Jump to content

Τι θα γίνει με το forum;


Recommended Posts

Γεια σας φίλοι συμπαίκτες,

 

Περνώντας τυχαία από δω (γιατί με το μπάχαλο που επικρατεί στο forum, έχω σταματήσει να το επισκέπτομαι εδώ και πολύ καιρό) και βλέποντας ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα, σκέφτηκα να μοιραστώ τον προβληματισμό μου, μπας και από την κουβέντα αυτή προκύψει κάποιο χρήσιμο συμπέρασμα.

 

Απευθύνομαι σε όλους τους χρήστες του forum, αλλά κυρίως με σκοπό να ακουστώ από τους Admin / Moderators.

 

Από τότε που ο sakis την έχει καταβρεί με το χαζό του trolling και από τότε που αρχίσαμε να δείχνουμε κάποια υπερβολική ανοχή και σε άλλα πράγματα όπως:

1) Δημιουργία και πολλαπλασιασμός των επαναλαμβανόμενων topics από νέους χρήστες σαν τον giannis που δεν νοιάστηκαν ποτέ για τους κανόνες συμπεριφοράς σε forum,

2) Ανούσιες κουβέντες και off-topic συζητήσεις σε άσχετα topics για άσχετα θέματα,

3) Quoting του κάθε προηγούμενου μηνύματος από τον κάθε επόμενο σχολιαστή χωρίς κανένα λόγο,

4) Κοροϊδέματα και σαρκασμός χωρίς λόγο και κυρίως χωρίς αρχή και τέλος

Κλπ κλπ…

 

Από τότε λοιπόν νομίζω πως είναι κοινό μυστικό πως πλέον έχουμε σχεδόν σταματήσει να συμμετέχουμε στο forum και το έχουμε βγάλει από τα «Αγαπημένα» μας. Μόνο κατά τύχη και αραιά και πού πατάμε εδώ μέσα. Αλλά και να μπούμε, άκρη δεν βγάζουμε. Ουσιαστικά το forum έχει αριστευτεί εξαιτίας 3-4 ατόμων.

 

Δεν ασκώ κριτική προς τους διαχειριστές, γιατί είναι προφανές ότι προσπαθούν να κάνουν ότι μπορούν στα όρια της ανοχής. Αλλά απευθύνομαι σε όλους με ερώτημα:

 

Μήπως τελικά να αποφασίζαμε να συμφωνήσουμε όλοι μαζί να γυρίσουμε στα αρχικά δεδομένα, να εφαρμόσουμε τους κανονισμούς, να γίνουμε πιο αυστηροί στο θέμα της συμπεριφοράς μας εδώ μέσα, να απαιτούμε από αυτούς που δεν ξέρουν ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ πρώτα τον τρόπο επικοινωνίας εδώ μέσα, και από αυτούς που ξέρουν αλλά κάνουν χαβαλέ, να το σταματήσουν για το καλό όλων; Μήπως νιώθετε και εσείς ότι θα μας εξυπηρετούσε περισσότερο ένα καθαρό φόρουμ για το παιχνίδι, παρά ένας μπαζότοπος μηνυμάτων μερικών αργόσχολων;

 

Αν νιώθουν και άλλοι έτσι, παρακαλώ εκφέρετε άποψη. Αν είμαι μοναδικός στριμμένος της παρέας, να ξέρω να το αποδεχτώ έτσι, να ζητήσω συγνώμη και απλά να μην ξανασχοληθώ με το forum.

 

Ευχαριστώ και Καλή Ανάσταση σε όλους!

Link to comment

Ομολογω οτι νοιωθω αναλογη αντιδραση και εγω. Ευχωμαι να μην εχω κανει κατι αναλογο με την περιγραφη των 'κακων παιδιων' που κανει ο προλαλησας, και προσωπικα ζηταω συγνωμη αν υπαρχει κατι τετοιο. Μπαινω συχνα αλλα με κρυα σχεδον καρδια ,και ευχομαι την Ανασταση και αυτου του κοματιου της 'διασκεδασης' μου...

Ομως παρατηρω οτι οι περισσοτεροι διαβαζουν τα μηνυματα των αλλων αλλα δεν απαντουν . Πιθανα γιατι φοβομαστε οτι αν το κανει κανεις ,αυτοματα θα γινει στοχος πειραγματων. Καταλαβαινω οτι δεν θελει κανεις να κανει λαθη αλλα γινονται και το μονο που δεν προσφερει στο hobby ο εκαστοτε 'πειραχτηρι' ειναι καλη διαθεση γι'αυτους που μπαινουν στο forum για να ξεφυγουν απ'την τηλεοραση και το ψυχοπλακωμα .

Link to comment

Γεια σας παιδιά!

Είμαι κι εγώ από τους στριμμενους που δεν αντέχω τα "αστεία" κάποιων εγκλωβισμένων στην εφηβεία. Μια φορά το έγραψα κι από κει και πέρα αρνούμαι να ασχοληθώ. Διαβάζω ότι γράφεται όμως, ξέρω τι γίνεται. Κι απ' όσο ξέρω το ίδιο κανουν κι άλλοι που έχουμε μιλήσει.

Μαζί σας λοιπόν, γενικά υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα να πούμε.

Καλό μας Πάσχα!

Link to comment

Σήμερα επέστρεψα από τις Νότιες Θάλλασες.

Ήμουν προσωπικό αφαλείας σε εμπορικό πλοίο που έκανε Σουέζ-Άντεν-Χονκ Κονγκ

ΕΠΕΣΤΕΨΑ, βοήθειά σας :rolleyes:

Edited by sakis
Link to comment

Γειά σας και από εμένα,

Κατ' αρχήν Καλό Πάσχα σε όλους.

Το post αυτό δεν το κάνω ως moderator αλλά ως συμμετέχων στο παιχνίδι του geocaching. Δεν μπορώ να πω ότι διαφωνώ με τον GregoryGR, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα του forum αυτού είναι η συμμετοχή των συναδέλφων geocachers.

Το να είναι ο moderator αυστηρός και απαρέκλητος στους κανόνες του forum είναι εύκολο, αρκεί να μην μπερδεύονται τα όρια της λογοκρισίας με της ελευθερίας της έκφρασης.

Φαντάζομαι συμφωνείτε όλοι, ότι μόνο δύο συνάδελφοι προκαλούν "προβλήματα" στο forum. Ο sakis με την πραγματικά πολλές φορές ανάρτηση posts με άσεμνο, κοροιδευτικό κ.λπ περιεχόμενο και ο giannis1983 με την κάπως παιδαριώδη πολλές φορές θα έλεγα συμπεριφορά του. ΑΛΛΑ, που είναι η συμμετοχή των υπολοίπων ????

Σπάνια κάποιος νέος ή παλαιότερος 'μπαίνει' στο forum για να αναρτήσει κάτι.

Εάν πράγματι θέλουμε να συμμετέχουμε στο forum και μας ενοχλεί π.χ. κάποιο post ή topic μπορούμε να το αγνοήσουμε, ή μπορούμε να το επισημάνουμε στον moderator για να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες. Αυτό όμως δεν μας εμποδίζει από το να συμμετέχουμε ενεργά στο forum, κάτι που δεν βλέπω να γίνεται! (χωρίς να θέλω να εξαιρέσω και τον εαυτό μου)

Εγώ λοιπόν πιστεύω ότι το πρόβλημά του forum δεν είναι τα ένα-δύο μέλη του που προκαλούν άλλο μεγαλύτερα, άλλο μικρότερα προβλήματα, αλλά η πολύ μικρή, έως καθόλου, συμμετοχή των υπολοίπων συναδέλφων geocachers.

