Jump to content

το εκανα για καλο...


GATOULIS

Recommended Posts

με μια μου σημειωση.. μαλλον καταστρεψα μια κρυπτη... αφου κανεις ή σχεδον κανεις δεν θα παει... αλλα το εκανα για καλο και για να προστατευσω τους geocacher που θα πηγαιναν...

 

η κρυπτη τοποθετηθηκε μαλλον απο ξενο που δεν ηξερε την Ροδο.. αλλα ειμαι να απορρησω.. πηγε νυχτα;; το μερος οχι για geocaching... ουτε για να πας δεν ειναι!!!

 

η ιδεα του τυπου ηταν καλη.. μιας και αναφεροταν στα υδατα της Στυγος... στον κατω κοσμο.. και μιας και το ποταμακι αυτο ειναι διπλα στο νεκροταφειο... αλλα.... μιλαμε για οτι χειροτερο υπαρχει.... το ποταμι παλια ηταν κουκλα! τα νερα ερχονταν απο το αρχαιο παρκο του Ροδινιου... και το ιδιο το ποταμι ειναι αρχαιο... απλα με τα χρονια το περιορισαν κτλ....

δυστυχως ομως.. στην επριοχη γινεται λαικη αγορα.. και μαζευει πολλα σκουπιδια... αλλα τα φερνεις και απο αλλου καθως τα νερα ερχονται... οποτε μεσα βλεπεις τα παντα! μεχρι νεκρα ζωα, κατσικια κτλ.. εχουν βρεθει μεσα! εκει που ειναι να μπεις... γιατι το κουτακι το εκρυψε κατα απο γεφυρα αυτοκινητοδρομου... που περναει αο πανω απο το ποταμι... ειναι βουρκος.. με σπασμενα γυαλια, σκουπιδια.. σκουριασμενα κουτια.. οτι φανταστειτε... και αυτα.. καταληγουν και στν θαλασσα! η θαλασσα παλια ηταν ομορφη.. αλλα τωρα μονο ξενοι μεταναστες και ανηδεοι πανε... οχι ντοπιοι... γιατι... ξερουν!!

 

θα μου πειτε... ενταξει.. καντε ενα cito event.. και καθαριστε το μερος! ελα μου που αν ηταν αυτο μονο... θα μπορουσαν και εθελοντες αλλα και geocacher να το κανουν.... το ποιο ασχημο ειναι τα βρωμονερα που ασυνηδητοι πολιτες ριχνουν στο ποταμι!! απο βοθρους μεχρι οτι φανταστειτε!! δεν ξερω αν εχει και τιποτα χημικα.. αλαλ βοθρους εχει σιγουρα! η εξοδος του ποταμου που ειναι η κρυπτη βρωμαει πραγματικα!! ο βουρκος ειναι απο αυτα!! πολλες φορες.. βλεπεις... και τι δεν βλεπεις... ζωντανα πραγματα!! χρονια η κατασταση... πολλες οι διαμαρτυριες αλλα.. τιποτα δεν γινεται απο Δημο και αρμοδιες υπηρεσιες... ουτε να βρουν ποιοι παρανομα κατευθυναν τα λυμματα τους εντος του ποταμου!!!

 

ετσι λοιπον... ειναι δυνατον να μην αναφερω τον κινδυνο υγειας που υπαρχει;;; δεν ξερω τι να κανω αλλο... να κανω report στον ελεγκτη.. να την κοψει; εγω παντως.. να με πληρωνεις δεν παω!! μεσα δεν μπαινω!!!

 

ο πρωτος που το βρηκε... μου εστειλε μηνυμα.. πηγε νυχτα και μπηκε μεσα.. αλαλ δεν εβλεπε καλα... με ρωτησε τι μυριζε.. και του ειπα... αλλοι δεν καταλαβαν και μετα τη σημειωση μου εκει... εκαναν επεξεργασια της καταγραφης τους σβηνωντας πραγματα...! κατι γερμανοι αναφεραν αμεσως οτι πρεπει να την σταματησουν... εγω αναφερα αν ειναι να μετακινηθει αλλου... αλλα οχι εντος του ποταμου...

 

στην σημειωση μου εβαλα και λινκ απο blog ροδιακα και τοπικες εφημεριδες... εχουν και φωτο να δειτε... δυστυχως! πραγματικα ντρεπομαι για το μερος αυτο!!

