+kuchomik Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 (edited) Czołem Rodacy! 27 stycznia 2014 roku, Polska, 9776 aktywnych skrytek na obszarze całego kraju. Wiekopomna chwila, kiedy w Polsce będziemy mieli 10000 aktywnych skrytek zbliża się nieubłaganie! Rok temu było niemal 6000 keszy mniej... to robi wrażenie! W związku z tym powstał projekt stworzenia monety geocoin upamiętniającej przekroczenie tej magicznej bariery. Będzie to moneta metalowa, o średnicy 5cm. Projekt będzie niespodzianką od team'u organizacyjnego, a wyjawić muszę, że dokładamy wszelkich starań do projektu i będzie naprawdę pięknie. Moneta będzie miała dwustronny wzór 3D, także nie ma lipy! Nie przewidujemy 'dodruku' monet, będzie ich tylko tyle, ile zamówicie - Limited Edition. Oczywiście monety będą śledzone na geocaching.com i będą posiadały swoją ikonkę. Koszt jednej monety to 15-16€, czyli nie więcej niż 65PLN. Zamówienia proszę kierować na adres kuchomik(małpa)gmail(kropka)com do 23 lutego. Monety powinny być gotowe do odbioru na koniec marca, a dokładny termin podam w momencie, kiedy wszystkie kwestie projektu i zamówienia się wyklarują. Czekam na Wasze maile! kuchomik Edited January 27, 2014 by kuchomik Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 Zamówienia proszę kierować na adres kuchomik(małpa)gmail(kropka)com do 23 lutego. Monety powinny być gotowe do odbioru na koniec marca, a dokładny termin podam w momencie, kiedy wszystkie kwestie projektu i zamówienia się wyklarują. Świetna inicjatywa! Zmejluję. Quote Link to comment
+wantsky Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 BIERĘ! i innych zachęcam, bo będzie cudeńko Quote Link to comment
+ronija Posted January 28, 2014 Share Posted January 28, 2014 Świetny pomysl ! Mail poszedł. Quote Link to comment
+rudzielec Posted January 28, 2014 Share Posted January 28, 2014 Superowo! A czy można zamówić sobie 2 szt? Quote Link to comment
+Murazor Posted January 28, 2014 Share Posted January 28, 2014 Bardzo dobra inicjatywa. Rzecz jasna - zamówiłem. Quote Link to comment
+kuchomik Posted January 28, 2014 Author Share Posted January 28, 2014 Oczywiście, można zamawiać więcej, niż jedną sztukę. Nawet należy! Jeszcze drobne uzupełnienie do wiadomości - proszę o przesyłanie swojego imienia i nazwiska poza nickiem w mailu z zamówieniem. Będzie mi łatwiej Was identyfikować, a niestety, wszystkich Was osobiście nie znam. Quote Link to comment
+Dr_Jeep Posted January 28, 2014 Share Posted January 28, 2014 Zamówiłem 3 - dla siebie, Froggy i Mogeby. Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted January 28, 2014 Share Posted January 28, 2014 Wyrażam głeboki szacuneczek za chęć uczczenia tego wiekopomnego wydarzenia- maile, projekt, uzgodnienia, wysyłka, zbiórka kasy, a to wszystko za free oraz narażąjąc sie na ew. jęki zawodu" kieeeedy będzie", " myślałaem że będzie łądniejszy".." drogi". Brawo! Quote Link to comment
+Scout_RB Posted January 28, 2014 Share Posted January 28, 2014 Zamówione! Zaklepane! Quote Link to comment
+rudzielec Posted January 28, 2014 Share Posted January 28, 2014 (edited) Wysłane . Trzy sztuki (2-ja,1-Mario4Zion) Dodatkowo jeszcze 1szt (DenatGDA) Edited January 28, 2014 by rudzielec Quote Link to comment
+mpark Posted January 28, 2014 Share Posted January 28, 2014 Zamówienie wysłane. Teraz czekam na 10000 założonych geochachy. Wspaniały pomysł z tym coinem gratuluję. Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted January 28, 2014 Share Posted January 28, 2014 A czy ten, kto załozy skrytkę nr 10 000 , obojetnie realną czy event może liczyc na darmoszczaka? Quote Link to comment
+Zielony Team Posted January 28, 2014 Share Posted January 28, 2014 10 tysięcy keszy? Wow! Ale czad Bardzo dobry pomysł, żeby to uczcić coinem Oczywiście też go chcę i zaraz wysyłam stosownego maila Quote Link to comment
+wantsky Posted January 28, 2014 Share Posted January 28, 2014 A czy ten, kto załozy skrytkę nr 10 000 , obojetnie realną czy event może liczyc na darmoszczaka? Może tak, może nie, pozostawimy to bez odpowiedzi Quote Link to comment