 

Συμφωνώ απόλυτα με την παρακάτω παράγραφο του συναδέλφου GreogoryGR,

Μήπως τελικά να αποφασίζαμε να συμφωνήσουμε όλοι μαζί να γυρίσουμε στα αρχικά δεδομένα, να εφαρμόσουμε τους κανονισμούς, να γίνουμε πιο αυστηροί στο θέμα της συμπεριφοράς μας εδώ μέσα, να απαιτούμε από αυτούς που δεν ξέρουν ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ πρώτα τον τρόπο επικοινωνίας εδώ μέσα, και από αυτούς που ξέρουν αλλά κάνουν χαβαλέ, να το σταματήσουν για το καλό όλων; Μήπως νιώθετε και εσείς ότι θα μας εξυπηρετούσε περισσότερο ένα καθαρό φόρουμ για το παιχνίδι, παρά ένας μπαζότοπος μηνυμάτων μερικών αργόσχολων;[/Quote]

 

και θα ήθελα, εάν συμφωνείτε και οι υπόλοιποι, να τα πραγματοποιήσουμε.

Είμαι πραγματικά περίεργος να δω το πλήθος συμετοχών σε αυτό το Topic.

 

Και πάλι ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ σε όλους.

Γιαννούλης

Link to comment

Με το να διώχνεις από το forum νέα μέλη που θέλουν να ασχοληθούν με το geocaching, επειδή απλά μπορεί να ρώτησαν κάποια πράγματα με τρόπο ίσως κάπως παιδαριώδη ή και βλακώδες αν το εννοείς έτσι, δεν ενθαρρύνεις την είσοδο νέων παικτών στο παιχνίδι......Έτσι δεν είναι;

Εγώ για παράδειγμα έχω διορθώσει την συμπεριφορά μου σε σχέση με τον πρώτο καιρό που πρώτο γράφτηκα εδώ....

Θεωρείς παιδαριώδη την μία και μοναδική ανάρτηση μου μετά από μήνες απουσίας από το forum ,για μια ενδιαφέρουσα κρύπτη ?

Όταν λες δηλαδή ότι οι administrator θα γίνουν ποιο αυστηροί τι εννοείς?

 

Τι να πω....Εγώ απλά ήμουν νέος τότε στο παιχνίδι και ρωτούσα κάποια πράγματα που σε κάποιους φάνηκαν βλακώδη.....Τι να πω, εγώ μάλλον δεν θα επανεμφανιστώ εδώ στο forum, γεια σας παιδιά συνεχίστε μόνοι σας......Αλλά τελικά ο σακης πιστεύω είναι αυτός που δημιουργεί προβλήματα...

Link to comment

Καλησπέρα και από εμένα.

Συμφωνώ και με τον Γρηγόρη και με τον Γιάννη. Πιστεύω ότι θα πρέπει να τηρούμε τους κανόνες του φόρουμ αλλά και να γίνουμε πιο ενεργά μέλη όλοι μας. Εγώ εκ φύσεως αλλά και λόγω κόπωσης από τις υποχρεώσεις που τελευταία έχω, δεν ποστάρω συχνα. Αυτό όμως που πραγματικά με ενόχλησε αν και προσπάθησα να το διασκεδάσω κάπως ήταν η συμπεριφορά του Σάκη απέναντι σε νέο και σοβαρό μέλος του φόρουμ. Πιστεύω πως καλή είναι η οικειότητα και η πλάκα αλλά σε συγκεκριμένα όρια και πάντα με ευπρέπεια.

Για τον άλλο το Γιάννη τι να πώ... Προσπαθεί συνεχώς να εμφανίζεται ως θύμα. Γιάννη κανείς δεν θέλει να διώξει κανέναν νέο από το φόρουμ. Η άγνοια που είχες και οι ερωτήσεις σου απαντήθηκαν αλλά απ' ότι βλέπω συνεχίζεις ακάθεκτος στα ίδια αρχικά σου βήματα. Όλες οι κρύπτες έχουν ενδιαφέρον. Σκέψου τι θα γίνει αν όλοι αρχίζαμε να τις διαφημίζουμε. Και μην πεις ότι το κάνεις για να υπάρχει κίνηση στο φόρουμ, δεν μπορεις να γίνεις πιστευτός. Από εμένα τουλάχιστον.

Θα χαρώ πραγματικά να δω και τις απόψεις και άλλων μελών μα πάνω από όλα να έχουμε ένα αποτέλεσμα καλό και ένα φόρουμ με σοβαρότητα και καλώς εννοούμενο "χαβαλέ" όπου και όταν αυτός μπορεί να γίνει. Αν όλα γίνουν χωρίς να έχουμε αποχωρήσεις μελών ακόμη καλύτερα.

Τέλος, Καλό Πάσχα και από εμένα!

Link to comment

καλησπερα σε ολους..

 

καταλαβαινω ολων την αντιδραση... και ενα μερη συμφωνω και εγω....

θα μου επιτρεψετε παντως να πω χωρις να παρεξηγηθω.. οτι το timing του θεματος αυτου ηταν λαθος.. μερες που ειναι.. ισως αν γινοταν μια εβδομαδα μετα ή μια πριν απο το Πασχα... και μιας και ο Σακης τωρα επεστρεψε.. ισως ηταν καλυτερα να γινοταν λιγο αργοτερα...η κουβεντα και οχι μεσα στις αγιες μερες της Μεγαλης Εββδομαδας!

 

καταλαβαινω απολυτα την ενοχληση σας! καποιες φορες.. μπορει να εχω ενοχληθει και εγω.. δεν βγαζω την ουρα μου εξω... αλλα ρε παιδια.. με την αντιδραση αυτη... αποδειξατε οτι το τρολινγκ του Σακη απεδωσε καρπους! το τρολινγκ αυτο εχει σαν σκοπο... εκτος απ οτο να ανακατευει τα ηρεμα νερα.. εχει και σκοπο να σε φερνει σε δυσκολη θεση μεχρι να ξεφυγεις, να παραπονεθεις.. αλλα αν το κανεις... αυτο ειναι και η δυναμη του...

αν υπαρχει ενοχληση τετοια... απλα δειξτε απαθεια.. και αυτο αντιδραση ειναι... και μαλιστα ποιο δραστικη σε τετοιες καταστασεις! αν ενα τετοιου ειδους ποστ.. απλα το προσπερασεις.. δεν το σχολιασεις.. και δεν το δωσεις σημασια... μια δυο τρεις.. απο ενα σημειο και μετα.. σταματαει και το τρολινγκ γιατι απλα δεν εχει πλακα..

 

επισεις ο mοderator μπορει απλα να κανει επεξεργασια ή και να διαγραφει τα troling posts... και ολα θα ειναι μια χαρα...

 

για τον Γιαννη... αυτο που λετε.. ισως ειναι και η εντονη αγαπη και ο ενθουσιασμος που τον διακατεχει για το παιχνιδι... η παιδικη συμπεριφορα.. που συγχωρεστε με.. αν μπορει καποιος να με βοηθησει σε αυτο...τι εγινε δηλαδη, πιθανοτατα να ειναι και ενας διαφορετικος τροπος για να μαθει οσα περισσοτερα πραγματα γινεται... ισως ο τροπος να μην ειναι ο ιδανικος.. αλλα μην ξεχναμε κατι.. το παιχνιδι αυτο.. πολλους μας ξανακανει παιδια! και ειδικα αν εισαι καινουργιος σε αυτο... υπαρχει η πιθανοτητα σε αλλους γηραιοτερους στο παιχνιδι (καμια σχεση με ηλικια..), να τους φαινετε σαν... παιδι που παιζει... κτλ..

αυτο πιστευω οτι μπορει να φτιαχτει... με ηπιοτερο τροπο, υπομονη και κατανοηση και απο τις δυο πλευρες!

το οτι εκανε ποστ για τις νεες του κρυπτες κτλ... ειναι ο ενθουσιασμος.. αν τα εκανε ολα οκ.. αν ειναι εντεξει και ενδιαφερουσα για τους αλλους... και εγω την ειχα στην κρυπτη που τοποθετησα.. να δω αν την βρισκουν, αν τους αρεσει.. απλα δεν το εγραψα εδω.. ουτε την διαφημισα.. απλα περιμενα την πρωτη ευρεση...

