Jump to content

Λάθος συντεταγμένες / Hint


Recommended Posts

Αγαπητοί συν-cachers.

Αυτές τις μέρες και για λίγο καιρό ακόμα δραστηριοποιούμαι στη Θεσσαλονίκη. Εδώ υπάρχουν κάποιες κρύπτες μέσα στην πόλη και οι περισσότερες από αυτές είναι nano ή mini μαγνητικές.

Το μεγάλο πρόβλημα που έχω και το γράφω ώστε να το δώσω και ως συμβουλή στους άλλους συναδέλφους είναι το εξής:

Τις περισσότερες φορές οι συντεταγμένες είναι λάθος. Από αυτόν που τις έβαλε. Και είναι λογικό διότι το σήμα δεν είναι τόσο ισχυρό ανάμεσα στα κτήρια. Όταν όμως ψάχνω για ένα nano, και είναι στην απέναντι πλευρά του δρόμου (μπορεί να είναι 6 μέτρα μόνο λάθος!) δεν θα το βρω ποτέ. Αντίθετα σε ένα δάσος θα το έβρισκα πιο άνετα διότι θα έψαχνα χωρίς muggles. Άλλες φορές μπορεί το gps μου να βγαίνει off κάποια μέτρα... Πάλι δεν θα το βρω ποτέ.

Θα ζητούσα λοιπό από όποιον τοποθετεί ένα nano/micro σε αστικό περιβάλλον, στο hint, να αναφέρει με αρκετή λεπτομέρεια που είναι το cache. Έτσι γλιτώνουμε πρεζάκια, αστυνομικούς, securit-άδες, muggles κλπ. Σε τέτοια περιβάλλοντα ακόμα και το ένα μέτρο θα οδηγήσει σε αρκετά DNFs

 

Ευχαριστώ

Link to comment

Σωστο! Μην ξεχναμε οτι τα περισσοτερα φορητα GPS εχουν ΚΑΙ την λειτουργια " Waypoint averaging ".Αν δεν το κανει ο εγκαταστατης, και μαλιστα 2-3 φορες με ενα διαλειμα μεταξυ μετρησεων, αρκετης ωρας, το αποτελεσμα ειναι ιδιαιτερα εκτος πραγματικοτητας.

Οσο για τα micro και τις σχετικες συντεταγμενες (πεντε με εξη μετρα γυρω-γυρω !) εχω ηδη εκφερει αποψη σε αλλο topic και δεν χρειαζεται να την επαναλαβω :lol:

Link to comment

Ναι, σωστά, κι εγώ συμφωνώ. Μια έξυπνη υπόδειξη - να μην είναι και μασημενη τροφή! - το κάνει και πιο ενδιαφέρον.

Πάντως ανακάλυψα από αυτούς που βρίσκουν τα κουτάκια μέσα στην πόλη ότι βοηθιούνται από το παρραμικρό και θεωρούν υπόδειξη κι αυτά που δεν είχα σκεφτεί όταν έγραφα το listing. Οπότε κι ένα έξυπνα γραμμένο listing μπορεί να είναι υπόδειξη από μόνο του. Ή μια φωτογραφία.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...