+GeoLog81 1 Posted May 20, 2014 Hej, Jest wiele wątków na powyższy temat, ale znaleźć coś działającego wydaje się graniczyć z cudem... W jaki sposób załadować własne znalezienia do GSAKa? Przeszukałem wszystkie menu i nic. Są ludzie, którzy piszą, żeby to robić przez szukanie skrzynek i zaznaczenie własnych, ale to załadowało tylko niektóre moje znalezienia mimo że podałem limit kilometrażu 2000 i znalezień 1500 Legendarne PQ z własnymi znalezieniami widziałem raz w życiu, i nigdy więcej go nie zobaczyłem, poza tym z tego co mi wiadomo to PQ mają limit wielkości a znalezień może być dużo.... Kurcze chyba jakoś ludzie to robią? Takie staty się przydają np do LetterSoup do "wyzwań" alfabetowych... Quote Share this post Link to post
+lowca 0 Posted May 20, 2014 Hej, Jest wiele wątków na powyższy temat, ale znaleźć coś działającego wydaje się graniczyć z cudem... W jaki sposób załadować własne znalezienia do GSAKa? Przeszukałem wszystkie menu i nic. Są ludzie, którzy piszą, żeby to robić przez szukanie skrzynek i zaznaczenie własnych, ale to załadowało tylko niektóre moje znalezienia mimo że podałem limit kilometrażu 2000 i znalezień 1500 Legendarne PQ z własnymi znalezieniami widziałem raz w życiu, i nigdy więcej go nie zobaczyłem, poza tym z tego co mi wiadomo to PQ mają limit wielkości a znalezień może być dużo.... Kurcze chyba jakoś ludzie to robią? Takie staty się przydają np do LetterSoup do "wyzwań" alfabetowych... W GSAKu masz filtr który pozostawia 'na tapecie' wszystkie Twoje znalezienia. No, chyba że usunąłeś z GSAKa to, co znalazłeś, to bida. Ale odpal to 'legendarne' PQ ze znalezieniami w takim razie : http://www.geocaching.com/pocket/ na dole strony masz Moje znalezienia Data generowania (PST) You can receive a Pocket Query containing a list of all the caches you have found, along with your log entries. Running this query will add it to the current queue for the day. * The Pocket Query can only run once every 3 days. i guzik 'Dodaj do kolejki' i juz To jest chyba jedyne PQ bez limitów Quote Share this post Link to post
+GeoLog81 1 Posted May 20, 2014 Jestem nowy w GSAKu, nie wiem o jakim filtrze piszesz, jak na razie użyłem go tylko i wyłącznie do zalogowania znalezień z Garmina (i bardzo mi się spodobało, bo mapka Groudspeaka nieprzyzwoicie muli, punkty często nie reagują i zalogowanie więcej niż 20 skrzynek było jak dotąd torturą :D:D). Muszę to sprawdzić. Czy do tych makr do statystyk muszę uruchamiać jakiś filtr, czy wystarczy że takie znalezienia sobie wciągnę? Czy jak loguję skrzynki z pliku .txt z Garmina to GSAK mi je automatycznie dodaje do swojej bazy, czy musze je extra 'zaciągać'? Quote Share this post Link to post
+lowca 0 Posted May 20, 2014 Filtr - okienko wyboru w górnej linii, najprawdopodobniej masz 'None'. Rozwiń i zobacz, jakie masz inne opcje, powinna być 'my found caches' Makra - zazwyczaj działają niezależnie od ustawionego filtru. Quote Share this post Link to post
+Alfred Frater 0 Posted May 20, 2014 W obszarze 2000km jest więcej skrzynek niż 1500 i chyba stąd problem. Program nie załaduje wszystkich. Coś takiego zauważyłem po ustawieniu 50km ale z ograniczeniem 50 skrzynek i wielu po prostu nie było. Zalogowanych czy też nie. Quote Share this post Link to post
+lowca 0 Posted May 20, 2014 W obszarze 2000km jest więcej skrzynek niż 1500 i chyba stąd problem. Program nie załaduje wszystkich. Coś takiego zauważyłem po ustawieniu 50km ale z ograniczeniem 50 skrzynek i wielu po prostu nie było. Zalogowanych czy też nie. TO należy w takim razie ładować do GSAKa mniejszymi kółkami niż 50-kilometrowe, chociaż nie pamiętam czy przy ładowaniu skrzynek w okręgu jest jakiś limit ilościowy. Quote Share this post Link to post