ναι, δεν ειναι και το καλυτερονα γραφεις καθε λιγο και λιγακι και για καθε κρυπτη... αλλα δεν το καταδικαζω κιολας.. με μια εξηγηση ηρεμη μπορει να γινει κατανοητο οτι ετσι θα εχαμε 1000 ποστ και βαλε...και δεν ειναι αυτος ο σκοπος του φορουμ...

 

στο θεμα με τα επαναλαμβανομενα topics... απο νεους χρηστες.. το καταλαβαινω αλλα μην ξεχναμε οτι μιλαμε παντα για νεους χρηστες! οταν εχουν μια απορια.. μπορει αυτο που θα διαβασουν να μην το θεωρησουν οτι ειναι το ιδιο με το δικο τους προβλημα ή απορια.. ή βλεπωντας οτι η απαντηση ειναι παλια.. να πιστεψουν οτι ισως κατι εχει αλλαξει.. πολλα αλλαζουν στο παιχνιδι καθημερινα.. απλα.. πολλα ειτε δεν τα προσεχουμε, ειτε δεν τα ξερουμε... τουλαχιστον ολοι... ακομα! ;)

το καλο ειναι αν μπορει να θεωρηθει καλο... οτι το ελληνικο φορουμ ειναι μικρο... και τα βρισκεις ολα ευκολα.. που να δειτε σε αλλα φορουμ με μερικες χιλιαδες ποστ.. δυσκολα την αποφευγεις την επαναληψη... εκει ισως με το να γραψουμε το λινκ για το που μπορει να βρει την απαντηση που ζηταει... ολα λυνονται..

τωρα επειδη μπορει να μην καταλαβα καλα και ο Γρηγορης αναφερεται σε ιδια ποστ συνεχομενα.. δηλαδη να κανει πχ καποιος 2 ή 3 συνεχομενα ποστ.. ζητωντας το ιδιο πραγμα... εκει ο moderator μπορει να κανει μιξη των ποστ...σε ενα θεμα.. ή διαγραφη... και φυσικα γραφοντας και την αναλογη ας πουμε παρατηρηση στον χρηστη που το εκανε...

αυτα για τον mederator.. και ελπιζω να μην με παρεξηγηση ο φιλος yiannisp, τα λεω γιατι.. σε αλλο φορουμ.. που δεν εχει σχεση με το παιχνιδι... ειμαι και εγω moderator.... :)

 

τελος... για τα off topic... αν ειναι σε ασχετα θεματα.. ειναι σωστο να μην γινονται.. αν και πολλες φορες το εχω κανει και εγω...ζητωντας συγνωμη για την πειρατεια για λιγο... συμβαινουν αυτα... αν και... γι αυτο τον λογο υπαρχει και το θεμα geocaching cafe... νομιζω.. :)

αυτο που θα πρεπει παντως να εχουμε ολοι υποψιν ειναι οτι το φορουμ ειναι εδω καιγια την αναπτυξη σχεσεων μεταξυ μας..οποτε πιστευω οτι δεν θα ηταν το καλιτερο.. να το γυρισουμε σε αυστηρα μονο για το geocaching... γιατι off topic ειναι και το να ευχηθουμε και καλο πασχα... ;) δεν εχει σχεση με το geocaching... ;)

ξερω οτι ο γρηγορης δεν εγραψε γι αυτο.. απλα το αναφερω ωστε σε περιπτωση που το φορουμ αλλαξει στυλ... να ειναι και λιγο ελαστικο σε τετοια πραγματα... πανω απο ολα ειναι ο ανθρωπος και οι ανθρωπινες σχεσεις... πολλοι μονο απο εδω μπορουμε να συναναστρεφομαστε.. ας μην χαθει αυτο απο την αυστηροτητα ενος φορουμ... γιατι ισως μακροχρονια.. τα αποτελεσματα να μην ειναι και τοσο καλα....

 

αυτα τα λεω παντα με φιλικο τονο.. :)

 

ελπιζω να ξαναδω το γιαννη1983 να γραφει ξανα εδω! δεν ειναι ομορφο να φευγει καποιος απο το φορουμ...

 

για τον φιλο μου τον Σακη...

Σακη μου.. ελπιζω να καταλαβεις... απο ενα σημειο και μετα.. ειναι δυσκολο σε πολλους το να βλεπουν το τρολινγκ.. ειναι λογικο να το βλεπουν σαν καταστροφη ενος θεματος που τους ενδιαφερει πολυ... και μιας και τα προβληματα που καθημερινα αντιμετοπιζουμε ολοι μας ειναι τεραστια... και λογω της κρισης αλλα οχι και μονο απο αυτη.. πολλες φορες τα νευρα ειναι τεντωμενα.. μπαινουμε σε αυτο που αγαπαμε.. στο φορουμ, στο παιχνιδι.. για να ηρεμησουμε λιγο.. και με το τρολλινγκ δεν το βοηθας... ετσι πολλοι εφυγαν...

επισεις.. ειδικα νεοι και νεες που μπαινουν γιανα γραψουν κατι... πολυ ευκολα μπορει να παρεξηγηθουν... δεν μπορουν ολοι να καταλαβουν το χιουμορ ή δεν εχουν ολοι τα ιδια ορια και αντοχες.. :) σε κοπελιες.. θα πρεπει να προσεχεις περισσοτερο το τι γραφεις γιατι καποιες φορες... περνας τα ορια και δεν ξερεις πως το παιρνει ο αλλος.. και μην νομιζεις οτι πια.. μπορεις να κρυφτεις στην ανωνυμια του ιντερνετ κτλ... πιστεψε με.. επισεις... και σε παιχτες αλλων κρατων, και μεσα βαζω και τα αδερφια μας απ οτην κυπρο... πολλες φορες οι ευαισθησιες που εχουν για καποια πραγματα ειναι πολυ διαφορετικες απο τις δικες μας..

τωρα επειδη μπαινουν μεσα και μικρα παιδια, ή και μεγαλυτερης ηλικιας πρεπει να ειμαστε προσεκτικοι ολοι.. δεν λεω μονο για εσενα ετσι; :) θα πρεπει να υπαρχει και ο απαιτουμενος σεβασμος ωστε η οποια πλακα κανουμε μεταξυ μας να μην ξεπερναει το οριο του... επειδη ειμαι... αρκετα ενεργος στα φορουμ του παιχνιδιου.. υπαρχουν μεσα απο πολυ μικρης ηλικιας ατομα μεχρι και πολυ μεγαλης ηλικιας... ανετα λοιπον θα μπορουσε μεσα να ειναι το παιδιμας, η γυναικα μας, οι γονεις μας... οι παπουδες μας (ναι! υπαρχουν και ατομα που πανε geocaching με τα εγγονια τους!), δεν θα ηταν σωστο να αντιμετοπισουν τετοια φαινομενα που μπορει να τους φερουν σε δυσκολη θεση..ετσι δεν ειναι;

 

και δεν θα ηταν ομορφο να σου σβηνουν τα ποστ συνεχεια.... :)

 

ολα αυτα στα λεω πραγματικα σαν φιλος και δεν θα ηθελα να σταματησεις απο το φορουμ ή να περιθωριοποιηθεις μεσα σε αυτο... αλλα θελω να δω τον Σακη τον πραγματικο... που νοιαζεται, ενδιαφερεται για το παιχνιδι κτλ... δεν λεω οχι σε αστεια και πειραγματα.. αλαλ με μετρο και με ορια ωστε να μην παραπονιεται κανεις.. και να αντιστρεψεις το κλιμα που ισως εχει δημιουργηθει τωρα! ειναι και αυτο μια προκληση... δεν ειναι; ;)

 

οχι δεν ειμαστε ξενερωτοι... απλα προσπαθουμε να ειμαιστε οκ με ολους και με ολα.. :)

 

δεν θα ηθελα να παρεξηγηθω απο κανενα, δεν ειχα αυτο τον σκοπο, και ζηταω συγνωμμη για το ποστ μου που για ακομα μια φορα... μαλλον εγινε τεραστιο, οπως και για γραμματικα και συντακτικα λαθη...! γραφω απευθειας οποτε... :)

 

Σας ευχομαι ολοψυχα Καλο Πασχα!! :)

Link to comment

Εάν πράγματι θέλουμε να συμμετέχουμε στο forum και μας ενοχλεί π.χ. κάποιο post ή topic μπορούμε να το αγνοήσουμε, ή μπορούμε να το επισημάνουμε στον moderator για να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες. Αυτό όμως δεν μας εμποδίζει από το να συμμετέχουμε ενεργά στο forum, κάτι που δεν βλέπω να γίνεται! (χωρίς να θέλω να εξαιρέσω και τον εαυτό μου)

Εγώ λοιπόν πιστεύω ότι το πρόβλημά του forum δεν είναι τα ένα-δύο μέλη του που προκαλούν άλλο μεγαλύτερα, άλλο μικρότερα προβλήματα, αλλά η πολύ μικρή, έως καθόλου, συμμετοχή των υπολοίπων συναδέλφων geocachers.

