Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 2
sayrahrah

no caches shown on map

Recommended Posts

For the second time in as many days, when we put in a search area, the list shows up but there are no geocaches shown when the map loads. I noticed that this problem was reported by some about one month ago and apparently was resolved then, but it's back! What can I do??

Share this post


Link to post

I have the same problem. First I thought it was a local issue, however elsewhere I had the same issue. It seems Internet Explorer 8 related, both happening under Windows XP and windows 7. The website loads as usualy, but teh map remains gray. It shows no details and no caches.

Share this post


Link to post

Hi,

I'm having problems with the maps. I'll click on 'map this location', and it will begin to load, but then only a few tiles will load, the side bar won't open (it changes colour when it's moused over). I've seen some mentions of this on the Forums from a some time ago, but I was able to use the maps when these people were reporting problems.

Probably just one of those passing issues.

Share this post


Link to post

I am also still having that problem. For the last couple of days, if I click on Geocaching.com Map from ANY cache page, I get the page that a map should be on, with no map and no caches. And, like the previous poster, clicking on the left side bar does nothing.

 

UPDATE... I turned off GC Little Helper and the map is working again. Perhaps that's where the problem is?

Edited by Ragfoot

Share this post


Link to post

Have the same problem. No cache showing up on the map.Using firefox and windows 7

Share this post


Link to post

Yeah the map has been problematic. When loading the maps, no caches are shown. Sometimes it will work if you change the map type, sometimes it doesn't work at all. Very annoying.

Share this post


Link to post

Interesting, earlier I was able to view Caches on Maps. Then I quit Safari and wanted to double check a cache... then BAM all Caches disappeared from Maps.

 

I even RESET Safari and logged out. I have now logged back in and still No visible Caches on Map.

 

Stange? :blink:

Share this post


Link to post

Safari and Firefox latest versions OSX 10.9.2 no caches on map either... <_<

 

Update: I switched back to Safari to do some other work and left Firefox on a map page...about 15 minutes later I looked and the caches were up. Possible delay between the map and cache display engine?

Edited by JoenSue

Share this post


Link to post

Haven't been able to see caches on the maps at all today. Either on Internet Explorer or Google Chrome. Is there some setting, perhaps, that will fix this? Or a timing issue? Has geocaching.com responded at all on this?

 

I did notice that even though caches don't show up on the maps, when I run a Pocket Query based on that map, it does pull the queries. So I was able to load them into my GPS.

 

It would be nice to be able to see them on the map, though. Anyone have any idea what's going on?

Edited by qtbluemoon

Share this post


Link to post

Having the same problem. So frustrating today as I have a shiny new GPS and a road trip planned. We don't cache a lot so I like to pick and choose by map location. Anyone help resolve this? Thanks.

Share this post


Link to post

Having the same problem. So frustrating today as I have a shiny new GPS and a road trip planned. We don't cache a lot so I like to pick and choose by map location. Anyone help resolve this? Thanks.

It might be worth trying something:

 


  •  
  • I use Opera v.12.16 as my web browser to use maps - I think it's possibly quite important that this is v.12 btw, although it might work with updated versions (they changed some stuff after v.12 that makes certain thinks work differently);
  • this still seems to work - for me anyway;
  • I **think** there may be a work around for the plugin issue also - but don't have a GPS device so can't test this...

 

So, Opera 12.16 can be downloaded for both Windows and Mac (and Linux...) at http://www.opera.com/download/guide/?ver=12.16 Fwiw it's a pretty good product imo.

 

Worth a try. I need to do a little exploring to see how the plugins work as well.

Share this post


Link to post

having same issue all of a sudden as well. anybody at Groundspeak have any ideas what's going on?

To be fair, it's the weekend - give them a chance next week :-)

 

I don't know, but it would seem to match with the timing of the switch to https protocol for the map pages. That might be the issue.

 

Btw, has anyone experiencing the problem tried clearing all cookies and any browser cache they have active? Or even logging out and logging in again on the site?

Edited by Blue Square Thing

Share this post


Link to post

Check if you are still logged in on geocaching.com

 

FYI: if you are not logged in, the geocaching.com maps does not show caches and stays grey.

Share this post


Link to post

Check if you are still logged in on geocaching.com

 

FYI: if you are not logged in, the geocaching.com maps does not show caches and stays grey.

Which is interesting, because that wasn't happening yesterday - I needed to check something and tried to view caches without being logged in.

 

And now I don't have any caches on any map at all (Opera, Safari and Chrome - on OS X) - so I imagine someone's been trying to solve the problem and seems to have made it worse - this happens sometimes I appreciate; maybe it'll get there later on.

