Fluoresceina Posted December 15, 2012 Share Posted December 15, 2012 Jak przekonac swoja niewiaste do geocachingu w niesprzyjajaca zimowa pogode ? Zaczelismy razem i teraz glupio chodzic samemu ( jej mina, nie zacheca). Ma ktos jeszcze taki problem ? Jakos go rozwiazal ? Quote Link to comment
+y_a_h_oo Posted December 15, 2012 Share Posted December 15, 2012 Jak przekonac swoja niewiaste do geocachingu w niesprzyjajaca zimowa pogode ? Zaczelismy razem i teraz glupio chodzic samemu ( jej mina, nie zacheca). Ma ktos jeszcze taki problem ? Jakos go rozwiazal ? Moja suka* nie ma takiego problemu - zawsze jest gotowa na przygode, niezaleznie od pogody. Jedyny wyjatek jaki mi sie ostatni przydarzyl, to sytuacja, gdy przez kolejne trzy dni lazila po jakies 10-15 km po lesie + musiala siedziec w bagazniku przez jakies 8 godzin, gdy razem zakladalismy lub wspolzakladalismy kesze, i czwartego dnia pokazala mi co o mnie mysli - czyli strzelila focha i zostala w domu * - Ci ktorzy nas znaja wiedza o co chodzi. Ci ktorzy nie - do zobaczenia na eventach Quote Link to comment
+Murazor Posted December 15, 2012 Share Posted December 15, 2012 Hmm, za taką odpowiedź w dawnych dobrych czasach, gdy posługiwano się kodeksami honorowymi, dostawało się wyzwanie na pojedynek z obostrzeniem "aż do zupełnej niezdolności do walki". Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted December 15, 2012 Share Posted December 15, 2012 (edited) Hmm, za taką odpowiedź w dawnych dobrych czasach, gdy posługiwano się kodeksami honorowymi, dostawało się wyzwanie na pojedynek z obostrzeniem "aż do zupełnej niezdolności do walki". Oh, nie znasz kontekstu, nie denerwuj się, cos koledzy na forum nerwowi ostatnio, kol. yahoo ma sympatyczna sunię, czteronozną geo- sunię, i to wszytsko na ten temat Edited December 15, 2012 by Wiesia.K Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted December 15, 2012 Share Posted December 15, 2012 Jak przekonac swoja niewiaste do geocachingu w niesprzyjajaca zimowa pogode ? Zaczelismy razem i teraz glupio chodzic samemu ( jej mina, nie zacheca). Ma ktos jeszcze taki problem ? Jakos go rozwiazal ? Masz dwa wyjścia: iśc sam ( foch gotowy...), lub ciagnać kobiete na siłę ( marudzenie prawie pewne....), lepeiej zacznij ciagac ja po skrytkach w bardziej sprzyjających okolicznościch przyrody- maj, słowiki, wiosna, te sprawy...wtedy do nastepnej zimy jest wieksza szansa,że to polubi.. NIC NA SIŁĘ! Na twoim miejscu bym sie spytała co ONA chce- jak siedziec w domku/kinie, przystań na to, będziesz miał w przyszłości argument,ze się od czasu do czasu dla niej poświęciłes... , powodzenia... Quote Link to comment
+lowca Posted December 15, 2012 Share Posted December 15, 2012 Jak przekonac swoja niewiaste do geocachingu w niesprzyjajaca zimowa pogode ? Zaczelismy razem i teraz glupio chodzic samemu ( jej mina, nie zacheca). Ma ktos jeszcze taki problem ? Jakos go rozwiazal ? Posiedźcie wspólnie nad quizami - po rozwiązaniu szybki wypad w teren będzie naturalny i oczywisty, nawet jeśli będzie padać poziomo. Quote Link to comment
+Murazor Posted December 15, 2012 Share Posted December 15, 2012 Oh, nie znasz kontekstu, nie denerwuj się, cos koledzy na forum nerwowi ostatnio, kol. yahoo ma sympatyczna sunię, czteronozną geo- sunię, i to wszytsko na ten temat Kontekst rozumiem. Po prostu odwoływanie się do psa w kontekście pytania o kobietę jest zachowaniem w najwyższym stopniu niegodnym, bardzo ciężką obrazą dla pytającego, a także dla wszystkich gentelmanów będących tego świadkami. Nie ma to nic wspólnego z "denerwowaniem się", to łagodne zwrócenie uwagi na wysoce niewłaściwe zachowanie. Quote Link to comment