 

Είμαι πραγματικά περίεργος να δω το πλήθος συμετοχών σε αυτό το Topic.

 

Και πάλι ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ σε όλους.

Γιαννούλης

 

Είναι τα σημεία που με βρίσκουν 100% σύμφωνο.

Διαφωνώ με τους "χαρακτηρισμούς" και την στοχοποίηση χρηστών.

 

Η δύναμη κάθε forum είναι τα μέλη του.

Ενα πολύ αυστηρό moderetion αλλάζει την μορφή από forum σε "club" και δεν προσφέρει τίποτα στον αρχικό σκοπό δημιουργίας του αντίστοιχου forum.

Συμφωνώ όμως να σβήνονται τα υβριστικά και προσβλητικά post από το forum και ας αρχίσουμε με τα παραπάνω που προσβάλουν το μέλος Giannis1983.

Αγνοείστε τις "κακές" συμπεριφορές, και δείξτε την καλύτερη πλευρά σας.

 

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ κι απο εμένα.

 

Υ.Γ πρέπει να μπει μια cache κάτω από την πινακίδα

Please-dont-feed-the-trolls.jpg

Link to comment

Χρόνια πολλά σε όλους!

 

Και αφού περίμενα αρκετό καιρό για να εκφραστούν όσοι το είχαν σκοπό, απαντάω με τη σειρά μου:

 

Mimhs.gr: Έτσι γίνεται πάντα σε όλα τα forums, πολλοί διαβάζουν, ελάχιστοι από αυτούς γράφουν, οπότε δεν πρόκειται για κάποια εξαίρεση.

 

yiannisp: Γιάννη έχεις δίκιο, το έγραψα κι εγώ στο πρώτο μήνυμα. Δεν φταίει ότι «το άφησες λάσκα», είναι φανερό ότι προσπαθείς να κρατάς μια ισορροπία, όπως και ο προηγούμενος moderator, αλλά όταν όλοι είμαστε υπεύθυνοι γι αυτό το πράγμα, δεν μπορεί να κανείς να κατηγορήσει τον moderator για έλλειψη αυστηρότητας.

Το άλλο θέμα που αναφέρεις ότι δεν συμμετέχουμε πολύ, νομίζω πως σταματήσαμε να συμμετέχουμε ακριβώς από τότε που η κατάσταση με τον χαβαλέ ξεπέρασε τα όρια και άρχισε να γίνεται κουραστική. Εγώ τουλάχιστον σίγουρα, και αν κάνεις μια ανάλυση των συζητήσεων, θα δεις ότι την ίδια εκτίμηση κατά καιρούς έχουν εκφράσει και άλλοι. Πώς να συμμετέχεις σε ένα φόρουμ, όταν μπαίνοντας κάθε φορά, πρέπει να διαβάσεις δεκάδες άσχετα μηνύματα για να αλιεύσεις 2-3 επί της ουσίας του κάθε θέματος;

 

giannhs1983: Σε καμία περίπτωση δεν σε διώχνουμε, μην κλαψουρίζεις άδικα, μια κουβέντα κάνουμε σε ίσους όρους. Σκέψου τι λέμε, αν δεν καταλαβαίνεις γιατί στοχοποιείσαι, ρώτα. Ευχαρίστως θα αρχίζω να σου απαντάω με υπομονή και με κάθε καλή διάθεση ΟΤΑΝ δω ότι ακούς τον συνομιλητή σου και σε ενδιαφέρει πραγματικά η απάντηση. Προς το παρόν δεν είδα κάτι τέτοιο. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά.

 

feregios: Δεν υπήρχαν παραπάνω «χαρακτηρισμοί», τουλάχιστον από μένα, ούτε και από άλλους νομίζω. Δεν πρόσβαλα κανέναν, μην είμαστε τόσο ευαίσθητοι εκεί που δεν χρειάζεται. Προσβλητικό και υβριστικό θα καταλήξει το περιεχόμενο του φόρουμ, αν δεν κάνουμε τώρα αυτή τη κουβέντα και δεν συμφωνήσουμε να φερόμαστε με αλληλοσεβασμό.

 

Επί του θέματος:

 

Μην κρυβόμαστε, όλοι μας είμαστε υπεύθυνοι για την κατάσταση στην οποία καταλήξαμε, γιατί αυτή διαμορφωνόταν μπροστά στα μάτια όλων και με την ανοχή όλων μας. Στην αρχή ξεκίνησε με μερικά αστεία, πειράγματα, χαχανίσματα, οφφ-τόπικ συζητήσεις κλπ. Μάλιστα συμμετείχαμε κιόλας σε όλο αυτό. Απλά κάποια στιγμή χάθηκε η μπάλα και άρχισε να γίνεται κουραστικό.

 

Εγώ ουσιαστικά με αυτή τη κουβέντα δεν θέλω ούτε να στοχοποιήσω κάποια άτομα, στο κάτω-κάτω ανοιχτά και ντόμπρα μιλάμε, ένα και ένα κάνουν δύο, τα λέω όπως έχουν τα πράγματα. Ούτε να κατηγορήσω προσπαθώ, ούτε να μειώσω. Τον saki μόνο για χαζό δεν τον έχω, όπως και τους υπόλοιπους. Ανοίγω ένα θέμα που το αφήσαμε λίγο ανεξέλεγκτο, και πιστεύω πως στα πλαίσια του πολιτισμένου διαλόγου μπορούμε να συμφωνήσουμε από κοινού να αλλάξουμε την κατάσταση για καλό όλων.

 

Απλά κάνω ερώτηση αν συμφωνείτε με τον προβληματισμό μου (και απ’ ότι βλέπω οι περισσότεροι συμφωνείτε) και κάνω έκκληση να επαναφέρουμε μια κάποια τάξη στα πράγματα.

 

Περνάμε στις συγκεκριμένες προτάσεις:

 

1) Μικρή συμμετοχή

 

Με αυτό με το ζόρι δεν μπορείς να κάνεις κάτι, όσοι είναι να συμμετέχουν, θα συμμετέχουν. Τους άλλους δεν μπορείς να τους αναγκάσεις. Αυτό όμως που ΜΠΟΡΕΙΣ να κάνεις, είναι να δημιουργήσεις συνθήκες τέτοιες, ώστε και οι νέοι που θα μπαίνουν, να βρίσκουν το φόρουμ χρήσιμο, κατατοπιστικό και εύχρηστο και να συμμετέχουν στις συζητήσεις, και οι παλιότεροι να έχουν τη διάθεση να συζητάνε με κάθε καλή διάθεση.

 

Άρα ερχόμαστε πάλι στο άλλο θέμα, αυτό για το οποίο ξεκίνησα την κουβέντα:

 

2) Κανόνες συμπεριφοράς

 

Όσον αφοράει στα τεχνικά θέματα, φαίνεται ποιοι απλά δεν έχουν καλή εμπειρία και κάνουν λάθη από άγνοια (κουραστικά ωστόσο λάθη): υπερβολική και αδικαιολόγητη χρήση του quoting, ξεφεύγουν εκτός θέματος στις συζητήσεις κ.α.

