Jump to content

Türkçe bölümü (speaking Turkish)


Hoochie Coochie Man

Recommended Posts

Merhaba dostlar

 

Bu bölüm de Türkiye'nin geçtiği bir kaç başlık gördüm ancak hiçbiri tam oturmamış bu amaç için. Yani Türkçe konuşulması için, bir yerde sorun olmayacağını okudum, dolayısıyla bende bu başlığı açtım. Bu hobi de yeni sayılırım, ancak müptelası oldum. Fakat etrafımda bırakın oynamayı, bundan haberi olan bile yok, bende facebook'da bunun için bir sayfa açtım. Bakalım burada kimler var? =)

Link to comment

Yaklaşık 1 ay önce öğrendiğim geocaching hobisi ile ilgili oldukça fazla kaynaktan oldukça fazla araştırma yaparak, bu güzel etkinliğin kritik noktalarını ve nasıl yapıldığını öğrendim. Yabancılar çok daha fazla önem veriyor ve görülüyor ki geliştirmek için çok fazla şey yapılıyor. Güzel ülkemde ise uğraşanlar var. Az sayıda olduğumuzu tahmin etmek zor değil. Tabi ki bir birliktelik ve bir güzel oluşum yok.

 

Bunu yapmak isteyenler olmuş, bazı siteler kurulmuş forumlar açılmış ancak forumlar siteler güncel değil. Kuralına göre yapılmamış. Çabalar bir iki kişiyle sınırlı olunca bu güzel spor gelişmiyor.

 

Ama bence herşeye rağmen çok güzel bir hobi Geocaching.

 

Kendim bu oyundan çok etkilendim, çok hoşuma gitti. Çevremden kimle paylaştıysam hepsinin hoşuna gitti. Aslında ülkemizde de yabancı ülkelerde olduğu gibi gelişme potansiyeli olan bir hobi. Gelişmesi herkes açısından iyi olur düşüncesindeyim.

 

Bu kadar araştırma sürecinden sonra 2 Eylül günü yaptığımız bir gezi sonunda da 2 adet kutuyu bularak fiili olarak bu spora, hobiye başladım eşimle birlikte. Kutuları bulmak gerçekten çok zevkli. Hele hele kutuyu ilk bulduğunuzda yaşadığım heyecanı anlatamam :)

 

Bu hobiye eşimle birlikte devam edeceğiz.

 

Hatta bu hobinin ülkemiz için eksik kalan tanıtımına katkıda bulunarak devam etmeyi düşünüyoruz. Neden ülkemizde de bu hobi yabancı ülkelerdeki gibi güzel organizasyonlar eşliğinde yapılmasın? Neden daha çok insan bu hobiyi yapmasın? Neden ülkemizdeki kutu sayısı artmasın? Elalemin ülkesinde 26000 küsür kutu saklı, bizim ülkemizde 600 .

 

Ülkemizde insanlar bu hobi için bazı siteler bazı bloglar kurmuşlar. Ancak bir hevesle yapıldıkları belli. Bir blogda, bir kişi yazmış. "Bu hobiyi çok sevdim bundan sonra bulunmadık kutu kalmayacak," "bunları da buradan yazacağım" diye. Öyle kalmış 4 senedir tık yok. Belki buluyor belki geocaching yapıyordur ama paylaşmıyor da olabilir. Paylaşacağım deyince paylaşmak lazım diye düşünüyorum.

 

Bazı forumlar kurulmuş açılan konular 3-4 senelik. Üstelik kurallarla ilgili, geocachingle ilgili yanlışlarla dolu. Kayıt altına alınmamış kutular, yanlış bilgiler, kutunun bulunup aynı kutunun başka yere saklanması gibi gereksiz, kurallara aykırı tartışmalar, olayın mantığını amacını kavrayamamış kişiler...(bu onların suçu değil tabiki) Çabaların bir türlü devamı gelmemiş. Tüm bunlar beni biraz umutsuzluğa sevk etse de bu hobinin ülkemizde gelişmesi gerektiğini düşünüyorum.

 

Henüz alt yapısını oluşturmadığımız bir blog kurmayı düşünüyoruz ve bu bloguda bu işin ülkemizdeki, geocaching ile ilgili kaliteli içerik üreten, bilgiler veren bir blog olmasını sağlamayı istiyoruz. Zamanla blog büyüyecektir. İnsanlar birşekilde buluşacak bir araya gelecektir.

 

Bu güzel hobinin ülkemizde de bilinçli bir şekilde gelişmesi ve büyümesi dileğiyle.

Link to comment

Forumda türkçe içerik oluşma çabaları görüyorum gözlerim doldu :)

 

Yazılanları okudum açıkcası hem sevindim hem de garip karşıladım. Aklıma gelenleri hızlı bir şekilde paylaşayım.

 

Beni tanıyanlar aranızda olabilir ama kısaca bahsetmem gerekirse ben omaggo nicki ile geocaching oyununu eşimle birlikte oynayarak yaygınlaşmaya çalıştıran bir IStanbul'luyum.

OMActivities.com sitesinde geocaching ile ilgili paylaşımlar yapıyorum. wikipedi geocaching paylaşımını başlatan kişiyim vs. Buraya kendimi anlatmak için yazı yazmaya gelmedim. Türkçe içerik ile ilgili neler olmuş bir bakayım diye kontrole gelmişken bu konunun açıldığını gördüm.

 

Sanırım benden önce yazan iki arkadaşım da internette geocaching ile ilgili yazılarımı okuyarak bilgi sahibi olmuşlar. (bu çok sevindirici)

Ama Türkiye'deki en garibime giden konulardan biri burada da kendini gösterecek gibi hissediyorum... ''herkes kendi başına hareket etmek istiyor''

 

Umarım bu hissiyatım yanlış olur ve geocaching.com çatısı altında güzel paylaşımlar yapılır ve Türkiye'de geocaching oyunu popüler olmaya başlar.

 

omactivities.com sitesini takip ederseniz haftalık geocaching toplantıları yapmaya çalıştığımızı görebilirsiniz. Eğer katılmak isterseniz toplantılarımız herkese açıktır.

