Jump to content

Earthcachevi


SiK D. Team

Recommended Posts

Ovu temu otvaram, u prvom redu, da se malo pojadam svekolikoj hrvatskoj geokešerskoj zajednici. Naime, pokušavam objaviti earthcache "Spilja Lokvarka". Svi koji su bili prošle godine na eventu u GK uvjerili su se u ljepotu i sve ostalo što uz to ide spomenute spilje. Uglavnom, unatrag mjesec dana krenuo sam s postupkom objavljivanja earthcacha i da sam znao koliko je to "zahebano" vjerojatno bih odustao. Recenzent Geoaware GBL već mi tri puta poništava log zbog kojekakvih pravila, s kojima se uglavnom slažem, a objašnjenje se svodi na to kako svaki earthcache treba biti jedinstven, a na području Hrvatske i Slovenije (gleda se radijus od nekih 30-ak km) ima već podosta objavljenih spilja krškog tipa. Sa svime bih se složio da nisam uočio kako se za isti geološki fenomen objavljuju čak dva earthcacha, dakle opet se vraćmo na to da sve, u principu, ovisi o dobroj volji recenzenta. Nažalost, iza pripremanja loga za spilju Lokvarku stoji puno vremena i truda u što se i sami možete uvjeriti:

Lokvarka - neobjavljeni log(ne znam možete li otvoriti stranicu?)

O ovome ću obavijestiti i earthcahe.org i Groundspeak pa ćemo vidjeti.

Nadalje, ako planirate objaviti Earthcache na stranici Earthcache možete pronaći sva pravila o postavljanju. Savjetujem vam da ako se u to upustite najprije pošaljete mail recenzentima u kojem ćete ih ukratko upoznati s time što mislite objaviti te zatražiti njihovo mišljenje, upuštati se u to ili ne, jer vjerujte košta živaca.

S obzirom da sam posljednjih mjesec dana upoznat s earthcache birokracijom, ako bilo kome zatreba kakav savjet, naravno, stojim na raspolaganju.

LP!

Link to comment

Ja sam još od prošlog ljeta zamislio objaviti jedan earth cache, ali pretpostavljao sam da nemam dovoljno podataka, no tek sad mislim da se neću tako skoro upuštati u to.

I BTW, ne možemo vidjeti tvoj neobjavljeni cache, mislim da njega možeš vidjeti samo ti, a i reviewer tek kad stisneš gumb "Send for review" (ili tako nešto). Dok radiš na cacheu, ne vidi ga nitko osim tebe, i u toj "radnoj" fazi može biti zauvijek.

Kako takvih cacheva navodno ima puno (ljudi počnu sastavljat cache, pa ih ostave), bila je neka diskusija na geocaching.com sajtu da će se sad takvi cachevi brisati nakon X godina, jer zauzimaju dragocjene kodove (GC number). Iako sad sumnjam da će te novooslobođene brojeve dodjeljivat novim cachevima, jer su su brojevi rastući.

Ali hajde, sad kad ti (i ako ti) cache bude objavljen, bit ćeš earthcache guru u Hrvatskoj! :-)

Edited by ArizonaSmith
Link to comment

Samo info za ove "radne" cacheve, izgleda da je vec bila ta akcija jer je meni geocaching izbrisao cca 4 takva "radna" cachea prije godinu dana ili tako nesto. Stajali su mozda par mjeseci i cekali (sigurno se nije radilo o godinama).

Obrisali su i dobila sam mail da micu takve cacheve i da se mogu buniti svom revieweru da mi ih dearhivira ako mi trebaju :)

Link to comment

Novi suvenir je u igri. Ovog puta potrebno je pronaći earthcache na međunarodni earthcache dan tj 12.10. Svi koji pronađu earthcache na taj dan dobit će specijalni suvenir.

Početnici koji tek ulaze u geocaching neće imati problema sa time jer sigurno ima u blizini neki earthcache. Malo će biti teško iskusnim geocacherima koji su obišli već sve dostupno u bližoj okolici. Trebat će se provozati do neke susjedne zemlje.

Navalite!

http://blog.geocaching.com/2014/09/your-next-souvenir-reveals-mysteries-of-the-earth/

Link to comment

Jedno pitanje u vezi Earthcacha, kako je moguće da istom mjestu za istu jamu ih ima dva http://coord.info/GC1XV15 i http://coord.info/GC1YG3M ?

I na koji se prijavit ako ideš?

 

Relevant Guideline:

 

EarthCaches must highlight a unique feature. (uniqueness defined) EarthCaches that duplicate existing EarthCache information about the site or related sites may be rejected. EarthCaches must be developed to provide a unique experience to the location's visitors, and to teach a unique lesson about the feature at the site. Multiple EarthCaches on the same feature should be avoided and content, rather than proximity, will be the guiding principle of EarthCache reviewers.

 

Same Reviewer for both Listings, so perhaps they felt that the educational purpose of each Listing was sufficiently different to warrant a second Listing.

Link to comment

Eto, nakon više od godinu i po, zahvaljujući u prvom redu promijeni reviewera, uspio sam objaviti Spilju Lokvarku. E, sad ne znam kosi li se sljedeće što ću napisati s nekim prpeorukama GC-a ili nečijim osobnim moralnim načelima, ali svi oni koji su davne 2013. sudjelovali na eventu u lokvarskom kraju, što se mene tiče mogu prijaviti pronalazak ovog EC-a. Ako još k tomu znate i odgovor na prva dva pitanja tim bolje. Ovu poruku neću objaviti na FB jer mi se čini da smo ovdje nekako zatvoreniji :)

Evo i linka:

Spilja Lokvarka - EC

Link to comment

Zadnji je moj post o objavi mog prvog Earthcache-a, a u međuvremenu sam došla do broja od 5 EC objavljenih, koje priznajem i ovim putem se zahvaljujem bez njega nebi bilo - GCEdo HVALA od sveg <3 srca!

 

2. https://www.geocaching.com/geocache/GC6EZAR_juranska-pec - Juranska peć

3. https://www.geocaching.com/geocache/GC6FGNB_izvori-kasteljir - Izvori Kašteljir

4. https://www.geocaching.com/geocache/GC6G3AD_slap-pecine - Slap Pećine

5. https://www.geocaching.com/geocache/GC6GEHH_rupecica-i-zeleno-jezero - Rupećica i Zeleno jezero

 

te još su objavljeni

 

GCEdo - https://www.geocaching.com/geocache/GC6E45C_black-and-white - genijalan usred Zagreba :D

https://www.geocaching.com/geocache/GC6E21K_marble - još jedan usred Zagreb :)

 

Došli smo do broja od 79 i napokon sami objavljujemo naše znamenitosti!!

Uskoro ih slijedi još ;)

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...