 

Oh well, at least it doesn't show premium member caches on the maps when you're not logged in anymore I suppose...

Share this post


Link to post

And now it works again...

 

I wonder if someone could spend some time on Monday perhaps tidying up the multiple threads on this issue and letting us know if there's any news on what's gone/is going on? That'd be lovely - when you get the time.

Share this post


Link to post

Y'all have jinxed it for me.

 

Caches were showing up on the map just fine a few hours ago, now *poof*...they're gone.

 

ARGH!!!!!!

 

Trying to plan a geocaching trip for tomorrow, and this sucks.

 

No, please don't suggest a pq. We don't use pq's. I want to see the caches on the map in the area near our cache. PQ's just don't cut it.

 

 

B.

Share this post


Link to post

Add me to the growing list. Found on firefox this AM but now Evening, nothing on IE, Chrome, and Firefox. Tried the few things I know and nothing. I was having problems as well loading GC's to my Garmin as well. Hope this gets GC.com attention soon and gets fixed. Thanks.

Share this post


Link to post

Y'all have jinxed it for me.

 

Caches were showing up on the map just fine a few hours ago, now *poof*...they're gone.

 

ARGH!!!!!!

 

Trying to plan a geocaching trip for tomorrow, and this sucks.

 

No, please don't suggest a pq. We don't use pq's. I want to see the caches on the map in the area near our cache. PQ's just don't cut it.

 

 

B.

Wow... you never heard of GSAK + Google_Map_V3 ?

 

It even show counties line and much much more.

 

Once I discovered it, I never went back. I will pull a bunch of cache in a general area via API and pull it all up on a map and there its.

Edited by SwineFlew

Share this post


Link to post

Was having this problem too. I cleared some search history from today on Google Chrome for geocaching and the maps began to work for me now so far. I don't know if that's coincidental or not though.

Share this post


Link to post

Y'all have jinxed it for me.

 

Caches were showing up on the map just fine a few hours ago, now *poof*...they're gone.

 

ARGH!!!!!!

 

Trying to plan a geocaching trip for tomorrow, and this sucks.

 

No, please don't suggest a pq. We don't use pq's. I want to see the caches on the map in the area near our cache. PQ's just don't cut it.

 

Fortunately, it is working again.

But I agree. I use the maps to decide in which area to search for caches. Had a change of plans, and ended up at my friend's house. Yes. the GPS was loaded with files. We've found most of the caches in the area. Searching Gupy for a new area ten to fifteen miles away is very tough and not necessarily helpful. That's why we use the Geocaching maps. We ended up searching for two caches we DNFed last weekend, plus one in Secaucus. Still cannot find the one in Jersey City.

Share this post


Link to post

Like others have gone from failure to unlock the plug-in message when trying to send to my Colorado, to having maps with no caches at allm displayed. However caches are showing on the map on an android phone with c;geo. Running Windows 8.1, latest firefox and latest garmin plug-in. Really hope this gets sorted soon.

Share this post


Link to post

It seems to be spurious, and not surprisingly, it seems to happen especially on sunny Sunday afternoons in spring (northern hemisphere at least, where plenty of cachers live), when everybody wants to plan a day of caching.

 

Today too, it seems. Holiday Monday in Canada, maybe also the country next door, who knows? Ten minutes ago the map failed for me (no caches); tried again five minutes ago, and it worked.

 

In shorter words, it seems to be a server-meltdown thing. "Meltdown Sundays."

Share this post


Link to post

The representation of the cache works for me neither in IE nor in Crome or firefox!

What can that be?

Until about a week ago it went smoothly.

 

Riddlecatcher

Share this post


Link to post

I run Windows 7 and IE 10. Mine show up fine. Check to make sure your Adobe Flash Player is the newest version. It should be 13. If there are any other versions there after you install 13 uninstall them in Programs control panel. Unchech any boxes checked on install or it install other programs too. It won't come up on my Android tablet, but did about a week ago.

Edited by EOMongeni

Share this post


Link to post

I run Windows 7 and IE 10. Mine show up fine. Check to make sure your Adobe Flash Player is the newest version. It should be 13. If there are any other versions there after you install 13 uninstall them in Programs control panel. Unchech any boxes checked on install or it install other programs too. It won't come up on my Android tablet, but did about a week ago.

The problem was on the Groundspeak side, not the client side, and has already been fixed (see Moun10Bike's post 4 posts up). The map doesn't use Flash anyway, so updating your Flash player wouldn't have had any effect.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  
Followers 2

×
×
  • Create New...