Jump to content

Nieuw type cache (flash-mob-isch)


GEO-BREIN
Followers 2

Recommended Posts

Onlangs is mijn oog gevallen op een nieuw type geocache. Het is gemaakt door dezelfde ontwikkelaar als de Intercache.

 

Het gaat als volgt:

 

Op de listing staat het coördinaat waar je naar toe moet. Aldaar aangekomen, open je op je smartphone: http://www.chilehead.us/mob . Je moet binnen een bepaalde straal van het coördinaat staan om gegevens te kunnen invoeren op je telefoon. Er opent dan een scherm die je verder navigeert naar de juiste locatie. Op het moment dat je op de juiste locatie aankomt verschijnt er een soort teller. Wanneer de teller voldoende personen telt, zal het coördinaat van de uiteindelijke cache verschijnen. Je moet dit coördinaat snel opschrijven, want wanneer er weer mensen weggaan, zal het coördinaat ook weer verdwijnen.

 

De CO bepaalt hoeveel personen er minimaal nodig zijn om het coordinaat te tonen. Dit type cache lijkt een beetje op de flash mob constructie waarbij het de bedoeling is dat er meerdere geocachers voor een korte periode bij elkaar komen. Een voorbeeld van zo'n cache is: http://www.geocaching.co...TG_not-quite-a-flash-mob

Link to comment

Als we voldoende mensen (lees: internetverbindingen) bij elkaar kunnen krijgen, gaan we zaterdag de eerste geo mob in nederland doen. Hij ligt in Steenwijk (Noord-Nederland). Het probleem is dat we met 10!! verbindingen tegelijk binnen 1,5 meter van het coord moeten zijn. Nog een probleempje: het opgegeven coord ligt middenin een riante vijver....... . creatief benaderen zal wel de enige oplossing zijn......... . Wordt vervolgd! Zijn er al meer mensen met geo mob ervaring??

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Followers 2
×
×
  • Create New...