Jump to content

Odlazak u geocaching


Matko&Maja

Recommended Posts

Maja i ja volimo o svemu pisati i izvijestiti druge. Za to nam je dosada služio naš facebook profil. Međutim veličina stranice A4 kada pišemo tekst nas ograničava. Rješenje je bilo prebaciti se na web i pisati o onome o čemu volimo - općenito o geocachingu, ali i našim avanturama. Jedna takva avantura zbila se 16. veljače 2013. sa Zagyem u Mađarskoj. Više o tome pročitajte i pogledajte na https://sites.google.com/site/geocachehr/home/izleti/madarska-16-02-2013

Ovo nije naša promocija. Kao što smo rekli volimo pisati i pokazati kako nam je bilo.

Nadalje ovaj topic je da i vi malo pišete o svemu, bilo da se radi o eventu, bilo o vašem geocache hunt-u ili slično. I mi volimo čuti o tuđim avanturama, a geocacheri imaju jedne od najboljih :)

Link to comment

Skužili smo za linkove i skroz popravljamo međutim dropbox izgleda funkcionira da dijeli cijeli album, ali pojedinačnu sliku ne. Tražim neki free online storage da stavim slike gore tj. da nema onaj https početak u web nazivu stranice. Do tada postoji opcija uploada slika na našu stranicu koje nam onda kradu vrijednih 100 Mb prostora.

Link to comment

> dropbox izgleda funkcionira da dijeli cijeli album, ali pojedinačnu sliku ne.

 

Ne bih rekao. Meni se cini da je bas obrnuto, jer u "How to use public folder.txt" fileu u Dropbox-u pise:

 

The Public folder lets you easily share single files in your Dropbox. Any file you put in this folder gets its own Internet link that you can share with others -- even non-Dropbox users!

 

Step 1: Drop a file into the Public folder.

Step 2: Right-click this file, then choose Dropbox > Copy Public Link. This copies an Internet link to your file that you can paste anywhere: emails, instant messages, blogs, etc.

That's it! To share your file, just send the link to a friend.

 

P.S. You can only link to actual files within your Public folder, not to folders. For help with sharing files visit

 

Ja sam recimo linkao sliku iz mog "Black & White: The Revenge" cache-a (koja je moving gif, znaci geocaching ga ne podrzava) preko Drop Box-a.

 

http://dl.dropbox.com/u/47204669/Geocaches/BlackWhiteFinal.gif

 

Npr, slika od knjiznice vam se vidi dobro, dok prijasnje slike ne. Ako usporedite link knjiznice i ostalih, vidjet cete da su totalno razliciti, pa je tu i problem.

Link to comment

Arizona prvo što sam napravio kad sam se registrirao za dropbox je to da sam obrisao taj txt help file :) Napravio sam očitu pogrešku odmah u startu, a to je da je mapa slika bila u još jednoj mapi. U pravilima piše da tako neće radit :) Naravno to sad znam :) Kako sam skužio mapa kad je stavljena na share svi mogu skiniti tu mapu, ali ako treba pojedina slika na svaku se još u toj mapi mora staviti share link. I zasad sve to tako zakomplicirano radi. Osvježavam stranicu u svim internet preglednicima bez da sam ulogiran na dropbox i u svima su slike i linkovi valjani. Valjd se neće raspast sve do jutra :)

A Heroju ulice kažem da će mi tu svoju avanturu jednom uživo prepričati čisto da vidim jesam li sve shvatio :)

Link to comment

Jučer smo Maja, Zagy i ja "poharali" cacheve po Baji u Mađarskoj :) Upoznali smo i jednog geocachera Balasz. Osobno mu ne znam ispravno ime izgovoriti (uključujući i naglasak), ali čovjek nam je pravio društvo i pomogao u lovu na njegove cacheve :) Tekst i slike kako nam je bilo će biti objavljeni na našoj web stranici kroz par dana dok okrupnimo slike.

Link to comment

Evo da vas pozdravim iz Slovačke.

Brat i ja smo dosad našli oko 40 cacheva i planiramo još dvadesetak. Iako bi mogli i puno više, ali nije nam cilj samo geocaching, nego i posjet rodbini. A ovdje ima jako puno cacheva što nezanimljivih pa do onih jako dobrih.

Brat će prijeći čarobnu granicu od 200 cacheva što je mali jubilej.

Pozdrav iz Bratislave!

Link to comment
Iako je bilo više brda okolo, odlučio sam se za lakši uspon te išao na brdo visoko 792 metra. Još jedan razlog zašto sam išao tamo je to da je tamo bio geocache

Mislim da si pobrkao prioritete :D:D:D

CCC... Nećemo biti cicije. Naravno da mi je prioritet bio geocaching, ali je tekst napisan na planinarskom blogu pa je prilagođen tome. :rolleyes:

Link to comment

Na našoj web stranici smo napisali tekst o izletu u Slavonski Brod sa Zagy-em. Koga zanima može pročitati ovdje.

Odličan tekst! B)

Sa zadovoljstvom mogu reći da su svi cachevi već ftf-ani :)

 

Hvala Zagy! Evo pripremamo i tekst i slike iz Voćina i Slatine pa će i to u dogledno vrijeme biti objavljeno. A pratili smo malo te cacheve i vidjeli da su već pronađeni :)

Link to comment

Ja bi sad u subotu ili nedjelju konačno u Krško na jedan žešći geocaching. Cijelu zimu predlažem (još od kad je bilo toplo), pa svi kilavi, te djeca, te kiša, te prehlada, te hladno, te svadba, te bole leđa itd itd...

 

Evo gledam vrijeme, subota je malo oblačno, a nedjelja kaže 40% šanse za kišu. Doduše još je rano, ali po ovome za sada više igra subota.

 

Spomenuh li da sam u dugim zimskim mjesecima riješio 15-ak misterija... :-)

 

Imam 4 mjesta u autu, benzin se dijeli. Well?

Link to comment

Ja bi sad u subotu ili nedjelju konačno u Krško na jedan žešći geocaching. Cijelu zimu predlažem (još od kad je bilo toplo), pa svi kilavi, te djeca, te kiša, te prehlada, te hladno, te svadba, te bole leđa itd itd...

 

Evo gledam vrijeme, subota je malo oblačno, a nedjelja kaže 40% šanse za kišu. Doduše još je rano, ali po ovome za sada više igra subota.

 

Spomenuh li da sam u dugim zimskim mjesecima riješio 15-ak misterija... :-)

 

Imam 4 mjesta u autu, benzin se dijeli. Well?

 

I'm in - za subotu! žena dala blagoslov :) a danas sam se čuo sa Sovom i on se našiljio ovu subotu, al treba vidjet što sa djecom. Nekidan sam se čuo i sa nwayom, mislim da bi i on bio za. Ako planiraš nešto s užetom skidati - GC49N0A, javi da ponesem opremu ;)

p.s. ovo mi je full interesantno GC4RZ3G :)

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...