Şu ana kadar kendime ait 42 adet kutu saklamış biri olarak kutu bulmaktan çok kutu saklamanın bizim ilk etapta odaklanmamız gereken konu olduğunu düşünüyorum.

Çünkü yeni başlayacakların yapmak istedikleri genelde kutu bulmak olacaktır. Bu yüzden ne kadar fazla kutu bulma şansları olursa o kadar fazla oyuna katılmak isterler..

 

Bu yüzden siz yeni başlayan arkadaşlara tavsiyem kutu saklamanın incelikleri üzerine yoğunlaşmanızdır ;)

 

umarım her kafadan bir ses çıkıp aramızda kopukluk olmaz

en azından biz ilk başlayanlar olarak bir birliktelik sağlar ve oyunun gelişmesi için çabalayabiliriz...

 

www.omactivities.com

iyi avlanmalar :)

 

sevgilerimle

Edited by omaggo
Link to comment

Ben de yazdıklarımda sizin yazdığınız gibi, daha bu hobiyle yeni tanışmama rağmen edindiğim bilgilerden Ülkemizde bu oyunun gelişmesiyle ilgili bir birlikteliğin olmadığını düşünüyorum. Önceki yazımda da baya bir dertlenmiştim bu konuda.

 

Ben Sizin blogunuzdan bu oyunu öğrendim. Zaten en son blogunuzda yayınladığınız 1 Eylül buluşmasına yorum yazan "Murat" adlı kişi de benim.

 

Birlikte hareket edip yol almamız gerektiğini düşünüyorum. Siz bilgilerinizi blogunuzda anlatmışsınız. Çok yararlı ben oradan okudum öğrendim.

 

Yine de Bu konuda yeterli Türkçe kaynak olmadığını düşünüyorum. Diğer Yapılan site ve bloglar hiç güncel değil. Yazılar, konular 3-4 yıllık. Kutular saklanmış ama resmi siteye kayıt edilmemiş. Öyle kalmış vs..

 

Güzel oluşumlar olması dileğiyle. Bu konuda işim el verdiğince yapılacak çalışmalara ( bireysel ve ekip olarak) destek vermeye niyetliyim.

Edited by Buzyeli
Link to comment

Balıkesir'in ilk kutusuna kocaman bir alkış... Daha fazla kutu daha fazla geocacher... ;) Zaten blog üzerinden Balıkesir bölgesi ile ilgili düşüncelerimi paylaşmıştım..

Teşekkürler Buzyeli...

 

Bu arada Ankara bölgesinde de saklanmış kutular ve kutuları bulanlar olduğunu görüyorum.

Sanırım Ankara bölgesinden'de oyuncular var..

 

Eğer ki burada türkçe içeriği arttırırsak ve yabancı dili zayıf olan arkadaşlarımıza bu siteyi kullanma konusunda yardım edebilirsek ilerisi için daha iyi olabilir kanısındayım..

zamanında omactivities site icinde geocaching.com'a nasıl üye olunabileceğini fotograflı olarak anlatmaya calısmıştım...

 

Umarım geocaching.com sadece ingilizce olduğu için oyunu oynamayan, oynayamayan arkadaşlar çıkmaz...

Böyle bir durum olursa elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım...

 

bu arada tekrardan balıkesir kutusu için Murat sana teşekkür ederim..

selamlar

Link to comment

Abi rica ederiz. Bu oyunun ülkemizde gelişmesini çok istiyorum.

 

Kendi çevremizde anlatıyoruz sürekli oyunu. Henüz olumsuz düşünen yok. 7 arkadaşımız şuan oyundan haberdar ve çok büyük ihtimalle yakın zamanda onlarda harekete geçecekler. Balıkesir'deki arkadaşlarımıza kendi sakladığımız kutuyu denemelerini öneriyoruz ki iyi bir başlangıç olabilir :)

 

Bursa'dan hareketlenme bekliyoruz. Ayrıca Arkadaşlarımıza anlatırken sizinde söylediğiniz gibi kutu saklama olayına da önem vermemiz gerektiğinden özellikle bahsediyorum. Kutu saklamakta bulmak kadar önemli bir parçası bu oyunun bence.

 

Teşekkürler..

 

Bol kutular :)

Link to comment

Herkese tekrar merhaba,

 

Geocaching hobisinin ülkemizde gelişmesi için bir araya gelmemiz güzel bir durum.

 

Biz Balıkesir olarak ( Balıkesir'de yaşadığımız için) dün akşam (14.09.2012) ikinci kutumuzu Balıkesir Atatürk Parkına sakladık. Saklarken etraf oldukça kalabalıktı biraz zorlandık ama çok güvenli bir yere koyduk. Bulurken sizde etraftaki "muggle" lara dikkat edin :)

 

Kutumuzun kodu GC3WT7J 'tur.

 

Şu an 2 kutumuz daha saklanmaya hazır halde ancak saklanmadı. Onlar mikro boyutlarda değil "small" küçük boyutta olacak. :) Onları da sakladığımızda buradan haber vereceğim.

 

Bir de eğitim görevimizi yerine getirelim. Oyuna yeni başlayan arkadaşlar, kutu bulmayı tabi ki daha çok isterler bunu "omaggo" abimiz söylüyor sürekli. Ancak kutu bulmak kadar kutu saklamakta bu oyunun bir parçası. Kutu saklamayı ihmal etmeyelim. Basitten zor kutulara kadar kutularımızı kullanıma açalım :) Herkes mutlu olsun :)

 

Herkese bol kutular...

Link to comment

Hafta sonu Salihli Bozdağ tarafına bir doğa gezisi düzenledik ailecek. Bu arada o bölgede bulunan iki adet kutuyu da bularak geocaching de yaptık:) Kutular çok güzel yerlerde. Sağlamdılar.

 

1. Kutunun adı KIRKCESME

2. Kutunun Adı A-peak

 

Yolu ödemiş bozdağ tarafına düşenler bu kutuları pas geçmesin. Doğa bir harika. Manzara çok güzel.

 

Herkese bol kutular :)

Link to comment

Merhaba arkadaşlar. Oyunu Omaggo sayesinde keşfettim ve onun yardımlarıyla anladım. İlk bulduğum kutu da Omaggo'nun sakladığı kutu oldu.

