Jump to content

GC članstvo - Premium Member / discount


bGnjip

Recommended Posts

Premium membership, donosi puno lipi stvari, ali nije neophodan da bi uživali u GC.

 

npr. email obavijest ćim se odbjavi novi Cache, dosta više statistike, neki Cachovi su vidljivi samo PM-članovima, filteri na mapi(tipa isključi pronađene), planiranje puta (cachevi uz cestu)...

e sad, to košta. $30-30€

 

Zove me Sova danas i pita, nije li bilo $30, kaže htio kupit i gleda 30€..., ja gledam meni piše $30 al svejedno.

 

Evo, pronašli par rješenja pa ne mora toliko da boli ;)

 

1.Ako poklonite PM nekome (provjereno;), kupujete za $30 i onda vam on to vrati + piće ;)

2.Pronaći kupon na netu (na donjim linkovima ima 10%)

3.Ako je obnova u pitanju, možete ušpatari 50% uz Kupone na netu:

http://www.dontpayfull.com/at/geocaching.com

http://www.2013discounts.org/geocaching.com/

 

btw. ima tu još neki popusta ;)

Link to comment

Nije direktno tema, ali molim pojašnjenje. Dakle, kao premium član imam neke "povlastice". Jedna od njih je da su mi otključani premium geocachevi. E, sad mene zanima koja je fora s tim geocachevima, zašto ih ekipa kao takve uopće postavlja (je li zbog neke statistike ili zbog čega)? Malo sam gledao takve cacheve po RH i ne vidim da su po ičem posebnom ekskluzivni. Kutijica k'o kutijica samo ju je postavljač označio kao premium. Ne kužim!

Link to comment

iz razgovora s ljudima koji su postavili premium cacheve zaključak je da previše nestaju ili su se previše potrudili pa žele "zaštiti" cache na način da ga pronalaze uvjetno rečeneo iskusniji ljudi (obično se premium kupuje tek nakon nekon vremena/iskustva). ima situacija kada i razumijem takav stav (ne znači da sam suglasan), ali generalno mislim da samo izvode....

Link to comment

Premium only cachevi imaju smisla u zemljama gdje je geocaching više rasprostranjen.

Zamisli situaciju: uložio si 200 ili 500 kn da napraviš neki specijalni kreativni geocache. Trebalo ti je puno truda i vremena da ga napraviš. I sad ga postaviš negdje i ostaviš da bude dostupan svima. I onda dođe neki bilo koji blesan koji se samo besplatno prijavio i koji ne pazi na muglere. Vrlo lako tvoj kreativni cache, u koji si uložio novce i vrijeme, može lako da nestane.

Ako takav cache označiš kao "premium only", onda će pristup tvom cacheu imati samo članovi koji redovito plaćaju godišnje članstvo i manja je mogućnost da će ti nestati cache zbog nepažnje neiskusnih geocachera.

Link to comment

Slažemo se sa Zagyem da premium cachevi trebaju biti u zemljama gdje je geocaching vrlo razvijen, a ne kao kod nas gdje je geocaching još uvijek tabu tema. A evo informacije što nam se dogodilo kad nismo premium član. Pravili smo gpx datoteku svih naših pronađenih cacheva i naravno broj koliko smo ih našli se nije poklapao sa brojem cacheva u gpx datoteci. Dogodilo se to da su neki vlasnici u međuvremenu cacheve, koji su prethodno bili obični, prebacili u premium i te nam te cacheve više ne da skinuti jer smo mi basic član i onda gpx datoteka bude kraća za kojih 10-tak cacheva, a koji su to samo oni znaju. Smatram da je u redu imati premium cacheve, ali neka onda od početka budu premium da ih basic članovi niti nikad ne uoče. Ovako samo zadaju ljudima muke po gpx-u :)

Link to comment

hahah dobar :)

 

ja svoj cache nikad neću staviti premium only iz sljedećh razloga:

1. to što je netko premium ne znači da nije blesav :)

2. kako će netko zavoljeti geocaching ako jedini cachevi koje može naći su oni ispod klupe

3. cache radim iz svog i užitka i s nadom da će i drugi u njemu uživati pa ne vidim razlog da uskratim nekome užitak (ljepota geocachinga je u tome što je besplatan)

4. potrudit ću se napraviti cache koji se neće strgati - ja osobno nisam preveliki ljubitelj pimplavih/osjetljivih cacheva :D

5. ne volim "elite"

Link to comment

Postavit cu pitanje ovdje, da ne otvaram novu temu. Postoji li negdje lista hrvatskih geokesera po stazu. Znaci zanima me kako smo se prikljucivali zajednici. Pretpostavljam da su Fiumanka i Arizona medju prvima ako ne i prvi, ali postoji li ukupna lista. Trazio sam po GC projectu, ali to nisam nasao. Hajde statisticari, heroj, arizona, matko, netko...

Unaprijed hvala!

Link to comment

Imaš na www.project-gc.com statistiku pod rubrikom Top Finders, top cachers, podijeljeno po godinama koliko netko ima najviše cacheva. Tamo sam, recimo, primijetio da Arizona počeo sa geocachingom 2008. godine, Fiumanka 2005. godine, Maki i ja 2010. godine i tako dalje. Nema upisano točan datum kad se tko priključio, ali to možeš provjeriti na profilu svakog geocachera kad se prvi put prijavio. (moraš otvarati pojedinačno svaki profil na www.geocaching.com.

E,sad, možda to ima negdje sve po redu, ali nisam našao. Još jedna stvar, project-gc stavlja cachere u određenu zemlju vjerojatno po tome gdje je taj cacher našao svoj prvi geocache. To ne znači da je on stvarno iz određene zemlje.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...