Jump to content

Event niet door de review, alles voor niets!


molletje83
Followers 2

Recommended Posts

Nou,

 

We kregen een flinke tijd terug het verzoek of we het leuk zouden vinden om een Event te organiseren in het kader van Duiven 200 jaar in combinatie met een nieuw Wandelpad.

 

Dit zou voorzien worden van Subsidie vanuit de Gemeente en er was hier al 200 euro budget voor.

 

Er is een Dag gekozen en samen met de ontwikkelaars van het nieuwe wandel pad zijn we begonnen met de voorbereidingen van een GeoCache event.

 

Het betreft dus een GEOCACHE event !!!!

 

Schijnbaar is ergens in onze communicatie de indruk gewerkt dat het EVENT tegelijk met een ander EVENT gehouden wordt... dit is dus niet zo...

 

Gezien de stemming en de tegenslag die wij met de andere organisatoren nu hebben na aanleiding van de review en de Appeal zullen we de stekker er uit moeten trekken, er is dus dankzij dit besluit een volledig GEOCACHE event met zeker 10 nieuwe caches door iedereen hun neus geboord!

 

Wat nu rest is een leegte op die dag, enkele caches die gereed zijn en veel teleurstelling en frustratie om alle tijd die we er al in hebben zitten!

 

 

De lol als Event organisators gaat er zo snel vanaf!

 

Groetjes,

 

Team Molletje83

Duiven, Gelderland, Nederland

Edited by molletje83
Link to comment

Ik begrijp jullie teleurstelling. Misschien dat de reviewers de veilige kant kiezen. De schij kan gewekt worden dat het hier gaat om een event binnen een event. Maar..................Dan vraag ik mij wel af hoe het mogelijk is dat er events zijn tijdens de Landmacht- en Marinedagen. Daar is het duidelijk dat deze event binnen een event vallen. Voorheen was het ook zo dat caches niet op of in de nabijheid van een militaire installatie mochten liggen. Die regel blijkt echter met sille trom te zijn verdwenen.

Link to comment

Ik begrijp jullie teleurstelling helemaal en vind het ook logisch dat de reactie van appeals alle energie en motivatie wegneemt. Maar ik vind het ook jammer dat jullie definitief opgegeven hebben.

 

Dat de reviewers hierop reageren dat zij dit niet mogen publiceren begrijp ik ook. Door de zin "Wij zijn gevraagd om tegelijk met de presentatie van een nieuwe wandelroute door zo!Diva hier diverse geocache activiteiten aan te verbinden." is het duidelijk dat het event er is en dat de geocache activiteiten eraan verbonden worden. En ook de zin "Omdat dit event mede mogelijk gemaakt wordt door de gemeente Duiven..." wekt de suggestie dat het geocache event slechts onderdeel is van...

 

Nu is het natuurlijk in de praktijk niet echt verbonden, jullie gebruiken de gelegenheid alleen als aanleiding om een geocache event te organiseren (daar ga ik dan even van uit, want er zal toch niet in een programma van zoDiva staan vermeld dat er geocaching is etc.?).

 

Maar goed, de reviewers zijn gebonden aan de regels, en gezien de huidige omschrijving mogen zij het niet publiceren. En dus zou je dan bij appeals moeten uitleggen hoe het precies zit. En in die uitleg zou dan duidelijk moeten staan dat door de formulering de indruk is gewekt is dat het event en het geocachen gekoppeld zijn, terwijl dat niet echt het geval is. Natuurlijk vindt de opening van het pad gewoon plaats, maar dat is na 10 minuten afgerond, dan is het event wat niet van jullie is voorbij. Ingewikkeld om uit te leggen, mede door de taal- en cultuurbarrière.

 

Het probleem is echter, zo is ook mijn ervaring, dat appeals niet eens de moeite neemt om de uitleg die je aanlevert ook echt te lezen, hoeveel moeite je er ook voor doet. Dat is niet alleen frustrerend maar ook echt jammer. Er wordt zo (door appeals) zelf de suggestie gewekt dat je iets wil wat de reviewers niet willen, alsof je klaagt over de reviewers. En dat is helemaal niet zo, de mening van de reviewers doet er ook helemaal niet toe doet, zij moeten immers slechts de regels volgen en je zoekt nu een oplossing voor de ontstane situatie, maar daar kijkt appeals helaas niet naar. En dan kan het vaak heen en weer moeten om het alsnog voor elkaar te krijgen. Energie die iedereen beter in iets anders had kunnen stoppen.

 

Persoonlijk zou ik nu niet alle energie en enthousiasme die er al in is gestoken teniet laten gaan. Slik even de teleurstelling van de reactie (of eigenlijk gebrek aan reactie) van appeals weg en zoek naar een oplossing waarbij je niet via appeals iets hoeft te regelen. De reviewers zijn echt niet van slechte wil, ze zijn slechts gebonden aan regels en probeer dus een oplossing te vinden waarbij je binnen die regels blijft. Kijk bijvoorbeeld of je het event wel gepubliceerd kunt krijgen als je alle verwijzingen naar andere activiteiten verwijderd.