 

Çanakkale'de çok az kutu olduğunu görünce canım çok sıkıldı. Şimdiden 5 kutu sakladık. İnşallah daha fazlasını da saklayacağız. Çanakkale'ye gezmeye gelirseniz kutularımız keşfetmeniz için sizi bekliyor olacak.

 

Kutularımızın isimleri: BK1 Akbas, BK2 Kumköy - Bigali Road, BK3 Bigali, BK4 Yol Ayrimi, BK5 Halk Bahcesi

Link to comment

Tekrar merhaba,

 

Çanakkale'deki kutuların bir anda artması beni çok sevindirdi. Zira Balıkesir'den Çanakkale'ye bir gezi düzenlersek yolumuzun üzerinde yaklaşık 12 kutu oldu :) İlk başta Çanakkale merkezde ve milli parkta olmadığını gördüğümde ben de şaşırmıştım. Çünkü çok uygun bir yer. Turistik bir yanı olduğu için kutuların bulunma sayıları artacaktır. Beyaz Kitaplık Size çok teşekkür ediyorum.

 

Bu arada aslında bu dediklerimi daha öncede omactivities'de omaggo abinin yazdığı yazılara ve sizin blogunuz beyazkitalık'ta yazdığınız yazılara yorum olarak bırakmıştım :) Ama bir de buraya yazayım dedim. Hem kendimi de sizlere tanıtmış olurum.Benim bu sitedeki adım Buzyeli ( pek sevmem bu rumuzu :) ama Blogger'da Murat. Hatta siz belki bilirsiniz bizim de bir blogumuz var ismi BirazYazalım. Bu oyunun ülkemizdeki gelişimiyle ilgili güzel şeyler yapılabileceğini düşünüyorum. Gerek ekip olarak gerekse bireysel olarak. Bu konuda oluşacak her türlü topluluk ve oluşuma da destek verip çalışmak isterim. :)

 

Bunları yazdıktan sonra, benim gibi bu oyuna yeni başlayan kişilere önerim. Kutu saklayalım saklamayı ihmal etmeyelim olacaktır :) Kutu saklamakta bulmak kadar heyecanlı oluyor. Biz de inşallah haftasonu en az iki kutu daha saklamayı düşünüyoruz Balıkesir'e.

 

Katkılarınız için teşekkürler...

 

Herkese bol kutular :)

Link to comment

Tekrar merhaba,

 

Çanakkale'deki kutuların bir anda artması beni çok sevindirdi. Zira Balıkesir'den Çanakkale'ye bir gezi düzenlersek yolumuzun üzerinde yaklaşık 12 kutu oldu :) İlk başta Çanakkale merkezde ve milli parkta olmadığını gördüğümde ben de şaşırmıştım. Çünkü çok uygun bir yer. Turistik bir yanı olduğu için kutuların bulunma sayıları artacaktır. Beyaz Kitaplık Size çok teşekkür ediyorum.

 

Bu arada aslında bu dediklerimi daha öncede omactivities'de omaggo abinin yazdığı yazılara ve sizin blogunuz beyazkitalık'ta yazdığınız yazılara yorum olarak bırakmıştım :) Ama bir de buraya yazayım dedim. Hem kendimi de sizlere tanıtmış olurum.Benim bu sitedeki adım Buzyeli ( pek sevmem bu rumuzu :) ama Blogger'da Murat. Hatta siz belki bilirsiniz bizim de bir blogumuz var ismi BirazYazalım. Bu oyunun ülkemizdeki gelişimiyle ilgili güzel şeyler yapılabileceğini düşünüyorum. Gerek ekip olarak gerekse bireysel olarak. Bu konuda oluşacak her türlü topluluk ve oluşuma da destek verip çalışmak isterim. :)

 

Bunları yazdıktan sonra, benim gibi bu oyuna yeni başlayan kişilere önerim. Kutu saklayalım saklamayı ihmal etmeyelim olacaktır :) Kutu saklamakta bulmak kadar heyecanlı oluyor. Biz de inşallah haftasonu en az iki kutu daha saklamayı düşünüyoruz Balıkesir'e.

 

Katkılarınız için teşekkürler...

 

Herkese bol kutular :)

 

bloglarda geocaching ile ilgili yazdığınız yazılar çok değerli arkadaslar..

 

mesela beyazkitaplık kendi blogunda geocaching ile ilgili bir yazı yazmış bile.. eğer blog sahibi iseniz ve geocaching gelişmesini istiyorsanız bence mutlaka kücük bile olsa blogunuzda bu konuya yer verin..

 

selamlar

Link to comment

Türkçe tanıtım kitapçığını aslında kendimiz için hazırlamıştık. Küçük geocaching toplantılarında ilgilenenlere merak edenlere daha rahat sunum yapabilmek ve ne olduğunu yazılı olarak (türkçe içerik) gösterebilmek için yaptığımız bir kitapçıktı. 6 yaprak 12 sayfadan oluşan kitap dayanıklı olsun diye PVC kapladık.

 

Rüzgara Doğru sitesinin sahibi geocaching ile ilgilendiğini ve bu kitabın ilgisini çektiğini söyledi.

Böylece ilk kitabımızı gönderdiğimiz kişi rüzgara doğru blogunun sahibi oldu..

 

Şimdi bunu neden yazıyorsun diyebilirsiniz?

Eğer sizde bu oyunun gelişmesini istiyorsanız etrafınızdaki arkadaşlarınıza blogunuza veya ne kötüsünden sadece kutu hazırlayıp saklayarak yardımda bulunabilirsiniz..

 

(ben ilgilenen birileri çıktığı için çok seviniyorum ve sevincimi sizlerle paylaşmak istedim aslında tek nedeni bu)

umarım kitap başka oynayanların çıkmasına sebep olur...

 

sevgiler

 

Kitapçıkla ilgili bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Link to comment

Türkçe tanıtım kitapçığını aslında kendimiz için hazırlamıştık. Küçük geocaching toplantılarında ilgilenenlere merak edenlere daha rahat sunum yapabilmek ve ne olduğunu yazılı olarak (türkçe içerik) gösterebilmek için yaptığımız bir kitapçıktı. 6 yaprak 12 sayfadan oluşan kitap dayanıklı olsun diye PVC kapladık.

