+GeoLog81 Posted May 1, 2014 Share Posted May 1, 2014 Siemka, Właśnie zauważyłem, że znowu 'zniosło' mnie do skrzynki, którą już kiedyś próbowałem znaleźć, no i oczywiście ze znowu mizernym rezultatem. W jaki sposób wykluczyć DNF'y z mapki/pocket query? Quote Link to comment
+wantsky Posted May 2, 2014 Share Posted May 2, 2014 Dodać do listy ignorowanych. Quote Link to comment
+GeoLog81 Posted May 2, 2014 Author Share Posted May 2, 2014 A jeśli nie chcę ich ignorować bo może kiedyś tam jeszcze będę chciał ich szukać, po prostu nie chcę ich szukać w danym pocket query? Naprawdę nie da się inaczej? Quote Link to comment
KrystianT Posted May 2, 2014 Share Posted May 2, 2014 To po wygenerowaniu danego pocket query sobie odignorujesz Quote Link to comment
u810 Posted May 5, 2014 Share Posted May 5, 2014 Czy premium nie mogą wyeksportować listy swoich DNF do gpx ? Jeśli tak to problem rozwiązany, jeśli nie to stwórz sobie listę "moje DNF" i eksportuj do gpx. Potem za pomocą gpsbabel usuwasz "duplikaty" czyli nieznalezione z PQ: gpsbabel -i gpx -f pq.gpx -f dnf.gpx -x duplicate,location,shortname -o gpx -F pq_bez_dnf.gpx Quote Link to comment
toczygroszek Posted May 5, 2014 Share Posted May 5, 2014 A tak z ciekawości - to aż tyle masz tych DNFów? Quote Link to comment
+Thathanka Posted May 5, 2014 Share Posted May 5, 2014 A tak z ciekawości - to aż tyle masz tych DNFów? Ja miesiąc temu przekroczyłem setkę, ale badża za to nie ma. Quote Link to comment
+GeoLog81 Posted May 19, 2014 Author Share Posted May 19, 2014 A tak z ciekawości - to aż tyle masz tych DNFów? Nie wszystko loguję jako DNF, ale często zdarza się w terenie 1/3 nieznalezień (jeśli seria jest 'wredna'). Na szczęście coraz rzadziej na takie trafiam, ale jeśli np. jest to maluch schowany 'gdzieś w skałach', zasięg GPS +-20m, a hint mówi 'spoiler bild' kiedy oczywiście obrazków nie mam (może jednak będę musiał rozczaić, jak się ładuje obrazki do Garmina GSAK'iem) to mam wielką ochotę wrzucić DNF'a. Czasem kilka słów by wystarczyło żeby opisać co jest na zdjęciu, dla tych co bez zdjęć keszują... A w przypadku miejskich to maiłem niedawno tak, że znalazłem tylko kilka, bo cała reszta była jakoś wrednie pochowana, i nadal mam ten obszar na mapie jako 'niewykeszowany'. Quote Link to comment
+m1strzunio Posted May 19, 2014 Share Posted May 19, 2014 Dlatego ja nigdy nie daję fotospojlerów bo co to za zabawa, dwa słowa w hincie i wszyscy mają po równo Quote Link to comment
Recommended Posts