 

Breng enthousiast dat er ter gelegenheid van Duiven 200 jaar een nieuw wandelpad is ontwikkeld waardoor jullie nieuwe geocaches kunnen publiceren op mooie plekjes in Duiven en dat gaan jullie doen tijdens een gezellig geocache event op 13 oktober. En natuurlijk wordt het event op die datum gehouden omdat het International Earthcache Day 2013 is!

 

Ik hoop dat jullie de organisatie toch weer op kunnen pakken en wens jullie dan heel veel succes en een mooie dag!

Link to comment

Nu is het natuurlijk in de praktijk niet echt verbonden, jullie gebruiken de gelegenheid alleen als aanleiding om een geocache event te organiseren (daar ga ik dan even van uit, want er zal toch niet in een programma van zoDiva staan vermeld dat er geocaching is etc.?).

 

De aanleiding is het openen van het Duiven Pad, het GEOCACHE event wordt wel degelijk samen met en door Zo!Diva georganiseerd en door hun en is ook zo benoemd voor de subsidie!!!!

 

We zullen vanavond een besluit moeten nemen of we ons zelf terug trekken of toch nog een door start maken en dan is het aan de organisatie die dan over blijft of ze er nog iets anders van proberen te maken.

Link to comment

Even een reactie om mogelijke misverstanden in onze intentie weg te nemen.

 

Het event krijgt van ons geen poging meer om online te komen. dus daar gaat ons de discussie ook niet om!

 

Ook hebben wij geen probleem met de manier waarop de review heeft plaats gevonden. Wij zijn alleen niet gelukkig met de afhandeling van het appeal, omdat hier (ons inziens) niet naar de inhoud gekeken is.

 

We willen ook zeker niet de reviewer persoonlijk aanvallen of zwart maken.

 

Wel wilden we iedereen informeren over het niet doorgaan van het event en de achterliggende reden. We hebben er niet bij stilgestaan dat we om toestemming hadden moeten vragen om de reviewer notes toe te voegen. Achteraf gezien was dat inderdaad wel zo netjes geweest.

 

Dat we van mening verschillen over dat het wel of geen event in een event is moge duidelijk zijn, maar dit is gewoon een verschil dat wij accepteren.

 

Maar als dit inderdaad een event binnen een event zou zijn begrijpen we niet waarom bijvoorbeeld een heideweek event of landmacht dagen wel mogen. We snappen dat aan publicaties uit het verleden geen rechten ontleend kunnen worden, maar het roept wel vraagtekens op.

 

We hopen met deze toelichting dit wat duidelijker gemaakt te hebben. De PDF met reviewer notes is inmiddels verwijderd. Zoals eerder genoemd was het niet onze bedoeling om de reviewers af te vallen, we respecteren het uiteraard enorm wat ze als BE/NL team doen voor onze hobby.

 

Link to comment

Het is niet voor het een of ander, maar enige vorm van consequentie is er amper te vinden onder de reviewers voor bepaalde zaken.

Begrijp me ook niet verkeerd. Het is ook niet om de reviewers af te breken, maar heel vaak kom je zaken tegen die voor de ene wel kan en voor de ander dan weer niet. Je mag als CO nooit verwijzen naar andere caches, waarmee ze (reviewers en GS) zich ook weer veilig stellen voor eventuele discussies. Op deze manier voel je jezelf soms tekort gedaan. Een goed gevoel geeft het alleszins niet wanneer je iets aanbiedt waar massa's werk is ingekropen.

Dan zwijgen we nog over GS met hun appeals ... dat is een regelrechte "GRAP"!!! Steeds zal je een antwoord krijgen dat is uitgedraaid op het onder hun vleugels nemen van hun "vrijwillige" reviewers. Ze nemen amper of niet de moeite om je listing eens aandachtig door te nemen, laat staan om een volwassen discussie aan te gaan. Dat is jammer.

Ook dit is dus een prachtig voorbeeld van wat een reuze event zou kunnen zijn, maar wordt afgebroken door GS en aanhangers. JAMMER!!!

Link to comment

Beste mensen,

 

Met uitzondering van het neerzetten van een link naar de reviewer notes (een overtreding van de TOU en gelukkig later, met verontschuldigingen, weer verwijderd) is er in dit topic t.n.t. netjes gediscussieerd.

 

Het is bij kwesties m.b.t. beslissingen van de reviewers en appeals over specifieke caches/events echter zo dat de problemen niet worden opgelost op of via het forum.

Daar zijn andere kanalen voor.

 

Hoewel het begrijpelijk is dat men soms teleurgesteld is over zaken en er (algemene) vragen kunnen zijn die men wil stellen aan andere forumgebruikers, wordt een klaagzang of eindeloos gemopper over de gang van zaken niet geaccepteerd.

Dergelijke postjes lossen niets op en voegen ook niets toe.

Zij zijn bovendien al snel in strijd met de forumrichtlijnen 7 en 2. link

 

 

Bij deze het verzoek aan ieder die nog iets wil toevoegen aan dit topic om u te beperken tot een normale discussie.

 

Dank u

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Followers 2
×
×
  • Create New...