 

Rüzgara Doğru sitesinin sahibi geocaching ile ilgilendiğini ve bu kitabın ilgisini çektiğini söyledi.

Böylece ilk kitabımızı gönderdiğimiz kişi rüzgara doğru blogunun sahibi oldu..

 

Şimdi bunu neden yazıyorsun diyebilirsiniz?

Eğer sizde bu oyunun gelişmesini istiyorsanız etrafınızdaki arkadaşlarınıza blogunuza veya ne kötüsünden sadece kutu hazırlayıp saklayarak yardımda bulunabilirsiniz..

 

(ben ilgilenen birileri çıktığı için çok seviniyorum ve sevincimi sizlerle paylaşmak istedim aslında tek nedeni bu)

umarım kitap başka oynayanların çıkmasına sebep olur...

 

sevgiler

 

Kitapçıkla ilgili bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

 

Çok güzel bir haber. Sizin blogunuzdaki ilgili yazıyı yazdığınız zaman okuduğumda çok güzel ve pratik bir uygulama olduğunu düşünmüş ve yazınıza yorumumda belirtmiştim. Çünkü gerçekten dikkat çekici ve tam hedefe yönelik bir fiziksel içerikti. Eşimle paylaştığımda onun da çok hoşuna gitmişti.

 

Başka kişilerinde ilgisini çekmesi ve bunu geocachingi öğrenmek ve yaymak için kullanması çok güzel oldu. Bu tip çalışmaların artması oyunun gelişimi için çok güzel olacak.

 

Daha da güzel işler yapmak dileğiyle..

 

Bol kutular... :)

Link to comment

Kutu içinden ne çıkıyor ki soruları ile karşılaşıyorum genelde.. Aslında burada amaç kutu içindekileri bulmaktan ziyade kutuyu bulabilmek. Tabi biz işin çok başında olduğumuz için daha etrafta kutumuz bile yok doğru düzgün o yüzden ilk önce kutuları koymaya ve bu oyunu yaymaya çalışıyoruz..

 

Ama bilgi önemlidir. Kutuların içinde normalde neler çıkıyor sorusuna cevap:

 

- küçük oyuncaklar (kücük yaştaki geocacherlar için)

- logbook kayıt defteri yazmak icin

- bazen kalem bırakılmış olabiliyor

- ve TRACKABLE items (takip edilebilen cisimler)

 

önemli KURAL: eğer kutu içinden bir şey alacaksanız lütfen aynı değerde veya daha değerli eşya bırakınız. bir TB alacaksınız bir TB bırakın gibi...

 

bu arada Trackable hakkında türkçe içerik olmadığı için kendime göre omactivities'de bir şeyler yazdım..

 

Geocaching Travel bugs and Geocoins

 

umarım işinize yarar ;)

Link to comment

Bugun internette gezerken bu yazıyı buldum..!!

Ne yazık ki geocachingturkiye'nin çalışmadığından bahsediyor... Önemli olan çalışıp çalışmaması değil. İlgilenenler olmuş zamanında ama sonra türkçe içerik sıkıntısı yüzünden (yüksek ihtimal zaman ayırılmadığı için) ilgilenenler oynamamışlar...

 

Umarım bu sorunu hep beraber çözeriz!!

 

 

Geocaching (Hazine Avı) nedir?

ADMINISTRATOR TARAFINDAN YAZILDI

PAZAR, 18 TEMMUZ 2010 23:49

 

Dünya üzerinde bir çok site üzerinden oynanmakla beraber en yaygın olarak www.geocaching.com sitesi üzerinden oynanan doğa ve teknoloji odaklı bir oyundur.

 

Türkiyede ise www.geocachingturkiye.com adresi üzerinden oyun oynanmaktadır. Ancak defalarca uğraşmamıza rağmen sitenin yöneticileri ile irtibat sağlayamadık ve oyunu oynamak üzere yerleştirdiğimiz kutu bilgilerini de www.geocachingturkiye.com sitesine yükleyemedik.

 

Bu kısa açıklamadan sonra GEOCACHİNG nedir ?

 

www.geocachingturkiye.com sitesindeki tarifine göre;

 

Geocaching, katılımcıların, GPS (Global Positioning System) kullanarak 'hazine'yi yani kutuyu saklama ve bulmalarından oluşan bir açık hava oyunudur. Yürüyüş ve trekking içerdiği için bir çeşit doğa sporu olarak da tanımlanabilir. Basit olarak 'Hazine' yani kutu su geçirmeyen plastik bir kaptır. İçinde log defteri, kalem ve bulacak kişiye hoşluk olması açısından isteğe bağlı olarak küçük hediyelikler, anahtarlık, mum gibi küçük eşyalar olabilir.

 

şeklinde tariflenmektedir.

 

Sitemizin üye profilinin ve takipçilerinin teknik elemanlardan oluşması sitemizin bir amacınında İZMİR i tanıtmak olması ve sitemizi biraz daha renkli ve paylaşıma açık bir hale getirebilmek için aktif olarak HAZİNE AVI nı oynamak ve sizlerle paylaşmak istiyoruz....

 

alıntıdır

link: http://izmirveimar.com/index.php/sss/hazine-av/298-geocaching-hazine-av-nedir-

Edited by omaggo
Link to comment

Bahsettiğiniz siteyi inceledim. (Yanılmıyorsam geocachingi araştırırken bu siteyi görmüştüm.) Oldukça eski bir yazı. Sitelerinde bir bölüm oluşturmuşlar ama bölüm güncel değil.

 

Bazı yanlış bilinenler var . Mesela "Türkiyede ise www.geocachingturkiye.com adresi üzerinden oyun oynanmaktadır. Ancak defalarca uğraşmamıza rağmen sitenin yöneticileri ile irtibat sağlayamadık ve oyunu oynamak üzere yerleştirdiğimiz kutu bilgilerini de www.geocachingturkiye.com sitesine yükleyemedik." denmiş. Yanlış bilinenler var. Ayrıca bölümün devamı gelmemiş.