Σε αυτούς απλά πρέπει έγκαιρα να δίνεται (από τον moderator, ή και από άλλους συμμετέχοντες, όπως νομίζει καλύτερα ο moderator) κατάλληλη διευκρίνιση ή συμβουλή. Ήρεμα, και καλοπροαίρετα, όχι τίποτα άλλο. Και μετά από 1-2 τέτοιες συστάσεις για το κάθε τι, ε που θα πάει, θα καταλάβει ο καθένας το λάθος και δεν θα το ξανακάνει. Τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις.

 

Στα άλλα θέματα (trolling, ανοησίες, επαναληπτικά θέματα, ειρωνεία, κοροϊδία κλπ κλπ), όταν θα συναντάμε τέτοια ενοχλητικά μηνύματα των άλλων χρηστών, απλά να αρχίσουμε ΟΛΟΙ να πατάμε κάτω από το μήνυμα το κουμπί «Report» και να στέλνουμε μήνυμα στον διαχειριστή, επισημαίνοντας τον λόγο της αναφοράς. Έτσι και όλοι μαζί θα βοηθάμε τον moderator να διατηρήσουμε το φορουμ καθαρό, και δεν θα τον κατηγορήσει ποτέ κανείς για έλλειψη αυστηρότητας ή υπερβολική αυστηρότητα.

 

Με άλλα λόγια, δεν έχει νόημα να προσπαθήσει ένας κάποιος από μας να αρχίσει να φέρεται σωστά, δεν θα φέρει την άνοιξη. Πρέπει όλοι μαζί να το αποφασίσουμε και με κοινή συμφωνία να προσπαθήσουμε να περάσουμε στο επόμενο επίπεδο.

 

Παρένθεση: αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί κανείς να κάνει χαβαλέ σε ειδικά για αυτό τον σκοπό θέματα (ή και στο ΚΑΦΕΝΕΙΟ), δεν είμαστε ξινοί και στυμμένοι, απλά δεν θέλουμε το ΚΑΘΕ θέμα να καταλήγει σε χαβαλέ χωρίς νόημα και ουσία.

 

Αυτά σκέφτομαι εγώ, εσείς τι λέτε;

Link to comment

Συμφωνώ με τον Gregory, χωρις αυτο να σημαινει οτι διαφωνω με οσα οι προηγουμενοι ειπαν. Ισα-ισα μαλιστα.

Ο καθενας και ολοι μαζι ειπαμε το ιδιο πραγμα.

Φυσικα και δεν ειναι φταιξιμο του moderator . Το να ψαχνει καθε φορα να διορθωσει καθε μικρο παραπτωμα μας δεν ειναι ουτε ευχαριστο ουτε ευκολο ! Στο κατω-κατω δεν ειναι και αμειβομενος διαχειριστης του site. Εθελοντικα απ'οτι φανταζομαι επιβλεπει και ειμαι σιγουρος οτι εχει και καλυτερα πραγματα να ασχοληθει στην καθημερινοτητα του απο το να κανει babysitting σε κακα παιδακια !

Τωρα γι'αυτους που δεν εχουν μεγαλωσει, οι λυσεις του cafe και του report ειναι πιστευω, οι πλεον ενδεικνυομενες !

Link to comment

Συμφωνώ με τον Gregory, χωρις αυτο να σημαινει οτι διαφωνω με οσα οι προηγουμενοι ειπαν. Ισα-ισα μαλιστα.

Ο καθενας και ολοι μαζι ειπαμε το ιδιο πραγμα.

Φυσικα και δεν ειναι φταιξιμο του moderator . Το να ψαχνει καθε φορα να διορθωσει καθε μικρο παραπτωμα μας δεν ειναι ουτε ευχαριστο ουτε ευκολο ! Στο κατω-κατω δεν ειναι και αμειβομενος διαχειριστης του site. Εθελοντικα απ'οτι φανταζομαι επιβλεπει και ειμαι σιγουρος οτι εχει και καλυτερα πραγματα να ασχοληθει στην καθημερινοτητα του απο το να κανει babysitting σε κακα παιδακια !

Τωρα γι'αυτους που δεν εχουν μεγαλωσει, οι λυσεις του cafe και του report ειναι πιστευω, οι πλεον ενδεικνυομενες !

 

ακριβως Μιμη μου... εθελοντης ειναι ο moderator... δεν πληρωνεται.. κατι σαν εμας....στην μεταφραση ;)

οντως.. τι να κανει κι αυτος.. ξερω τι παιζει και ειναι δυσκολη η διαχειρηση καταστασεων γιατι οποιαδηποτε κινηση μπορει να την παρεξηγησει ο αλλος... ειται αν εισαι αυστηρος... ειτε οχι... ειναι ευκολο να χασεις τον ελεγχο... και να κατηγορηθεις ειτε για δικτατορια μεσα στο φορουμ ειτε οτι πριμοταρεις αλλους και αλλους τους περνας απο κοσκινο...

εχω την εντυπωση οτι εχει γινει κατι τετοιο παλιοτερα.... εδω....!

 

αυτο με το report... ειναι καλο... αλλα ελπιζω να ειναι σπανιο... γιατι αλλιως.. report μπορει να κανει κι αλλος..(ειτε για πλακα, ειτε για αντεκδικηση, ειτε για οτιδηποτε αλλο...) και να μην στεριωνει ποστ μεσα... πραγμα που δεν θελουμε... ετσι δεν ειναι; μην τον τρελλανουμε και τον Γιαννη... ετσι δεν ειναι;

 

ελπίζω μονο να μην βαζω ιδεες ασχημες.. γι αυτο.. αν ειναι κατι τετοιο... ο γιαννης μπορει να το σβησει το κομματι αυτο... με edit.. :)

Link to comment

Ορίστε ένα καλό παράδειγμα (τεχνικής φύσης):

Γιατί φίλε Γατούλη απαντώντας στον προηγούμενο, παραθέτεις ολόκληρο το μήνυμά του; Η παράθεση είναι για ειδικούς σκοπούς, πχ όταν θέλεις να απαντήσεις σε κάποιον που είπε κάτι μερικά μηνύματα πριν από το δικό σου, για να είναι κατανοητό σε ποιόν απαντάς και επί ποιού θέματος, ή όταν απαντάς σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο του προλαλήσαντα. Το να παραθέτει ο καθένας ολόκληρο το προηγούμενο μήνυμα του προηγούμενου, δεν έχει νόημα. Και γίνεται κατά κόρον εδώ μέσα. Και αν το κάνεις εσύ Γατούλη, που είσαι και moderator σε άλλα φόρουμς, τι να περιμένουμε και από λιγότερο σχετικούς; Είναι μετά να μη σας παίρνει στο ψιλό ο κάθε Σάκης;

Καλοπροαίρετα το αναφέρω, παρακαλώ μην παρεξηγήσεις και μην απαντήσεις με σεντόνι.

Link to comment

ενδιαφερον αυτο που γραφεις αν και μου την λες λιγο... ακομα και το να μην απαντησω με σεντονι... ειναι δικαιωμα μου να γραφω... οπως και δικαιωμα σου να μην το διαβαζεις! :) δηλαδη και αυτο απαγορευεται;;

 

σε τεχνικης φυσης που αναφερεσαι.. και το δικο σου μηνυμα μπορει να με θιγει! απο το οτι μου την λες με το γαντι εντος παραδειγματος...... εως ακομα και για το σεντονι... τι πρεπει να κανω; να το κανω report;

απλη ερωτηση ειναι... δεν υπαρχει περιπτωση να κανω κατι... παραδειγμα φερνω...