 

εσεις τι θα κανατε;;

 

η κρυπτη ειναι αυτη: GC3TVYP

 

λινκ για να δειτε...

 

http://parapona-rodou.blogspot.com/2012/05/blog-post_3961.html

 

http://www.rodiaki.gr/article.php?id=201081&catid=1&subcatid=5

 

http://parapona-rodou.blogspot.com/2012/09/blog-post_9142.html

 

http://parapona-rodou.blogspot.com/2012/08/blog-post_4204.html

 

τα νερα οντως...μαυρισουν.. ή ειναι κιτρινο-πρασινα....

Edited by GATOULIS
Link to comment

Ίσως βρε παιδιά και να το έκανε επίτηδες για να τονίσει το πρόβλημα, μπας και ενεργοποιηθείτε. Δεν θα ήταν και τίποτα σπουδαίο να μαζευτούν 10-20 άτομα και να το καθαρίσουν μια μέρα. Και μετά να στείλουν αίτημα στον Δήμο για μελλοντική επίβλεψη. Δεν ξέρω τι αποτέλεσμα θα βγει, αλλά τουλάχιστον επιβάλλεται να προσπαθήσετε. Αυτό θα είναι πράγματι "για καλό".

Link to comment

Εντάξει GregoryR, αυτό είναι μία σωστή ενέργεια. Αλλά μέχρι να γίνει αυτό, (και εάν) καλύτερα είναι να απενεργοποιηθεί η κρύπτη. Παίρνω μέρος στο παιχνίδι και κυνηγάω κουτάκια για να πάω να δώ ωραία σημεία στην χώρα μου και σε όλο τον κόσμο. Δεν έχω καμμία όρεξη να ψάχνω μέσα στις βρωμιές και στα σκουπίδια. Ο συνάδελφος που το έβαλε μπορεί να μην γνώριζε το μέρος και ίσως όταν πήγε να μην υπήρχε αυτή η κατάσταση που περιγράφει ο Νίκος, αλλά εφόσον τώρα είναι έτσι καλύτερα να τον ενημερώσει ο Νίκος και να απενεργοποιηθεί η κρύπτη. Αυτή είναι η γνώμη μου.

Link to comment

Τελικα δε φτανει που λες αληθεια, περιγραφεις μια πραγματικοτητα, προειδοποιεις για κινδυνο, εκφερεις αποψη για περιβαλοντικο προβλημα, παραθετεις στοιχεια απο πηγες για το ακαταλληλο μιας τοποθεσιας, και σε τελικη λες οτι δεν ειναι βρε αδερφε και το ποιο ωραιο μερος στην πατριδα σου για να παει να δει κανεις, (Σιγα μην το εκανε ο owner για να επισημανει το προβλημα. Αν ηταν ετσι θα το εγραφε στην περιγραφη !)...

Νοιωθεις και ενοχες γιατι "κατεστρεψες" μια κρυπτη ?

Μωρε φωτια να της βαλεις και να την φανε τα νερα της Στυγος για παντα !!

Απο 6 που την επισκευθηκαν :

α) jezci-sokolov - Jupiii!!! My first FTF in Greece.

β) ravsig - We got 13 caches before returning to our families.

γ) voag67 - decided to log as many caches as possible in the Rhodes area,

α' Keksolino - This is the dirtyest place I have ever seen.

β' Team Thiim - Absolutly NOT!

γ' GATOULIS - you are playing with your health..

Δηλαδη με τα στοιχεια που εχουμε:

Ο α εκανε FTF, αρα δεν ηξερε!

Οι β,γ ηταν κυνηγοι αριθμων,και δεν ειχαν καμμια σκασιλα για το αν το μερος ηταν αποδεκτο.

Οι α',β',γ' εγραψαν οτι το κουτι δεν αξιζει ουτε για φτυσιμο.

Κακως δεν εγραψες και συ Needs Archived.

(για την αναλυση φταιει το επαγγελμα ! Το πρωην !)

Link to comment

Ο πρωτος δεν ηξερε και πηγε νυχτα.. μαλιστα οταν εκανα τη σημειωση.. μου εστειλε μυνημα και με ρωτουσε.. μα αυτη ηταν η περιεργη μυρωδια που ενιωθα και δεν ηξερα; δεν μπορουσε να δει τα αλλα.. το κακο ηταν οτι οταν τον γνωρισα... πριν την κρυπτη σε εκδηλωση εδω, ειχε μαζι και το κοριτσακι του! ελπιζω να μη μπηκε και το κοριτσακι μεσα!