 

Birde "gizli soru" diye birşeyden bahsetmişler. Bu da yanlış bilgi gibi geldi zira böyle birşey daha önce hiç duymadım geocaching için.

 

Sonuç olarak www.geocaching.com sitesinin varlığından haberdar değiller sanırım. Bundan dolayı kutularını kayıt ettirmemiş olabilirler. Ancak zaten şuan devam etmiyorlar. GCT3501 diye bir kutu kodu var sitelerinde ama kendi kafalarından vermişler gibi geldi çünkü geocaching.com da koddan aratma yaptığımda kutu çıkmıyor.

 

(Vermiş oldukları GCT3501 kodu ile ilgili şöyle bir tespitim var. Kendi kafalarından vermiş olmaları muhtemel şöyle düşünmüşler sanırım. GC- geocache , T- Turkey , 35 - İzmir'in plaka kodu , 01 - ilk sakladıkları kutu olduğu için. Kurallı olarak atmışlar:) ). ("Bu başlığı okuyanlar için böyle bir kodlamayı biz değil, www.geocaching.com sitesi kutumuzu sakladığımızı siteye kayıt ettirirken otomatik olarak veriyor" diye de eklemek istiyorum.)

 

Ben bir mail atayım olmazsa durumu bildiren ve oyunun devam durumunu soran. (e-posta attım)

Edited by Buzyeli
Link to comment

Geocaching kutu yapımını arttırmak için önerim şu:

 

Küçük bir yarışma ile belli bir tarih arasında geocaching.com sitesine listelenen 5 kutuya ulaşan oyuncuya TRACKABLE gonderimi..

 

Bu fikir nasıl oluştu?

 

1-Belli bir sürede Kutu yapmaya yöneltmek için (bu süre cok kısa olmak zorunda deil 2 hafta olabilir)

2- Trackable olan kutuları etrafında bulamayan oyuncuların trackable nasıl bir şey görmelerini sağlamak için.

 

sorun:

 

trackable'lar para ile satılıyor bende var bir kaç tane ama bu yarışmanın bütçesiz bir yarışma oldugunu dusunursek ? :)

 

cozum:

 

İstanbulda trackable olan kutulardanki TBlerden yarışma galiplerine gondermek. Ama burada da problem eger başkasına ait trackable postada vs kaybolursa kötü olur..

 

aslında en güzeli SIFIR hic kimsenin daha sahip olmadıgı bir trackable ile bu yarışma yapılması..

 

fikir güzel ben begendim ama bütçe problemi var..

ne diyorsunuz? fikirleriniz???

Link to comment

Çok güzel bir etkinlik önerisi olduğunu düşünüyorum.

 

Kabaca bir hesap yaparsak 10 kişi katılsa 5 'er kutudan 50 kutu eder ki oldukça iyi bir sayı.

 

Benim de önerim var bu güzel fikri geliştirmek için.

 

-- Daha sonraları belirli aralıklarla bu etkinliği yapmak için etkinliğe ilgi çekici bir isim verelim?

 

Bütçe problemi ile ilgili bir önerim şu an için yok. Biraz daha düşünmek durumundayım. Ama çözüm olarak yazdığınız "İstanbulda trackable olan kutulardanki TBlerden yarışma galiplerine gondermek." uygun olabilir. Fakat bu durumda bir de şöyle bir problem ortaya çıkıyor İstanbul'da birilerinin o kutulardan o TB'leri alması lazım. :)

 

*Düşünmeye devam eder*

Edited by Buzyeli
Link to comment

Çok güzel bir etkinlik önerisi olduğunu düşünüyorum.

 

Kabaca bir hesap yaparsak 10 kişi katılsa 5 'er kutudan 50 kutu eder ki oldukça iyi bir sayı.

 

Benim de önerim var bu güzel fikri geliştirmek için.

 

-- Daha sonraları belirli aralıklarla bu etkinliği yapmak için etkinliğe ilgi çekici bir isim verelim?

 

Bütçe problemi ile ilgili bir önerim şu an için yok. Biraz daha düşünmek durumundayım. Ama çözüm olarak yazdığınız "İstanbulda trackable olan kutulardanki TBlerden yarışma galiplerine gondermek." uygun olabilir. Fakat bu durumda bir de şöyle bir problem ortaya çıkıyor İstanbul'da birilerinin o kutulardan o TB'leri alması lazım. :)

 

*Düşünmeye devam eder*

 

ben istanbuldayım kutuları ziyaret etme konusunda problem yok..

etkinlik ismi konusunda fikrin var mı?

 

mesela:

 

Geocaching Kutu Saklama Günleri

hatta bi deneme facebook sayfasında yaptım bile ;)

http://www.facebook.com/Geocaching.Turkiye.Turkey

Edited by omaggo
Link to comment

Sizin dediğiniz "Geocaching Kutu Saklama Günleri " olabilir.

 

Belki "Geocaching Kutu Saklama Maratonu" olabilir ilk aklıma gelen.

 

Bir de derli toplu bir organizasyon olması açısından kurallar gibi bir yazı oluşturmalıyız diye düşünüyorum hep beraber.

 

kurallar hmmm

 

1- geocaching.com sitesine hangi kullanıcı adı ile kayıtlısınız?

2- verilen tarihler içinde 5 farklı kutu geocaching.com sitesinde belirlenen kullanıcı adı ile listelenmeli.

3- katılanlar başkasına ait bir trackable ödül olarak gönderileceği için sorumluluğun bilincinde olmalı,

4- ödülü aldıktan sonra kendi kutularından en güvenli olduğuna inandıkları kutuya trackable 'ı en kısa sürede kutuya koyup siteye eklemeleri

 

ilk aklıma gelenler bunlar?

Link to comment

Sizin dediğiniz "Geocaching Kutu Saklama Günleri " olabilir.

 

Belki "Geocaching Kutu Saklama Maratonu" olabilir ilk aklıma gelen.

 

Bir de derli toplu bir organizasyon olması açısından kurallar gibi bir yazı oluşturmalıyız diye düşünüyorum hep beraber.

