Jump to content

Nagrada za FTF's


HR_s00va

Recommended Posts

Evo, cijenjeni svehrvatski geocacheri da i ja dam svoj obol cachiranju po Hrvatskoj i predložim prvu nagradu (Vama ostavljam sve druge...) prvonalaznicima.

Evo, ponukan dirljivim entuzijazmom dragih ljudi koji uz veliko odricanje od posla :) ili sna ;) i tko zna čega još, predvode ovu našu malu zajednicu, perjanica geocachera u Hrvata, da ulogiraju FTF na baš svakom novo postavljenom cacheu u Zagrebu i okolici ;) predlažem slijedeću nagradu:

 

Ja, prvopredlagatelj, nagrađujem svakog Prvopronalaznika zaduženjem da u slijedećih 10ak dana od FTFa postavi jedan novi cache, po mogućnosti vrste koju je prvopronašao, a minimalno tradicionalnim. Tim činom pokazao bi pozitivnim osobnim primjerom i potaknuo ostale cachere da postave još veći broj cacheva, što će posljedično dovesti i do porasta novih cachera u Republici Hrvatskoj.

Naime, predanošću i odricanjem nekih članova, slobodno prognoziram da bi do slijedećeg ljeta mogli i dostići, ako ne i prestići naše zapadne susjede. Razmislite, za svaki Vaš cache, još jedan...

Molim Vas da me podržite geocacheri naši...

 

Prijedlozi su dobrodošli, primjedbe se odbijaju.

 

Jedini Vaš,

 

HR_s00va

Edited by HR_s00va
Link to comment

Zdravo Sova,

vidim da si se u zadnje vrijeme bacio i u postavljanje cacheva, pohvalno u svakom slučaju.

Dobar prijedlog, nešto slično već postoji vani, pretežno u Njemačkoj i Italiji (gdje sam ja naišao na tu vrstu cacheva) - serija cacheva koji počinju riječima "Covo Loco". Vidim da ih već ima 152, a u "statutu" cacheva pod točkom 7 stoji:

 

§7: Every finder of a COVO LOCO should place a new COVO LOCO himself - violation of this rule will be punished with 5 DNFs in a line by the Lord of the Caches!

 

Naravno, sa službene (geocaching pravila) strane, nemoguće je natjerati ili obavezati nekoga da postavi cache, sve ovisi o dobroj volji pojedinca. Isto tako, ako neki stranac bude FTF, ništa od svega (ako je cilj postavljanje cache-a u HR).

Uglavnom, dobra inicijativa, to bi (barem donekle) nagnalo neke ljude da postave svoje prve cacheve, što je iskustvo totalno drugačije od traženja cacheva. Iako, bojim se da bi FTF-ovi otišli istim ekipama koje su i inače prilično revne u postavljanju...

 

Ja sam se BTW tek vratio s Korčule (gdje sam, da se malo pohvalim, tokom godina posijao 32 cache-a), pa sad slijedi popravljanje Missing in Action cacheva u Zagrebu, a naći će se vremena i za neke nove.

 

Sve u svemu, samo naprijed, volim kad se pojavljuju nove inicijative usmjerene k tome da se ovaj naš hobi što više propagira i širi.

Zapadne zemlje ćemo teško dostići, jedino su Slovenci usporedivi s nama recimo (Austriju, Njemačku i tako dalje zaboravi), no oni su duplo manji od nas, a imaju duplo više cacheva (kod nas su još više od pola postavili razni stranci na moru), i jedno 20 puta više aktivnih geocachera. No, potencijala imamo, samo treba naći načina kako to malo popularizirati. Meni su predložili da dođem u "Dobro Jutro Hrvatska" da malo ispričam o tome. Sad ću vidjet što i kako.

Pozdrav, ArizonaSmith

Link to comment

da ne kaže ekipa da prozvani šute :P zanimljiva ideja i prihvaćena uz malu ogradu - zbog gužve s vremenom ponekad nije moguće reagirati u danom roku, ali probat ćemo se držati načela :D:D

 

Arizona pod hitno u Dobro jutro Hrvatska :)

 

a ja razmisljam da se ukljucimo u neko vece događanje, manifestaciju ili sl pa da i s te strane probamo malo pogurati pricu :D

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...