+pierwiastekz3 Posted January 28, 2014 Share Posted January 28, 2014 Ja też zamawiam! To niesamowite, że 2/3 polskich skrzynek powstało w ciągu ostatniego roku. Aż by się chciało, żeby skrzynką nr 10 000 był jakiś fajny event. Quote Link to comment
GeoFreak PL Posted January 29, 2014 Share Posted January 29, 2014 Ja też zamawiam! Ciekawe czy ktoś w ogóle zdecyduje się na wrzucenie do skrzynki takiego coina, czy każdy zostawi sobie na pamiątkę Quote Link to comment
+Murazor Posted January 29, 2014 Share Posted January 29, 2014 Ja też zamawiam! Ciekawe czy ktoś w ogóle zdecyduje się na wrzucenie do skrzynki takiego coina, czy każdy zostawi sobie na pamiątkę Może od razu warto wyposażyć te coiny w aluminiowe "copy tagi" do wrzucania do skrytek, podobnie jak ma sporo innych drogich geocoinów?... Quote Link to comment
+miklobit Posted January 29, 2014 Share Posted January 29, 2014 A kiedy będzie jakiś projekt przedstawiony ? Na coś realnego na pewno będzie więcej chętnych niż na kota w worku..... Quote Link to comment
+teddy277 Posted February 1, 2014 Share Posted February 1, 2014 Zamówienie wysłane czekam z niecierpliwością. Quote Link to comment
+torzec Posted February 1, 2014 Share Posted February 1, 2014 A kiedy będzie jakiś projekt przedstawiony ? Na coś realnego na pewno będzie więcej chętnych niż na kota w worku..... Ja też już tego "kota" zamówiłem 8=) Quote Link to comment
+m2mPL Posted February 4, 2014 Share Posted February 4, 2014 Witam, wysłałam wczoraj maila z zamówieniem, mam nadzieję, że dotarł. Pozdrawiam, Magda (m2mPL) Quote Link to comment
+hedonic Posted February 11, 2014 Share Posted February 11, 2014 Zamówienie wysłane Quote Link to comment
bezmiar Posted February 17, 2014 Share Posted February 17, 2014 Też na 2 się zapisałem. Quote Link to comment
bezmiar Posted February 17, 2014 Share Posted February 17, 2014 Ja też zamawiam! Ciekawe czy ktoś w ogóle zdecyduje się na wrzucenie do skrzynki takiego coina, czy każdy zostawi sobie na pamiątkę Może od razu warto wyposażyć te coiny w aluminiowe "copy tagi" do wrzucania do skrytek, podobnie jak ma sporo innych drogich geocoinów?... To bardzo dobry pomysł 😀 Quote Link to comment
+kuchomik Posted February 18, 2014 Author Share Posted February 18, 2014 Zapytam o copy tags i dam informację zwrotną. Quote Link to comment
+kuchomik Posted March 2, 2014 Author Share Posted March 2, 2014 Ostatni dzwonek na zamówienie coina, jeżeli ktoś zapomniał lub jeszcze się do końca nie zdecydował. Jutro do końca dnia muszę potwierdzić zlecenie produkcji monet. Quote Link to comment
+longmen76 Posted March 2, 2014 Share Posted March 2, 2014 Długo się zastanawiałem czy kolekcjonować coiny - zamówię jednego - kiedyś może mieć wartość sentymentalną jak w Polsce będzie kilka perdylionów skrytek. Quote Link to comment
GeoFreak PL Posted March 2, 2014 Share Posted March 2, 2014 Może w końcu poznamy projekt coina? Quote Link to comment
+kuchomik Posted March 4, 2014 Author Share Posted March 4, 2014 Ostatni dzwonek na zamówienie coina, jeżeli ktoś zapomniał lub jeszcze się do końca nie zdecydował. Jutro do końca dnia muszę potwierdzić zlecenie produkcji monet. Proszę o maila z zamówieniem. INFORMACJA DO ZAMAWIAJĄCYCH: Dzisiaj wieczorem dostaniecie maila z informacjami dotyczącymi dalszych kroków w sprawie zamówienia. Quote Link to comment
+kuchomik Posted March 4, 2014 Author Share Posted March 4, 2014 Jeżeli zamówiłaś/zamówiłeś coina, a nie dotarł do Ciebie właśnie mail z informacjami, to koniecznie daj znać! Quote Link to comment
+Murazor Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 Terminy wskazują że - kto wie - może uda się te geocoiny ściągnąć na wystawę do Krakowa. Plomba już się zapowiedział z bocianami, chętnie powitamy i dziesięciotysięczniki! Quote Link to comment
+Plomba Posted March 5, 2014 Share Posted March 5, 2014 Jeśli nic nie pokrzyżuje moich planów, to powinienem przywieźć na wystawę do Krakowa prawie 100 różnych geocoinów, w tym bociany, wszystkie Geo-Achievement'y oraz inne geocoiny okolicznościowe i funkcjonalne, w tym nawigacyjne. Quote Link to comment
+kuchomik Posted March 5, 2014 Author Share Posted March 5, 2014 Terminy wskazują że - kto wie - może uda się te geocoiny ściągnąć na wystawę do Krakowa. Plomba już się zapowiedział z bocianami, chętnie powitamy i dziesięciotysięczniki! Również mam taką nadzieję... miejmy nadzieję, że fabryka monet pokaże na co ją stać. Quote Link to comment