 

οι αλλοι δυο.. ηταν μαζι..

 

ενας ξενος θυμαμαι ειχε γραψει μετα τον keksolino, (που παρεπιπτωντος βρηκε ολες τις κρυπτες του νησιου εκτος αυτης.. που ουτε να το σκεφτει δεν ηθελε.. να παει..), και ρωτουσε γιατι να την σταματησουν.... μετα οταν διαβασε το δικο μου.. που ηταν αποτελεσμα απαντησης του ρωτηματος του ξενου... εκανε επεξεργασια και το εσβησε!

 

Φιλε Γρηγορη αυτος που το εβαλε ειναι ξενος! κι αν θελεις να τονισεις ενα προβλημα δεν βαζεις ανυποπτους και αθωους συμπαιχτες σου στο παιχνιδι να μπουν μεσα στην βρωμια... και να παιξεις με την υγεια τους.... το 99.9999% των παιχτων εδω ειναι τουριστες.. αρα ατομα με παντοφλες, με σολτσακια, που δεν ξερουν τι γινεται..

ντοπιοι ειμαστε 2-3 και δεν τους εχω γνωρισει τους αλλους 2 ακομα..

 

αν ειναι να τονισεις το προβλημα κανεις διαμαρτυρια στον δημο... οπως κανουν οι πολιτες εδω και χρονια... βγαζεις φωτο σε εφημεριδες και μπλογκ... οπως εχει γινει σε τακτα χρονικα διαστηματα...πας στον δημο και κανεις διαμαρτυρια.. ακομα και εγγραφως... δυστυχως ομως δεν εχει γινει κατι τα τελευταια χρονια! ... παλια εβαζαν μεσα μπουντοζες και καθαριζαν... δεν το κανουν πια... λογω ελλειψης χρηματων.. ή και αδιαφοριας μια και το προβλημα ειναι εδω και χρονια...

 

Δεν πας ομως να αναδειξεις σε ξενους τετοια πραγματα.. ουτε τους θεσεις σε κινδυνο... κι αν ειναι κατι που φτιαχνεται απλα... (πιστεψε με.. θα το εφτιαχναν εθελοντες και κοσμος.....), ας εκανε ενα cito event.. και ας αναφερε κατι στην σελιδα... ή ας εβαζε την κρυπτη κοντα.. αλλα οχι μεσα!!!

 

το παιχνιδι ειναι για να βρισκουμε ομορφα μερη... και να κανουμε και λιγη ασκηση.. οχι για να βαζουμε τον εαυτο μας σε υγειονομικο και οχι μονο κινδυνο.....

αν ειναι να γινει μεσο για να δει ο αλλος και τα προβληματα του τοπου... παει... το χασαμε το παιχνιδι... θα γεμισουν κρυπτες οι χωματερες και οι βοθροι!

 

αν παω σε ενα μερος διακοπες, θελω να δω ομορφα μερη... και κρυμενους παραδεισους... οχι.. κολασεις... γιατι μετα θα χασουμε και αυτους που ερχονται... δεν νομιζω και οι ξενοι να εχουν βαλει κρυπτες σε τοσο ασχημα μερη... με εξαιρεση τα cito events! ηδη εχουμε 2 ξενους geocacher φρικαρισμενους! δεν ειναι ομορφα πραγματα..

Link to comment

Χρόνια πολλά Δημήτρη(Mimhsgr) και από εμένα.

Όσο για την κρύπτη Νίκο, μην το παιδεύουμαι πολύ. Στείλε μήνυμα στον ιδιοκτήτη να την απενεργοποήση, και εάν δεν το κάνει αυτός ας κάνουμε οι υπόλοιποι log με need archived.

Link to comment

του εστειλα μηνυμα αυτου που το εβαλε και ελπιζω να μου απαντησει... αν δεν το κανει... θα επικοινωνησω με την Groundspeak.. θα παθει κανεις τιποτα εκει μεσα! οι τουριστες με παντοφλες ή αθλητικα εκει μεσα;;και με παιδια;; μετα θα λενε γιατι εβγαλαν δερματικα! κι αν παθουν κατι με τα γυαλια και τις σκουριες;; θα τρεχουμε ολοι μετα... να κοπεις εκει μεσα...... ε ρε γλεντια!!