 

προσωπικα ειμαι εναντια στο να κοβω και να ραβω σε μια παραθεση! ετσι μπορω να κρατησω οτι θελω εγω.. και δεν μπορει καν να παει το μυαλο σου σε τι μπορει να οδηγησει το συγκεκριμενο! σε πληροφορω λοιπον... οτι σε αλλα φορουμ ειχε ξεκινησει παρεξηγηση τεραστια με κατι τετοιο... Το φορουμ μην ξεχνας οτι ειναι μεσο επικοινωνιας...και ειναι και ενας ομορφος τροπος να συναναστεφεσαι ατομα με τα ιδια ενδιαφεροντα κτλ.. και να περνας καλα.. αν λοιπον ξεκινησει ο καθε ενας και απανταει αοριστα ή να γινεται κατι αλλο... θα υπαρχουν παρεξηγησεις! το να κρατας κομματια μονο απο ενα ποστ.. ειναι σε μεγαλα κειμενα..

 

μην φοβασε δεν γεμιζει με σκουπιδια ετσι το φορουμ....

 

οσο αφορα το ποστ μου παραπανω... απανταω σε συγκεκριμενο καλο μου φιλο οποτε και γι αυτο το κανω...

 

αν ακομα και τετοιου ειδους πραγματα...αρχισουν να μας κανουν να αγχωνομαστε.. απλα θα σταματησουμε να γραφουμε εδω! ειναι απλα τα πραγματα... επειδη τυγχανει να ειμαι σε τεραστια φορουμ... αυτο δεν γινεται ποτε.. ειδικα για μικρα ποστ...

 

το οτι ειμαι moderator και κανω τετοια.. να υποθεσω δηλαδη εσυ σαν Internet Consultant... δεν εχεις κανει ποτε παρασπονδιες... γενικα; moderator ειμαι λιγους μηνες... αν και το φορουμ που ειμαι εχει περιπου 500 ενεργους χρηστες και καθε μερα μεγαλωνει και ποιο πολυ... και καταλαβαινω το τι ευθυνη ειναι καποιες φορες... στο φορουμ που ειμαι.. δεν ειμαι μονος μου... ενω εδω ο γιαννης ειναι....

 

και για το αν μας παιρνει στο ψιλο ο καθε σακης... αν ηταν ετσι φιλε μου... τοτε θα σκεφτομαστε και το τι εχουμε να ακουσουμε με τις μεταφρασεις που κανουμε...για να βγει ολο το site ελληνικο!... οποτε...ισως και να χλωμιαζει απο οτι βλεπω.......!!!!

 

καλοπροερετα γραφω και ελπιζω να μην ειναι πια τοσο μεγαλο το ποστ μου... :laughing:

Edited by GATOULIS
Link to comment

Όχι, αλλοίμονο, εγώ το ξεκίνησα άλλωστε.

 

Πράγματι, έκανες μεγάλη προσπάθεια για να μικρύνει το μήνυμά σου, είναι φανερό, ευχαριστώ, είσαι σε καλό δρόμο. :)

 

Για την παράθεση αν αυτό πιστεύεις, τότε μάλλον δεν πρόκειται να βρούμε κοινό σημείο αναφοράς, γιατί ούτε πρόκειται να κάτσω να σε πείσω, ούτε και μπορώ να θεωρήσω αυτό που λες ως λογικό.

Παράθεση είναι ακριβώς για να παραθέτεις συγκεκριμένα σημεία, και όχι κάθε φορά να επαναλαμβάνεις όλο το μήνυμα χωρίς λόγο. Αλλά ας μη μπούμε παρακαλώ σε μια τέτοια κουβέντα, θα ήταν θλιβερό.

 

Εγώ το ανέφερα προηγουμένως ως παράδειγμα κουραστικών πραγμάτων τεχνικής φύσεως. Κανονικά στο φόρουμ (αν συμφωνούσαμε τελικά να βάλουμε μια τάξη), θα σου το έστελνα με προσωπικό μήνυμα ως υπόδειξη/συμβουλή, εγώ ή ο moderator. Αν μετά από 1-2 φορές δεν άκουγες και επέμενες, ναι, θα το έκανα report. Δεν είναι ότι απαγορεύεται, είναι ότι δεν έχει νόημα και ενοχλεί άλλους γύρω σου. Δεν ξέρω αν αναφέρονται αυτά τα θέματα και στους επισήμους κανόνες του φόρουμ εδώ, μάλλον όχι, καθώς αυτό «εννοείται», άσχετα τι λανθασμένη γνώμη μπορεί να έχει ο καθένας μας γι’ αυτό.

 

ΟΚ, δεν είναι ΤΟΣΟ κουραστικό όσο κάποια άλλα πράγματα εδώ μέσα, αλλά είναι λίγο, και ήταν απλά ένα παράδειγμα, επαναλαμβάνω.

 

Παρένθεση:

Βεβαίως, ακόμα και ως Internet Consultant, έχω κάνει κι εγώ πολλά λάθη. Π.χ. μόλις χθες έκανα ένα, σαν κανένας πρωτάρης πίστεψα σε ένα αστείο που κυκλοφορούσε στο Facebook και το ανάρτησα με τη σειρά μου, χωρίς να το διασταυρώσω. Η διαφορά μας: μόλις μου το είπαν, κάθισα, το έλεγξα, διαπίστωσα το φάουλ μου και ζήτησα συγνώμη, αντί να γράφω σεντόνια να δικαιολογηθώ και να αναρωτιέμαι αν αυτοί που μου την λένε είναι τόσο μεγάλοι και αλάνθαστοι consultants. Ή μιλάμε καλοπροαίρετα, ή όχι.

Edited by GregoryGR
Link to comment

φιλε Γρηγορη.. στο τελος παλι μου την λες! δεν εχω δικαιολογηθει ουτε εχω γραψει σεντονια για να δικαιολογηθω παρα μονο να εξηγησω καποια πραγματα... μα το μεγαλο ποστ σε αυτο το θεμα που εκανες ειναι για να απαντησω σε οτι ειχαν πει οι προηγουμενοι που ηταν διαφορες αποψεις! αν ειναι οκ.. ισως αν γραφω να γραφω μονολεκτικα τοτε...αν κουραζουν εστω και λιγο τα μεγαλα ποστ... αν και οπως αναφερα εχεις δικαιωμα και να το προσπερασεις! αυτο που γραφεις στο τελος... δεν το ξεκινησα εγω.... εσυ ξεκινησες λεγοντας την μου για την ιδιοτητα που εχω σε αλλο φορουμ... κτλ.. οσο καλοπροεραιτο ηταν το δικο σου ηταν και το δικο μου... ποια η διαφορα;

 

τωρα.. για το αν οπως λες θα το εκανες report.. γιατι ενοχλει τους αλλους.. δηλαδη ολο το φορουμ ενοχλειτε απο αυτο; γιατι οι περισσοτεροι αυτο κανουν... δες και παραπανω δες και αλλα θεματα και παλαιωτερα! θα βαλουμε δηλαδη απαγορευσεις και σε αυτα που δεν ειναι απαγορευσιμα; γιατι αν το τραβηξουμε σε τοσο ακρα.. υπαρχουν κι αλλα πραγματα.. οπως το να ποσταρεις φωτογραφιες που δεν ειναι δικες σου ή δεν εχεις αδεια γι αυτες... κτλ...

οκ... και αυτο δικαιωμα σου το να κανεις report για τετοια θεματα...... ομως και αν ειναι ετσι... προβλεπω να ξεκιναει μεγαλο θεμα στο φορουμ με report που θα πεφτουν βροχη....και θα χαθει και η χαρα της επικονωνιας μεσω αυτου του φορουμ...

Edited by GATOULIS
Link to comment

Σχετικά με την πρώτη παράγραφο, ΟΚ, δεκτό, κανένα πρόβλημα. Το σταματάμε εδώ, άλλωστε δεν είναι και κάτι σημαντικό για να αναλωνόμαστε. No hard feelings.

