+GeoLog81 Posted July 25, 2014 Share Posted July 25, 2014 Czy jest jakaś maksymalna odległość między stacjami (stages) keszy typu multi dla keszy zarejestrowaych na terenie Polski? Wiadome osoby prosiłbym nie pisanie, że promień Ziemi bo to nic nie wnosi Chodzi mi o to, czy kesz może np prowadzić po różnych szczytach górskich albo różnych miasteczkach w Polsce... Quote Link to comment
+lowca Posted July 25, 2014 Share Posted July 25, 2014 Regulamin GC nie stawia w tym względzie ograniczeń. Weż tylko pod uwagę, że znajdywalność skrzynki, której etapy bedą od siebie mocno odległe, będzie znikoma. Quote Link to comment
+GeoLog81 Posted July 25, 2014 Author Share Posted July 25, 2014 Regulamin GC nie stawia w tym względzie ograniczeń. Weż tylko pod uwagę, że znajdywalność skrzynki, której etapy bedą od siebie mocno odległe, będzie znikoma. Za to walkę o FTF byłoby można na bieżąco komentować na forum Quote Link to comment
+andmaj40 Posted July 25, 2014 Share Posted July 25, 2014 Za to walkę o FTF byłoby można na bieżąco komentować na forum A co potem? Wyścig po FTF-a to jednorazowa atrakcja. No chyba, że wpadniesz na pomysł, który bardzo uatrakcyjni szukanie i zmobilizuje do podjęcia wyzwania. Quote Link to comment
+ru.beus Posted July 25, 2014 Share Posted July 25, 2014 Z doświadczenia powiem - ludziom nie chce się robić "długich" multaków. Mam 4 multikesze w lesie Kabackim. Jeden z nich wymaga przebycia 3 kilometrów z jednego punktu do drugiego [oba jawnie podane] - od 2011 roku była znaleziona (oc+gc) ok 60 razy Quote Link to comment
+Spider Posted July 25, 2014 Share Posted July 25, 2014 (edited) Nie zgodzę się z Tobą. Ludziom nie chce się szukać długich multaków w miastach, skoro mogą nabić statystykę na tradycyjnych. Jak zrobisz multaka w górach wzdłuż jakiegoś szlaku to poszukiwania to czysta przyjemność (np. multaki w G. Sowich). A oto jeden z dłuższych (60km) multaków na granicy z Polską: http://coord.info/GC1KVVN - 235 znalezień i 78% FAV. Edited July 25, 2014 by Spider Quote Link to comment
+lowca Posted July 25, 2014 Share Posted July 25, 2014 Jeden z nich wymaga przebycia 3 kilometrów z jednego punktu do drugiego [oba jawnie podane] - od 2011 roku była znaleziona (oc+gc) ok 60 razy Kabackie miejsca pamięci?? Przecież to nie jest długi multak, 10 minut i już po nim Quote Link to comment
+lowca Posted July 25, 2014 Share Posted July 25, 2014 A oto jeden z dłuższych (60km) multaków na granicy z Polską: http://coord.info/GC1KVVN - 235 znalezień i 78% FAV. Łał. Robi wrażenie Quote Link to comment
+ru.beus Posted July 25, 2014 Share Posted July 25, 2014 Spider - w górach to ma sens 'samo z siebie' Quote Link to comment
+GeoLog81 Posted July 25, 2014 Author Share Posted July 25, 2014 Z doświadczenia powiem - ludziom nie chce się robić "długich" multaków. Mam 4 multikesze w lesie Kabackim. Jeden z nich wymaga przebycia 3 kilometrów z jednego punktu do drugiego [oba jawnie podane] - od 2011 roku była znaleziona (oc+gc) ok 60 razy I tak masz więcej znalezień na rok na tym niż na moich tradycyjnych A tu gdzie teraz jestem (Bawaria) to taki multi byłby w kategorii "krótkie i szybkie" Quote Link to comment
+Tomal_C Posted July 26, 2014 Share Posted July 26, 2014 A oto jeden z dłuższych (60km) multaków na granicy z Polską: http://coord.info/GC1KVVN - 235 znalezień i 78% FAV. Dzięki. Znalazłem jedną taką tabliczkę (przed Skalnym Stołem) i nie wiedziałem z jakiego to jest kesza. Quote Link to comment
+GeoLog81 Posted July 30, 2014 Author Share Posted July 30, 2014 Jeden z nich wymaga przebycia 3 kilometrów z jednego punktu do drugiego [oba jawnie podane] - od 2011 roku była znaleziona (oc+gc) ok 60 razy Kabackie miejsca pamięci?? Przecież to nie jest długi multak, 10 minut i już po nim Nie każdy biega jak Usain Bolt... Quote Link to comment
+dadoskawina Posted August 29, 2014 Share Posted August 29, 2014 Da pasjonatów mega mulciaków - 76 etapów, ok. 250 waypointów. FTF jeszcze jest do wzięcia: http://www.geocaching.com/geocache/GC5BCNN_usedom-mmc Quote Link to comment
+GeoLog81 Posted August 29, 2014 Author Share Posted August 29, 2014 (edited) Hmm a czy to na pewno jest multi? Bo wygląda bardziej na mystery - bo nie wiadomo, o jaką liczbę chodzi ani gdzie jej szukać. Multi, z tego co mi wiadomo, potrzebuje precyzyjnego określenia koordynatów. Jeśli np. jest opis 'idź na północ aż dojdziesz do drzewa za zjęcia, a potem skręć w lewo aż dojdziesz do płotu' to nie jest multi tylko mystery. Ale widzę że jest popyt na duże multi Ciekawe, kto pierwszy ją znajdzie, przypuszczam że Niemcy Edited August 29, 2014 by GeoLog81 Quote Link to comment
KrystianT Posted August 30, 2014 Share Posted August 30, 2014 Ciekawe, kto pierwszy ją znajdzie, przypuszczam że Niemcy Co już wczoraj się stało... Quote Link to comment
Recommended Posts