+_Teodor_ Posted December 13, 2013 Share Posted December 13, 2013 Witam, mam pytanie ile trzeba znaleść skrytek w danym państwie aby otrzymać prezent w postaci flagi danego państwa w swoim profilu ? Oraz drugie pytanie czy jeśli założe nową skrytkę w danym państwie to odrazu dostane prezent w postaci flagi czy też jest wymagana odpowiednia ilość założonych skrytek? Quote Link to comment
toczygroszek Posted December 13, 2013 Share Posted December 13, 2013 Wystarczy jedną. Otrzymuje się je za znalezienie, nie za założenie. Quote Link to comment
+_Teodor_ Posted December 13, 2013 Author Share Posted December 13, 2013 Wczoraj znalazłem pierwszą skrytkę w nowym kraju a flagi nie otrzymałem. Quote Link to comment
+Thathanka Posted December 13, 2013 Share Posted December 13, 2013 Jesli pytasz o souvenir to nie wszystkie kraje je maja i mogles trafic na taki kraj. Jesli pytasz o project-gc to jest aktualizowany co tydzien (jeslin nie wspomagasz projektu finansowo). Quote Link to comment
+_Teodor_ Posted December 13, 2013 Author Share Posted December 13, 2013 Gdzie znajde liste krajów z prezentem w postaci flagi. ? Quote Link to comment
toczygroszek Posted December 13, 2013 Share Posted December 13, 2013 Gdzie znajde liste krajów z prezentem w postaci flagi. ? http://support.Groundspeak.com/index.php?pg=kb.page&id=436 Quote Link to comment
+_Teodor_ Posted December 13, 2013 Author Share Posted December 13, 2013 Poza europą to niewele państw jest na liście. W przyszłości państwa będą dodane ? Quote Link to comment
+Scout_RB Posted December 13, 2013 Share Posted December 13, 2013 (edited) Jesli pytasz o project-gc to jest aktualizowany co tydzien (jeslin nie wspomagasz projektu finansowo). Jak to??? Nie wiedziałem o tym! Znalazłem natomiast to na stronie project-gc: "Again, donations will not grant you access to anything extra" Z z drugiej strony pisze: Maybe you colul consider paying for a membership that removes ads and gives you a lot more instead... O co z tym wszystkim chodzi? Edited December 13, 2013 by Scout_RB Quote Link to comment
+dadoskawina Posted December 13, 2013 Share Posted December 13, 2013 (edited) Jesli pytasz o project-gc to jest aktualizowany co tydzien (jeslin nie wspomagasz projektu finansowo). Jak to??? Nie wiedziałem o tym! Znalazłem natomiast to na stronie project-gc: "Again, donations will not grant you access to anything extra" Z z drugiej strony pisze: Maybe you colul consider paying for a membership that removes ads and gives you a lot more instead... O co z tym wszystkim chodzi? To pierwsze jest nieaktualne i pewnie zapomnieli poprawić. To, że po zebraniu odpowiednio dużej liczby użytkowników zaczną rozwijać funkcje premium było jasne od zawsze i nie powinno nikogo dziwić. Trochę smutne, że zmniejszyli częstość aktualizacji informacji w profilu, ale trudno. Póki co, dotychczasowe funkcjonalności dostępne dla wszystkich pozostają. Ale nowe będą udostępniane tylko dla premium. Edited December 13, 2013 by dadoskawina Quote Link to comment