 

Ξέρω ότι όλο το φόρουμ είναι γεμάτο από τέτοια, και είναι κρίμα. Αλλά ΟΚ, το χρεώνω σε μερική ασχετοσύνη των χρηστών, άλλωστε ο μέσος όρος ηλικίας των παικτών είναι μάλλον μεγάλος, οπότε δεν πολύ-κολλάω σε αυτό το θέμα, μπορώ να ζήσω με αυτό. Όπως βέβαια και αυτοί απλά θα μπορούσαν να σταματήσουν να το κάνουν, εφόσον τους εξηγηθεί ότι δεν είναι και ο πιο ορθός τρόπος χρήσης του φόρουμ.

 

Αλλά τέλος πάντων Γατούλη, αλήθεια, και τα 2 παραπάνω πράγματα ΔΕΝ είναι τα μεγάλα προβλήματα του φόρουμ, όπως προαναφέρθηκε από όλους. Δεν χρειάζεται να το παίρνεις προσωπικά και να επιμένουμε ο καθένας στη θέση του. Ας το προσπεράσουμε, και ΑΝ μπορεί ο καθένας να ρίξει νερό στο κρασί και να κάνει ένα βήμα συμβιβασμού.

 

Με τα άλλα ας δούμε τι θα κάνουμε…

 

Να ρωτήσω ευθέως τα παλικάρια:

Σάκη, βλέπω ότι γουστάρεις χαβαλέ και μερικές φορές έχεις και έξυπνο χιούμορ, και σε πάω σε αυτές τις περιπτώσεις. Μπορείς σε παρακαλώ να το περιορίσεις σε ειδικά topics του φόρους και (ίσως, αν δεν έχουν πρόβλημα και ο διαχειριστής και οι άλλοι) στο Καφενείο; Να χαρείς!

Γιάννη, ΟΚ, βλέπω ότι είσαι κομμάτι ευαίσθητος και πληγώνεσαι. Αλλά μπορείς σε παρακαλώ να σκέφτεσαι καμιά φορά ότι και οι άλλοι έχουν ψυχή και δεν μπορείς να τους τα πρήζεις ανεγξέλεκτα; Αν μπορείς, θα γίνουμε σίγουρα φίλοι.

Link to comment

Αχός βαρυς ακουγεται , πολλα τουφεκια πεφτουν...

Ρε παιδια εδω χανει η μανα το παιδι και το παιδι τη μανα, και σεις βρηκατε καινουριο βιολί ;

Πεντε ειμαστε ολοι κι' ολοι, σαν τις ελληνικες εκλογες το καναμε ! Δεκα κομματα για μια ακομα ποιο κοματιασμενη Ελλαδα...

Ενταξει . Και ο Γρηγορης δικιο εχει. Δεν ειναι το τοπ να παραθετεις ολοκληρο το mail που να μην το στελνα, και ο Γατουλης καλα απανταει οτι σιγα τα bytes της Groundspeak που καταναλωσε επειδη το εβαλε ολοκληρο και δεν το πετσοκοψε !

Τα προβληματα μας ειναι το troling του sakis ; ΕΙΝΑΙ KAI και πρεπει να κοπει !

Ειναι το πειραγμα και οι καλυμενες ενοχλητικες παρεμβασεις σε mails νεων geocachers , ή και παληων ακομα απο τον ιδιο ; ΕΙΝΑΙ και πρεπει να κοπει !

Ειναι η μικρη συμετοχη στις συζητησεις ; ΕΙΝΑΙ και πρεπει να αυξηθει .Συζητηστε γι΄αυτα και αφηστε το να παει στην ευχη .

Θελετε παραδειγματα ; Το θεμα 'Οικονομικα κουτια' εχει 2464 views και μονο 35 replies ! Τι στο καλο ; Κανεις δεν ειχε κατι να προτεινει ; Κανεις εκτος απο τους Gregory-mpampinos-mimhs δεν βρηκε χρονο να πει εστω : τι κανετε ρε παιδια εκει; Βαλτε ενα tupper να τελειωνουμε ! Για μενα τα βαζω τα ρημαδια ; Ή για να γινω γνωστος στο πανελληνιο για τις σωληνες αποχετευσης ! Πειτε 'ευχαριστω', πειτε 'Ωραια ιδεα!', πειτε 'σιγα το πρωτοτυπο' ή εστω πειτε 'ρε τι @&$#@#% κανετε' αλλα πειτε κατι. Αν ηταν να μιλαμε μονο οι τρεις μας υπαρχει και το γνωστο e-mail μας και δεν θα χολοσκαγαμε για τις λεπτομερειες του Savoyard vivre ( δεν ξερω και πως γραφεται αναθεμα το !) στο φορουμ.

Ε στο τελος-τελος αμα καποιος γραφει καλο Πασχα μην ξυνιζετε σαν να σας εβρισε την οικογενεια .Ενταξει δεν ειναι ολοι Χριστιανοι αλλα μπορειτε να γραψετε ενα 'επισης'. Δεν θα χαλασει το μανικιουρ απ'την πληκτρολογηση .

Κι αυτα 'τα φευγω και δε θα ξαναμπω' αφηστε τα. Παιδιαρισματα ...Δηλαδη ποιος θα στεναχωρηθει αν δεν ξανααπαντησεις ή δεν διαβασεις οτι γραφεται ; Η Groundspeak ;

ΑΦΟΥ ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ !

Link to comment

Κανειειείς δεν εεχειει τι να πειεί , τα λεεεει ολα η σιωπηηηή ...

Θιος σχωρεστον που λεμε στο χωριο μου... καλο ηταν οσο κρατησε. Δε βαρυεσαι, θα ζησω και χωρις αυτο... Αμα βρεθω ξανα σε απογνωση, μπορει να ξαναμπω στο φορουμ, ετσι για μνημοσυνο...

Αν θελησετε κατι στειλτε μου e-mail.

Link to comment

Κάποιος φασίστας λογοκρίνει τα ποστ μου ή μου φένετε? κανόνισε γιατί θα έρθω σε καμία συγκέντρωσή ,να μου πέις από κοντά γιατί τι κάνεις αυτό

Link to comment

Κάποιος φασίστας λογοκρίνει τα ποστ μου ή μου φένετε? κανόνισε γιατί θα έρθω σε καμία συγκέντρωσή ,να μου πέις από κοντά γιατί τι κάνεις αυτό

 

Ο Sakis που μέχρι πριν από λίγο είχε για avatar το σήμα της χούντας μιλάει για φασίστες. Και δεν φτάνει αυτό με απειλεί κιόλας. Για να ξέρετε όλοι σε ποιο σημείο έχει φτάσει σας στέλνω και το απειλητικό e-mail που μου έστειλε.

kanonise na katargisis tin logokrisia ton minimaton mou sto forum.eise toso gidi pou les kai den mporo na ftiaxno kathe mera neo logariasmo kai na kano anartisi afta pou thelo.opote kanonise tin poria sou,afto pou kanis einai FASISTIKO. to na grafo kai tin pio apli anartisi sto forum kai na perimeno na tin eggrinis esi ,einai logokrisia kai fasismos kai apo oso thimame stin patrida mou tous fasistes tous kremame

 

Ο καθένας ας κρίνει.

Link to comment

Στην αρχη ειπα να παρω θεση, αλλα μετα καταλαβα οτι δεν πρεπει να χαλαω τη ζαχαρενια μου. Ουτως ή αλλως κατι θετικο δεν βλεπω να υπαρχει στον οριζοντα...

Ισως ο sakis να πετυχε τον αρχικο του στοχο και να καταφερε - συνεπικουρουμενος απο την αδιαφορια μας να διαλυσει το forum. ολοι πέρνουν αυτο που θελουν, αν το παλευουν , ή οταν δεν συναντουν αντισταση, κι αυτος το καταφερε. Απλα δειτε ποσοι διαβασαν , ποσοι εκαναν τον κοπο να μιλησουν και απο ποτε εχει να γραφτει ενα καινουριο θεμα.

Θα κανω το χομπυ μου με ή χωρις το forum. Εδω που τα λεμε δεν μου προσφερει και τιποτα αξιολογο.Ο ενας λεει οτι θα βαλει τον σκυλο του να τον δαγκωσει και ο αλλος αποφευγει να παρει θεση ως οφειλε. Ενταξει sakis, δικο σου το forum ! Εχω ποιο σοβαρα προβληματα για να ασχοληθω...