+Plomba Posted April 17, 2014 Share Posted April 17, 2014 Co słychać na froncie? Quote Link to comment
+kuchomik Posted May 14, 2014 Author Share Posted May 14, 2014 Pierwsza partia monet jutro z rana rusza w Polskę! Wszyscy, którym się zapomniało dopłacić tego lub owego, są proszeni o sprawdzenie skrzynek pocztowych. Monety wyszły... zacne w pytkę! Quote Link to comment
+lowca Posted May 15, 2014 Share Posted May 15, 2014 Moneta (w każdej z odmian) jest śliczna Dziękuję bardzo. Quote Link to comment
+hedonic Posted May 20, 2014 Share Posted May 20, 2014 Yummie coin pierwsza klasa.. warto było czekać na niego moja mina po otwarciu paczki --> Quote Link to comment
+GeoAwarePL Posted May 21, 2014 Share Posted May 21, 2014 U mnie wylądował kwartecik. Jeden zamówiłem dla siebie, trzy pozostałe Masta Kuchomik dorzucił do worka z nagrodami na "Carbon". Big thanks, Miky! W każdym razie bardzo estetyczny kawałek stali - Pierwiastekz3, chylę geoawarskiego kapelusza Quote Link to comment
+Scout_RB Posted May 21, 2014 Share Posted May 21, 2014 A ma ktoś fotę Małopolskiego 2K coina? Quote Link to comment
+Murazor Posted May 21, 2014 Share Posted May 21, 2014 W każdym razie bardzo estetyczny kawałek stali To raczej nie stal - nie reaguje na magnes. Na moje rozeznanie to jakiś stop na bazie niklu. Quote Link to comment
ktoszu-k? Posted May 26, 2014 Share Posted May 26, 2014 No w końcu się doczekałem piękny coin:) Quote Link to comment
+ronija Posted May 26, 2014 Share Posted May 26, 2014 Jest i podoba mi się. Dzięki. Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted May 28, 2014 Share Posted May 28, 2014 Dostałam. Zany rozmiar, eleganckie wykonanie, nic na " odwal"... Ne pweno rzadkość w geo - świecie... Dziekuje, kuchomik za ogrom pracy! Czy wiadomo , jaki był nakład?? Quote Link to comment
+lowca Posted May 28, 2014 Share Posted May 28, 2014 Dostałam. Zany rozmiar, eleganckie wykonanie, nic na " odwal"... Ne pweno rzadkość w geo - świecie... Dziekuje, kuchomik za ogrom pracy! Czy wiadomo , jaki był nakład?? Wersji najpopularniejszej niski. Pozostałych dwóch - bardzo limitowany. Quote Link to comment
+kuchomik Posted June 26, 2014 Author Share Posted June 26, 2014 Czas na krótkie podsumowanie, podziękowania i zapowiedzi... Pierwsze Primo: Koncepcja, reżyseria: 赏月者 Wykonanie projektu: pierwiastekz3 Podziękowania i ukłony dla pierwiastekz3 za realizację i pieczę nad tym, żeby wszystko się zgadzało. Drugie Primo: Wszystkie zamówione coiny zostały rozdystrybuowane. Trzecie Primo: Jest jeszcze kilka monet do wzięcia. Jeżeli ktoś przespał lub nabrał nagłej ochoty, to zapraszam. Czwarte Primo: Tak, były trzy wersje. Antique Silver, Antique Copper, Antique Bronze, tylko bonusowych było kilkanaście sztuk. Piąte Primo: Szkoda, że tak niewiele monet zostało aktywowanych... Szóste Primo: Moneta na 20000 aktywnych skrytek będzie. Wszystko będzie dopięte tak, żeby tym razem produkcja ruszyła w TYM momencie, a to z kolei poskutkuje szybką dystrybucją. Hawg! Quote Link to comment
+lowca Posted June 27, 2014 Share Posted June 27, 2014 Piąte Primo: Szkoda, że tak niewiele monet zostało aktywowanych... http://www.geocaching.com/track/search.aspx?tx=b1e788ae-e612-46f4-a7c9-d63c64e36f44 I tylko trzy osoby wypuściły swoje monety z rąk Quote Link to comment
+Murazor Posted June 27, 2014 Share Posted June 27, 2014 Szkoda, że tak niewiele monet zostało aktywowanych... Jak na geocoina o pamiątkowym a nie obiegowym charakterze - naprawdę sporo! Nie jest rzadkością, że z nakładów 200-300 sztuk aktywowanych zostaje kilkanaście do dwudziestu kilku. Geocoin nieaktywowany jest w razie wymiany (zazwyczaj) więcej wart od aktywowanego, podobnie jak znaczek niestemplowany od stemplowanego. Quote Link to comment
+lowca Posted June 27, 2014 Share Posted June 27, 2014 Geocoin nieaktywowany jest w razie wymiany (zazwyczaj) więcej wart od aktywowanego, podobnie jak znaczek niestemplowany od stemplowanego. Geocoin jako inwestycja finansowa?? Quote Link to comment
Recommended Posts