Jump to content

GeoKrety


bGnjip

Recommended Posts

Vidim da su unatrag godinu bitno popravili stvar ( barem na prvu tako izgleda). Prosle godine smo pronasli jedan geokrety i bila je ziva muka logirati pronalazak, a kakva je tek muka bila "dropati" ga u drugu kutijicu! Jos neki koje poznajem su imali problema! Mozda zasluzuju drugu sansu :)

Link to comment

Ja sam to tek danas skužio pa sad ispitujem teren, jer bi si tako mogao poslat par điđa da putuju, a ne daju mi se novci za kodove.

 

Mislim da su za povremeno logiranje ili samo poslati OK, ali imati svoj koji putuje sa mnom...uuu tu nastaje problem. :(

 

Koliko sam za sad skužio, da bi se to logirali, treba ići na njihovu stranicu i tamo logirati (isto ko Pathtagove), a ne postoji način da to mogu obaviti recimo iz c:gea (neke aplikacije) znači prolikom logiranja dropam. Ili?

Razmišljam u smijeru, imam svoj TB ili GK koji nosam sa sobom i prilikom loganja mi difoltno stoji "visited", pa ne moram razmišljat, a ovako bi moro za svaki Cache, ići posebno na stranicu ili otvarat apikaciju na androidu i unosit podatke o Cachu kojeg sam posjetio :/

Link to comment

@bgnjip: Znam da je ovo s GeoKretyjem besplatno, ali znam neke geokešere s kojima sam u kontaktu da kada naiđu na njihov "predmet" ostavljaju ga u kutijici jer im se ne da zafrkavati s njihovom "birokracijom". S druge pak strane prošlo ljeto smo poslali na put jedan službeni TB koji je stigao do Portugala, a onda je neko popelješio cijeli TB hotel u kojem je bilo 20-ak TB i GC među njima i naš, tako da je ta avantura neslavno propala.

Sada Katarina ima dva coina u svojoj kolekciji koje "vucaramo" s nama. Gdje to možeš difoltno staviti da su ti "visited", čini mi se da službena aplikacija za pametne telefone nema tu mogućnost, a na službenoj internetskoj stranici uvijek treba izabrati tu opciju iz padajućeg izbornika. Odnosi li se to samo na c:geo?

Link to comment

SiK, Za c:geo znam da postoji mogućnost da se postaci automatski TB i GC na "visited". Ali zamisli kad prođeš neki power trail od 200 ili više cacheva, koliko e-mailova dobije vlasnik TB.

Za Geokrety sam prvi put čuo od BaranjaGeoteam. Poslao sam jedan njihov geokrety u Francusku (ostavio u Lourdesu).

GC i TB su dosta skupi za naše prilike. Zato ih ja niti nemam mnogo. Ali me raduje kad vidim hrpu TB i GC na nekom eventu.

Link to comment

Evo su po novom dodali i GeoKrety Map pa se lijepo mogu vidjeti na karti gdje je koji. Dosta su se primili u Europi za razliku od ostatka svijeta. Čini nam se cjelokupna ideja sa GeoKretty-ima super, a ako koji i nestane na zaboli vas srce kao kod pravog travel buga. Eto ideje da se u Hrvatskoj malo populariziraju, možda da i udruga ima par tih pored službenih geocoina i travel bugova.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...