+Stryker Posted December 13, 2013 Share Posted December 13, 2013 Wie ktoś może wg jakiego klucza dobierane są kraje, które "mają" souvenira? To, że są niemieckie Hansestädte a nie ma żadnego z innych państw to akurat mogę zrozumieć, ale jest sobie np. taka Bułgaria (nieco ponad 1k keszy) a nie ma Włoch. Jest Holandia i Luksemburg, nie ma Belgii. Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted December 13, 2013 Share Posted December 13, 2013 Wie ktoś może wg jakiego klucza dobierane są kraje, które "mają" souvenira? To, że są niemieckie Hansestädte a nie ma żadnego z innych państw to akurat mogę zrozumieć, ale jest sobie np. taka Bułgaria (nieco ponad 1k keszy) a nie ma Włoch. Jest Holandia i Luksemburg, nie ma Belgii. Może ktoś nie wymyślił i nie narysował???? Bo to chyba od ludności pochodzi, nie z centrali....? Quote Link to comment
+ru.beus Posted December 13, 2013 Share Posted December 13, 2013 Wg. widzimisie kogoś z centrali.... Poza tym na liście jest byk - Nowa Południowa Wali (New South Wales) została zaliczona do krajów Europejskich Quote Link to comment
+wantsky Posted December 13, 2013 Share Posted December 13, 2013 Wg. widzimisie kogoś z centrali.... No tak tak, usiadł jeden z drugim i ustalili, że Nowa Południowa Walia ma mieć souvenira, a Włochy nie. Rubi, naprawdę w to wierzysz? Quote Link to comment
+Plomba Posted December 13, 2013 Share Posted December 13, 2013 A ja bym chciał mieć herby polskich województw, bo niby dlaczego Bawaria albo Saksonia ma mieć lepiej, eh? Quote Link to comment
+Spider Posted December 13, 2013 Share Posted December 13, 2013 (edited) Niestety raczej się nie doczekasz bo z tego co wiem "produkcja" suwenirów została wstrzymana, w każdym razie tych dotyczących terytoriów. Kraje, które dostały suwenira zawdzięczają to temu, że kiedyś było głosowanie. Wtedy to m.in. dużo Czechów zagłosowało również na Polskę i dzięki temu mamy swojego suwenira. Edited December 13, 2013 by Spider Quote Link to comment
+Thathanka Posted December 13, 2013 Share Posted December 13, 2013 Jest jednak jeszcze kilka obrazków juz gotowych, czkejacych na dodanie i moze kiedys, przy jakiejs okazji zostanie to zrobione: Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted December 13, 2013 Share Posted December 13, 2013 Jest jednak jeszcze kilka obrazków juz gotowych, czkejacych na dodanie i moze kiedys, przy jakiejs okazji zostanie to zrobione: piekne, na co oni czekają! Niektóre( Słowacja ,Finlandia, dania to inne wersje istniejących, ale te inne calkiem niezłe są, szkoda, Lonely Wolf miałby całkiem niezłą geo- klate z jego amerykańskimi zbiorami... Quote Link to comment
+Murazor Posted December 14, 2013 Share Posted December 14, 2013 Ponoć do luftu sobie zbudowali system przyznawania suwenirków i zapycha im się serwer na tych "obszarowych". Dlatego wstrzymali się z nimi a okolicznościowe mogą dawać bez przeszkód. Quote Link to comment
+_Teodor_ Posted December 14, 2013 Author Share Posted December 14, 2013 Czyli nie ma co liczyć na aktualizacje prezencików a szkoda. Quote Link to comment
hanysek81 Posted December 14, 2013 Share Posted December 14, 2013 Czyli nie ma co liczyć na aktualizacje prezencików a szkoda. Jak będziesz jutro w Pradze na Mega Evencie, to na 100% dostaniesz nowego suwenira Quote Link to comment
+_Teodor_ Posted December 15, 2013 Author Share Posted December 15, 2013 @hanysek81 tak się akurat składa że 7tyś km nie przeskoczę w jeden dzień Quote Link to comment
hanysek81 Posted December 15, 2013 Share Posted December 15, 2013 @hanysek81 tak się akurat składa że 7tyś km nie przeskoczę w jeden dzień Nie patrzyłem w statystyki gdzie keszujesz, napisałem tylko o tym co jest pewne. Szkoda, że nie wiedziałem gdzie jedziesz, bo dałbym Ci na drogę jakieś przedmioty. Quote Link to comment
Recommended Posts