Jump to content

Geocaching u medijima


nway

Recommended Posts

Nisam htio otvarati novi topic, ali da se malo pohvalim - ne znam da li osim heroja_ulice i Maki433 netko prati "Master of Mystery" seriju, ali prije koju minutu je objavljena nova - dvadeseta po redu (u Njemačkoj). Što je možda neobično za ovu (a radi se o tome da se treba riješiti 20 već postojećih misterija u svijetu, zadana je samo prva, a koja je slijedeća na redu se može saznati samo uspješnim rješavanjem te postojeće, i upisivanjem ispravnih koordinata u geochecker), jest da je jedna od misterija zadanih ovdje i jedna moja iz Zagreba. B)

 

http://www.geocaching.com/geocache/GC4VG1K_master-of-mystery-20-greifswalder-bodden

 

Nije baš pogodio Zagreb na karti svijeta, ali dobro, što je, tu je. Inače, mislim da smo heroj/Maki i ja neodlučeni u pronalasku dosadašnjih, ako se ne varam, rezultat je 4:4?

Edited by ArizonaSmith
Link to comment

Evo, danas je u nedjeljnom Jutarnjem listu (28.9.2014.) izašao veliki članak o geocachingu na 4 strane. Tko iz bilo kojeg razloga ne može kupiti ili nabaviti Jutarnji, evo fotografija članka u "čitljivoj" rezoluciji. Nadam se nabaviti PDF u dogledno vrijeme, a ako netko ima pristup elektronskom Jutarnjem (pretplata), molim da ga skine i postavi link ovdje.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/47204669/Geocaching%20-%20Jutarnji%201.jpg

https://dl.dropboxusercontent.com/u/47204669/Geocaching%20-%20Jutarnji%202.jpg

Link to comment

(post maknut iz "Eventi u najavi" u "Geocaching u medijima", tu je nekako više adekvatan. Moderator)

 

Pozdrav svima. Ne znam jesam li uletio u pravu temu - to jest jesam li dobro shvatio ideju "eventa" - ali ako nisam, slobodno me zaokrenite i pogurajte u pravom smjeru.

 

Za nešto manje od mjesec dana u Zagrebu, na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, se održava SFeraKon, godišnji dani znanstvene fantastike, kroz koje prođe oko 1000 posjetitelja. Bi li netko možda bio zainteresiran organizirati... *nešto*... tim povodom? Ni sam nisam siguran što točno, jednostavno ovisi tko ima kakvu ideju. Možda postavljanje nekih (tematskih?) cacheva u okolici FER-a, ili demonstracija u vrijeme trajanja SFeraKona, ili demonstracija na samom FER-u, ili bilo što što bi vam moglo pasti na pamet.

 

Mislite li da bi bilo interesa za tako nešto?

Edited by ArizonaSmith
Link to comment

(ovo isto upravo poslah na Facebook grupu)

Evo jedne informacije: danas me kontaktirala jedna novinarka iz emisije „Dobro jutro Hrvatska“. Vidjeli su članak o geocachingu u Večernjem prošli tjedan, pa bi sad i oni napravili jednu reportažu o tome za svoju emisiju. Kako se radi o televiziji, umjesto sjedenja u studiju, htjeli bi ići s nekim u konkretnu potragu za par cacheva. Prvobitno je bila ideja da snimanje bude u četvrtak ili petak negdje po danu (znači ili prije podne, ili rano popodne). Ja sam trenutno kod kuće bolestan s teškom prehladom, pa ne znam da li ću do onda biti u stanju izaći van, no u svakom slučaju bi htio da na snimanju bude još netko od cachera, možda netko mlađi, ili netko s djecom.

Na kraju smo okvirno dogovorili da snimanje bude ili u petak ili ponedjeljak (naravno, ako ne bude kiše), a ona će do sutra provjeriti s redakcijom da li snimanje može biti čak i u subotu, kao što sam ja predložio, jer većina geocachera radi u periodu kad oni mogu snimati.

E sad, što snimati. Mislim da bi bilo dobro pokazati jedan urbani cache, i jedan negdje u prirodi/šumi. Apsolutno bi htio da snime Reneov „This is NOT Real Traditional Cache!?“ (GC5J3NC), jer je odličan primjer fenomenalnog cachea u prirodi, u ovom slučaju u Maksimiru, a to možemo bez otkrivanja lokacije. Što se tiče urbanog cachea, problem je da ne snime točno gdje je cache, da ne spoilaju lokaciju, pa da cache ne nestane u roku keks. Pada mi na pamet jedan odličan u blizini, GCEdin „Saw“ (GC56MDE) koji je arhiviran, pa nećemo nikome ništa spoilat, čak i sa tim konkretnim cacheom. Jedino je pitanje da li je cache još tamo. Edo?

Uglavnom, ima li nekoga tko je zainteresiran biti u emisiji, misli da ima nešto pametno za reći na ovu temu, a okvirno je slobodan u gornjenavedena vremena? Čisto da ne budu eksponirani uvijek samo isti ljudi (npr. ja). Komentari? Prijedlozi?

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...