+Wiesia.K Posted April 7, 2013 Share Posted April 7, 2013 Mam mapy topograficzne wbite na kartę micro SD, bo nie mieściły się w głównym menu. Po podłączeniu do komputera widzę 2 dyski- Garmina i kartę. Kilka dni temu mój Garmin zaczął lekko świrować i pokazywał tylko skrytki dookoła ,ale żadnej mapy, ani topo, ani zwykłej europejskiej. Próbowałam różnych ustawień, nic... W końcu zresetowałam sprzęt do ustawień fabrycznych, i nadal nie mogę używąc mapy z karty... Czy ktoś ma jakis pomysł jak to naprawić?? Quote Link to comment
+Spider Posted April 7, 2013 Share Posted April 7, 2013 Jaki Garmin? Jakie masz pliki w katalogu "Garmin" na karcie pamięci? Czy w ustawieniach masz włączoną jakąś mapę? Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted April 7, 2013 Author Share Posted April 7, 2013 Jaki Garmin? MONTANA 650 Jakie masz pliki w katalogu "Garmin" na karcie pamięci? Tylko topo FR Czy w ustawieniach masz włączoną jakąś mapę? tak , CN Europe NT dzieki za szybka reakcję! Quote Link to comment
+Spider Posted April 8, 2013 Share Posted April 8, 2013 (edited) Czyli CN Europe masz w urządzeniu w katalogu Garmin, a nie na karcie mikro SD? Czy masz jeszcze jakieś inne mapy (oprócz bazowej)? Zrób tak: 1. Zrób kopię na komputerze wszystkich plików z Montany (Uwaga! W montanie mogą być ukryte pliki i katalogi, dlatego należy zmienić opcję wyświetlania ukrytych folderów w windowsie). 2. Wyciągnij z urządzenia kartę pamięci 3. Podłącz do komputera i usuń mapę CN Europe z urządzenia. Będzie to plik IMG w katalogu Garmin o rozmiarze większym niż 2 GB - najprawdopodobniej o nazwie gmapsupp.img. Usuń również inne mapy, jeśli posiadasz. Zakładam, że masz jego kopię zrobioną w pkt. 1. Nie usuwaj mapy bazowej oraz mapy stref czasowych (odpowiednio pliki gmapbmap.img i gmaptz.img). 4. Zrób restart urządzenia. 5. Uruchom Garmina. Wyłącz. Wgraj mapę (tylko CN Europe). Uruchom. Sprawdź czy mapa się pokazuje. 6. Jeśli tak, to wyłącz urządzenie, włóż kartę pamięci i sprawdź czy działa również z kartą. Edited April 8, 2013 by Spider Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted April 8, 2013 Author Share Posted April 8, 2013 Czyli CN Europe masz w urządzeniu w katalogu Garmin, a nie na karcie mikro SD? Czy masz jeszcze jakieś inne mapy (oprócz bazowej)? Zrób tak: OK, wielkie dzięki. Spróbuje, choc nie wiem jak to zrobic w moim systemie operacyjnym( Mountain Lion)... To jest bardziej denerwujące niż uniemozliwiajace funkcjonowanie, poczekam do weekendu i dam znać, nawał roboty, uhhh... Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted April 22, 2013 Author Share Posted April 22, 2013 Dzięki Spiderku i ci wszyscy , którzy napisali na priva.... wszystko działa, a od szefa - geocachera dostałam w prezencie 4 mapy topograficzne Francji- każda na jeden z rejonów... super dokładne, pro- topo czy jakos tak... Quote Link to comment
Recommended Posts