+wantsky Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 Czy spotkaliście kiedykolwiek osobę niepełnosprawną, która szuka skrytek? Niekoniecznie w Polsce. Byłbym wdzięczny za kontakt do takiej osoby. Quote
+ronija Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 (edited) A czego od takiej osoby oczekujesz ? I mały EDIT do powyższego: o jakiego rodzaju niepełnosprawności myślisz ? Jest ich wiele Edited December 19, 2012 by ronija Quote
+wantsky Posted December 19, 2012 Author Posted December 19, 2012 A czego od takiej osoby oczekujesz ? I mały EDIT do powyższego: o jakiego rodzaju niepełnosprawności myślisz ? Jest ich wiele W zasadzie rodzaj niepełnosprawności nie ma znaczenia, dopóki jego stopień będzie znaczny. Wiem, trochę głupio brzmią takie wymagania, ale dziś pytanie - dziś odpowiedź. Czego oczekuję? Odpowiedzenia na kilka pytań dotyczących poszukiwania skrytek, kryteriów wybierania skrytek do znalezienia, barier w samych poszukiwaniu i sposobów na ich przezwyciężenie. Quote
+ronija Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 (edited) W zasadzie rodzaj niepełnosprawności nie ma znaczenia, dopóki jego stopień będzie znaczny. Wiem, trochę głupio brzmią takie wymagania, ale dziś pytanie - dziś odpowiedź. Czego oczekuję? Odpowiedzenia na kilka pytań dotyczących poszukiwania skrytek, kryteriów wybierania skrytek do znalezienia, barier w samych poszukiwaniu i sposobów na ich przezwyciężenie... Czyli możesz liczyć właściwie tylko na osobę (osoby) z upośledzeniem ruchowym. Odpowiedź, jeżeli ją uzyskasz, będzie reprezentatywna dla wąskiej grupy osób i zupełnie nieadekwatna dla innej. Lekkie upośledzenie to może być deficyt ruchowy (popularne kule z jakiegoś powodu), ale także np. coś z borderline, albo ze spektrum autyzmu (chociażby wysoko funkcjonujący Asperger). Plus setki innych . Każda z tych osób odpowie inaczej. Kiedyś widziałem film z US - rodzina i - o ile dobrze pamiętam - wolontariusze, szukali keszy z młodzieńcem głęboko upośledzonym intelektualnie i ruchowo (wózek). Niezwykła historia i zupełnie inne postrzeganie problemów. Edited December 19, 2012 by ronija Quote
toczygroszek Posted December 19, 2012 Posted December 19, 2012 3 lata temu otrzymałem takiego maila: I have figured out your Aztec cache got the info of peoples park and the times. Would I need help getting the cache from my wheelchair? Thanks Wszedłem przed chwilą na profil tego gościa, ale wynika z niego, że znalazł tylko 9 skrytek i ostatnio logował się w 2010. Czy kontakt do takiej osoby Cię interesuje? Polecam również tą stronę: http://www.handicaching.com/ Można tam szczegółowo wycenić trudności skrytki i wygenerować unikalny banner, wklejany do opisu. Kiedyś dodawałem taki banner do wszystkich swoich skrytek, potem zaniechałem z braku odbiorców. Możesz się przez tą stronę skontaktować z osobami, które na pewno udzielą Ci szczegółowych informacji. Quote
+wantsky Posted December 20, 2012 Author Posted December 20, 2012 ronija: Dziękuję za sugestie, temat dopiero ruszam i widzę, że jego spektrum mocno się rozszerzy. toczygroszek: Wielkie dzięki. Jeśli może podaj proszę kontakt do tej logującej osoby. Handicaching przestudiuję dokładnie. Pozdrawiam. Quote
+Wiesia.K Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 Czy spotkaliście kiedykolwiek osobę niepełnosprawną, która szuka skrytek? Niekoniecznie w Polsce. Byłbym wdzięczny za kontakt do takiej osoby. Sugeruję poszukiwania także na forach skandynawskich/niemieckich... Tam jest więcej osób, poza tym podejście do wózkowiczów jest bardziej przyjazne niż w naszym pieknym kraju, więc prawdopodobieństwo isteniea takiej osoby jest większe... Quote
+wantsky Posted December 20, 2012 Author Posted December 20, 2012 Dzięki, Wiesia. Będę szukał. Owocami poszukiwań i rozmów się podzielę. Quote
Recommended Posts