ,że gwizdniesz i geocacherzy z Polski ruszą masowo pod lotnisko robotniczych linii w Geteborgu??? Zjawiło sie kilku z kilkuset miejscowych geocacherów i to wszystko…. O santa simplicitas! Quote
+wantsky Posted September 14, 2014 Posted September 14, 2014 Ty myslałeś ,że gwizdniesz i geocacherzy z Polski ruszą masowo pod lotnisko robotniczych linii w Geteborgu??? Zjawiło sie kilku z kilkuset miejscowych geocacherów i to wszystko…. O santa simplicitas! Wiesiu, trochę mnie zaczynasz irytować tymi zupełnie niepotrzebnymi i niezwiązanymi z GC pejoratywnymi inwektywami wobec pasażerów konkretnych linii lotniczych. Niby nic złego nie piszesz, ale wszyscy wiemy o co chodzi nie? Quote
+longmen76 Posted September 14, 2014 Posted September 14, 2014 @Wantsky - pewnie znów Wiesia usiadła na kaktusie zamiast na... Quote
+Wiesia.K Posted September 16, 2014 Posted September 16, 2014 Wiesiu, trochę mnie zaczynasz irytować tymi zupełnie niepotrzebnymi i niezwiązanymi z GC pejoratywnymi inwektywami wobec pasażerów konkretnych linii lotniczych. Niby nic złego nie piszesz, ale wszyscy wiemy o co chodzi nie? Gratuluję domyslności Nic do przodującej klasy nie mam, a faktom nie zaprzeczysz... Do zobaczeniaw Górznie Quote
+XEUL Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 Kurcze z reguły nie wcinam się w takie dyskusje ,ale Twoje komentarze Wiesiu sa żenujące w tym wypadku....Przepraszam za offtop i odgrzebanie tematu ,ale jakoś tak nie wytrzymałem. Quote
Recommended Posts