+wantsky Posted December 15, 2012 Share Posted December 15, 2012 (edited) Prawda, wyszło trochę koślawo. Edited December 16, 2012 by wantsky Quote Link to comment
+Mosznir Posted December 16, 2012 Share Posted December 16, 2012 (edited) Jak przekonac swoja niewiaste do geocachingu w niesprzyjajaca zimowa pogode ? Zaczelismy razem i teraz glupio chodzic samemu ( jej mina, nie zacheca). Ma ktos jeszcze taki problem ? Jakos go rozwiazal ? Zabierz ją do ciepłych krajów . Edited December 16, 2012 by Mosznir Quote Link to comment
+Thathanka Posted December 16, 2012 Share Posted December 16, 2012 Fluoresceina, nie rob nic i ciesz sie, ze masz glos rozsadku w domu. Gdy "choroba" sie rozwinie, bedziesz mial kogos, kto bedzie cie sprowadzal na ziemie i powstrzymywal przed robieniem szalonych rzeczy. Quote Link to comment
u810 Posted December 16, 2012 Share Posted December 16, 2012 Zimą nie grasują komary, niedźwiedzie, kleszcze, muchy, szerszenie, osy i pokrzywy. Same zalety. Quote Link to comment
+y_a_h_oo Posted December 16, 2012 Share Posted December 16, 2012 Oh, nie znasz kontekstu, nie denerwuj się, cos koledzy na forum nerwowi ostatnio, kol. yahoo ma sympatyczna sunię, czteronozną geo- sunię, i to wszytsko na ten temat Kontekst rozumiem. Po prostu odwoływanie się do psa w kontekście pytania o kobietę jest zachowaniem w najwyższym stopniu niegodnym, bardzo ciężką obrazą dla pytającego, a także dla wszystkich gentelmanów będących tego świadkami. Nie ma to nic wspólnego z "denerwowaniem się", to łagodne zwrócenie uwagi na wysoce niewłaściwe zachowanie. Bardzo dziekuje za zwrocenie mi uwagi. 1. jezeli kogos urazilem - przepraszam 2. jezeli moj post wykracza poza przyjete dopuszczalne normy, prosze o jego usuniecie 3. jezeli ktos chce wyslac do mnie sekundantow, to czekam. PS. Nie mam do nikogo pretensji ani nie obrazam sie za krytyke. Quote Link to comment
+lowca Posted December 16, 2012 Share Posted December 16, 2012 Bardzo dziekuje za zwrocenie mi uwagi. 1. jezeli kogos urazilem - przepraszam [...] teraz jeszcze musisz poczekać aż dla pełniejszego obrazu dyskusji mod losowo wykasuje niektóre posty Quote Link to comment
+ru.beus Posted December 16, 2012 Share Posted December 16, 2012 (edited) 1. Poczekaj na umiarkowane zimowe temperatury - tak -3, -4. Spacer, gdy słoneczeko świeci i śnieg skrzypi pod nogami, gdy jest się ciepło ubranym (ważne !), to czysta przyjemność. 2. Postaraj się wybrać skrzynki proste, szybkie do ogarnięcia, w jakimś ładnym otoczeniu - las, park. Gdzie można nacieszyć się przyrodą i swoim towarzystwem :-). Edited December 16, 2012 by ru.beus Quote Link to comment
Fluoresceina Posted December 17, 2012 Share Posted December 17, 2012 Udało mi się w końcu dorwać do komputera i coś napisać ! Strasznie bolesne jest to, że forum nie da sie obslugiwać za pomocą aplikacji Tapatalk . Co do wypowiedzi y_a_h_oo, to zaraz po jej przeczytaniu wiedzialem o co chodzi i w żaden sposób się nie obraziłem. Fajnie jednak wiedzieć, że na forum znajduje się wyższa społeczna idea aby wszystko było kulturalnie. Niestety większość miejsc rzeczywiście przesiąknieta jest obecnie chamstwem. Jak widzę z wypowiedzi powyżej, nie ma ideii fix na powyższy problem. Poki co ciesze sie z teperatur powyzej zera Quote Link to comment
toczygroszek Posted December 17, 2012 Author Share Posted December 17, 2012 Jak przekonac swoja niewiaste do geocachingu w niesprzyjajaca zimowa pogode ? Zaczelismy razem i teraz glupio chodzic samemu ( jej mina, nie zacheca). Ma ktos jeszcze taki problem ? Jakos go rozwiazal ? Zacznij chodzić na kesze z inną niewiastą. Efekt może być dwojaki, ale w obu przypadkach osiągniesz to, czego oczekiwałeś. Quote Link to comment