 

λιρες χρυσες να εχει μεσα η κρυπτη.. δεν μπαινω!

 

Παναγιωτη μου.. το ξερεις το μερος... δεν τα παραλεω.. μαλλον κρυβω κιολας... :laughing:

 

νυστα πηγε εκει..και εβαλε την κρυπτη... και δεν μπορουσε ουτε να μυρισει;; δεν καταλαβαινω...

 

τελικα δεν ειναι River Styx αλλα River Stinks :ph34r:

Edited by GATOULIS
Link to comment

ΟΚ, έχετε δίκιο όλοι, έτσι είναι. Απλά πήγα πέρα από αυτά τα λογικά επιχειρήματα που έρχονται πρώτα στο μυαλό, κάνοντας τον δικηγόρο του διαβόλου, θέλοντας βασικά να πω στον GATOULIS ότι ΊΣΩΣ μπορείτε να προσπαθήσετε να κάνετε κάτι για το σημείο. Αν όμως χρειάζονται μπουλντόζες κλπ, οκ, πάω πάσο. Ωστόσο ακόμα και έτσι, μιας και ξέρετε το πρόβλημα, μην το αφήσετε, κάντε αναφορές στον Δήμο και στα ΜΜΕ/blogs, ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί κάτι να πετύχετε.

 

Ίσως είναι καιρός να φτιάξετε και στην Ρόδο τους Rodistas (ή κάτι παρόμοιο) :)

 

Χάρτης ομάδων «-istas» σε όλη την Ελλάδα:

http://www.komotinistas.gr/elladistas/

Edited by GregoryGR
Link to comment

το καταλαβα Γρηγορη μου... και καλα εκανες.. ειναι δυσκολο αν δεν ξερει κανεις τις καταστασεις που επικρατουν εκει.. να καταλαβει τι γινεται..

 

Ο Παναγιωτης (feregios) που ξερει το μερος.. κατευθειαν αναφερε τι ειναι...

 

Μακαρι να γινοταν να καθαριζε απο μερικα ατομα... δυστυχως το μεγαλο προβλημα ειναι το τι χυνεται μεσα! πραγματικα αναρωτιεμαι... δεν βρισκους ποιοι το εκαναν ή δεν θελουν να τους βρουν; ειναι κριμα αλλα θελει ο δημος να το φτιαξει! το μερος βρωμαει πραγματικα! και μονο που σκεφτομαι... τι σκουπιδι, πλαστικο και οτι φανταστειτε... παει μεσα στην θαλασσα.... σκοτωνουν και την φυση και την θαλασσια ζωη... αν ερθει κανενας ξενος υπευθυνος για την φυση την θαλασσα κτλ.. (πχ greenpeace ή καποιος απο την ΕΕ).. θα κανει μηνυσεις με το τσουβαλι.. και θα τρεχει ο δημος πανικοβλητος! και θα εχει και δικιο...και στηριξη απο τον κοσμο... ετσι; δεν μενω εκει κοντα.. αλλα σκεφταισε το τι θα τραβανε οι κατοικοι εκει;; με τετοιο βουρκο.. τι μολυσμενο κουνουπι, μυγα και καθε τι αλλο θα εχουν.... εκτος της βρωμας.. αναλογα με τον καιρο ή με το τι πεφτει μεσα...

 

εθελοντες ειχαμε και εχουμε.. που κανουν μονοι τους δουλεια... ειχαν φτιαξει πολλα πραγματα... αλαλ μετα.. μαλλον ηθελαν οι τοπικοι πολιτικοι παραγοντες... να ελεγχουν.. να φαινονται αυτοι αντι για τους κανονικους εθελοντες.. κτλ.. οποτε...

 

εφτιαξαν συντριβανια, καθαρισαν μερη... εβαψαν, εφτιαξαν.. μεχρι παγκακια εβαλαν.. μιλαμε για ωρες και ωρες εγρασιας και για αρκετα χρηματα που ξοδεψαν για να καλοπισουν περιοχες... το μονο που ζητουσαν ειναι να συντηρουνται απο τον Δημο.. αν δεν κανω λαθος.. αλλα... τωρα ειναι ξανα εκτος λειτουργιας και χαλια...

