Jump to content

België Geocaching op school


broow

Recommended Posts

Geocache-event te Aarschot.

 

Zondag 11 mei is er een ‘ongewoon’ event gepland in een school te Aarschot. De leerkrachten lichamelijke opvoeding van het Sancta Maria Instituut stellen tijdens de open deur-dag hun initiatieven voor aan de hand van enkele inspirerende ‘dag-caches’;

 

Een tiental jaren geleden werden enkele leerkrachten geïnspireerd door de GPS om bestaande activiteiten te verruimen en te verbeteren. Wandelingen op sporttweedaagse werden geocache-zoektochten en projectweken gestofferd met didactische GPS activiteiten. Ook in de lessen lichamelijke opvoeding bleek dat er leerlingen, die weinig andere sportinteresses toonden, geboeid raakten door de wandelzoektochten. Voor de collega’s werden er speciale dag-events georganiseerd met de GPS.

 

De creatieve ontwikkeling van allerhande schoolactiviteiten viel ook buiten de school op. De initiatiefnemers werden gevraagd voor het organiseren van GPS-activiteiten tijdens sportkampen, voor het organiseren van sportdagen van gemeentepersoneel en nog veel meer. De laatste jaren gaven ze ook al verschillende nascholingen aan de KULeuven. Voor Toerisme Vlaams Brabant werkten deze bedrijvige leraren een project uit om de provincie te prometen door midddel van GPS-activiteiten in de legere school. Het IGO nam hen recent nog onder de arm om een vijftal kapelletjescaches uit te werken, twee ervan zijn reeds actief (Bierbeek en Bekkevoort).

 

Wat kan je op 11 mei verwachten?

Naast een stand met informatie en initiatie is er de mogelijkheid om op verschillende niveua’s aan je (geocach)trekken te komen.

De verschillende caches die we aanbieden:

- initiatierondje ter kennismaking rond de schoolgebouwen (+/- 1,5 km)

- verkenning van Aarschot voor de echte cachers (+/- 5 km)

- CSI-spel voor de jeugd (een multi van ongeveer 1 uur)

- wee mistery-caches in de klaslokalen

 

In deze caches trekken we alle creatieve registers open, maar ook op onze stand kan je een aantal voorbeelden zien van hoe creatief en artistiek je aan de slag kan gaan indien de microbe ook jou te pakken heeft om iets te organiseren voor vrienden, kinderfeestjes of zelf een echte cache wil verstoppen!

 

ZONDAG 11 mei 2014 van 10 tot 18 u

Alleszins de coordinaten: N 50° 59.057 E 004° 49.894

is iedereen welkom op de speelplaats van het Sancta Maria Instituut te Aarschot.

Edited by broow
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...