+Spider Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 Poszukuję zdjęć skrytek: - Zdjęcia skrytek (najlepiej bogatej zawartości) - coś w tym stylu: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d7/Classic_Geocache.jpg - Zdjęcia geocacherów przy skrytce, zarówno dorosłych jak i dzieci - Zdjęcia ciekawych skrytek (Cool Cache Containers) Warunki jakie muszą spełniać zdjęcia: - dobrej jakości zdjęcie (odpadają zdjęcia z komórek, nieostre, przy słabym świetle itp) - zdjęcie o orientacji poziomej, szerokość minimum 1600px - autorem zdjęcia musi być ktoś z Was, ewentualnie autor musi wyrazić zgodę na bezpłatne, niekomercyjne wykorzystanie zdjęcia - nie interesują mnie zdjęcia na których widnieje logo Opencaching (na logbooku, pojemniku, itp) Jeśli ktoś z Was posiada takie zdjęcia i chciałby się podzielić to proszę o kontakt na priv (poprzez profil GC) - podam wtedy szczegóły związane z wykorzystaniem zdjęć.
zywcu Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 Coś takiego spełnia kryteria? Funkcjonowała jako GC9AWZ - niestety zaginęła i nie wiem czy uda mi się ją szybko reaktywować Jeśli nie do jakiejś "zaangażowanej propagandy", chętnie zdjęć użyczę
+KRON family Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 Polska jest warunek? Mam wiele zdjęć, ale większość z Czech.
+Spider Posted February 1, 2013 Author Posted February 1, 2013 Jeśli nie do jakiejś "zaangażowanej propagandy" Jak najbardziej jakiejś "zaangażowanej propagandy" więc twoje zdjęcia się nie przydadzą.
+Wiesia.K Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 Coś takiego spełnia kryteria? Funkcjonowała jako GC9AWZ - niestety zaginęła i nie wiem czy uda mi się ją szybko reaktywować fajny pojemniczek i jaki pracochłonny! szkoda ,że zaginał!
zywcu Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 fajny pojemniczek i jaki pracochłonny! szkoda ,że zaginał! Na wiosnę chyba wróci (jak recenzent pozwoli...), nowy kesz w stanie pojemnikowo-betonowym już gotowy
zywcu Posted February 1, 2013 Posted February 1, 2013 Jeśli nie do jakiejś "zaangażowanej propagandy" Jak najbardziej jakiejś "zaangażowanej propagandy" więc twoje zdjęcia się nie przydadzą. To faktycznie, moich proszę nie używać. Szkoda, że jaśniej nie piszesz czemu to ma służyć. Mam nadzieję, że ta deklaracja nie zniweczy Twojego przedsięwzięcia.
+Spider Posted February 2, 2013 Author Posted February 2, 2013 Żywcu, wrzuć na luz. Ja po prostu nie potrzebuję Twoich zdjęć, niezależnie od tego jak doskonałe one są...
+Stryker Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 może dopisz w warunkach w pierwszym poście czyich zdjęć nie potrzebujesz. #justsayin
+miklobit Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 - Zdjęcia ciekawych skrytek (Cool Cache Containers) Może jednak napisz (tutaj) jak bardzo publiczne i szerokie ma być wykorzystanie tych fotek (np czy będą wisiec gdzieś w necie, czy tylko w druku), bo ujawnianie wyglądu ciekawych pojemników zwykle nie lezy w intencji autorów takowych.
+Spider Posted February 2, 2013 Author Posted February 2, 2013 @StrykerPL, nie potrzebuję zdjęć od fanatyków OC (Ciebie to również dotyczy). @miklobit, przeczytaj jeszcze raz ostatnie zdanie z mojego pierwszego posta, a stwierdzisz że Twój post był zbędny...
+Stryker Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 gdzieś jest taka lista fanatyków? jakieś getto byśmy sobie stworzyli ;-) wiem, wiem - fotki z OC wykorzystywane są bez pytania, prawda wantsky ? nawet hostować nie trzeba;-)
+miklobit Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 wiem, wiem - fotki z OC wykorzystywane są bez pytania, prawda wantsky ? nawet hostować nie trzeba;-) Nie potrzeba żadnego pytania, żeby zdjęcia z OC wykorzystywać, ale zgodnie z licencją (CC-BY) nalezy je opatrzyć stosowną informacją kto jest autorem i skąd zostały pobrane. Tylko tyle...
+wantsky Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 (edited) gdzieś jest taka lista fanatyków? jakieś getto byśmy sobie stworzyli ;-) wiem, wiem - fotki z OC wykorzystywane są bez pytania, prawda wantsky ? nawet hostować nie trzeba;-) Mój błąd, przyznaję, nie napisałem źródła. Widzę, że ktoś za mnie już poprawił. W temacie chciałbym dodać, że bardzo proszę o spokój. Nie rozumiem dlaczego niektórzy z Was - ci sami, którzy lubią nas jako wyimaginowaną "korporację" opluwać - dziwią się, że Spider nie chce Waszych zdjęć. Obudźcie się, odwilż przyszła. Edited February 2, 2013 by wantsky
+Spider Posted February 2, 2013 Author Posted February 2, 2013 gdzieś jest taka lista fanatyków? jakieś getto byśmy sobie stworzyli ;-) Parzcież już stworzyliście - lokalny serwis
+wantsky Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 gdzieś jest taka lista fanatyków? jakieś getto byśmy sobie stworzyli ;-) Parzcież już stworzyliście - lokalny serwis Spider, nie idźmy w tym kierunku, nie ma sensu. Tu jest internet, tu się nie dogadamy.
nemrodek Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 (edited) zamykam Edited February 2, 2013 by nemrodek
Recommended Posts