 

προσφατα ενας κυριος πηρε μπογια κι αρχισε μονος του να βαφει στασεις λεωφορειων!! ειναι ολα παρατημενα.. γιατι ο δημος δεν εχει χρηματα... οποτε... :(

 

το μεγαλυτερο κριμα ειναι οτι οι τουριστες βλεπουν σκηνες απειρου καλλους (μεχρι βουνα απο σκουπιδια..), αλλα...

 

για την κρυπτη.. εστειλα μηνυμα στους ιδιοκτητες αλλα τιποτα..προσφατα ομως εγραψαν οτι πηγαν (ειτε αυτοι ή καποιος που την προσεχει) και η κρυπτη ηταν οκ... τι να πω....

Edited by GATOULIS
Link to comment

Ξέρω ότι η Ρόδος είχε και έχει εθελοντές, και γω έχω εμπειρίες από κει. Στα φοιτητικά μου χρόνια (σπούδασα ΑΣΤΕΡ) καθαρίζαμε θυμάμαι παραλίες πριν 15 χρόνια. Μάλιστα με συντονισμό μιας κοπέλας από τον Δήμο.

 

Όσον αφοράει σήμερα τους Δήμους, παντού επικρατεί αυτό που περιγράφεις, και εδώ τα ίδια, και παντού. Και γι’αυτό ακριβώς είναι ακόμα μεγαλύτερη η ανάγκη από εθελοντές, που αυτό-οργανόνονται και δρουν για το καλό του τόπου. Για να μη μας φάνε τα σκουλήκια.

Link to comment

εκανες ΑΣΤΕΡ εδω; :)

 

τα ιδια παντου... απλα εδω... ο δημος χρωσταει τοσα πολλα.. που..

μιλαμε οτι κοντραρει τον Δημο Αθηναιων... που λεει ο λογος...

νομιζω ειναι ο δευτερος δημος ποιο χρεωμενος στην χωρα.... αν θυμαμαι καλα... χρωστα καπου 116-120 εκατομμυρια ευρω!!!! οποτε... καταλαβες.. κακοδιαχειρισεις και αλλα πολλα που... και μπηκε σε ενα ειδος μνημονιου ο δημος.... ετσι.. δεν εχει χρημα ουτε για καθαριοτητα.. ουτε για τιποτα... οτι μπορουν κανουν οι εθελοντες.. κι εγω χωρις να γινει γνωστο... εχω καθαρισει περιοχη μονος μου... ασχετα αν μετα απο 1 ή 2 εβδομαδες ηταν παλι χαλια... βλεπεις ειχε πανηγυρι εκει και... τι να πεις... φταιει και κοσμος... ορισμενοι.. δεν καταλαβαινουν...

 

σε εμας. τωρα λενε οτι την καθαριοτητα θ την παρει ιδιωτης... δεν ξερω αν ειναι για καλο ή κακο.. αλλα την ροδο δεν την εχω ξαναδει ετσι! βρωμικη, χαλια και κανεις να μην νοιαζεται...οταν το καλοκαιρι εχουμε μερικα εκατομμυρια επισκεπτες (ειμαστε και home port... απο εδω ξεκινανε κρουαζιερες μεγαλα πλοια ξενα...) νομιζω 2 ή 2.5 εκατομμυρια... τι βλεπουν αυτοι οι ανθρωποι.... λυπαμαι πραγματικα. γιατι αν καποιος ειχε ερθει παλια στην ροδο... και θυμαται πως ηταν... στολιδι... τωρα.. θα φρικαρει! αν ειναι δε και μεγαλος σε ηλικια και ηρθε το 1960-80... αστα...

 

σημερα παλι ειχε το ροδιακο blog για το ποταμι... αναφερεται οδος που οι ανθρωποι εχουν φτασε ιστο οριο... μιας και δεν μπορουν να ανοιξουν παραθυρα απο βρωμα... μυρωδια αλλα και κουνουπια, φιδια, ποντικια κατσαριδες, σκιπες...

 

φωνες παντου αλλα...

Link to comment

Άσχετο αλλά και σχετικό, speaking of Ρόδος και εθελοντισμός:

 

Ακούραστος και μερακλής ο κύριος Αντώνης

Ο γνωστός πλέον εθελοντής της Ρόδου κύριος Αντώνης Αθανασίου, ο άνθρωπος που καταφέρνει μόνος ότι δεν μπορεί ολόκληρος δήμος...

http://parapona-rodou.blogspot.com/2012/11/blog-post_5346.html

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...