+ochkarol Posted December 18, 2012 Share Posted December 18, 2012 Zacznij chodzić na kesze z inną niewiastą. Efekt może być dwojaki, ale w obu przypadkach osiągniesz to, czego oczekiwałeś. To moze byc jakis pomysl. Ja zaczalem jezdzic na kesze z kolega i to nie dziala! Taaaaaaaaaaaaa, widac robie to zle. Quote Link to comment
toczygroszek Posted December 18, 2012 Author Share Posted December 18, 2012 Gdyby Twoim partnerem życiowym był mężczyzna, mogłoby zadziałać. Quote Link to comment
Fluoresceina Posted December 23, 2012 Share Posted December 23, 2012 Jak przekonac swoja niewiaste do geocachingu w niesprzyjajaca zimowa pogode ? Zaczelismy razem i teraz glupio chodzic samemu ( jej mina, nie zacheca). Ma ktos jeszcze taki problem ? Jakos go rozwiazal ? Zacznij chodzić na kesze z inną niewiastą. Efekt może być dwojaki, ale w obu przypadkach osiągniesz to, czego oczekiwałeś. Chyba jednak wole chodzic sam aniezeli z inna Czuje, ze wtedy bym zginal. Quote Link to comment
nemrodek Posted January 1, 2013 Share Posted January 1, 2013 dostałem dzisiaj maila z powiadomieniem o znalezieniu mojego Wherigo w Wadowicach. Wpis jest po czesku Ahoj, keš jsem nalezl díky výměnné službě FinalníKešky.cz (www.http://finalnikesky.cz). Jsem velice rád že jsem ji nemusel luštit, neztratil jsem drahocenný čas a mohu jej věnovat rodině. Proto radím všem, kteří keše hledají a nechtěji pouze hloupě moralizovat, přijďte na www.finalnikesky.cz jeżeli dobrze zrozumiałem, to gość wprost pisze, że nie robił Wherigo, tylko znalazł koordy finalne na tej czeskiej stronie i jeszcze na dodatek dość nachalnie ją reklamuje. Nie wiem czy reviewer nie powinien tu zareagować, jak myślicie? I jak się w ogóle zgłasza log do reviewera? Quote Link to comment
seba020 Posted January 1, 2013 Share Posted January 1, 2013 ten sam user zalogował w ten sam sposób zawieszonego multaka w Warszawie, którego w terenie nie ma od pół roku ... Quote Link to comment
+Spider Posted January 1, 2013 Share Posted January 1, 2013 Ten user zalogował dzisiaj bardzo dużo. To zwykły spam. Sprawa została już zgłoszona do GS. Możecie spokojnie kasować te logi. Quote Link to comment
+ru.beus Posted January 2, 2013 Share Posted January 2, 2013 Działalność burzymurków, pozbawiła moją dzielnicę kolejnego pomnika historii (starego budynku z połowy XIX w.). Nie było mnie w tamtej okolicy kilka miesięcy. Dziś chciałem w sąsiedztwie budynku schować finał spacerowego multaka, zastałem niestety pusty, ogrodzony plac :-( . Quote Link to comment
+lonely_wolf Posted January 2, 2013 Share Posted January 2, 2013 Co do kobiet to zgadzm sie z Thathankom, ja juz nie probuje i chodze sam, szkoda nerwow.... jak ona nie chce to jej nie zmusisz a sluchanie marudzenia stresuje mnie i nie moge nic znalesc Quote Link to comment
+ArtViol Posted January 2, 2013 Share Posted January 2, 2013 A ja mam propozycję przygotuj wcześniej jakiś suwenir ładna broszka, kolczyki. I jak już dojdziecie do skrytki tak pokombinuj by obok była druga z prezentem )))))lub odwróć uwagę i powiedz o kochanie tu jeszcze coś jest :)o co to ? zobacz sama ? Quote Link to comment
+lowca Posted January 2, 2013 Share Posted January 2, 2013 Działalność burzymurków, pozbawiła moją dzielnicę kolejnego pomnika historii (starego budynku z połowy XIX w.). Nie było mnie w tamtej okolicy kilka miesięcy. Dziś chciałem w sąsiedztwie budynku schować finał spacerowego multaka, zastałem niestety pusty, ogrodzony plac :-( . Co popsuli?? Quote Link to comment