 

kurallar hmmm

 

1- geocaching.com sitesine hangi kullanıcı adı ile kayıtlısınız?

2- verilen tarihler içinde 5 farklı kutu geocaching.com sitesinde belirlenen kullanıcı adı ile listelenmeli.

3- katılanlar başkasına ait bir trackable ödül olarak gönderileceği için sorumluluğun bilincinde olmalı,

4- ödülü aldıktan sonra kendi kutularından en güvenli olduğuna inandıkları kutuya trackable 'ı en kısa sürede kutuya koyup siteye eklemeleri

 

ilk aklıma gelenler bunlar?

 

Bende yazım görevini üstleneyim. Ve bir kaç öneri yapayım.

 

Sizin aklınıza gelen kuralları yazıya döküp düzenledim. Kendi önerilerimi koyu renkli yazdım.

 

Kesinleşmemiş kural yazımı:

 

1. Etkinliğe katılacak oyuncuların www.geocaching.com sitesinde üyeliği olmalıdır. Kullanıcı adı yarışma sayfasında başvuru için kullanılacaktır.

2. Etkinlik tarihleri arasında, yarışmaya katılan kullanıcıya ait olan 5 farklı kutu, www.geocaching.com sitesinde listelenmiş olmalıdır.

(5 listelenmiş kutuya ilk ulaşan kişiye mi ödül verileceği yoksa 5 listelenmiş kutuya ulaşanlar arasında çekiliş mi yapılacağı belirtilmeli?)

3. Etkinliğin ödülü 1 adet trackable'dır. Ancak bu TB başka birine ait olacağından, TB'yi kazanan kullanıcı bunun bilincinde olmalıdır.

4. TB ödülü eline ulaşan kullanıcı, ya kendi kutularından en güvenli olana ya da kullanımdaki diğer kutulardan en güvenli olduğuna inandığı kutuya TB'yi en kısa sürede koyup, www.geocaching.com sitesine bunu eklemelidir.

 

Yazdım. Aklıma geldikçe yazıları güncellerim.

Link to comment

Sizin dediğiniz "Geocaching Kutu Saklama Günleri " olabilir.

 

Belki "Geocaching Kutu Saklama Maratonu" olabilir ilk aklıma gelen.

 

Bir de derli toplu bir organizasyon olması açısından kurallar gibi bir yazı oluşturmalıyız diye düşünüyorum hep beraber.

 

kurallar hmmm

 

1- geocaching.com sitesine hangi kullanıcı adı ile kayıtlısınız?

2- verilen tarihler içinde 5 farklı kutu geocaching.com sitesinde belirlenen kullanıcı adı ile listelenmeli.

3- katılanlar başkasına ait bir trackable ödül olarak gönderileceği için sorumluluğun bilincinde olmalı,

4- ödülü aldıktan sonra kendi kutularından en güvenli olduğuna inandıkları kutuya trackable 'ı en kısa sürede kutuya koyup siteye eklemeleri

 

ilk aklıma gelenler bunlar?

 

Bende yazım görevini üstleneyim. Ve bir kaç öneri yapayım.

 

Sizin aklınıza gelen kuralları yazıya döküp düzenledim. Kendi önerilerimi koyu renkli yazdım.

 

Kesinleşmemiş kural yazımı:

 

1. Etkinliğe katılacak oyuncuların www.geocaching.com sitesinde üyeliği olmalıdır. Kullanıcı adı yarışma sayfasında başvuru için kullanılacaktır.

2. Etkinlik tarihleri arasında, yarışmaya katılan kullanıcıya ait olan 5 farklı kutu, www.geocaching.com sitesinde listelenmiş olmalıdır.

(5 listelenmiş kutuya ilk ulaşan kişiye mi ödül verileceği yoksa 5 listelenmiş kutuya ulaşanlar arasında çekiliş mi yapılacağı belirtilmeli?)

3. Etkinliğin ödülü 1 adet trackable'dır. Ancak bu TB başka birine ait olacağından, TB'yi kazanan kullanıcı bunun bilincinde olmalıdır.

4. TB ödülü eline ulaşan kullanıcı, ya kendi kutularından en güvenli olana ya da kullanımdaki diğer kutulardan en güvenli olduğuna inandığı kutuya TB'yi en kısa sürede koyup, www.geocaching.com sitesine bunu eklemelidir.

 

Yazdım. Aklıma geldikçe yazıları güncellerim.

 

çok güzel olmuş...

bence 5 kutuya gelecek kişiler arasında çekiliş yapılabilir..

cunku cok oyuncunun katılabileceğini düşünmüyorum? ne dersin?

 

ama çekiliş daha mantıklı (3 kişiye verilebilir)

Link to comment

Bana da çekiliş daha mantıklı olur gibi geldi. Çünkü böylece katılım yapan herkes 5 kutuyu da saklar. Sonra çekilişin sonucunu bekler. Böylece katılan kişi sayısı çarpı 5 kutu saklanmış olur.

 

Diğer türlü ilk 5 kutu saklandığı zaman diğer kişiler artık kutu saklamayabilir.

 

Bence de çekiliş olsun.

Link to comment

bugun geocaching toplantımızı yaptık. Erhan'la yüzyüze tanışma fırsatı buldum..

 

Cok yogun oldugu icin elinde kutuları hazırladıgını ama saklayamadıgını soyledi. Yanında 3 adet hazırlamış oldugu kutuları getirmiş, çok da güzel hazırlamış üzerine sticker bile hazırlamış Erhan...

 

Mutli cache ve puzzle cache yapmak istedigini daha farklı saklama tarzlarının daha hosuna gittigini soyledi..

Bende aynı fikirdeyim ama şu anda klasik kutuların azlıgını dusunursek multi cache ve puzzle için biraz erken oldugunu da eklemem lazım...

 

neyse işin özü güzel bi kahvaltı oldu..

 

teşekkürler Erhan katıldıgın için..

Link to comment

Safranbolu tarafına koyduğumuz kutular yabancı turistler tarafından bulunmuş...

 

süper hoşuma gitti..

