Jump to content

Metuzalem strojevi


Dr Zagy

Recommended Posts

Vidim da je Maki počela seriju Metuzalem strojeva sa kutijom u Bedekovčini. Odlična ideja. U Mađarskoj su već napravili cijelu seriju takvih strojeva.

Dakle, svatko može nastaviti seriju postavljanjem kutije blizu nekog starog stroja. To može biti lokomotiva, neki stari traktor i auto i slično.

Još bih dodao da u Zagrebu postoji kutija pod nazivom "Cug" i također bi mogla spadati pod ovu kategoriju. U Virovotici sam isto vidio jednu kutiju "Željeznica" kod stare lokomotive.

Želim da ova serija dugo potraje i da vidimo koliko to ima starih strojeva kod nas.

Pozdrav!

Link to comment

Čitam malo starije postove. Uglavnom tko god nađe ili je već pronašao cache Upravna zgrada (http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=7abb6aeb-5eea-4f00-9c29-a52cb73c3199) morao je vidjeti jedan stari stroj za rezanje drva. Nadalje ako pronađete cache Kajak klub Bistrinci (http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=b77dbb5b-986b-46cc-bd72-1884be7da4f3) moći ćete vidjeti starinsksu spravu za čuvanje ribe svježom (postavljena je kao spomenik). Mislim da čak ni Zagy koji je prvi pronašao ovaj cache to nije vidio jer se naknadno postavila ta sprava na odmorište. Uglavnom ne radi se o nikakvoj mreži da otklonimo sve predrasude :)

A što se tiče vlakova imamo i to, i pokazali bismo ga svima samo da nije unešen u ograđen prostor Kombinata Belišće i od drveća skriven krajnjoj javnosti. Zvao se Ćiro i takav tip lokomotive možete vidjeti u Orahovici pored autobusnog kolodvora.

Prilažemo i link na sliku iz arhive jednog našeg lokalnog fotografa koji radi u prostoru Kobinata Belišće pa je otuda i nastala ova fotografija našeg "Ćire".

 

Edited by Matko&Maja
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...