+ru.beus Posted January 3, 2013 Share Posted January 3, 2013 Działalność burzymurków, pozbawiła moją dzielnicę kolejnego pomnika historii (starego budynku z połowy XIX w.). Nie było mnie w tamtej okolicy kilka miesięcy. Dziś chciałem w sąsiedztwie budynku schować finał spacerowego multaka, zastałem niestety pusty, ogrodzony plac :-( . Co popsuli?? Zburzony został budynek (ni chałupa,ni dworek) w stylu eklektycznym przy Bekasów na Starym Imielinie. http://warszawawobiektywie.waw.pl/2011/01/tak-gina-pamiatki-przeszlosci/ Quote Link to comment
+lowca Posted January 3, 2013 Share Posted January 3, 2013 Skrzynkę tam kiedyś podejmowałem, chyba latem 2011. A tego lata jak przejeżdżałem obok to zarośnięte wszystko było na amen. Quote Link to comment
seba020 Posted January 20, 2013 Share Posted January 20, 2013 Chciałem się pożalić że na urodziny dostałem prezent w postaci demolki jednego z moich najfajnieszych keszy... a jeszcze w czwartek go sprawdzałem ... i to tydzień przed sesją, kiedy akurat nie mam pod ręką materiałów na odtworzenie ... zapowiada się pracowity koniec lutego ... Quote Link to comment
r00t7 Posted January 20, 2013 Share Posted January 20, 2013 Chciałem się pożalić że na urodziny dostałem prezent w postaci demolki jednego z moich najfajnieszych keszy... a jeszcze w czwartek go sprawdzałem ... i to tydzień przed sesją, kiedy akurat nie mam pod ręką materiałów na odtworzenie ... zapowiada się pracowity koniec lutego ... znów nie działa ? Quote Link to comment
seba020 Posted January 20, 2013 Share Posted January 20, 2013 znów nie działa ? "Tajemnica" na szczęście działa Quote Link to comment
+Spider Posted January 26, 2013 Share Posted January 26, 2013 Dzisiaj serwisowałem kilka swoich skrytek i przy jednej z nich nieźle się zdziwiłem. Otóż w miejscu ukrycia była cała zawartość skrytki - logbook, ołówek, fanty, wszystko ładnie zapakowane w woreczek strunowy, ale nie było klipsowego pojemnika. Czyżby jakiś ubogi geocacher postanowił go wykorzystać do stworzenia swojej skrytki? :/ Quote Link to comment
zywcu Posted January 26, 2013 Share Posted January 26, 2013 (edited) Czyżby jakiś ubogi geocacher postanowił go wykorzystać do stworzenia swojej skrytki? :/ Raczej złodziej dokonał selekcji... - i tylko pudełka śniadaniowego potrzebował (no chyba, że pojemnik był inny...). Choć przyznam, że z odzwierciedleniem pierwotnej tezy już się spotkałem (i to hurtowo ), więc nie można wykluczyć Edited January 26, 2013 by zywcu Quote Link to comment
+Spider Posted January 26, 2013 Share Posted January 26, 2013 W papierowym logbooku jest ostatni wpis którego nie ma na stronie. Nie ma również takiego konta w systemie, więc zapewne to ta osoba przywłaszczyła sobie pojemnik. Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 W papierowym logbooku jest ostatni wpis którego nie ma na stronie. Nie ma również takiego konta w systemie, więc zapewne to ta osoba przywłaszczyła sobie pojemnik. sprawdź na OC. poza tym, po co złodziej miałby się podpisywac??? Quote Link to comment
+Spider Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Na OC też nie ma, ale za to tego samego dnia pewna drużyna znalazła skrytkę z OC, która jest kilkanaście metrów obok. Quote Link to comment
seba020 Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 [...] poza tym, po co złodziej miałby się podpisywac??? Złodziej nie... ale wandal jak najbardziej Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted January 27, 2013 Share Posted January 27, 2013 Na OC też nie ma, ale za to tego samego dnia pewna drużyna znalazła skrytkę z OC, która jest kilkanaście metrów obok. No cóż, na pocieszenie moge tylko powiedziec,ze przypadku konfliktu gdanskiego właściel pojemnika, który był 1 m od mojego sam , z własnej inicjatywy go zdmontował, zbyt wiele logów wskazywało,ze ludzie z OC znajdywali mój pojemnik, a logowali sie do jego. Opis był inny, hint takoz, w końcu zdesperowany zamieścił zdjęcie swojego pojemnika, nie pomagało... zatem zdecydował się na archiwizację... bywa i tak. Quote Link to comment