 

Eğer orada bunları kim bulur diye koymasaydık o oyuncular şu anda bu kutuları bulamamış olacaklardı...

uzak yerlerde kutu bırakmayı seviyorum ama uzak oldugu için eger kutu kaybolursa veya bozulursa tekrardan yenileme şansı olmuyor ne yazık ki :(

Link to comment

Sizin dediğiniz "Geocaching Kutu Saklama Günleri " olabilir.

 

Belki "Geocaching Kutu Saklama Maratonu" olabilir ilk aklıma gelen.

 

Bir de derli toplu bir organizasyon olması açısından kurallar gibi bir yazı oluşturmalıyız diye düşünüyorum hep beraber.

 

kurallar hmmm

 

1- geocaching.com sitesine hangi kullanıcı adı ile kayıtlısınız?

2- verilen tarihler içinde 5 farklı kutu geocaching.com sitesinde belirlenen kullanıcı adı ile listelenmeli.

3- katılanlar başkasına ait bir trackable ödül olarak gönderileceği için sorumluluğun bilincinde olmalı,

4- ödülü aldıktan sonra kendi kutularından en güvenli olduğuna inandıkları kutuya trackable 'ı en kısa sürede kutuya koyup siteye eklemeleri

 

ilk aklıma gelenler bunlar?

 

Bende yazım görevini üstleneyim. Ve bir kaç öneri yapayım.

 

Sizin aklınıza gelen kuralları yazıya döküp düzenledim. Kendi önerilerimi koyu renkli yazdım.

 

Kesinleşmemiş kural yazımı:

 

1. Etkinliğe katılacak oyuncuların www.geocaching.com sitesinde üyeliği olmalıdır. Kullanıcı adı yarışma sayfasında başvuru için kullanılacaktır.

2. Etkinlik tarihleri arasında, yarışmaya katılan kullanıcıya ait olan 5 farklı kutu, www.geocaching.com sitesinde listelenmiş olmalıdır.

(5 listelenmiş kutuya ilk ulaşan kişiye mi ödül verileceği yoksa 5 listelenmiş kutuya ulaşanlar arasında çekiliş mi yapılacağı belirtilmeli?)

3. Etkinliğin ödülü 1 adet trackable'dır. Ancak bu TB başka birine ait olacağından, TB'yi kazanan kullanıcı bunun bilincinde olmalıdır.

4. TB ödülü eline ulaşan kullanıcı, ya kendi kutularından en güvenli olana ya da kullanımdaki diğer kutulardan en güvenli olduğuna inandığı kutuya TB'yi en kısa sürede koyup, www.geocaching.com sitesine bunu eklemelidir.

 

Yazdım. Aklıma geldikçe yazıları güncellerim.

 

çok güzel olmuş...

bence 5 kutuya gelecek kişiler arasında çekiliş yapılabilir..

cunku cok oyuncunun katılabileceğini düşünmüyorum? ne dersin?

 

ama çekiliş daha mantıklı (3 kişiye verilebilir)

 

Bu konuda facebook sayfasında siz bir duyuru yapmışsınız. Etkinlik başladı mı ? başlayacak mı?

Link to comment

Ben beğendim, emeğine sağlık Özgehan :)

 

eyvallah saol B)

 

bu arada geocaching gencligi (gencler ve genc kalanlar)

sizlerde bi sessizlik hissediyorum...

 

her şey yolundadır umarım..?

 

15 Ekim'e az kaldı.. ilk kampanyamız bitiyor..

tarihler arasında 5 kutu saklayabilen çıkmayacak mı yoksa..??????

Link to comment

Biz de bayramda avcumuzu yaladık :) Bence de Daha çok kutu saklayıp bulmak lazım.

 

İl bazında örgütlenip, bir bütün olarak hareket etmek lazım sanırım.

 

İl il Gelişim göstermek daha kolay olabilir.

 

Bir beyin fırtınasına ihtiyaç var :)

Edited by Buzyeli
Link to comment

Biz de bayramda avcumuzu yaladık :) Bence de Daha çok kutu saklayıp bulmak lazım.

 

İl bazında örgütlenip, bir bütün olarak hareket etmek lazım sanırım.

 

İl il Gelişim göstermek daha kolay olabilir.

 

Bir beyin fırtınasına ihtiyaç var :)

 

ok:) hangi ili almak istersin ?

Link to comment

Merhaba tekrar,

 

Uzun zamandır hazırlamaya çalıştığımız bir blogumuz var. İsmi Biraz Yazalım. Orada dün Geocaching oyununun tanıtımını yaptığım bir yazı yayınladım. Ayrıca Geocaching ile ilgili daha güzel paylaşımlar yaparak kendi tecrübelerimizi yazacağımız yeni bir de blog yazıyoruz. Adresler aşağıda. Yorumlarınızı beklerim.

 

Biraz Yazalım'da yayınladığım yazım: http://birazyazalim.blogspot.com/2012/11/geocaching-nedir-ve-yeni-blogumuz.html

 

Eylül Ayından Beri hazırladığımız Geocaching blogumuz : Geocaching Maceraları

Edited by Buzyeli
Link to comment

12.12.12 tarihinin dünyada geocacher'lar tarafından kutlandığını biliyorsunuzdur...

 

istanbul için bir event düzenlemeye karar verdik...

sizde istanbul'da olabilirseniz lütfen katılın.. eğer zamanım yok diyorsanız o zaman en azından 12.12.12 tarihinde etrafınızda bulacagınız bir kutu veya saklayacağınız bir kutu ile bu günü kutlamış olursunuz...?

 

etkinlikle ilgli bilgi..

 

Ne kadar çok geocacher o kadar çok eglence...

 

görüşmek üzere...;)

Link to comment

Merhaba tekrar,

 

Uzun zamandır hazırlamaya çalıştığımız bir blogumuz var. İsmi Biraz Yazalım. Orada dün Geocaching oyununun tanıtımını yaptığım bir yazı yayınladım. Ayrıca Geocaching ile ilgili daha güzel paylaşımlar yaparak kendi tecrübelerimizi yazacağımız yeni bir de blog yazıyoruz. Adresler aşağıda. Yorumlarınızı beklerim.

