+_Teodor_ 0 Posted December 13, 2013 Witam, mam pytanie ile trzeba znaleść skrytek w danym państwie aby otrzymać prezent w postaci flagi danego państwa w swoim profilu ? Oraz drugie pytanie czy jeśli założe nową skrytkę w danym państwie to odrazu dostane prezent w postaci flagi czy też jest wymagana odpowiednia ilość założonych skrytek? Quote Share this post Link to post
toczygroszek 8 Posted December 13, 2013 Wystarczy jedną. Otrzymuje się je za znalezienie, nie za założenie. Quote Share this post Link to post
+_Teodor_ 0 Posted December 13, 2013 Wczoraj znalazłem pierwszą skrytkę w nowym kraju a flagi nie otrzymałem. Quote Share this post Link to post
+Thathanka 11 Posted December 13, 2013 Jesli pytasz o souvenir to nie wszystkie kraje je maja i mogles trafic na taki kraj. Jesli pytasz o project-gc to jest aktualizowany co tydzien (jeslin nie wspomagasz projektu finansowo). Quote Share this post Link to post
+_Teodor_ 0 Posted December 13, 2013 Gdzie znajde liste krajów z prezentem w postaci flagi. ? Quote Share this post Link to post
toczygroszek 8 Posted December 13, 2013 Gdzie znajde liste krajów z prezentem w postaci flagi. ? http://support.Groundspeak.com/index.php?pg=kb.page&id=436 Quote Share this post Link to post
+_Teodor_ 0 Posted December 13, 2013 Poza europą to niewele państw jest na liście. W przyszłości państwa będą dodane ? Quote Share this post Link to post
+Scout_RB 0 Posted December 13, 2013 (edited) Jesli pytasz o project-gc to jest aktualizowany co tydzien (jeslin nie wspomagasz projektu finansowo). Jak to??? Nie wiedziałem o tym! Znalazłem natomiast to na stronie project-gc: "Again, donations will not grant you access to anything extra" Z z drugiej strony pisze: Maybe you colul consider paying for a membership that removes ads and gives you a lot more instead... O co z tym wszystkim chodzi? Edited December 13, 2013 by Scout_RB Quote Share this post Link to post
+dadoskawina 38 Posted December 13, 2013 (edited) Jesli pytasz o project-gc to jest aktualizowany co tydzien (jeslin nie wspomagasz projektu finansowo). Jak to??? Nie wiedziałem o tym! Znalazłem natomiast to na stronie project-gc: "Again, donations will not grant you access to anything extra" Z z drugiej strony pisze: Maybe you colul consider paying for a membership that removes ads and gives you a lot more instead... O co z tym wszystkim chodzi? To pierwsze jest nieaktualne i pewnie zapomnieli poprawić. To, że po zebraniu odpowiednio dużej liczby użytkowników zaczną rozwijać funkcje premium było jasne od zawsze i nie powinno nikogo dziwić. Trochę smutne, że zmniejszyli częstość aktualizacji informacji w profilu, ale trudno. Póki co, dotychczasowe funkcjonalności dostępne dla wszystkich pozostają. Ale nowe będą udostępniane tylko dla premium. Edited December 13, 2013 by dadoskawina Quote Share this post Link to post
+Stryker 16 Posted December 13, 2013 Wie ktoś może wg jakiego klucza dobierane są kraje, które "mają" souvenira? To, że są niemieckie Hansestädte a nie ma żadnego z innych państw to akurat mogę zrozumieć, ale jest sobie np. taka Bułgaria (nieco ponad 1k keszy) a nie ma Włoch. Jest Holandia i Luksemburg, nie ma Belgii. Quote Share this post Link to post
+Wiesia.K 2 Posted December 13, 2013 Wie ktoś może wg jakiego klucza dobierane są kraje, które "mają" souvenira? To, że są niemieckie Hansestädte a nie ma żadnego z innych państw to akurat mogę zrozumieć, ale jest sobie np. taka Bułgaria (nieco ponad 1k keszy) a nie ma Włoch. Jest Holandia i Luksemburg, nie ma Belgii. Może ktoś nie wymyślił i nie narysował???? Bo to chyba od ludności pochodzi, nie z centrali....? Quote Share this post Link to post
+ru.beus 6 Posted December 13, 2013 Wg. widzimisie kogoś z centrali.... Poza tym na liście jest byk - Nowa Południowa Wali (New South Wales) została zaliczona do krajów Europejskich Quote Share this post Link to post
+wantsky 4 Posted December 13, 2013 Wg. widzimisie kogoś z centrali.... No tak tak, usiadł jeden z drugim i ustalili, że Nowa Południowa Walia ma mieć souvenira, a Włochy nie. Rubi, naprawdę w to wierzysz? Quote Share this post Link to post
+Plomba 0 Posted December 13, 2013 A ja bym chciał mieć herby polskich województw, bo niby dlaczego Bawaria albo Saksonia ma mieć lepiej, eh? Quote Share this post Link to post
+Spider 9 Posted December 13, 2013 (edited) Niestety raczej się nie doczekasz bo z tego co wiem "produkcja" suwenirów została wstrzymana, w każdym razie tych dotyczących terytoriów. Kraje, które dostały suwenira zawdzięczają to temu, że kiedyś było głosowanie. Wtedy to m.in. dużo Czechów zagłosowało również na Polskę i dzięki temu mamy swojego suwenira. Edited December 13, 2013 by Spider Quote Share this post Link to post
+Thathanka 11 Posted December 13, 2013 Jest jednak jeszcze kilka obrazków juz gotowych, czkejacych na dodanie i moze kiedys, przy jakiejs okazji zostanie to zrobione: Quote Share this post Link to post
+Wiesia.K 2 Posted December 13, 2013 Jest jednak jeszcze kilka obrazków juz gotowych, czkejacych na dodanie i moze kiedys, przy jakiejs okazji zostanie to zrobione: piekne, na co oni czekają! Niektóre( Słowacja ,Finlandia, dania to inne wersje istniejących, ale te inne calkiem niezłe są, szkoda, Lonely Wolf miałby całkiem niezłą geo- klate z jego amerykańskimi zbiorami... Quote Share this post Link to post
+Murazor 10 Posted December 14, 2013 Ponoć do luftu sobie zbudowali system przyznawania suwenirków i zapycha im się serwer na tych "obszarowych". Dlatego wstrzymali się z nimi a okolicznościowe mogą dawać bez przeszkód. Quote Share this post Link to post
+_Teodor_ 0 Posted December 14, 2013 Czyli nie ma co liczyć na aktualizacje prezencików a szkoda. Quote Share this post Link to post
hanysek81 0 Posted December 14, 2013 Czyli nie ma co liczyć na aktualizacje prezencików a szkoda. Jak będziesz jutro w Pradze na Mega Evencie, to na 100% dostaniesz nowego suwenira Quote Share this post Link to post
+_Teodor_ 0 Posted December 15, 2013 @hanysek81 tak się akurat składa że 7tyś km nie przeskoczę w jeden dzień Quote Share this post Link to post
hanysek81 0 Posted December 15, 2013 @hanysek81 tak się akurat składa że 7tyś km nie przeskoczę w jeden dzień Nie patrzyłem w statystyki gdzie keszujesz, napisałem tylko o tym co jest pewne. Szkoda, że nie wiedziałem gdzie jedziesz, bo dałbym Ci na drogę jakieś przedmioty. Quote Share this post Link to post