toczygroszek Posted January 27, 2013 Author Share Posted January 27, 2013 W papierowym logbooku jest ostatni wpis którego nie ma na stronie. Nie ma również takiego konta w systemie, więc zapewne to ta osoba przywłaszczyła sobie pojemnik. Wszystko zgodnie z instrukcją - znajdź pojemnik, nie zabieraj zawartości, jeśli nic od siebie nie zostawiasz Quote Link to comment
+ochkarol Posted February 2, 2013 Share Posted February 2, 2013 Znowu daliscie sie zrobic jak pierwszoklasisci. Quote Link to comment
r00t7 Posted February 2, 2013 Share Posted February 2, 2013 W papierowym logbooku jest ostatni wpis którego nie ma na stronie. Nie ma również takiego konta w systemie, więc zapewne to ta osoba przywłaszczyła sobie pojemnik. sprawdź na OC. poza tym, po co złodziej miałby się podpisywac??? czemu od razu na OC ? a może po prostu zaginęło ? ojj uwielbiacie swoje problemy przelewać na OC. i co że ktoś znalazł swoją pierwszą 10m obok ? to od razu jest złodziejem/wandalem ? gratuluję pomysłowości. Quote Link to comment
+soolash Posted February 3, 2013 Share Posted February 3, 2013 Chciałbym się pożalić na wyjątkowo niski poziom prowadzonych ostatnio na forum dyskusji. Od jakiegoś czasu nie dowiaduję się już z niego niczego nowego. Dominują prywatne wojenki, kłótnie i swary. Aż strach pomyśleć, że dorośli ludzie, głowy rodzin, prezesi firm, naukowcy, pedagodzy, stróże prawa i bezpieczeństwa kraju potrafią się tak zacietrzewiać z powodu plastikowych pojemników na żarcie. Zwyczajny wstyd, obciach i żenada... Quote Link to comment
+lowca Posted February 3, 2013 Share Posted February 3, 2013 z powodu plastikowych pojemników na żarcie. Pojemniki jak pojemniki, ale to o te naklejki na pojemnikach chodzi, że jedne są bardziejsze od drugich ... Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted February 3, 2013 Share Posted February 3, 2013 Pojemniki jak pojemniki, ale to o te naklejki na pojemnikach chodzi, że jedne są bardziejsze od drugich ... Jako rzecze Świeta Ksiega:" Nikt nie może dwóm panom słuzyć bo..." reszta do doczytania Quote Link to comment
+Stryker Posted February 4, 2013 Share Posted February 4, 2013 (edited) Jako rzecze Świeta Ksiega:" Nikt nie może dwóm panom słuzyć bo..." .. pokorne cielę.. ?;-) Fakt, dla niektórych system jest jak religia i najchętniej widzieliby zmodyfikowane pierwsze przykazanie w regulaminie "swojego" serwisu. Edited February 4, 2013 by nemrodek personal attack Quote Link to comment
+soolash Posted February 4, 2013 Share Posted February 4, 2013 Niestety, dla niektórych to widocznie religia, nie zabawa :-(. Przerażająco smutne. Quote Link to comment
+Wiesia.K Posted February 4, 2013 Share Posted February 4, 2013 Niestety, dla niektórych to widocznie religia, nie zabawa :-(. Przerażająco smutne. Życie, soolash, życie...nie religia Quote Link to comment
sadekgorzno Posted February 4, 2013 Share Posted February 4, 2013 Od jakiegoś czasu nie dowiaduję się już z niego niczego nowego. to ja Cię soolashu zaskoczę u nas ciągle masa śniegu więc poniatówki w większości wciąż niedostępne Quote Link to comment
+y_a_h_oo Posted February 4, 2013 Share Posted February 4, 2013 u nas ciągle masa śniegu więc poniatówki w większości wciąż niedostępne ooo???? buuuu, a myslalem, ze jutro/pojutrze kilka padnie moim lupem! Az tyle u Was sniegu?? Quote Link to comment
Recommended Posts