 

Biraz Yazalım'da yayınladığım yazım: http://birazyazalim.blogspot.com/2012/11/geocaching-nedir-ve-yeni-blogumuz.html

 

Eylül Ayından Beri hazırladığımız Geocaching blogumuz : Geocaching Maceraları

 

siteleri bugün kontrol etme fırsatım oldu..

hayırlı olsun... umarım uzun soluklu ve bol üyeli bir site olur..

 

ben bu konu hakkında yukarıda ilk başlarda yorumumu daha önceden söylemiştim... tekrar etmeme gerek yok.

hayırlı olsun blogunuz başarılar

Link to comment

Beğenmenize sevindim. Oyunun gelişmesi için hem bireysel hemde toplu olarak çaba göstermeye hazırım.

 

Bir diğer konu da 12-12-12 etkinliği için Geocaching Maceralarında bir yazı yayınladım. Biz de bu günü kutlamak için Balıkesir'de bir toplantı düzenleyeceğiz. Tam olarak kesin olmasa da düzenlemek istiyoruz. Bir kaç gün içinde resmi kaydı açarım. Buradan duyururum.

 

Bu arada yukarıda yazdığım yazıya sizin ve Ankara'da bir kişinin açtığı etkinliklerin duyurularını da ekleyeceğim.

Link to comment

Haftasonu Kuşadası tarafına bir gezi yaptık. Tabiki gitmişken geocaching yapmayı da ihmal etmedik. Ancak Kuşadasına gitme amacımız başka olduğu için zamanımız kısıtlıydı o yüzden hedeflediğimiz 7 kutudan ancak 3 tanesini bulduk. Diğer kutuları zaman ve hava durumunun kötü olmasından dolayı başka bir sefere erteledik.:)

 

Selçuk Şehir merkezindeki kutuyu, Kuşadası Davutlar tarafındaki Panionion adlı kutuyu ve Yine Davutlar milli parkına gelmeden solda olan Zeus mağarasındaki Zeus kutusunu bulduk. Özellikle Zeus mağarası Harika bir deneyim oldu. Geocaching'in daha önce Geocaching Maceraları blogumuzda bahsettiğim faydalarını gördük. Daha önce gitmediğimiz ve belki de Geocaching olmasa hiç gitmek istemeyeceğimiz bir yeri görmüş olduk.

 

Zeus mağarasındaki kutudan 4 adet TB çıktı. 2 adet Tbyi aldık. 1 Adet bizdeki TB'yi kutuya bıraktık. Bugüne kadar bulduğumuz kutular içinde ganimeti en iyi olan kutuydu. TB'lerden başka pek çok hediye vardı kutuda. Bu kutuyu öneriyorum çok güzel bir yerde.

 

Zeus kutusuna çok yakın kutularda vardı ancak dediğim gibi zaman azlığı ve hava durumundan dolayı o kutulara gidemedik.

 

Bir de hedefimizdeki Kuşadasının içindeki meşhur kalede saklı bir kutu vardı. Bahsettiğim kale Güvercin Kalesi, kutunun adı Pigeon Island. Bu kutuya gittik ancak kale, duvarlarına yapılan restorasyondan dolayı kapalı olduğu için giremedik. Bu kutuyu bulmayı çok istiyorduk zira içinde 4 adet TB vardı. Kısmet değilmiş. Bu kutuya gidecek arkadaşlara duyurulur.

 

:)

Link to comment

arkadaşlar selamlar..

 

2013 için kendime geocaching adına koyduğum hedefi açıııklıyorum hazır mısınız :P

 

 

şaka bir yana

geocaching severler olarak küçük de olsa bir hedef koymamız gerektiğini düşünüyorum. Kendime 2012 senesinde geocaching oynayanlar kazandıracağım hedefi koymuştum. Ama sayı söylememiştim.

Ama tahminen 5 ile 10 kişi arasında geocaching oyuncusu kazandırdığımı düşünüyorum...

 

Tabi blog vs ile geocaching hakkında bilgi kısmında kaç kişiye ulaşmışımdır tam bir sayı yok elimde.. Önemli olan oyuncu sayısının çoğalması bana göre..

 

Bu yuzden 2013 senesi hedefimi açıklıyorum.. :P

 

50 aktif geocacher...

 

 

Umarım başarabilirim!

Türkiye için 50 aktif oyuncu demek en az 200 kutunun saklanması ve saklı kutu sayısının artması demek.. Bu hepimiz için süper olur diye düşünüyorum...

B)

 

hepinize iyi avlanmalar...

Link to comment

arkadaşlar selamlar..

 

2013 için kendime geocaching adına koyduğum hedefi açıııklıyorum hazır mısınız :P

 

 

şaka bir yana

geocaching severler olarak küçük de olsa bir hedef koymamız gerektiğini düşünüyorum. Kendime 2012 senesinde geocaching oynayanlar kazandıracağım hedefi koymuştum. Ama sayı söylememiştim.

Ama tahminen 5 ile 10 kişi arasında geocaching oyuncusu kazandırdığımı düşünüyorum...

 

Tabi blog vs ile geocaching hakkında bilgi kısmında kaç kişiye ulaşmışımdır tam bir sayı yok elimde.. Önemli olan oyuncu sayısının çoğalması bana göre..

 

Bu yuzden 2013 senesi hedefimi açıklıyorum.. :P

 

50 aktif geocacher...

 

 

Umarım başarabilirim!

Türkiye için 50 aktif oyuncu demek en az 200 kutunun saklanması ve saklı kutu sayısının artması demek.. Bu hepimiz için süper olur diye düşünüyorum...

B)

 

hepinize iyi avlanmalar...

 

yeni oyuncular kazandırma hedefimden bahsetmiştim hatırlarsanız..

işte size bir örnek :)

cok sevindirici...

 

My link

Link to comment

nisan 16 tarihini şimdiden bir kenara NOT alınız...

 

neden mi?

 

Uluslararası Geocaching Etkinliğini o tarihte Istanbul'da yapacağız da o yüzden ;)

 

My link

 

umarım katılabilirsiniz.. ne kadar cok katılımcı o kadar cok eglence geocaching ve eğlence...

 

ayrıca türkçe icerik için blog My link

Edited by omaggo
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...