Αι σ$%@^ρ

Link to comment

Δεν είμαι εγώ που δεν τον αφήνω, αλλά το επίπεδο του "warning" του και πιθανόν κάποιες νέες λειτουργίες της Groundspeak που έχουν ενεργοποιηθεί και όταν έχεις warnings δεν δημοσιεύονται άμμεσα τα posts.

Εάν ο sakis θέλει να το αλλάξει αυτό μπορεί να κάνει τα παράπονά του στην Groundspeak, διαφορετικά μπορεί να μας αφήσει και ήσυχους.

Link to comment

Γιαννάκη δεν αφήνεις τα σάπια? κάθε φορά που πάω να αναρτήσω κάποιο μνμ μου πετάει αυτήν την ειδοποίηση

 

''This post will need approval from a moderator before this post is shown''

 

από όσο ξέρω moderator εδώ μέσα εσύ είσαι.

 

ΥΓ ούτε σβάστικες και φασιστικά είχα ποτέ, στο αβατάρ μου ,ούτε σε απείλησα ποτέ. Διάβασε καλά τι έγραψα στη ανάρτησή μου, ούτε στο προσωπικό μνμ που σου έστειλα φαίνεται κάποια απειλή.

Η μόνη απειλή που εκτοξεύω είναι πως στην πατρίδα μου τους φασίστες τους κρεμάμε,αν δέχεσαι αυτήν την απειλή τότε δέχεσαι πως είσαι και φασίστας φίλε μου Γιαννάκη.

Σου εφιστώ την προσοχή για το πως θα μου μιλάς από δω και στο εξής.

Edited by sakis2
Link to comment

Πρώτον. Όπως είδες και μόνος σου όταν έκανες άλλον λογαριασμό (Sakis2) το post σου εμφανίστηκε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Δεύτερον. Δεν μας παρατάς ρε Σάκη, με τις βωμολοχίες σου, τις πορνό αναρτήσεις σου, την απαράδεκτη συμπεριφορά σου όχι μόνον σε μένα αλλά και σχεδόν σε όλους όσους εμφανίζονται στο forum, που θα με πεις γίδι και φασίστα.

 

Δεν με απειλείς αλλά με λές φασίστα και στην πατρίδα σου τους φασίστες τους σκοτώνουν !!! Αυτό τι είναι ??? Εκτός και εάν εννοείς ότι τους δίνουμε 6,9% στις εκλογές, τους οδηγούμε στα έδρανα της Βουλής τους ανακαλύπτουν τα κανάλια (έτσι και αλλιώς λόγω ποσόστοσης πρέπει να τους δείξουν) και αρχίζει ο κόσμος να καταλαβαίνει τι αντιπροσωπεύουν.

 

Δεν με απειλείς αλλά θέλεις να κανονίσω να έρθεις σε καμμιά συνάντηση για να σου πω από κοντά γιατί δεν δημοσιεύονται τα post σου!!! Μήπως θέλεις να σε κεράσω κιόλας???

Ούτε αυτό είναι απειλή εεε ???

Σου εφιστώ την προσοχή για το πως θα μου μιλάς από δω και στο εξής.

Υποδείξεις στους φίλους σου και σε αυτούς που κάνεις παρέα. Εάν θέλεις να ξαναγράψεις εδώ να μάθεις να σέβεσαι τους κανόνες του forum διαφορετικά πήγαινε αλλού να δημιουργείς προβλήματα.

 

Επειδή λοιπόν βαρέθηκα να σε βλέπω εδώ πέρα σαν sakis θα τα ξαναπούμε σε καμμιά 15ριά μέρες. Γράφε προς το παρόν σαν sakis2 και βλέπουμε.

Edited by yiannisp
Link to comment

Πρώτον. Όπως είδες και μόνος σου όταν έκανες άλλον λογαριασμό (Sakis2) το post σου εμφανίστηκε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Δεύτερον. Δεν μας παρατάς ρε Σάκη, με τις βωμολοχίες σου, τις πορνό αναρτήσεις σου, την απαράδεκτη συμπεριφορά σου όχι μόνον σε μένα αλλά και σχεδόν σε όλους όσους εμφανίζονται στο forum, που θα με πεις γίδι και φασίστα.

 

Δεν με απειλείς αλλά με λές φασίστα και στην πατρίδα σου τους φασίστες τους σκοτώνουν !!! Αυτό τι είναι ??? Εκτός και εάν εννοείς ότι τους δίνουμε 6,9% στις εκλογές, τους οδηγούμε στα έδρανα της Βουλής τους ανακαλύπτουν τα κανάλια (έτσι και αλλιώς λόγω ποσόστοσης πρέπει να τους δείξουν) και αρχίζει ο κόσμος να καταλαβαίνει τι αντιπροσωπεύουν.

 

Δεν με απειλείς αλλά θέλεις να κανονίσω να έρθεις σε καμμιά συνάντηση για να σου πω από κοντά γιατί δεν δημοσιεύονται τα post σου!!! Μήπως θέλεις να σε κεράσω κιόλας???

Ούτε αυτό είναι απειλή εεε ???

Σου εφιστώ την προσοχή για το πως θα μου μιλάς από δω και στο εξής.

Υποδείξεις στους φίλους σου και σε αυτούς που κάνεις παρέα. Εάν θέλεις να ξαναγράψεις εδώ να μάθεις να σέβεσαι τους κανόνες του forum διαφορετικά πήγαινε αλλού να δημιουργείς προβλήματα.

 

Επειδή λοιπόν βαρέθηκα να σε βλέπω εδώ πέρα σαν sakis θα τα ξαναπούμε σε καμμιά 15ριά μέρες. Γράφε προς το παρόν σαν sakis2 και βλέπουμε.

 

Γιαννάκη έχεις χάσει την ψυχραιμία σου.

Πως φαίνεται αυτό? μα από τα λάθος επιχειρήματά σου, από τις συκοφαντίες σου και από την άσχετη επί του θέματος επιχειρηματολογία σου

Ευχαριστώ πολύ που με δικαίωσες

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

Link to comment

Να ρωτήσω ευθέως τα παλικάρια:

Σάκη, βλέπω ότι γουστάρεις χαβαλέ και μερικές φορές έχεις και έξυπνο χιούμορ, και σε πάω σε αυτές τις περιπτώσεις. Μπορείς σε παρακαλώ να το περιορίσεις σε ειδικά topics του φόρους και (ίσως, αν δεν έχουν πρόβλημα και ο διαχειριστής και οι άλλοι) στο Καφενείο; Να χαρείς!

 

OK φίλος το geocach cafe γι αυτό το ξεκίνησα

Link to comment

Αμάν, βρε παιδιά! Άμα το διαβάσει κανείς όλο το θέμα μονορούφι από πάνω έως κάτω, είναι σαν να ακούει πολιτικούς στην τηλεόραση! Ένα αίσχος!

 

Κι επειδή για να περισώσει κανείς την ψυχική του υγεία, κλείνει την τηλεόραση, κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στο forum.

 

Τι έγινε με εκείνες τις κρύπτες Olympian Gods? Τι γίνεται με το geocaching-gr? Γιατί δεν φτιάχνουμε έναν τόπο να βάζουμε φωτογραφίες με όλα τα περίεργα κουτάκια; Γιατί δεν κάνουμε και δεν πάμε σε evetns? Γιατί οι καινούριοι που έρχονται στο παιχνίδι είναι με το σταγονόμετρο; Γιατί ελάχιστες κρύπτες πια μπαίνουν στην Αθήνα; Γιατί δεν κάνουμε το παιχνίδι μας να έχει πλάκα;

 

Η γενική κατάθλιψη νομίζω επηρέασε και το geocaching. Κρίμα όμως, γιατί είναι ένα καταπληκτικό κλειδί για να κλειδώνουμε τον παλιόκοσμο απέξω!

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...