Jump to content

Een brief van de burgemeester...


irisisleuk
Followers 1

Recommended Posts

Afgelopen maand waren we op vakantie in de Verenigde Staten. We reden langs de oostkust, van Washington D.C. naar Miami, met onderweg de nodige stops en overnachtingen. We bezochten net als andere toeristen diverse historische plaatsen, deden de gebruikelijke sightseeing en vonden af en toe een cache. Maar tijdens onze vakanties proberen we ook altijd wat tijd in te plannen voor het ondernemen van activiteiten waar de gemiddelde toerist niet zo snel aan toekomt.

Deze keer was dat een bezoek aan de stad Jacksonville, in het noorden van de staat Florida.

 

In onze reisgids stond niet veel over de stad, maar wij hadden op dit forum wel gelezen over de JaxParks Challenge. Voor deze challenge is de stad verdeeld in 6 districten en in ieder district ga je minimaal 4 parken bezoeken. In ieder park moet je dan een cache met codewoord vinden om de challenge te voltooien.

 

Nu is Jacksonville de grootste stad van Florida, dus we reden aardig wat af om de verschillende parken te bezoeken. Maar we werden daardoor ook getrakteerd op een grote verscheidenheid aan parken: van natuur- en strandparken aan zee, tot sport- en historische parken in het westen. Met als middelpunt natuurlijk het stadscentrum met zijn wolkenkrabbers, maar ook bijzondere locaties zoals de Friendship Fountain, ooit de grootste fontein ter wereld.

 

We hebben 27 parken bezocht doordat in 3 parken de cache verdwenen bleek te zijn, maar uiteindelijk werden wel de benodigde 24 codewoorden in de, veelal traditional, caches gevonden. Geocaches zijn in deze parken zelden moeilijk verstopt en ook qua loopafstand heel geschikt voor kinderen (en de gemiddelde Amerikaan ;) ). Je hebt dus echt alle tijd om rond te lopen en de omgeving te verkennen.

 

Nadat we alles gevonden hadden stuurden we een mailtje met alle codewoorden naar de organisator. We kregen vrijwel direct een mailtje terug met felicitaties en de mededeling dat helaas de JaxParks coins al vergeven waren. De eerste 100 cachers kregen namelijk een speciale geocoin en volgens de laatste informatie op de website zouden er nog zijn, maar dit bleek niet up-to-date.

 

Geen coin is natuurlijk jammer, maar ach, wij hadden ons prima vermaakt door nu eens een Amerikaanse stad op een hele andere manier te verkennen, door gewoon die parken te bezoeken waar de inwoners zelf ook hun vrije tijd besteden.

Maar een dag later kwam er weer een mail: hij had ons verhaal verteld aan het management. De directeur was zo onder de indruk dat cachers uit Nederland dit gedaan hadden, dat ze haar eigen coin aan ons wilde geven, zodat we een mooi souvenir aan ons bezoek aan Jacksonville hadden. Hij wist niet of deze trackable was etc., maar over enkele weken zou de coin opgestuurd worden. Dat was nog eens leuk nieuws!

 

Een aantal weken later kwamen we thuis en ontvingen nog een mail, het was iets vertraagd, maar de coin kwam nu echt onze kant op. En inderdaad, deze week kwam er bijzondere post… van de burgemeester van Jacksonville, wat een verrassing!

 

Geen idee wat we nu leuker vinden: de mooie coin of de mooie brief (zie link naar coin pagina), maar bijzonder is het zeker.

 

We vonden dit toch weer zo’n bijzondere cache ervaring, dat we het hier graag met jullie wilden delen. Wellicht dat er nog meer cachers zijn met vakantieplannen richting Florida? De nieuwe JaxParks Challenge 2013 gaat binnenkort van start…

 

Maar wellicht heeft iemand anders nog wel meer bijzondere verhalen of leuke tips voor aparte cache activiteiten in het buitenland, dan lezen we dat hier ook heel graag. Als tenslotte iemand anders deze specifieke challenge niet genoemd had op het forum, hadden wij er ook niet van geweten.

 

Nog wat foto-collages om een beeld te geven van wat we zoal hebben gezien in Jacksonville:

 

ffa833b1-2884-4b6d-afea-effd051edb3f.jpg

 

2bbaeb38-36ba-463a-afdd-bb1e57afc456.jpg

 

149d59f0-90c3-4c2c-b434-ee80a6aa8db4.jpg

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Followers 1
×
×
  • Create New...