Jump to content

Earn More Than 30 Souvenirs in August :)

GeoDarco

Recommended Posts

Posted

Masakra. Jeśli to mają być te "better mistakes" Groundspeaka to ja dziękuję. Piękny sposób na dewaluację suwenirów. Z tego co rozumiem ten tekst zapowiadający całą akcję to trzeba mieć po jednym znalezieniu w każdy dzień, żeby dostać te obrazki. Wszystkie albo żaden.

Posted (edited)

Łowca, Murazor nikt Wam nie każe brać udziału. Odpuśćcie jeden dzień i z głowy problem.

[skasowane przez moderatora]

Ja uważam, że to świetny pomysł, genialny chwyt na takich, którzy mają problem z tym, żeby zmobilizować się do wyjścia z domu. Do tego okraszone fajnym tekstem o sposobach na utrzymanie ciągłości znalezień.

Ja już sobie rozpisałem poszukiwania per day i odliczam do początku akcji.

Edited by nemrodek
personal attack
Posted

Obawiam się, że dewaluacja suwenirów nastąpi niezależnie od tego, czy sobie dzień odpuszczę (czy to ja czy Łowca) czy też nie. A do krytykowania publicznego mam prawo i nikt mi tego nie zabroni, póki robię to merytorycznie a nie ad personam no i kulturalnie...

Tak więc proszę o nietrollowanie w tym wątku.

Posted

A do krytykowania publicznego mam prawo i nikt mi tego nie zabroni

Tak samo jak publicznego bekania, siorbania i dłubania w nosie. Każdy ma do tego pełne prawo. A to, jak będzie odbierany przez innych, to już jest inna kwestia...

Zgadzam się z kuchomikiem. Chcesz - zbierasz, nie chcesz - nie zbierasz. Może dla kogoś będzie to pretekst do wyjścia z domu i poszukania skrytek, zwłaszcza, jeśli przeżywa chwilowy geo-kryzys. Nie wiem, czy wezmę udział w tej zabawie, bo to wymaga dość dużej dyscypliny i odrobinę wolnego czasu, ale na pewno się ucieszę, jeśli komuś uda się uzbierać komplet.

Posted

Zrobiłem sobie mikrosymulację: zakładając, że codziennie będę jeździł po najbliższego nieznalezionego kesza, w pierwsze 10 dni mam do zrobienia ponad 900km (po drogach pewnie z 1200). Nawet jeśli ktoś w międzyczasie kilka keszy założy bliżej, to i tak taki "szpass" będzie mnie 1500zł kosztował (same koszty paliwa). Koszty można obciąć jeżdżąc w nocy i "łapiąc" jednego przed północą a drugiego krótko po, ale odpuszczam i zazdroszczę wszystkim, którzy mają kilkadziesiąt keszy w mniejszym promieniu ;-)

Posted

Stryker, masz rację... w mniej popularnych rejonach naszego kraju może być ciężko. W Warszawie, całe szczęście, jest co robić...

Wydaje się to być całkiem sensowne usprawiedliwienie :)

Posted

Jeśli w danej okolicy jest dwóch chętnych to wystarczy, żeby każdy z nich założył power traila na 31 keszy, a ten drugi znajdował go dzień po dniu.

Posted

No i widzisz, kolejny ciekawy argument ZA taką akcją.

W zabiedzonych rejonach przybędzie po 60 keszy. To jest wynik. Oby nie były to kesze na odwal się.

I po co było to marudzenie i obrzydzanie tematu z góry?

Posted (edited)

A ja sobie myślę, że goście będą sprzedawać GS i chcą sobie nabić ilość wyświetleń - ew. zbadać ile jest zawziętych poszukiwaczy aby oczacować wielkość rynku.

A tak przy okazji dzisiejszy souvernir już zdobyty?

Edited by GeoDarco
Posted (edited)

Zdobyty :) A że mamy ambitny plan mieć 365/365 czyli odznakę za ilość dni pod rząd to może i suweniry uda się zgarnąć :D

Inna sprawa, że można przygotować 30 eventów dzień po dniu :D

Edited by X2_Team
Posted

Ja tam zbieram. Jestem w miare poczatkujacym keszerem i traktuje to jako wyzwanie :) W Lodzi tez byloby dosc trudno, ale na szczescie jestem w rozjazdach wiec jest na luzie - keszy pod dostatkiem. Poniewaz moge to pociagne serie pewnie dalej poki sa kesze i czas :) Keszuje poki moge. Ale moze fajne zamiast 31 suvenirow bylo 1 dla osob ktore zalogowaly co dzien min. 1 kesza :)

Posted

A mi wpadły dwa souveniry z dni kiedy nie keszowałem... tylko logowałem skrzynki z poprzednich dni. Nie wstawiłem poprawnej daty od razu (więc wskoczyła "dzisiejsza"), poprawiłem ją w logach dopiero gdy spostrzegłem swój błąd, ale souveniry zostały.

To co? 2014 Rokiem Geocachingu? ;-P

Posted

Ja mam 31 dni keszowania za sobą, przynajmniej syn miał mobilizację do codziennego wyjścia w teren :)

Dziś o 20:45 oświadczył mi, że jest dzisiaj 31 i nie mamy jeszcze kesza, no to fru do auta i 21:15 mamy to już za sobą ;)

Posted

Ja też mam komplet, ale przyznam szczerze, iż były wieczory kiedy żałowałem rozpoczęcie zbierania tych suwenirów... ;-)

Plus jest taki, że udało się w końcu wyczyścić mapę z keszy w promieniu kilku km od domu. :-)

Posted

U mnie też pełen sukces. Na dodatek wczoraj przypieczętowany 7 FTFami. Nie taka zła statystyka po sierpniu.

A 31/31 było też moim 900, a na dodatek FTFem. Wyjątkowym, bo jednym z najstarszych na świecie. A więcej tutaj:

Posted

Oj Wiesia za dużo byś chciała. Takie rzeczy to tylko jak GS udostępni. Na GC PL nie ma nawet informacji z jakiego kraju pochodzi dany użytkownik, a co dopiero statystyki suwenirów z podziałem na miejsce zamieszania.

Posted

Oj Wiesia za dużo byś chciała. Takie rzeczy to tylko jak GS udostępni. Na GC PL nie ma nawet informacji z jakiego kraju pochodzi dany użytkownik, a co dopiero statystyki suwenirów z podziałem na miejsce zamieszania.

Się pytam tylko :anicute:

Posted

A jeśli chcesz wiedzieć ile osób na terenie Polski znalazło w sierpniu każdego dnia przynajmniej 1 skrytkę to:

2fwt.png

(oczywiście kogoś mogło nie zliczyć bo nie zawsze wszystkie logi się synchronizują)

Posted

(oczywiście kogoś mogło nie zliczyć bo nie zawsze wszystkie logi się synchronizują)

Nie zliczyło też kogoś, kto przynajmniej jednego dnia znalazł skrytkę za granicą, a nie w Polsce.

Merci, piknie, rudzielca nie ma, a dzielnie zbierała, ale chyba się nie zsynchronizowała jeszcze...!

Posted

Nie zliczyło też kogoś, kto przynajmniej jednego dnia znalazł skrytkę za granicą, a nie w Polsce.

Merci, piknie, rudzielca nie ma, a dzielnie zbierała, ale chyba się nie zsynchronizowała jeszcze...!

bo Rudzielec była kilka dni na Słowacji, ale zobacz tu:

http://project-gc.com/TopFinders/topstreak/?profile_name=&profile_country=Poland&submit=Filter&submitbutton=Filter

jest na początku drugiej strony...33 dni

Posted

... z atrybutem "Wheelchair accessible" :laughing:

Tak. I z "Public restrooms nearby" ;)

Śmichy - chichy, w sobotę kilkugwiazdkowy event Abdula! O!

A w piatek układanie wież na wiezy Soolasha. A co!

Posted

A jeśli chcesz wiedzieć ile osób na terenie Polski znalazło w sierpniu każdego dnia przynajmniej 1 skrytkę to:

2fwt.png

Mnie nie zliczylo bo mam seryjke seryjke 49 dni i kesze poza Polska :)

Posted

Cóż, nas też nie ma, co jest dziwne bo wszystkie skrzynki mamy w Polsce :)

Nie dziwię sie " skrzynki" nie istnieją na naszym serwisie, tylko skrytki lub jak kto woli " cache" :rolleyes::)

A poza tym, co tam sie martwic, ważne ,że wszystkie souveniry- plakietki macie w profilu!

Posted

Na północy skrytki, na południu skrzynki a w Lublinie skrzytki :D Nie martwimy się, ale jak już ktoś narzeka to się przyłączamy :D Swoją drogą na naszych twarzach zagościł szeroki uśmiech gdy zobaczyliśmy Twój wpis w "cashe'u" w Taize :D Ale to już prywata :D

Posted

Swoją drogą na naszych twarzach zagościł szeroki uśmiech gdy zobaczyliśmy Twój wpis w "cashe'u" w Taize :D Ale to już prywata :D

Świat jest mały...

swietna jest ta ściezka rowerowa od Chalon do Macon, z " buclami" po drodze, Ludzie sadzą tam małe power traile, takie po 6- 8 skrytek

z bonusem. W jednej miałam nawet FTFa :)